Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הלכתי לבדוק רכב לקניה- יונדאי גטס 2007. ראיתי שבכל פעם שמתניעים את האוטו נדלקת נורה כחולה שקשורה לשמן במנוע, ואחרי דקה בערך שהאוטו מונע היא נכבית. האם זה תקין ברכב הזה?

פורסם (נערך)

בגטס דור שני (2006 ומעלה) החליפו את שעון החום לנורה כחולה ונורה אדומה.

הכחולה נדלקת בהנעה ונשארת דלוקה עד שהרכב מגיע לטמפ' עבודה.

האדומה נדלקת במצב של התחממות יתר.

הכל תקין, תקנה את הרכב.

עריכה: מצורפת תמונה:

h4mgztmiy0dj.png

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

תודה על התשובה המהירה!

אגב, אני עוד לא בטוח שהכל תקין ואני קונה, כי הרכב לא טופל במוסך המורשה אחרי תקופת האחריות אלא בסתם מוסך. אני לא יודע מה הייתה איכות הטיפול שם, אבל אני כן יודע שהרכב עם כמעט 90K ועדיין לא עשו טיימינג מאז שהוא עלה על הכביש. נראה היה גם שהמצבר נוזל. בקיצור, אני לא בטוח שהרכב תוחזק כמו שצריך. שמתי לב גם שקצת קשה לסובב את ההגה. נראה לך שיישור קו יפתור את כל הבעיות או שרכב שלא טיפלו בו כמו שצריך יתנקם בי אח"כ?

פורסם (נערך)

בעקרון מוסך מורשה הוא לא ערובה לשום דבר. כל עוד השתמשו בשמן סביר במוסך וטיפולים בזמן אז הכל אמור להיות בסדר.

חשוב לוודא שאין בוצה - ע"י פתיחת מכסה מילוי השמן והארה עם פנס, הסתכלות בכל מיני זוויות לוודא שהכל מבריק וכסוף.

אם תקנה אותה תיאלץ לבצע טיימינג שזאת הוצאה של עד 1000 שקל, תוכל לחסוך קצת אם תקנה את הרצועה והמותחן ביונדאי שופ, ותלך עם זה למוסך שרק ייבצעו את העבודה.

לגבי המצבר, בדקת מה התאריך שמוטבע עליו? יכול להיות שהוא עומד לסיים את חייו, בכל מקרה מצבר סביר של FIAMM למשל עולה בסביבות 450 שקל.

אם באופן כללי היא נראית מוזנחת אז תוותר, יש מספיק גטס בשוק ואני בטוח שתוכל למצוא אחת שמורה.

כמובן שאם תחליט לקנות אותה בסוף, אשמח לעזור לך ביישור הקו ובטיפולים השוטפים.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

היא לא נראית מוזנחת באופן כללי, אבל זה שלא עשו טיימינג בזמן ושההגה קשה קצת מרתיע אותי.

דווקא בחיפושים שלי לא מצאתי הרבה גטס עם מנוע 1.4 ובאבזור GLI (עם ABS), וגם עם קילומטרז' סביר.

למה התכוונת ביישור הקו ובטיפולים?

פורסם

לגבי הטיימינג, בגטס צריך לבצע כל 90K או 6 שנים. כנראה שבעל הרכב לא מודע למימד הזמן והסתמך רק על הקילומטראז'.

כל עוד הרצועה לא נקרעה אז הכל בסדר, רק אם תחליט לקנות אותה, כדאי שתרוץ למוסך לבצע את הטיפול הזה.

מסכים איתך שהמאובזרות נדירות יותר (GLI , GLS).

לגבי היישור קו, נמשיך בפרטי.

Stay Dirty

• תוכן חדש...