Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היה לי קצת זמן וחשק לעשות את הפרויקט בשבת, בעיקר זמן האמת.

הרכב הוא ניסאן אלמרה פרפקט 2004.

בפשטות, השנאי יושב על הקו של שקע המצת בעזרת ספלייסר פשוט שמתלבש על כבל קיים ובעצם עושה "צומת T",

יש בו שתי תעלות, לכבל המקורי והחדש וסוגרים את הסכין בעזרת פלייר, ככה זה נראה באיביי:

http://www.ebay.com/itm/10-x-Red-Blue-Snap-On-Connector-Crimp-Wire-Splicer-Terminal-Lock-Splice-Cable-/190748910392?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2c69856338

השנאי מגיע עם שני שקעי טעינה, יש סוגים שונים, עם אופציה לחבר את השקע בברגים וכאלו רגילים, בודדים או זוגיים.

את השקעים הדבקתי עם דבק 3 שניות scotch, נתפס ממש חזק ומהר ונתתי קיבוע סופי ברווח ביניהם ובאזור הכבלים עם אפוקסי שיהיה

חזק ויציב כשמכניסים את התקע לשקע.

החלטתי לנצל את המקום הפנוי שמתחת לפיקוד המזגן, זה נראה כמו מקום בגודל של 1DIN והיות והHU שלי מותקן מעל הפיקוד מזגן,

המקום הזה פשוט מאוכלס ע"י קופסא פתוחה כזו שגם ככה אי אפשר לשים שם שום דבר.

בזמן ההתקנה מדדתי עם הרב מודד המצ'וקמק שלי וזה נראה כאילו השנאי מוציא 0.17A בזמן טעינה של המכשיר,

זה לא הגיוני כי בפועל המכשיר כמעט לא מתרוקן בזמן שימוש של ווייז כשהוא מחובר לשנאי, בניגוד למטענים שנכנסים למצת שהטלפון פשוט נפרק (מכשיר גלקסי 3), מה שעוד יותר מוזר שהאייפון של אישתי לא נכנס למצב טעינה כשמחברים אותו למטען הזה.

אם למישהו יש רעיונות או ניסיון עם כאלו אשמח לשמוע 8)

וכמובן שכל זה לא שווה שום דבר בלי קצת תמונות.

2014-07-19 13.52.54.jpg

2014-07-19 19.25.04.jpg

2014-07-20 09.41.25.jpg

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נושא הטעינה של סמטארטפונים הוא קצת יותר מסובך ממה שזה נראה - אנחנו יודעים שצריך מתח של 5V - רובנו לפחות, זה כל מה שאנחנו יודעים אבל הנה העובדות שאנחנו לא יודעים:

סמארטפונים צריכים להיות מסוגלים להבדיל בין אם הם מחוברים לשקע USB של מחשב או של מטען קיר או HUB

עכשיו נשאלת השאלה - למה הצורך הזה?

כי שקע USB של מחשב לא מסוגל לספק זרם יותר גבוה מ0.5A ולכן הטעינה דרכו היא איטית יותר.

עכשיו - איך סמארטפונים יודעים לזהות שהם מחוברים למטען קיר והם יכולים במצב כזה למשוך זרם עד 1.8A - מה שנקרא טעינה מהירה?

חוטי הדאטא או מקוצרים, או מנותקים לחלוטין או שיש דרכם איזושהיא התנגדות - זה תלוי בסוג הסמארטפון.

אייפונים יודעים לווסת את כמות הזרם שהם יכולים לצרוך לפי תיאום התנגדויות על כבלי הדאטה בתוך שקע הUSB ובגלל זה אולי האייפון של אשתך לא נטען בכלל על המטען הזה - אבל אני לא בטוח אם זה בגלל שיש שם קצר או להפך, נתק על חוטי דאטה - רב מודד יגלה את זה מהר.

הגלקסי 3 כנראה פורק משתי סיבות אפשריות - או שהוא לא מצליח לעבור למצב של טעינה מהירה, לא מזהה את המטען שלך כמטען קיר משום מה - או שהוא פשוט צורך יותר אנרגיה עם מסך פעיל מאשר טעינה מהירה מסוגלת לספק.

מקווה שעזרתי.

פרוייקט נחמד, כן ירבו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה!

על השנאי מוצהר זרם של עד 3 אמפר, ברור לי שהוא לא באמת יגיע לזה ואני אגיד תודה לשליש מזה.

חידשת לי על התקשורת בטעינה תמיד חשבתי שכמה תתן לו ככה הוא ייקח.

אין לי בעיה לנסר את השקעים, השאלה מה צריך לחבר למגעים של הדאטה בשביל לעבור לטעינה מהירה?

פורסם

השנאי הזה יכול להגיע ל3A - הסמארטפון שלך לא מסוגל או יותר נכון מוגבל לא לצרוך יותר מ1.8A בכדי לא לשרוף את הרכיבים שלו.

וכך גם כאשר הטלפון שלך מזהה טעינה משקע מחשב הוא מגביל את הצריכה ל0.5A בכדי לא לשרוף את שקע הUSB של המחשב.

לפני שאתה רץ לעשות קצר על חוטי הדאטה של מטען הUSB - תוודא בפורומים שאין בעיה לסמארטפון שלך לזהות קצר ואם אכן כך הוא מזהה טעינה מהירה - אולי כדאי יהיה בכל זאת לשים איזה נגד קטן בין הD+ לD- של המטען בכדי למנוע קצר מוחלט.

תבדוק אם במקרה אייפונים מכריזים על מטען כלא נתמך אם אין שום התנגדות או קצר על חוטי הדאטה - אני מתאר לעצמי שבמקרה של המטען שלך הם בכלל לא טרחו לחבר את חוטי הדאטה - יש נתק, והאייפון של אשתך רואה את זה כאביזר לא נתמך, לא יודע כיצד לווסת את הטעינה ולכן - לא טוען.

הספקים האלה נועדו להפעיל LEDים ולא להטעין טלפונים - רוב הסיכויים שבגלל זה אתה חווה איתם את התופעות האלו וחוטי הדאטה לא מחוברים שם כמו שצריך אם בכלל.

מה שאני מציע לך זה לבדוק בהגדרות של הסמסונג אם הוא רואה טעינה AC או DC בזמן שאתה מחבר אותו למטען הזה ברכב - אם זה AC זה אומר שהוא כן מזהה אותו כמטען קיר ואז הוא כנראה כן טוען טעינה מהירה רק שהמסך של הסמסונג שלך צורך כל כך הרבה אנרגיה שהוא לא מצליח להטען למרות הכל ופשוט פורק לאט יותר.

תנסה לעמעם את המסך שלו ותראה אם פתאום הוא טוען.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המכשיר מזהה את זה כ:

Charging(USB)

להבדיל ממטען קיר שאז כתוב:

Charging(AC)

ובמבט שני על המטען אפשר לראות שכתוב עליו DC-DC.

אלך לחקור בינתיים את הנושא.

פורסם

זה אומר שהטלפון שלך מושך חצי אמפר וטוען לאט.

אתה צריך כנראה לקצר או להראות התנגדות על חוטי הדאטה בשקע המטען, השאלה אם הסינים טרחו בכלל לכלול אותם.

Pioneer TS-X150

פורסם

לפני כמה שנים בניתי מטען אוניברסלי שמתאים גם לאייפון. איזה אייפון יש לאישתך ?

אם זה אייפון 4 אז אני יכול לצרף לך תמונות של מה שצריך לעשות בכדי שתוכל להטעין את האייפון.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

בתמונות המצורפות ניתן לראות מטען לאייפון 3GS שבניתי לפני מספר שנים בעל 3 מחברים (קונקטורים שונים), USB רגיל, מיני USB נקבה ומיני USB זכר.

מחבר USB רגיל משמש לחיבור של האייפון בעזרת כבל סטנדרטי שמגיע עם האייפון.

בסכימה החשמלית ניתן לראות 4 נגדים שתפקידם לייצר מחלק מתח בכדי שהאייפון יזהה לאיזה מטען הוא מחובר ובהתחשב בכך הבקר של האייפון יודע מהו הזרם המקסימלי שהוא מסוגל לצרוך מהמטען.

במקרה הזה מחלק המתח מאפשר מתח של 2 וולט על קווי הדאטה D+ ו-D-.

* אתה יכול גם להשתמש בנגדים מקורבים לערכים שציינתי בשרטוט.

IMG_20140725_220629.jpg

מטען לאייפון (13).jpg

המעגל מזווד 007.jpg

המעגל מזווד 014.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

נורא עסוק בעבודה, אבל בלי קשר הרב-מודד (המעפן) שלי מת, נו לא בדיוק מת, אחד ה"מחושים" נתלש וזה סיבה מספיק טובה פשוט לקנות רב מודד נורמלי חדש.

אז שיהיה לי קצת זמן אקפוץ לשדרות הר-ציון לקנות מה שאני צריך.

אבל עד אז, איך אני יכול לבדוק מה מצב מגעי הדאטא בשקעים (בלי לחתוך חוטים)?

פורסם (נערך)

קנה קודם רב מודד נורמלי.

למדוד מתח כלפי האדמה. חבר לפרוב תנין קטן ואל התנין מחט בכדי שתוכל בקלות להגיע לפסי ההולכה של הקונקטור.

IMG_20140317_131914 (Custom).jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...