Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאט פונטו גרנדה שנת 2008 עם 112,000 ק"מ, מטופלת במוסך מורשה.

הטיפול הקודם (טיפול קטן) היה ביולי 2011,

ביולי 2012 התקשרתי לקבוע טיפול נוסף, ואמרו לי שאין צורך אלא רק לאחר שנתיים מהטיפול הקודם,

בטעות כתבתי ביומן תזכורת לטיפול לאחר שנתיים משיחת הטלפון, קרי, יולי 2014 במקום 2013.

התקשרתי למוסך להצליב מידע, אכן הייתי צריך לבצע את הטיפול לפני שנה.

קבעתי טיפול גדול השבוע, באיחור של שנה.

1. רק כדי לסבר את האוזן, האם להכין את עצמי לאוסף של בעיות, או שלא בהכרח?

2. לפני שבוע נדלקה לי נורת השמן, נכנסתי לתחנת הדלק הקרובה ומילאתי שמן במחיר כנראה מופקע (מכיוון שלא רציתי לנסוע ללא שמן),

אך בהנחה וסוג השמן היה נכון, ותחת העובדה שהיה חסר לי הרבה שמן (2 ליטר),

האם לומר למוסך שלא יחליפו את השמן מכיוון שהוא מולא לפני שבוע, או שעדיף שהם ירוקנו, ישטפו וינקו (אני מניח) וימלאו שוב שמן?

3. אני לא שומע חריקות או מרגיש בעיה כלשהי בבלמים, רק לידע כללי, כל כמה זמן מומלץ להחליף את הבלמים (ולא רק רפידות)?

4. ברכב הנ"ל, מה מבצעים בטיפול גדול ומה סדר גודל עלות שאמורה להיות?

5. שאלה בנושא אחר, יש לי גם מאזדה 3 שנת 2006, לפני שנה עשיתי טיפול 120,000 ק"מ,

האם כעת יש לבצע טיפול נוסף? אם כן, איזה? האם טיפול קטן או גדול, וכמה אמור לעלות (סדר גודל)?

תודה רבה.

פורסם

אני חושב שגם מרווח של שנתיים בין טיפולים (גם אם המוסך אמר לך, וגם אם אילו הוראות היצרן) - זה יותר מדיי (לא אומר שזה פתח וודאי לצרות, אבל היו כבר כמה פוסטים בנושא של בוצה בשמן מנוע).

כ"כ - רצוי לבדוק שמן באופן תדיר, ולא לחכות להדלקות נורות כלשהן (חוסר שמן או משהו אחר), כמו גם נוזלים אחרים.

ייתכן ויש צורך גם בפלאשינג, בשל אי החלפת השמן במשך שלוש שנים (המתן לתגובות נוספות בנושא).

לעניין בלמים - יש מכוניות ש"מדליקות" לך נורה כאשר הרפידות לפני סיום חייהן (איני יודע אם גם אצלך). צריך לבצע בדיקה על ליפט, לאחר פירוק הגלגלים.

לאחר שיעלו פה גם תגובות של בעלי מקצוע / נסיון - גש (עם ההמלצות) למוסך לביצוע בדיקה כללית וטיפול "גדול" (מאמין שתצטרך להחליף שמנים - שמן מנוע + שמן בלמים + בדיקת בלמים + החלפות של פילטרים וכו').

alfa 156 2.5.

• ספונסר פורום
פורסם

1. לא בהכרח. הבעיות שנגרמות מחוסר טיפול בזמן הן בדרך כלל בעיות לטווח ארוך ולא בטווח קצר.

2. החלפת שמן היא למעשה הדבר הכי חשוב שאתה צריך לבצע בטיפול הזה ולבקש שלא יחליפו לך את השמן כרגע זאת טעות רצינית מאוד. מומלץ לדעתי גם לבצע פלאש שמן כדי לנקות כמה שיותר מהבוצה שנגרמה מאי החלפת השמן במועד.

3. אין לזה זמן. יש אנשים שמחליפים ברקסים בכל 15 אלף קילומטרים ויש כאלו שמחזיקים גם 60 אלף קילומטרים. זה מאוד משתנה בהתאם לאופי הנסיעה שלך (למשל מי שנוסע הרבה בעיר, גז-ברקס, גז-ברקס) או מי שנוסע בין עירוני מישורי בלי ברקסים בכלל. כמובן שהעדר רעש זה לא מדד בכלל, מה שקובע זה רק עובי הרפידות ומצב הדיסקים.

4. באיזה נפח מנוע מדובר?

5. כן, במאזדה 3 עושים טיפול בכל שנה או 15 אלף קילומטרים. טיפול 135 אלף כולל שמן, פילטר שמן, מצתים, מסנן מזגן ומסנן דלק. להערכתי במוסך לא מורשה זה צריך לעלות כמו כמו 1000 ש"ח פלוס מינוס.

פורסם

תודה לכולם.

מדובר בנפע מנוע 1,400 סמ"ק.

1. אילו בעיות לטווח ארוך?

2. אין לי בעיה שיחליפו שמן, אני לא מנסה לחסוך, השאלה אם יש טעם לומר להם שמילאתי שמן לפני שבוע,

רק כדי שלא יראו שלא חסרה טיפת שמן אחת ויסיקו שהכל תקין.

3. מה זה פלאש שמן? האם זה פלאשינג שנכתב גם קודם?

4. לומר להם במפורש שיבדקו בוצה במנוע?

5. מה עלות (סדר גודל) לטיפול הנ"ל לפיאט?

• ספונסר פורום
פורסם

1. בוצה שנדבקת למעברי השמן בתוך המנוע גורמת לבלאי מוגבר של המנוע. שמן בלמים שלא הוחלף גורם להצטברות של מים שגורמת קורוזיה במערכת. יש עוד דוגמאות, אבל זה הכיוון הכללי. זה לא נזקים שמתרחשים מחר בבוקר, אלא דברים שמצטברים לאורך זמן.

2. אתה יכול לציין את זה, זה לא יזיק. אבל בכל מקרה בטיפול צריך להחליף שמן גם אם לא חסר כרגע.

3. פלאש (או פלאשינג) זה חומר ניקוי למערכת השמן. מוסיפים את החומר לתוך המנוע, נותנים לו לעבוד כמה דקות עם החומר ואז מרוקנים את השמן עם כל הג'יפה. זה אמור לנקות את הבוצה שנוצרה בגלל החלפת השמן שלא בזמן.

4. אני הייתי מציין זאת, בהחלט.

פורסם

1. כמה בערך עולה פלאשינג?

2. אם מבצעים פלאשינג, יש טעם לבדוק בוצה במנוע? (הרי הפלאשינג בכל מקרה אמור לנקות זאת, לא?)

3. ללא קשר לפלאשינג, כמה בערך עולה הטיפול?

פורסם

בוא נגיד שיש סיכוי טוב שנגרם נזק ובלאי למנוע, במיוחד לאור העובדה שנסעת עם מפלס שמן נמוך.

כרגע תעשה טיפול, אין מה לציין את העובדה שמלאת שמן לא מזמן, לגבי ביצוע פלאשינג שאל את דעת המוסך.

פורסם

עדכון:

הכנסתי את הרכב מיידית למוסך, הפעם לא מוסך מורשה, אלא אצל מקום שהספקתי להכיר בשלוש השנים שחלפו ואני סומך עליהם,

עוד לפני שהוא בדק את הרכב הוא אמר שממש לא מומלץ לבצע פלאשינג ואכן לא ביצענו,

בוצע טיפול 120,000 מלא כולל טיימינג וכולל בלמים, נצפתה בוצה מאוד מועטה ולדבריו אין שום צורך לבצע פעולה כלשהי.

תודה לכולם.

פורסם

אם כבר עשית טיפול גדול, רצוי להחליף גם נוזל בלמים (כולל ניקוז, ולא רק ריקון המשאבה), ולהחליף נוזל קירור (לפרפלו מקורי של פיאט).

בדיקת הבוצה שבוצעה, האם היא כללה פתיחת מכסה שסתומים וקרטר כדי לראות מה מצב הבוצה האמיתי במנוע?

אסביר למה אני שואל.

כרגע שמת שמן חדש, המתוסף (אם שמו לך שמן איכותי) בחומרים מונעי בוצה. מה ששמן כזה עושה זה, בין היתר, להמיס את הבוצה שקיימת במנוע. אם אכן יש כמות בוצה - היא משתחררת ומתחילה "לשוט" במנוע, ואתה מהר מאוד מגיע לסתימה של מעברי שמן. משם להגיע למצב שהולך מנוע המרחק לא גדול. לכן הומלץ לך כמה פעמים לבדוק בוצה באופן רציני.

אם לא בוצע מה שרשמתי לגבי פירוק הקרטר והמכסה - ממליץ לך לחזור למוסך ולבקש שיבצע את התהליך הנ"ל.

• תוכן חדש...