Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגירה לחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בין אם תהיה סופר דתי בחו"ל או שתהייה כופר - תסבול מאנטישמיות (תלוי גם איפה). גם אם לא יזהו אותך כיהודי, ותלך ברחוב ותשמע אנשים צועקים בהפגנה "מוות ליהודים" אתה כנראה תסבול.

אבל זה לא משנה כי גם בארץ סובלים מאנטישמיות, אם אתה מתייחס לפיגועים כפעולות אנטישמיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתפלא כמה ישראלים לשעבר יושבים היום בברלין או דנמרק ומשמיצים את ישראל.

הם כמובן יגידו לך שאמנם הם נחשבים יהודים, אבל הם נגד יהדות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הם יכולים אפילו לגדל שפמים קטנים ולעשות שביל בצד, האנטישמים רואים אותם כיהודים, לא משנה מה יעשו.

פורסם

~

נקודה למחשבה: בהנחה ואנו מגדירים אנטישמיות כתחושה לא נעימה אבל כזאת שלא באמת מסכנת את חייך, האם היית מוכן לחיות איתה תמורת סכום כסף מסויים ליום? ואם היית צריך לבחור בין אותה אנטישמיות (שהיא כאמור משהו כללי ואמורפי) לבין למשל טחורים או נזלת כרונית (משהו גשמי ומורגש ביומיום) - במה היית בוחר?

מרבית המהגרים בארץ עושים זאת מאחת הסיבות לעיל - כסף או נוחות אישית, כלומר הם מרגישים שאין תמורה בעד האגרה או שאינם מוצאים את מקומם בחברה הישראלית המודרנית. מנסיוני, אדם שיוכל לענות לעצמו בכנות ובהחלטיות על שתי השאלות לעיל ידע מיד ובוודאות אם "שווה" לו לעזוב או לא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מאד דומה למה שאני חושב. התחושה הלא נעימה קיימת גם בארץ, והתמורה שהמדינה נותנת לך כנראה נמוכה ממה שתוכל לקבל בחו"ל. הסיכוי שתירצח בחו"ל בגלל שאתה יהודי קיים, אבל הוא קיים גם בארץ. מה היחסים? אני לא יודע.

פורסם

אם תשים לב התקפות אנטישמיות מבוצעות בבתי כנסת, בתי ספר יהודים וגם שכונות שהיו בעלת אוכלוסיה יהודית מובהקת (כיום שכונות כאלה בחו"ל הן לרוב רק של חרדים).

יש ישראלים שלא הולכים לבית כנסת, ישלחו את הילדים שלהם לבתי ספר שהוא לא יהודי, יתחתנו עם לא יהודים ולא יהיה אכפת להם מהזהות היהודית (אחרי כשני דורות גם הישראליות תעלם).

אנשים כאלה לא יסבלו מאנטישמיות, לכן אם תשים לב כמעט רוב היורדים הם חילונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רוב ההתקפות שאתה שומע עליהן בתקשורת, כי בית כנסת ובית ספר אלה סמלים. אם אתה גר בבריטניה ויש לך שכן ניאו נאצי שיורק כל פעם שהוא רואה אותך אף אחד לא יטרח לדווח על זה, גם אתה לא.

רוב היורדים הם חילונים בגלל שלדתיים ומסורתיים יש קשר אמוציונלי לארץ ישראל. הם רואים בזה שליחות. אדם חילוני מתסכל על זה בצורה רציונלית יותר, וכשהוא רואה שבמקום אחר יש לו יותר סיכוי להצליח הוא עובר.

חוץ מזה, חסרים יהודים דתיים בחו"ל שלא עושים עלייה פשוט כי טוב להם שם?

פורסם

התבוללות היא פתרון. היא לא הייתה פתרון למשך זמן די קצר, אבל גם היום, מי שיבחר לוותר על הזהות היהודית שלו ולהתערבב לחלחטין עם אחרים (חתונה, ילדים וכו') - הוא עצמו אולי עוד ירגיש יהודי מבחינת תגובות אנטישמיות כלשהן של הסביבה, אבל בעוד דור זה כבר לא יהיה משנה.

בארץ הבעיה לא רק אנטישמיות. זה השרשור "הרגיש" הרביעי או החמישי שאני פעיל בו בפורום הזה ובכל אחד מהם היה למישהו אחד לפחות משהו להגיד על רוסים, סתם כדוגמא. גם זה פקטור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

התופעה הזאת תמצא בכל חברת מהגרים. גם בארה"ב יש סטריוטיפ לשחורים, לאיטלקים, לאירים ולמי לא.

פורסם
מקפיץ בגלל שמישהו קישר לי את הכתבה הזאת וחבל לפתוח נושא חדש על סתם.

כמה קרובים שלי עלו לארץ במשך השנים, לא לקח להם הרבה זמן להבין את הטעות שהם עשו.

אני גרתי בניו יורק כמה שנים אחרי הצבא בצורה לא חוקית ואפילו בניו יורק עם כול הישראלים והיהודים לא מרגישים בבית.

אבל בערך לכול מדינה שתעברו אליה תהיה לכם איכות חיים יותר גבוה.

אז אתם צריכים לחשוב מה שווה לכם יותר איכות חיים או להגיש בבית.

הצרפתים שעולים לארץ בהמונים עכשיו עשו מיליונים בצרפת.

בארץ הם יחזיקו מעמד עד שיגמר הכסף

אייל

פורסם (נערך)

אני לא מבין את הגישה הזאת, שונאים אותי אז אני יתבולל?

גם דעא"ש רוצים שאני יהיה מוסלמי, אז לפי הדרך שלך אם דעא"ש יבואו לפה אז הפתרון הוא להתאסלם.

אני רוצה להיות יהודי ושיעזבו אותי בשקט, לא שונא גויים ולא מחפש לגייר אף אחד, אז שייתנו לחיות את החיים כמו שמתאים לי.

עריכה אחרונה על ידי itsik170

פורסם

סלוארייד, נכון, זו בעיה של כל חברת מהגרים. גם בארה"ב, אגב, עם זה שיש להם נשיא שחור וכו'. אבל בגלל זה בדיוק אנטישמיות היא לא פקטור מכריע בהכרח, אלא ממש מפחדים מעוד שואה או משהו כזה.

איציק, אני לא מציע להתבולל כי שונאים אותך. אני לא אדם מסורתי ולא דתי. אין לי שום זיקה ליהדות או לנצרות. אני לא אתנצר כי אני לא מאמין בדת שלהם בדיוק כמו בזו שלנו. ועם זאת, אם בני המשפחה שלי באירופה היו מתנצרים לפני 300 או אפילו 150 שנה, המון צרות היו נחסכות מאיתנו.

אני כן מסכים איתך שזכותו של יהודי לחיות כיהודי. לכן אני (כן, אני השמאלני הקיצוני של הפורום) חושב שמדינה יהודית היא הכרחית. אבל יש הבדל בין האמירה "אני חיי כאן ורצה להיות יהודי", לבין האמירה האובייקטיבית יותר ששימור היהדות לאנשים לא מסורתיים זה לא הדבר החשוב ביותר בעולם, והתבוללות זה לא אסון בניגוד למה שניסו, למשל, לייצר בקמפיין של הסוכנות היהודית לפני שנה - שנתיים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ואם נחזור רגע לנושא השרשור:

ממליץ לך לעשות חיפוש בפייסבוק , https://www.facebook.com/groups/197561823680959/ זו קבוצה אחת של ישראלים בקנדה

ויש קבוצות כאלו כמעט לכל עיר\מדינה.

תעשה חיפוש למשל "ישראלים בניו יורק" יש עשרות קבוצות לכל הערים כמעט.

שם יתנו לך תשובות מפורטות מאנשים עם ניסיון ולא יבלבלו לך את המוח על ציונות ואהבת המדינה.

העולם הוא כפר גלובלי.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
אם תשים לב התקפות אנטישמיות מבוצעות בבתי כנסת, בתי ספר יהודים וגם שכונות שהיו בעלת אוכלוסיה יהודית מובהקת (כיום שכונות כאלה בחו"ל הן לרוב רק של חרדים).

יש ישראלים שלא הולכים לבית כנסת, ישלחו את הילדים שלהם לבתי ספר שהוא לא יהודי, יתחתנו עם לא יהודים ולא יהיה אכפת להם מהזהות היהודית (אחרי כשני דורות גם הישראליות תעלם).

אנשים כאלה לא יסבלו מאנטישמיות, לכן אם תשים לב כמעט רוב היורדים הם חילונים.

לרובנו יש שמות ישראלים.

אתה פותח בשיחה עם גוי בחו"ל והוא שואל אותך איך קוראים לך אז אתה מתחיל להרגיש את האנטישמיות.

דרך אגב בניו יורק גם היהודים לא אוהבים ישראלים אז אי אפשר לקרוא לזה אנטישמיות.

בעיה אחרת.

היום באירופה האיסלם התחזק ברמות שאי אפשר להאמין.

יש אזורים שלמים שלא תרצה לעבור בהם בגלל שכולם מוסלמים שם.

יצאתי לבלות עם בן דוד שלי בלונדון במקומות יוקרתיים. אתה שומע שם אנשים מדברים ערבית, פרסית...

הם מחנים את הלמבורגיני שלהם עם מספר של כווית בכניסה למועדון.

אבל מצד שני בית לא במרכז העיר עולה כמו סטודיו הנתיבות.

מכונית יוקרה עולה כמו סיאט מייי.

אין לך חודש מילואים בשנה

אייל

פורסם

ביחד עם אישתי הגעתי לסיאטל בדיוק שבוע שעבר, קיבלתי הצעת עבודה מחברה אמריקאית שרובכם לקוחות שלה בצורה ישירה ככל הנראה והחלטנו שפשוט נלך על זה וננסה, בלי הגבלה של זמן.

מבחינתי תמיד ארה״ב הייתה יעד מועדף ומטרה, אנחנו לא עברנו לכאן בגלל יוקר המחייה, בגלל המילואים או בגלל שהיה לנו רע בארץ.. בסה״כ כשמסתכלים על המכלול היה לנו מאוד טוב בארץ, עבדתי במקום יחסית יציב היו לי הפרשות גבוהות ופטורות לפנסיה קרנות השתלמות וביטוחי בריאות שהיו מכסים את מרבית תביעות הביטוח שהייתי נזקק להם ככל הנראה. כל הדברים הללו הם ממש לא מובן מאליו במדינה כמו ארה״ב וכשמחשבים את הכל מגיעים למאזן כלכלי שלא שונה בצורה מהותית מישראל (כן אני יודע שיש דברים שזולים יותר, באותה מידה ישנם דברים יקרים יותר שהם מוצרי צריכה בסיסיים).

הסיבה העיקרית שבעקבותה עברנו היא סקרנות, מעניין אותנו להתנסות ולראות חוויות שונות, מזג אוויר שונה, אנשים שונים מתרבויות שונות, אורח חיים שונה ועוד.

אני רק יכול להניח שאם ההצעה הזו לא הייתה מגיעה הייתי עושה מעבר דומה למדינה אירופאית דוברת אנגלית ככל הנראה.

אני מאוד מקווה שהמדינה, הממשלה ובאופן כללי כולנו נלמד להיות יותר סבלניים ל״תופעה״ הזו, בכל רחבי העולם לעבור ממדינה למדינה זה דבר יחסית סטנדרטי, אצלנו אני מרגיש שעברנו קצת שטיפת מוח לגבי הזהות שלנו ומה זה אומר להיות יהודי בגולה או מהגר בארץ זרה.. אישית כמו שכתבתי אני לא אוהב שמכתיבים לי איך להתנהג, מה לעשות ולאן ללכת ולכן הנושא לא היה מעולם חלק מתהליך קבלת ההחלטות שלי, אבל אני יכול לכבד ולהבין מי שירגיש שהוא מאבד את הזהות או שיש לו זיקה חזקה לארץ זו בחירה שלו ומבחינתי שיחייה איפה שהוא מרגיש שהוא ממצה את חייו ואת חיי משפחתו על הצד הטוב ביותר שום דבר מזה הוא לא מענייני ובאותה מידה כמו שמפריע לי שישראלים מלכלכים ונתפלים ל״תופעת״ הירידה, מפריע לי שישראלים שעוברים לחו״ל מעבירים ביקורת ונתפלים למי שנשאר מאחור בכל מני סיסמאות ״שהאחרון יכבה את האור״ וכו׳.

• תוכן חדש...