Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב יכול להיות שההתחממות זה בגלל שהוציאו את הטרמוסטט

שלום רב !

מכונאי אופונועים עם כל הכבוד , לא מתמצא מספיק ברכב, בוודאי לא מה שקשור במערכת קירור4, משום שלרוב האופנועים אין קירור מים, אלא קירור אוויר.

אין קשר לבעייתך הנוכחית , ולעובדה שהרדיאטור סיני.

יש קשר להתחממות הרבה והארוכה שהמנוע עבר בעליות לירושלים, אשר גרמה כנראה לחדירת קומפרסיה למים, בגלל אטם ראש שרוף, או סדק בראש, ולכן את כמו חתול שמנסה לגרד את הגוף עם הזנב, ומסתובב סחור סחור, ולא מתמקד בבדחקה פשוטה, שנקראת בדחקת לחץ הפוך, או בדיקת גזי פליטה במערכת הקירור, שתאשש או תשלול, את אבחנתי זו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

א.

הרכב לא התחמם מאז ירושליים

גם עם הרדיאטור המקורי הסתום שהוחלף

ב.

פניתי למוסך,

לא הקודם שאמר לי ככה וככה ובלה בלה בלה

מוסך שבדק לי אם יש לי בעייה בראש מנוע

אמרו לי שאין שום בעייה

פניתי לעוד אחד שבדק לי את הראש מנוע,

לא פתח את השסתום שם

אבל פתח את המכסה מנוע ואמר לי

שאין שום תערובת שבן ומים במנוע

אני אני מניח שלא הלך ראש מנוע

עברתי שני מוסכניקים מה עוד אני צריך לבדוק ?

אני מוכן לבוא אליך שאתה תסתכל גם כן

אם אתה צודק זה בעייה מבחינתי

אני יכול לזרוק אותו לפח

זה להשקיע אלפייה שאין לי !!!

ג.

החבר שלי כולה הרכיב לי את החלקים ובדק שהכל אטום

שם בנדים מסביב לכולם !

ולגבי הווסת, הוא שם לי סיליקון מסביב ראה שזה עובד

שזה לא נסתם פתאום

אני חושב שאני יכול לסמוך עליו בעניין הזה

אם אתה חושב שיש מקום לחשוש

אני אשמח לבוא אליך ושתראה מה עשה לי

אם יש בעייה תגיד לי

ד.

פניתי עכשיו לסוזוקי במייל

לרדייאטור מקורי אני מקווה שיחזירו לי תשובה

אני יעדכן אותך תגיד לי מה את חושב

נניח אני ארכוש אותו עוד חודשיים

יעלה לי 1000 ש"ח

נבדוק את זה

עריכה אחרונה על ידי Maor Parizat
פורסם

רדיאטור מקורי עולה בכיוון ה1000 ומעלה בלי עבודה.

רדיאטור סביר עולה בסביבות ה500 רוב הרדיאטורים הלא מקוריים מגיעים מסין ההבדל הוא באיכות שלהם לכן רצוי לקנות מיבואן שמביא חברה טובה.

תחליף לפקק מקורי של סוזוקי( אצל היבואן עולה קרוב ל90 שקל)ותרמוסטט מקורי של סוזוקי שגם עולה קרוב ל-90 שקל.

במידה ואת רוצה שהרדיאטור הסיני ישרוד תחליף מים כל שנה ( עלות של 100 ש"ח לנוזל ) ותלמד לעשות את לבד ותחסוך לעצמך מוסך.

גם הרדיאטור שלי זול אבל אני דואג למלא נוזל טוב ולא אגרסיבי והוא כבר מתקרב קרוב ל30 אלף.

פורסם

,אתה יכול להשתמש בשקט בנוזל פרסטון. כל עוד תחליף אותו כל שנתיים הרכב שלך יסע מצויין , יעיד על כך הרכב הקודם שהוחלף בו נוזל כל שנתיים ללא שום סימני קורוזיה בשום חלק כל שהוא במשך 6 שנים (גם משאבת מים שהוחלפה יצאה נקיה לחלוטין ללא בוצה לכלכוך או חלודה) והרדיאטור תיפקד מעולה למרות שהיה מאוד ישן כבר .

לגבי רדיאטור עדיף לקנות משהו איכותי כי מה לעשות זה אחד החלקים החשובים לשמירת המנוע.

פורסם
שלום רב !

מכונאי אופונועים עם כל הכבוד , לא מתמצא מספיק ברכב, בוודאי לא מה שקשור במערכת קירור4, משום שלרוב האופנועים אין קירור מים, אלא קירור אוויר.

אין קשר לבעייתך הנוכחית , ולעובדה שהרדיאטור סיני.

נו באמת צביקה,מאיפה אתה מביא את השטויות האלה?

תצורה של 4 צילינדרים נפוצה מאוד בעולם האופנועים,מנועי אופנועים מודרניים הם ברובם הגדול מקוררי נוזל ומערכת הקירור במנוע כזה עובדת באופן זהה לזו של רכב אז לא מובן לי מדוע מכונאי אופנועים לא מספיק מקצועי לטפל במערכת קירור של מכונית.

קירור אוויר הוא נישה של העבר - מנועים לא מנוצלים וכתוצאה יותר מזהמים.

פורסם (נערך)
עד שאדון צביקה מומחה בעל שם עולמי לנוזלי קירור יסביר למה פרסטון נוזל שמיוצר כבר כמעט 90 שנה ומשתמשים בו מיליוני בעלי מכוניות בכל העולם שווה ערך למי ברז , אתה יכול להשתמש בשקט בנוזל זה . כל עוד תחליף אותו כל שנתיים הרכב שלך יסע מצויין , יעיד על כך הרכב הקודם שהוחלף בו נוזל כל שנתיים ללא שום סימני קורוזיה בשום חלק כל שהוא במשך 6 שנים (גם משאבת מים שהוחלפה יצאה נקיה לחלוטין ללא בוצה לכלכוך או חלודה) והרדיאטור תיפקד מעולה למרות שהיה מאוד ישן כבר .

לגבי רדיאטור עדיף לקנות משהו איכותי כי מה לעשות זה אחד החלקים החשובים לשמירת המנוע.

אין מקורי יש מפירוק

וגם הוא יהיה מלוכלך ויצריך עוד 300 ש"ח ניקוי

שאולי יחזיק שנה ...

עדיף סיני או שתמצאו לי משהו יותר טוב

כי אין לי ברירות, לא מייצרים כאלה חלקים !!!

בדקתי אצל יבואן ואין לו מקורי חדש בכלל :oops:

פורסם

שים לב כל הרדיאטור שמיש אין לך מה לדאוג,עכשיו יש לך איבוד של מים או לא?

יש גם חברת VALEO שמייצרת רדיאטור איכותיים אבל זה לא אמור להטריד אותך כרגע.

פורסם (נערך)

שלי היה דפוק סתום לגמרי

בעליות של כביש 1 הוא לא פעל

אני מעדיף סיני נקי מאשר אחד סתום

שלא הוחלף במשך 6-7 שנים

ואיפה קונים

VALEO ?

אולי זה גם סיני אז מה זה שווה ?

פורסם

http://www.comet-progress.co.il/catalog/product/62

זה צרפתי.

עכשיו הכל בסדר אז אין לך מה לדאוג התקלקל תחליף.

פעם הבאה לפני שאתה קונה חלק יש גם חשיבות מאיפה אתה קונה.

רכב כמו סוזוקי באלנו רצוי לקנות חלקים מקוריים רק כשמדובר ב:מסנן שמן ,תושבות ,אטמים ,משולשים ודברים הקשורים למנוע.

דברים כמו:ברקסים,פלאגים תמיד ניתן לקנות חברות חלפים מוכרות כי הם תואמים לכמה יצרנים.

פורסם

תצורה של 4 צילינדרים נפוצה מאוד בעולם האופנועים,מנועי אופנועים מודרניים הם ברובם הגדול מקוררי נוזל ומערכת הקירור במנוע כזה עובדת באופן זהה לזו של רכב

לא רק 4 צילינדריים, היום הרבה מאוד קטנועים עם צילינדר אחד ונפח 125 מציידים בקירור מים. יש אפילו קטנועי 50 סמ"ק עם קירור מים. על גדולים יותר אני כבר לא מדבר.

הקטנועים הפשוטים והזולים עדיין עם קירור אוויר.

פורסם

קטנועים עם מנוע מרובע אין,המקסימום לקטנוע או לגדלנוע זה צילינדר כפול.

יש להונדה קטנוע,אם אפשר לקרוא לו ככה שנקרא goldwing ולו יש 6 צילינדרים.

הקטנועים הפשוטים והזולים הם מקוררי אוויר אבל רובם עברו להזרקת דלק בשביל לפצות על הזיהום.

לגבי הקטגוריה הקטנה ביותר - ידוע אני מכונאי אופנועים.

פורסם
שמעתי על בשן דברים טובים ממוסכים אך לא היה לי ניסיון איתם . אבל מוצריהם יקרים .

היום בשן רק מיבאים רדיאטורים מסין !. רדיאטורים ברמה מאד נמוכה, היו לי צרות צרורות עם הרדיאטורים שלהם, החלפתי 2 רדיאטורים של בשן בתקופה מאד קצרה, וגם זה אחרי ריבים עם המוסך והמכונאים שהתקינו לי אותם, כל פעם היו מסדרים דליפה זה היה מחזיק חודש ושוב דולף ... הפסדתי הרבה ימי עבודה רק בשביל השטות הזו. לא שווה

אני לא מכניס יותר בשן לרכב שלי.

מכון רדיאטורים טוב יש את אביפרטס בפתח תקווה, בני רדיאטורים בסגולה, ו גונגה נדמה לי ביד אליהו בתל אביב .

פורסם
א.

הרכב לא התחמם מאז ירושליים

גם עם הרדיאטור המקורי הסתום שהוחלף

ב.

פניתי למוסך,

לא הקודם שאמר לי ככה וככה ובלה בלה בלה

מוסך שבדק לי אם יש לי בעייה בראש מנוע

אמרו לי שאין שום בעייה

פניתי לעוד אחד שבדק לי את הראש מנוע,

לא פתח את השסתום שם

אבל פתח את המכסה מנוע ואמר לי

שאין שום תערובת שבן ומים במנוע

אני אני מניח שלא הלך ראש מנוע

עברתי שני מוסכניקים מה עוד אני צריך לבדוק ?

אני מוכן לבוא אליך שאתה תסתכל גם כן

אם אתה צודק זה בעייה מבחינתי

אני יכול לזרוק אותו לפח

זה להשקיע אלפייה שאין לי !!!

אין צורך להשקיע אלפיה, יש ללכת מהקל לכבד, פעל בעצתו של

מרק אבן והחלף מכסה רדיאטור חדש איכותי בלחץ של 0.9 !ג.

החבר שלי כולה הרכיב לי את החלקים ובדק שהכל אטום

שם בנדים מסביב לכולם !

ולגבי הווסת, הוא שם לי סיליקון מסביב ראה שזה עובד

שזה לא נסתם פתאום

אני חושב שאני יכול לסמוך עליו בעניין הזה

אם אתה חושב שיש מקום לחשוש

אני אשמח לבוא אליך ושתראה מה עשה לי

אם יש בעייה תגיד לי

אני מניח שאתה כותב ווסת, כוונתך לתרמוסטט, מריחת סיליקון היא לא ערובה לתקינות תרמוסטט.

אין צורך שתגיע אלי אינני מטפל ברדיאטורים, תחום עיסוקי הבלעדי הוא קרבורטורים בלבד !

ד.

פניתי עכשיו לסוזוקי במייל

לרדייאטור מקורי אני מקווה שיחזירו לי תשובה

אני יעדכן אותך תגיד לי מה את חושב

נניח אני ארכוש אותו עוד חודשיים

יעלה לי 1000 ש"ח

נבדוק את זה

אין צורך שתחליף רדיאטור השאר בינתים עם הסיני.

רדיאטור מקורי עולה בכיוון ה1000 ומעלה בלי עבודה.

רדיאטור סביר עולה בסביבות ה500 רוב הרדיאטורים הלא מקוריים מגיעים מסין ההבדל הוא באיכות שלהם לכן רצוי לקנות מיבואן שמביא חברה טובה.

תחליף לפקק מקורי של סוזוקי( אצל היבואן עולה קרוב ל90 שקל)ותרמוסטט מקורי של סוזוקי שגם עולה קרוב ל-90 שקל.

במידה ואת רוצה שהרדיאטור הסיני ישרוד תחליף מים כל שנה ( עלות של 100 ש"ח לנוזל ) ותלמד לעשות את לבד ותחסוך לעצמך מוסך.

גם הרדיאטור שלי זול אבל אני דואג למלא נוזל טוב ולא אגרסיבי והוא כבר מתקרב קרוב ל30 אלף.

מארק אבן אשמח לשמוע באיזה נוזל קירור אתה משתמש, שם היצרן, צבע הנוזל והמחיר.

לגבי נוזל הקירור מתוצרת פרסטון, הדעות חלוקות עליו, כמו כל מוצר בענף הרכב, וכמו בנושא שמני מנוע יש המצדדים בשמן X, ויש הממליצים בשמן Y!

נוזל פרסטון הוא נוזל קירור באיכות נמוכה יחסית, וידוע שהוא לרוב תוקף אבנית שהצטברה עם השנים, בגלל שימוש במי ברז, וגורם לפתיחת סתימות ולנזילות שמתחילות להופיע באופן פתאומי , איטי אבל זה בסופו של דבר גקורם יותר נזק מאשר תועלת.

אני מניח ש50 אחוז מאלה שכן משתמשים בו מצדדים בו, כי הרכב לכל אורך שנותיו, נסע עם נוזל איכותי, מי שנסע עם מי ברז, עדיף שימשיך עם מי ברז, נוזל קירור פרסטון, בוודאי לא יחיה יזרה את הבלוק משאבת המים וצינורות המים מברזל, הקיימים במערכת הקירור, ולהפך הוא עלול לפתוח פצעים ישנים..

,אתה יכול להשתמש בשקט בנוזל פרסטון. כל עוד תחליף אותו כל שנתיים הרכב שלך יסע מצויין , יעיד על כך הרכב הקודם שהוחלף בו נוזל כל שנתיים ללא שום סימני קורוזיה בשום חלק כל שהוא במשך 6 שנים (גם משאבת מים שהוחלפה יצאה נקיה לחלוטין ללא בוצה לכלכוך או חלודה) והרדיאטור תיפקד מעולה למרות שהיה מאוד ישן כבר .

תצורה של 4 צילינדרים נפוצה מאוד בעולם האופנועים,מנועי אופנועים מודרניים הם ברובם הגדול מקוררי נוזל ומערכת הקירור במנוע כזה עובדת באופן זהה לזו של רכב אז לא מובן לי מדוע מכונאי אופנועים לא מספיק מקצועי לטפל במערכת קירור של מכונית.

קירור אוויר הוא נישה של העבר - מנועים לא מנוצלים וכתוצאה יותר מזהמים.

ציינתי בפירוש ומישהו גם הדגיש זאת ,שחלק לא מבוטל מהאופנועים הקטנים והישנים, מבוססים על קירור אוויר, ולא דווקא על קירור מים.

לבחור ששלח לי הודעה פרטית בנוגע לנוזל קירור המומלץ לרכבי מאזדה, ההיתי ממליץ על נוזל קירור מתוצרת מוטקרפט בלבד בצבע אדום.

נא להמנע מלשלוח לי הודעות פרטיות, שלא בנושאי קרבורטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...