Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. אני חייל ואני מתלבט האם כדאי לי לצאת מהבית. אין משהו יוצא דופן בבית הנוכחי שלי, אני גר עם אמא שלי, בן זוגה, ואחי בן ה 16. כמו כן אחת לשבועיים (שישי-שבת) מגיעים שני הילדים של בן זוגה של אמי וישנים בחדר נוסף. חשוב לציין שהיחסים שלי עם כל בני הבית טובים. הבעיה היא, שלפעמים אני מרגיש שיש לי יותר מדי אנשים על הראש, ואני קצת חסר חופש. אני אמור לשטוף את הכלים מתי שאומרים לי ולא מתי שבא לי, אני לא יכול סתם לזרוק את הנעליים בסלון, מפעם לפעם אפילו מציקים לי לסדר את החדר שלי. אני שונא שאחי שם בגדים שלי ומשתמש בדברים שלי. אני שונא להיכנס למקלחת אחרי שכבר התקלחו בה. וכו' וכו' וכו', דברים קטנים ותמימים שקצת מורידים לי את איכות החיים. מאידך אם אגור לבד תהיה לי עצמאות מוחלטת, לטוב ולרע. זה אומר לעשות כביסות ולבשל לעצמי מדי פעם. כמובן שיש לי בית להביא אליו בחורות בלי צורך לנסות להוציא אנשים מהבית. מה שכן, אני קצת חושש שיהיה לי משעמם. מגיעים הביתה בשעה 17:00 שלוש פעמים בשבוע (פעמיים בשבוע ב 22:00), ומה עושים? 90% מהחברים שלי גרים במרחק של חצי שעה נסיעה בכביש בלי פקקים, כך שאנשים כנראה לא יהיו לי בבית יותר מדי. אני מעוניין פשוט לשמוע דעות של אנשים שעברו לגור לבד או גרים לבד (בלי שותפים) כדי שאני אוכל לגבש החלטה. אני מתכוון לגור במרכז ת"א, בדירת חדר או שניים. וההורים יממנו.

דעות כלשהן?

פורסם

תשאר בבית ותחסוך. הרבה יותר חכם לדעתי מאשר להיות גיבור עם מינוס תמידי שחי בעיר הגדולה ומשכנע את עצמו שכל עוד הוא גר לבד ובעיר הגדולה הוא מאגניב. הצורך להתגורר לבד גורם לרבים לאבד את הצפון ; חלק מהחברים שלי בגילאי ה 30+ עדיין לא חושבים אפילו על תוכניות חסכון, רחמנא ליצלן.

עצמאות זה נחמד, אבל זה בהחלט יכול לחכות לגיל 24-25 ואף מעבר.

*עריכה*

או שערכת או שאני על מנת יתר של קולה - ציינת שההורים מממנים. זה די משנה את התמונה. ;)

פורסם

ניסית לפתור את הבעיה עם אח שלך נניח, במה שמפריע לך?

לא יודע מה להגיד לך, אני רואה את עצמי נשאר בבית של ההורים גם אחרי השחרור שלי (ואני גדול ממך בשנה וחצי), בזמן הלימודים, בתור סטודנט לא מאמין שאצליח להחזיק בית, וטיפשי להחזיק או לשכור בית כשאתה גם ככה גר באותה העיר שאתה רוצה ללמוד בה. (זה לא שאני רוצה ללמוד בתל אביב ואז שווה לי לשכור במקום לטרטר את עצמי בנסיעות)

מצד שני בבית זה רק אני, ההורים ואחותי, אז אולי זה קצת שונה.

גם לי לפעמים אין כוח לשטוף כלים, לשאוב אבק או לסדר את החדר, אבל מה לעשות - זה חלק מהדברים שצריך לעשות בבית, אי אפשר בתור בנאדם בוגר רק ליפול על ההורים כל הזמן, צריך לדעת גם לעזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אפשר כלכלית - אני בעד. השאלה אם תוכל גם להחזיק רכב. אני בגיל 21 (הייתי קצין) עברתי לגור לבד.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני מתכוון לגור במרכז ת"א, בדירת חדר או שניים. וההורים יממנו.

אני מדגיש לטובת אלה שפיספסו.

אם ההורים שלך מוכנים לממן לך שכ"ד במרכז ת"א (!!), אז שיהיה להם לבריאות, כל אחד והעדפותיו (או התאבדויותיו) הכלכליות.

באופן אישי הייתי מרגיש קצת כמו טפיל מסריח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בעצם העלאת השאלה והדילמה , אתה בחור הגיוני וזה טוב .

א - לעבור לגור לבד ,, זה משעמם פחד בסוף ( לכן כדאי עם שותף - אבל אז אתה לא לבד )

ב - אתה חייל , וכנראה אתה די עסוק - עשה חישוב כמה זמן בפועל תהיה בבית + חשב גם את זמן היציאות עם חברים .

ג - בית צריך תחזוקה , סתם תקלת נזילת/פיצוץ בצנרת מים , ואתה לא בבית , נזקים .

ד - קניות , הכנת אוכל , ניקיון כביסה - זה הרבה זמן טיפול מתוך הזמן החופשי שלך .

כאשר יש עוד אנשים בבית זה מתחלק , ולעשות כביסה לעוד אחד או שניים זה אותו זמן , כנ"ל קשה להכין אוכל לאחד .

ה - רכב - כייף שיש תמיד עוד רכב בהשג יד (לא רק שלך ) אחרים יכולים כאשר אתה עסוק לטפל למלא דלק וכו' .

ה - קישורים חברתיים - התאמן לעבוד על כך במסגרת המשפחה והצבא .

*** יש לך תנאים נהדרים לעומת אחרים ,, ועם זה קשה לך ,:wink: למד להשתמש בהומור ובאופטימיות

( ולא התלונות של שתו לי אכלו לי )

הדרך אותם , ודבר מה אתה רוצה משאר בני הבית .

ובמקביל שאל היכן אתה יכול לעזור - לא לחכות שיתנו לך פקודות , עשה זאת בתאום עימם וברצון מצדך .

בשורה התחתונה - אפשר לגור לבד , אבל כרגע לדעתי מיותר , במצבך כדאי להנות מהתנאים שיש לך במשפחה .

ולהנות מהחברה , הקטעים השטויות הקטנות , האפשרות לדבר ולהתייעץ עם אחרים - גם אם נקודת המבט שלהם שונה ,,

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

~

לא אכנס פה לדיון עמוק, אנחנו לא מכירים אותך אישית ולכן כל מה שנגיד לך או נסיק מדבריך צריך להילקח בערבון מוגבל.

לדעתי אם יש לך את האפשרות הכלכלית, אז בהחלט כדאי לצאת מהבית וישא"ק. אבל לצאת באמת, להיות עצמאי לגמרי ולא לבוא לעשות כביסה או לקחת אוכל מאמא בסופי שבוע. לגור לבד זו אחריות גדולה אבל הסיפוק בלעמוד לבד על הרגליים גדול לא פחות. כל אחד חייב לעשות את זה מתישהו ועכשיו זו תקופה מצויינת להתאמן (כי חלק מהזמן אתה בצבא ואיש אינו תלוי בך). יהיה הרבה יותר קשה לעבור את החווייה הלימודית הזאת כשתהיה באוניברסיטה ותרצה לעבור לגור עם בת זוג או עם שותפים.

שמור על יחסים טובים עם המשפחה, נצל את ההזדמנות בשביל לעשות סקר שוק ולמצוא דירה טובה, תבנה את עצמך לאט לאט כבחור עצמאי ותראה אם המגורים בפורמט כזה מתאימים לך. מקסימום תמיד אפשר לחזור הביתה, והדברים שלמדת על עצמך בתקופה הזאת ישארו איתך לסיבוב הבא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מתי אתה משתחרר?

זה כסף שההורים שלך מסכימים לתת לך? תחסוך אותו. אתה חייל ובתכלס בקושי יהיה לך זמן לדאוג לדברים בבית.

במקום לחזור בסופש"ים וליהנות כל המטלות המסריחות של הבית ימתינו לך, כי במהלך השבוע אתה תהייה עייף מדי בשביל להתפנות לזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דעות כלשהן?

בקשה לעבור לשרת ביחידה קרבית, בסיס סגור....

תפתח חדשות ותראה איך כל החיילים שממתינים לכניסה הקרקעית חיים בסבבה, אין להם אח מטריד שישאיל מהם מדי ב', הם שוטפים כלים רק כשהם בתורנות מטבח (שטח), אין להם בעיית בחורות (כי אין בחורות), אין להם דילמה מתי לסדר את החדר כי אין להם חדר (אבל יש מסדר בוקר על האוהל והציוד), אין להם גם בעיית חופש כי.....אין להם חופש (חוץ משבתות) והם אפילו לא רוצים לזרוק את הנעליים איפה שבא להם כי בבוקר ימצאו שם עקרב, או נדל.

או עקרבוט.

ברצינות, יחידה קרבית פותרת לך ברגע את כל המצוקות המכבידות האלה.

:?

אבל אני מניח שלא זו היתה כוונתך אז אם ההורים מממנים- חפש לך דירה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין כמו עצמאות למי שאוהב אותה,אבל, למקרה שלא שמת לב, יוקר המחיה מדיור ועד מוצרי צריכה זה לא דבר פשוט גם לאנשים עובדים אז בטח ובטח לחייל.

אני חושב שאתה צעיר, ההורים מוכנים לשלם שכירות במרכז ת"א, קח את הכסף וחסוך אותו (במידה והדבר לא יגרום להם בעצם לבעיות כלכליות), בלע את הגולה שבגרון על דברים שמפריעים לך ותחשוב על 10 שנים קדימה, לדעתי במידה אין לך גב כלכלי רציני, אם תעבור זה מתכון בטוח למגורים באוהל בשדרות רוטשילד בעוד 10 שנים במחאה הבאה כאשר תרצה לעמוד על רגלייך ותגלה ש10 שנים לא חשבת על עתידך וכעת יש לך כסף רק ל100 גרם קשיו.

פורסם

~

אני מבקש להזכיר לכל הנוכחים ש"חייל" יכול להיות גם פקיד שלישות או איש מודיעין בקריה, כזה שעובד כמו שכיר ממוצע מספר שעות ביום וחוזר כל ערב הביתה.

בנוסף, לכל הפוטרים את הבחור בטענות כמו "בלע את הגלולה ותחשוב קדימה" אני ממליץ להביט בכותרת השרשור ולנסות להיזכר אם אלו מונחים שהיו קיימים בלקסיקון שלהם בגיל עשרים (אני בספק).

על פניו נראה שמדובר בבחור צעיר ממשפחה אמידה, לכן הדחף לעזור לו לקבל החלטות כלכליות חכמות (במונחים שלנו, חוטבי העצים ושואבי המים) על חשבון סיפוק מיידי לא בהכרח רלוונטי למקרה דנן. סביר מאד להניח שבסיום השירות הוא ילך ללמוד בבינתחומי ועד גיל 25 כבר ירוויח יותר מכולנו ביחד, כך שאני בספק אם צרות מעמד הביניים צריכות להוות כרגע שיקול חשוב בסוגיה.

פורסם

להזכירך, הבחור לא נידב פרטים על מצבו הכלכלי ומצבם הכלכלי של הוריו ולכן על אף הידע הרב שלך בניתוח אנשים, גם דעתך היא תאוריה בלבד.

זאת הסיבה שהוא מקבל כל מיני זוויות ראיה והשקפות שונות ובתור ילד גדול, הוא יעשה את הבחירה לפי הבנתו.

פורסם

החזקת דירה מהבחינה הכלכלית זה לא רק מימון השכ"ד, ההורים יממנו לך גם את האוכל, שתייה חשמל מים גז וכו'?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הבחור לא נידב פרטים על מצבו הכלכלי ומצבם הכלכלי של הוריו ולכן על אף הידע הרב שלך בניתוח אנשים, גם דעתך היא תאוריה בלבד.

ברור, ולכן אמרתי מלכתחילה:

אנחנו לא מכירים אותך אישית ולכן כל מה שנגיד לך או נסיק מדבריך צריך להילקח בערבון מוגבל.
  • תוכן חדש...