Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

לא הייתי מפיל על ההורים שלי הוצאה של 4-6 אלף ש"ח בחודש רק כי לא תמיד נעים בבית. ובלי קשר למצבם הכלכלי - עקרונית.

אני מבין אותך ולא מתווכח עם ההרגשה, גם אני וגם שכמותי בלענו הרבה רוק כשגרנו בבית אחרי הצבא.

מרגישים גדולים, מרגישים שתמיד מתקטננים איתך, שאתה הרי חייל ומה בכלל אומרים לי גם בבית לעשות כלים?

אז כן, עושים מה שאפשר לעשות כדי לעזור בבית. ובגלל דברים לא נעימים שלא זורמים איתך, לא מפילים על ההורים הוצאה ניכרת.

יותר קל קודם כל לדבר. עם אחיך, עם אמא שלך והמשפחה השניה שלה. אולי היא לא קולטת שהבן שלה כבר גדול ושצריך לשחרר לו קצת?

ואולי כן ואתה צריך עוד קצת?

ואולי גם אתה צריך להבין שאלה בדיוק השנים שניתן וצריך לחסוך, לטיול, ללימודים, לכל דבר?

אתה יכול להרשות לעצמך לחיות עכשיו על אפס הוצאות קיומיות, למה להידחק ו/או לחיות על חשבון אחרים רק עבור קצת שקט?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
~

אני מבקש להזכיר לכל הנוכחים ש"חייל" יכול להיות גם פקיד שלישות או איש מודיעין בקריה, כזה שעובד כמו שכיר ממוצע מספר שעות ביום וחוזר כל ערב הביתה.

על זה נאמר- "מתלוצצים ויקטור!".

ובכל אופן, כמו לא מעט פעמים, אני מסכים לגמרי עם מיכאל, יש להורים של פותח השרשור יכולת כלכלית לממן לו שכירות של דירה?

יעשה לעצמו (ולהוריו) טוב אם יחסוך את הכסף הזה כל חודש בחודשו כי החיים זה לא פיקניק והנדל"ן בישראל עושה את המוות לזוגות צעירים.

קצת חוסר פרטיות או הצקות מאח צעיר זה דבר שנסבל, מכאן גם הגיע החלק הראשון של ההודעה הקודמת שלי- לעיתים צריך להכניס קצת פרופורציות לחיים.

משום מה בפורום פה, כנראה נוכח העובדה שהכל וירטואלי, אנשים נוטים לצאת מפרופורציות בעניינים שוליים של החיים וחבל, בסופו של דבר הם אלה שמפסידים.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
~

על פניו נראה שמדובר בבחור צעיר ממשפחה אמידה, לכן הדחף לעזור לו לקבל החלטות כלכליות חכמות (במונחים שלנו, חוטבי העצים ושואבי המים) על חשבון סיפוק מיידי לא בהכרח רלוונטי למקרה דנן.

סביר מאד להניח שבסיום השירות הוא ילך ללמוד בבינתחומי ועד גיל 25 כבר ירוויח יותר מכולנו ביחד,

כך שאני בספק אם צרות מעמד הביניים צריכות להוות כרגע שיקול חשוב בסוגיה.

איך אתה יודע ממה אנו מתפרנסים ,, אבל אתה מזכיר לי בדיחה .

בחור צעיר מגיע לרופא - הרופא שואל , מה הבעיה .

הבחור - אני אגיד את זה כך , לי ולך יש 5 ביצים , ואני רציני .

הרופא סידר את המשקפיים ושאל את הבחור - אתה אומר לי כי נולדתה עם ביצה אחת ,,:shock:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני בן 23, גם רציתי לעבור לגור לבד או עם שותפים אבל זה נדחה. אני בצבא תקוע בקבע שחתמתי עליו לפני הגיוס.

דירה לבד בת"א מבחינתי היה מעולה, אבל משהו סביר ומטה - שיש מקום למיני סלון מיני מטבחון מיטה וחצי שולחן מחשב ארון קטן ו... חניה פרטית (קארזפורום בכל זאת) במרכז\פלורנטין בת"א עלה 3500 ומעלה. חסכתי המון כסף ואני יכול לעמוד בזה בקלות, אני ממש לא יכנס למינוס, אבל החיסכון שצברתי יקטן לי. כולם מסביבי שכנעו אותי לא לחיות בצורה כזאת אפילו שהקבע זמני לחצי שנה ואחריו המשכורת תוכפל ב3-4.

חיפשתי אז גם בראשון לציון במזרח בחלק שיש יחסית מה לעשות ולא שכונת מגורים אפורה, ששמה הרבה יותר קל למצוא דירות כאלה אבל לא נתקלתי בדירת חלומות שלי גם שמה, למרות שזה היה קרוב לזה, ואני עוד יכול למצוא.

אבל אזזז באה ידידה רחוקה שרצתה גם לשכור אז אמרנו נהיה שותפים, גם יותר זול גם דירה הרבה יותר טובה, גם חברים משותפים יבואו, גם היא מאוד נחמדה ולא ישעמם איתה והיא מכינה אוכל.. אבל בסוף זה לא יצא לפועל, ועכשיו מבאס אותי לשלם יותר על להיות לבד.

ניסיתי לחפש עם שותפים שאני לא מכיר, הגעתי לדירה עם ערס ופרחה מעשים, המרפסת היתה מחסן, כל הדירה דחוסה בזבל שלהם, איזה 3 כלבים קטנים רצים בדירה, כל היום הם בסלון רואים האח הגדול - מעדיף בהרבה לגור עם ההורים. ראיתי עוד כמה דירות אבל גם לא היה טוב.

מאוד רציתי לעבור כדי להיות עצמאי, להכין לעצמי את האוכל והכביסות, לעשות בבית שלי מה שבא לי ולהביא אנשים שהיום לא נעים לי להביא כל כך אז זה לא קורה אצל ההורים כמעט. אני בטוח שזה היה מאוד תורם לי אישית. אבל זה כנראה יידחה לאחרי הצבא, אני יראה איפה תהיה העבודה שלי ואחפש בהתאם. רק לבד או עם שותף שאני מכיר.

למקרה שלך - הייתי לוקח את זה בלי שום התלבטות. יש אנשים שנורא קשורים להורים ולא רוצים לעזוב עד שלא חייבים ויש כאלה שהרבה יותר חשוב להם העצמאות שלהם והשקט שלהם, נשמע שאתה מהסוג השני. אם אתה מספיק מסודר ולא תבכה מללכת לקניות ולעשות כביסה, אלא תהנה מההרגשה שאתה עושה את זה בשביל עצמך, אז אתה תהנה לפי דעתי.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אנשים צעירים... אחח... בשביל חיי הנוחות שלכם אתם מקריבים את כל העתיד הכלכלי שלכם, במקום להשאיר את התחת בבית ולסבול בשקט, לא להוציא גרוש ולהתחיל לחסור כסף לדירה (כן, מגיל 20)שבלתי אפשרי לקנות בארץ אתם רוצים להוציא את כל הכסף שאין לכם על אופציה שאתם לא מחוייבים אליה, אלא רק הרצון ה"טיפש" של גילאי ה20, להזירכם, פנסיה כמו של סבא וסבתא לא תהיה לכם.

פורסם

תלוי אם הוא יכול פשוט להגיד להורים שלו שיביאו לו את הכסף עצמו ולא את הדירה. לא תמיד זה עובד ככה, ההורים רוצים להביא את הכסף למטרה מסויימת ולא סתם. או שההורים שלו ממש עשירים ואפשר גם וגם וזה בכלל לא מזיז לאף אחד שמה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תודה על התגובות. התמזל מזלי והעניין הכלכלי לא מהווה בעיה - הוצאות המחיה ימומנו עבורי עד שאשתחרר, אחרי השחרור אני כנראה אמשיך לעבוד איפה שאני משרת (מקום אזרחי) עם משכורת נאה יחסית שתאפשר לי לחיות בלי עזרה מההורים. הרעיון הוא שבגלל שאין לי זמן לעבוד בגלל הצבא אני מקבל 'משכורת'. אם בזבזתי יותר מדי אני אכנס למינוס ואצטרך להיות חסכן, אם חסכתי יישאר לי לבזבוזים.

ואני לא יכול פשוט לקבל את הכסף עצמו, אם אני לא משכיר דירה אין הצדקה לתת לי עוד כסף.

• תוכן חדש...