Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני תלמיד במכינה קדם צבאית ולמכינה יש כרם קטן על שם לוחם בוגר המכינה שנהרג. יש לנו בעיקר גפנים, אבל עוד כמה עצי פרי כמו תאנים, נקטרינות חרובים וכו'.

אנחנו רוצים לטעת כמה עצי דובדבן/גודגדן לזכרם של שלושת החטופים שנרצחו.

רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות שתילי דובדבן/גודגדן מזן איכותי. העניין הוא שצריך לטעת אותם בזמן הקרוב כי שנת השמיטה מתקרבת.

תודה רבה!

קקטוסולר ידנית

פורסם

לא יודע מאיזה איזור אתה בארץ, אבל קח בחשבון שעל מנת שהדובדבנים יניבו צריך להיות אזור קרררר.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

בנוסף, מאחר ואני מניח שהעניין נעשה בתקציב מינימלי, קחו חשבון שבדובדבנים ניתן לשתול חסרי שורש, פשוט גודמים מהעץ ענף ארוך ויפה, שותלים באדמה והוא משריש.

ניתן לעשות את זה רק בעונה ספציפית בעונה, ככל הזכור לי, באביב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האיזור מתאים לדובדבנים. זה איזור גבוה מאוד עם הרבה קור. במרחק של קילומטר אווירי מאיתנו יש מטע דובדבנים מאוד גדול ומוצלח, אבל אני מבין מבגירה שכבר אי אפשר להשריש.

חוץ מזה, שנת שמיטה מתקרבת ככה שאם לא נטע בקרוב לא נוכל לטעת שנה, בנוסף לזה שאנחנו רוצים לטעת אותם לזכר השלישייה שנרצחה.

מישהו מכיר? יודע?

קקטוסולר ידנית

פורסם

שמיטה וערלה, 4 שנים לא תקבל פרי מהעץ.

פורסם

יותר רלוונטי לטעת אותם עד ה-30 יום.

חוץ מזה שאני רוצה שיתחילו להניב פרי כמה שיותר מהר. אף אחד פה לא מכיר מישהו שמוכר (או ירצה לתרום) שלושה שתילים של דובדבן?

קקטוסולר ידנית

פורסם

כל משתלה

פורסם

דובדבנים הם עצים מורכבים. אני ממליץ לקנות עצים מורכבים בכל משתלה.

אם מקום הנטיעה נמוך מ600 מ' מעל פני הים, לרוב הם לא יפרחו כלל. אולי בשנים עם חורף קר במיוחד.

וחוץ מזה, אם כבר שותל, נסה לבדוק שתילת גודגדן (דובדבן מתוק). מזה יש מבחר זנים שחלקם דורשים, יחסית, פחות חשיפה לקור.

בהצלחה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

מדובר בערך ב750 מטר גובה.

זהו שחיפשתי במשתלות ומצאתי רק בצפון.

מחפש באיזורי הדרום, רחובות, יהודה וירושלים.

קקטוסולר ידנית

• תוכן חדש...