Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, בבעלותי ( כחודש) סיטרואן C4 שנת 2006, יש לי בעייה מוזרה של רעידות בהגה בזמן נסיעה בכביש בין עירוני,

והבעייה שקשה להתמקד במה גורם בדיוק לרעידות.

קודם כל אני אציין שלא תמיד יש רעידות ולא תמיד במהירות קבועה , לפעמים ההגה מתחיל לרעוד רק ב120 ואם מאיצים עוד הרעידות מתחזקות,

לפעמים הרעידות מתחילות כבר ב105 , לפעמים ב120 אין רעידות בכלל אבל אם מורידים רגל מהגז לכמה שניות ואז מנסים להאיץ שוב הרעידות מופיעות , לפעמים הרעידות כלכך חזקות שממש צריך להחזיק את ההגה בחוזקה בשתי הידיים ( גם במהירות 105 וגם ב120)

הייתי רוצה לציין שבדיוק חזרתי מטיפול במוסך מורשה ונאמר לי שויזואלית לא נראה כאילו יש בעייה במכלולים המכנאניים( לפני חודש הוחלפו גם בולמים קדמיים חדשים ולא ידוע לי אם הבעייה היית לפני) וחשד החדש היה באיזון הגלגלים.

אבל הצמיגים שמורכבים על הרכב הם של חברת BARUM ( לא סיניים , לא זולים ולא יקרים) כל ארבעת הצמיגים חדשים לגמרי ( אני החלפתי לפני חודש כשרכשתי את הרכב) וגם בזמן ההחלפה וגם היום בוצע איזון גלגלים נוסף והמומחים( חבר'ה ותיקים בשתי פנצ'ריות שונות) שבתחום שללו את האפשרות שזה בעייה בצמיגים או באיזונם.

כאשר חזרתי למוסך המורשה נאמר לי שאם אין חשד באיזון הצמיגים כמעט באופן וודאי , החשודים הבאים הם פעמונים של הציריות או הציריות עצמן. הייתי רוצה לקבל הסבר בקצרה מה בדיוק התפקיד של הציריות ברכב ושל הפעמונים האלה? והאם גם אתם חושבים שזה יכול להיות הגורם לבעייה? ובנוסף הייתי רוצה לדעת האם הבעייה הזאת היא תקלה בטיחותית חמורה? האם הרכב יכול פתאום לאבד שליטה? לסטות מהכביש? מה בעצם הסיכון בלהמשיך לנהוג ברכב במצב כזה?

חשוב לי גם לציין שרק בדיקה של הציריות עולה כ500 שקל, ואז אם יש צורך לתקן יכול להיות אני אצתרך להשקיע עוד 500-1000 ש"ח( תלוי מה ימצאו בדיאגנוסטיקה של הציריות).

כמובן שזהו סכום לא קטן, וכמו ששאלתי מקודם האם זוהי תקלת בטיחות? או שפשוט כדי להמשיך לנסוע במהירות נורמאליות 90-100? ולחסוך הוצאה של הסכום הזה?

תודה רבה מראש.

פורסם (נערך)

ראשית הפן הבטיחותי- תקלה שגורמת לתנודות בהגה אכן מסוכנת ועלולה לגרום לאיבוד שליטה.

לענין הטכני - ציריות - תפקידן להעביר את הכוח מהגיר אל הגלגלים.

פעמון - זהו חלק מהציריה אשר ניתן להחלפה ותפקידו לאפשר העברת הכוח בזויות שונות של הציריה.

התופעה הופיעה לאחר התקנת הצמיגים ?

האם זכורה לך מכה שקיבלת לאחרונה בתחתית הרכב?

מתי בוצע כיוון פרונט? האם ההגה "מושך" בנסיעה בקו ישר?

עריכה אחרונה על ידי אביב29
פורסם
ראשית הפן הבטיחותי- תקלה שגורמת לתנודות בהגה אכן מסוכנת ועלולה לגרום לאיבוד שליטה.

לענין הטכני - ציריות - תפקידן להעביר את הכוח מהגיר אל הגלגלים.

פעמון - זהו חלק מהציריה אשר ניתן להחלפה ותפקידו לאפשר העברת הכוח בזויות שונות של הציריה.

התופעה הופיעה לאחר התקנת הצמיגים ?

האם זכורה לך מכה שקיבלת לאחרונה בתחתית הרכב?

מתי בוצע כיוון פרונט? האם ההגה "מושך" בנסיעה בקו ישר?

החלפתי צמיגים ובולמים בשעה אחרי העברת בעלות , ולכן לצערי לא יכול להגיד אם הבעייה היית גם קודם.

לא קיבלתי שום מכה מתחתית של הרכב, וכמו שאמרתי כאשר בזמן הטיפול היום במוסך המורשה הרכב היה על הליפט נאמר לי שלא נראה בשי בעייה ויזואלית במכלולים המכאניים.

היית בעייה של משיכה ימינה ובוצע כיוון פרונט כמה ימים אחרי קניית הרכב והחלפת הצמיגים( הבעייה של המשיכה ימינה הסתדרה, וגם הרעידות בזמן בלימה נעלמו עקב החלפת דיסקים ורפידות )

שום פעם האם הציריות או הפעמונים שעל הציריות יכולות לגרום לרעידות בהגה?

פורסם (נערך)

סע למגרש ריק מאדם או מכונה

סובב את כל ההגה ימינה וסע במעגלים בזהירות, האם יש תיקתוקים, נקישות,רעידות? כנ"ל לצד שמאל

אם אין שום נקישות או תיקתוקים הפעמונים ככל הנראה תקינים.

האם נבדקו חופשים במיסבי הגלגלים?

האם נבדק חופש במסרק ההגה?

ציריות עקומות יכולות לגרום לרעידות אך אתה מעוניין לצמצם את הסיכוי שתשלם למוסך 500 ש"ח רק על בדיקת הציריות ולכן אתה פה לא?

עריכה אחרונה על ידי אביב29
פורסם

קודם כל תודה על התגובות.

את הבדיקה במגרש ריק אני יבצע בהזדמנות הראשונה, לפי מה שאני חושב נבדקה האפשרות של חופש במיסב ו במסרק אבל אולי אני טועה.

מבחינת הג'נטים הם מקוריים ונאבחנו כתקינים וישרים.

"7278608" האם גם לך היה סיטרואן C4? וכמו שאמרתי אצלי הצמיגים חדשים. אז יכול להיות שהבעייה היא במשולשים? במידה והבדיקה של הפעמונים במגרש הריק תהייה תקינה?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון קטן.

אתנול עברתי טסט עם הרכב, אז כנראה שאין תקלה שנראת לעין.

ודבר שני שמתי לב שהרעידות נעלמות ברגע שיש עיכול שמאלה או ימינה הכביש, כלומר הרעידות הם רק כאשר אני נוסע בקו ישר.

תודה.

פורסם

מצטרף לשאלה.

C4 2007 ג'אנטים סגסוגת מקוריים מהחברה.

רעידות בין מהירות 110-120. בוצע איזון גלגלים - לא נפתרה הבעיה.

האם יש קשר בין חופש במסרק ההגה לרעידות כאלו?

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

• ספונסר פורום
פורסם

הציריה מהווה חלק בטיחותי ברכב וכשל בציריה במהלך נסיעה יכול לגרום לאיבוד שליטה ולרכב להיתקע מבלי יכולת לזוז. רעידות בהאצה בהחלט יכולות לנבוע מתקלה בציריה.לפעמים כשמבצעים עבודה על המתלה כמו החלפת בולמים קורה שהמפרק הפנימי של הציריה לא מורכב כראוי וזה גורם לרעידות שציינת.אני ממליץ לך לתקן את הבעיה ולא להתעלם

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

• תוכן חדש...