Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקיצור אני קצת מבולבל מכל הדעות פה.

האם המצב תקין או לא?

ובמילים אחרות לנוכח מה שראיתי וחוסר הבנתי בעניין, האם עליי להמשיך לרכב הבא או שיש עוד משהו שחסר ידע כמוני יכול לבדוק על מנת לשלול בעיה רצינית ברכב.

יש פה סיכון? או שאני סתם עושה עניין?

בסייג מתבקש שאיני מכיר את האוטו, אפשר לומר כך :

1. אי אפשר להסיק קיומה של בעיה מגובה השמן במדיד. אם הרכב עבר 20K ק"מ בלא להוסיף שמן, מדובר בצריכת שמן של כחצי ליטר לקילומטראז' דנן, צריכה טובה בהרבה מהסביר והתקין.

2. כנ"ל לגבי מרווח הטיפולים. אין טעם להכביר מילים בנקודה הזו, דיון מקיף היה בענין והקישור אליו מופיע כאן למעלה.

3. אפשר ללמוד על מצב המנוע והרכב ככלל בבדיקה רצינית במכון. גובה השמן במדיד לבדו אינו צריך לדעתי להוות מניעה לבדיקה שכזו.

פורסם
אני עצמי השתתפתי בשרשור כך שהסיפור מוכר לי. אם תקרא אותו בעיון תראה שנתקבלו נימוקים משכנעים מצד מומחים טכניים למצבו של המנוע ולא- הם לא קשורים בכך שהמנוע טופל במרווח ק"מ\זמן ארוך.

שוב, להזכירך, בשנות ה-80 אנשים לא חלמו על שגרת טיפולים כל 15,000 ק"מ\שנה. והנה בשנות ה-90 החלו מכוניות מטופלות לפי שגרת טיפולים זו. כעת, לאחר עשור, ישנן מכוניות המסוגלות אף לכפול מכך. אני סומך על היצרן, שיש לו האמצעים והידע ה"מוחלטים" ביחס אלינו ואשר גם חושב לטווח ארוך ורצונו בלקוחות חוזרים, כי לא ישווק את הסחורה שלו עם המלצה קלוקלת.

יש לי חדשות בשבילך. עדיין לא המציאו את שמן המנוע שמסוגל להחזיק 30,000 ק"מ, פשוט ככה. גם השמנים היקרים ביותר לא עומדים במרווח הטיפולים הזה.

ליצרני הרכב יש אינטרסים שונים, ותתפלא שחלקם אינו מיועד להגנה מרבית על מכלולי הרכב או כיסו של הצרכן אלא נובעים משיקולים כגון מיסוי או מקדמי מכירות.

מוסך הוא חווייה לא נעימה (ויקרה) שבעלי רכבים מעוניינים להימנע ממנה כמה שיותר, והאם אין זה נפלא כי רכבך החדש צריך לבקר במוסך "רק" פעם בשנתיים לעומת שנה כמו אצל המתחרים? האם לדעתך זה לא עוזר בשיווק ובמכירות? מבחינת יצרן הרכב זה גם תורם במיסוי הירוק שמוטל עליו, מרווח טיפולים ארוך יותר אומר שיש חסכון בחלקים מתכלים ובמשאבים.

בקיצור - למי שאכפת מרכבו שידאג להכניסו למוסך פעם בשנה או כל 15,000 ק"מ. אלו פרקי זמן אידאליים בין טיפולים ל 99% מהרכבים הפרטיים הנעים כיום בשוק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
יש לי חדשות בשבילך. עדיין לא המציאו את שמן המנוע שמסוגל להחזיק 30,000 ק"מ, פשוט ככה. גם השמנים היקרים ביותר לא עומדים במרווח הטיפולים הזה.

יש לך אסמכתא מחקרית כלשהי? אני שואל ברצינות.

:idea:
פורסם

ליצרני הרכב יש אינטרסים שונים, ותתפלא שחלקם אינו מיועד להגנה מרבית על מכלולי הרכב או כיסו של הצרכן אלא נובעים משיקולים כגון מיסוי או מקדמי מכירות.

מוסך הוא חווייה לא נעימה (ויקרה) שבעלי רכבים מעוניינים להימנע ממנה כמה שיותר, והאם אין זה נפלא כי רכבך החדש צריך לבקר במוסך "רק" פעם בשנתיים לעומת שנה כמו אצל המתחרים? האם לדעתך זה לא עוזר בשיווק ובמכירות? מבחינת יצרן הרכב זה גם תורם במיסוי הירוק שמוטל עליו, מרווח טיפולים ארוך יותר אומר שיש חסכון בחלקים מתכלים ובמשאבים.

בקיצור - למי שאכפת מרכבו שידאג להכניסו למוסך פעם בשנה או כל 15,000 ק"מ. אלו פרקי זמן אידאליים בין טיפולים ל 99% מהרכבים הפרטיים הנעים כיום בשוק.

איתמר

קצת מוזרה הנחרצות הזו בהתחשב באפשרות שמדובר בהוראות יצרן לא איזוטרי במיוחד, שהיה עומד חשוף לחלוטין מול תביעות בלתי נמנעות שנובעות מהפער הבלתי אפשרי הזה בין הנחיותיו לקביעה הזו שלך שעוד לא נולד השמן הזה. זה מבלי לגעת במוניטין המתרסק שמתלווה באופן בלתי נמנע לסיטואציה כזו.

סביר מאוד להניח שהחלפת שמן תכופה יותר לא תזיק למנוע, התועלת שבה כשהיצרן עצמו ממליץ אחרת, אינה ברורה בכלל.

שוב כדאי להפנות הן את השואל, הן כל מי שמתענין לקישור שהביא החבר פיק כאן למעלה. נוהל שם דיון ארוך ודי ממצה גם אם לא הביא למסקנה חותכת.

פורסם

בספר של יצרן של פיאט פונטו איבו כתוב:

לא יכול לצטט בדיוק, אבל משהו כזה:

"שמן ופילטרים מחליפים כל 30k קילומטר *."

ב * למטה כתוב:"באקלים חם והרבה אבק צריך להחליך כל 15k או פעם בשנה"

• תוכן חדש...