Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהסתכלתי על פיאט פונטו גרנדה 2008 האוטו נראה נקי ומטופל אבל מדיד השמן מנוע עמד על חצי.

הרכב עבר כ 110,000 קמ. כלומר אני מעריך שעבר כ-20,000 קמ מהטיפול האחרון.

האם זה תקין ? מה זה מראה ? להמשיך לחפש רכב אחר או שזה לא משהו רציני ?

בקיצור מה אני עושה ????

פורסם

אין בעיה שמפלס השמן יהיה בין המינימום למקסימום,חשוב שזה לא יהיה מעל המקסימום ולא מתחת למינימום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

העובדה שהרכב נוסע כבר למעלה מ-20 אלף קילומטרים על אותו השמן אמורה להטריד אותך הרבה יותר מחצי סנטימטר שחסר על המדיד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אבל איך אני יודע שאין בעיה של מנוע שאוכל שמן או משהו כזה או איזו נזילה ?

זה לא פתח לבעיות ? זה לא נראה לך לקחת סיכון ?

פורסם
העובדה שהרכב נוסע כבר למעלה מ-20 אלף קילומטרים על אותו השמן אמורה להטריד אותך הרבה יותר מחצי סנטימטר שחסר על המדיד.

תסביר ???

פורסם (נערך)

אני לא מבין כיצד אתה מעריך מתי בוצע טיפול,לבעל הרכב אין קבלה עליו?

אולי בטיפול לא מילאו עד למקסימום?

צביקה התכוון שאם הרכב לא עבר טיפול מעל 20 אלף,כניראה שהוא לא מטופל כמו שצריך.

אם יש נזילה רצינית,אתה אמור לראות מתחת לרכב הזעה רצינית,האם יש עשן מהאגזוז?

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פונטו לפי יצרן עושה טיפול כל 30k.

דרך אגב יש נתון כזה של צריכה נורמלית של שמן מנוע ?

כמה קג שמן זה חצי מדיד ? כמה שמן איבד ?

פורסם

צריכת שמן כלשהיא קיימת בכל מנוע, גם במנוע תקין. יצרן הרכב מספק את נתון צריכת הדלק התקינה, זה אמור להופיע בספר הרכב.

בין המינימום למקסימום במדיד לרוב יש משהו כמו ליטר של שמן, כך שאם הרכב עכשיו באמצע חסר משהו כמו חצי ליטר. אגב, אתה לא יודע באמת כמה הרכב איבד כי אולי הרכב יצא מהמוסך שהוא לא בדיוק על ה-full אלא קצת מתחת?

יכול להיות שהוראות היצרן הן להחלפה של שמן בכל 30 אלף קילומטרים אבל קרא קצת בפורום הטכני ותבין למה לך, כאחד שקונה את הרכב כמשומש, זה לא טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה,באמת,

מדיד השמן מראה גובה תקין,לך אין מושג מתי בוצע הטיפול,ולא ענית אם לבעל הרכב יש קבלה,לכן אתה לא יודע האם יש חריגה מהטיפול.

אם הרכב ניראה טוב,כול החשמל עובד,אין מים בתור נוזל קירור במיכל עיבוי,קח אותו לבדיקה.

פורסם

יכול להיות שהוראות היצרן הן להחלפה של שמן בכל 30 אלף קילומטרים אבל קרא קצת בפורום הטכני ותבין למה לך, כאחד שקונה את הרכב כמשומש, זה לא טוב.

שטויות. אם פעלו לפי הוראות יצרן ביחס לשגרת הטיפולים וטיפלו במוסך מורשה שנאמן להוראות היצרן הלכה למעשה, אין כל בעיה עם זה. אנשים שממשיכים להחזיק בטענה ששמן צריך להיות מוחלף הרבה לפני 30,000 ק"מ מזכירים לי את אלו שטוענים שיש להניע עם לחיצה על הגז וכו'. אלו שרידי עבר תודעתיים שיש להיפטר מהם, משום שאינם רלוונטיים כיום.

:idea:
פורסם

אני עצמי השתתפתי בשרשור כך שהסיפור מוכר לי. אם תקרא אותו בעיון תראה שנתקבלו נימוקים משכנעים מצד מומחים טכניים למצבו של המנוע ולא- הם לא קשורים בכך שהמנוע טופל במרווח ק"מ\זמן ארוך.

שוב, להזכירך, בשנות ה-80 אנשים לא חלמו על שגרת טיפולים כל 15,000 ק"מ\שנה. והנה בשנות ה-90 החלו מכוניות מטופלות לפי שגרת טיפולים זו. כעת, לאחר עשור, ישנן מכוניות המסוגלות אף לכפול מכך. אני סומך על היצרן, שיש לו האמצעים והידע ה"מוחלטים" ביחס אלינו ואשר גם חושב לטווח ארוך ורצונו בלקוחות חוזרים, כי לא ישווק את הסחורה שלו עם המלצה קלוקלת.

:idea:
פורסם

בקיצור אני קצת מבולבל מכל הדעות פה.

האם המצב תקין או לא?

ובמילים אחרות לנוכח מה שראיתי וחוסר הבנתי בעניין, האם עליי להמשיך לרכב הבא או שיש עוד משהו שחסר ידע כמוני יכול לבדוק על מנת לשלול בעיה רצינית ברכב.

יש פה סיכון? או שאני סתם עושה עניין?

פורסם

אתה סתם עושה עניין,תתכופף מתחת לקכב,אם לא תיראה נזילות קח אותו לבדיקה.

• תוכן חדש...