Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנוע באוקטביה היה יותר גמיש, הסחיבה הייתה טובה יותר, פעולת תיבת ההילוכים הייתה משמעותית טובה יותר, בהתנהגות הכביש האוקטביה הייתה רמה מעל, ההגה היה יותר טוב משמעותית, איכות הפלסטיקה הרבה יותר טובה, המושבים יותר טובים.

תיאור מדוייק מאוד של תחושת הנסיעה באוקטביה. אין מה להשוות אותה עם רכבים כאלה כמו מזדה 3 - אוקטביה רכב אירופאי וזה איכות אחרת לחלוטין.

לגבי תגובת מצערת - אותה בעיה של מזדה 2 לאומת רכבים אמיתיים. תגובה עצבנית ללחיצת גז במהירות נמוכה ובמהירות שיוט/גבוהה מנוע אנמי לחלוטין. במילים אחרות המזדה נותנת תגובה עצבנית כשלא צריך (למשל בפקק) ולא יכולה לתת כלום כאשר באמת צריך (עקיפה למשל). כמו שתיארת מזדה 3, גם במזדה 2 אין מנוע עד 4000סל"ד. אם רוצים לבצע מהלך, מצאתי פטנט: מורידים הילוך מראש ולוחצים שניה לפני שנפתחת ההזדמנות. אחרת אין כלום - גם על הילוך שלישי על 4000סל"ד על 100קמ"ש.

לגבי אחיזת כביש, לא יודע איך מזדה 3 כי לא התנסיתי בה מספיק, אבל לגבי מזדה 2 אני יכול להעיד שבקטע הזה היא לא רעה. עכשיו כאשר החליפו לי צמיגים אני בכלל מבסוט בסיבובים (דבר היחיד שמשמח אותי ברכב הזה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
שטויות במיץ אתה כותב למי שבילה מספר שנים טובות עם כל אחד מהדגמים?

מחשב רכב היה באוקטביה דור ראשון? היה (להזכירך שנת 1996, הגיעה לארץ בתור מודל 1998).

היה במאזדה 3 דור ראשון? לא היה (להזכירך שנת 2004 הגיעה לראשונה, אותה שנה כמו הדור השני של האוקטביה).

דבר שני 14.6 שניות מ-0 ל-100 באוקטביה?

טעות קשה, האוקטביה הושקה מנוע 1.6 ליטר בשני הספקים, 75 כ"ס ו-100 כ"ס, לגירסת ה-75 כ"ס שמעולם לא שווקה בארץ לקח 14.8 שניות למיאוץ הקלאסי, אבל לגירסת ה-100 כ"ס שהייתה היחידה שהגיעה לארץ לקח רק 11.9 שניות (עם תיבה ידנית), נתונים לגבי אוטומטית נעים בין 11.2 שניות ל-14 ומשהו שניות ועל כל הטווח שביניהם, והנתון בכל אתר שונה.

לפי מדידה אישית זה היה 12.2 שניות, בעוד המדידה האישית של המאזדה הראתה 13.9 שניות.

המנוע של המאזדה לא שש לעלות מהר את הסל"ד כמו שהוא מוציא רעש ונותן את התחושה הזו, בפועל שניהם מגיעים לסל"ד המקסימלי מהר מאוד, האוקטביה עושה זאת יותר בשקט (ובאופן טבעי למנוע 8 שסתומים הוא מגיע לסל"ד מעט יותר נמוך).

אבל הסחיבה בסל"ד הנמוך הרבה יותר טובה, בשביל להרגיש שהמאזדה זזה צריך להחזיק אותה כל הזמן מעל 4K סל"ד.

אני גם לא מסכים איתך שתגובת המצערת הייתה טובה יותר במאזדה, היא אכן חדה יותר אבל באופן עצבני ולא טבעי.

צלחות ורפידות הבלמים באוקטביה הוחלפו לטובות יותר מהמקוריות ככה שאין לי יכולת להשוות מול הסטוק של סקודה.

הפלסטיקה לא רלוונטית? בחייך אני ראיתי לא מעט אוקטביות דור ראשון שעברו את החצי מיליון ק"מ והפלסטיקה עוד במצב מצוין (וזה במונית!)

אבל אל תיקח את המילה שלי בנושא, הנה מה שאוטו כתבו על הרכב:

תא הנוסעים במאזדה 3 נשמר הרבה פחות טוב, ואחרי הרבה פחות שנים של שימוש, מאזדה 3 משנת 2004 נראית הרבה פחות טוב מבחינת מצב פלסטיקה מאשר אוקטביה שנת 2000 ששימשה כמונית ועברה פי 10 קילומטרים מהמאזדה.

בנוגע לתיבה האוטומטית, התחושה הייתה שבאוקטביה היא זורמת איתך, היא מחכה שתגיד לה מה לעשות ואז עושה את זה, התחושה במאזדה הייתה אחרת, כאילו התיבה כל הזמן "מה לעשות? מה לעשות? מה לעשות? להוריד הילוך? למשוך הילוך? להוריד עוד הילוך? להעלות הילוך?" התיבה עצבנית, לא סגורה על עצמה, כל הזמן מורידה ומעלה הילוכים, וכל זה כשהרגל שלך סטטית על המצערת.

אם התיבת הילוכים הזאת הייתה ילד היא הייתה מהילדים המעצבנים שלא מפסיקים לדבר.

בנוגע להתנהגות אני מסכים שההתנהגות של המאזדה טובה, אבל של האוקטביה עדיפה עליה, וזה היה במצב סטוק, במקרה שלי עוד הקשחתי את המתלים ע"י מתיחה שלהם מתוך תא המנוע (על הדרך גם מגביה את הפרונט בכ-30 מ"מ), נכון שזה בא על חשבון הנוחות אבל זה הביא את האוקטביה למצב עוד יותר טוב מהסטוק, עם Turn-In משמעותית יותר טוב, הישארות במסלול וגם נטייה לפחות תת-היגוי ויותר לאיזון.

מן הסתם אחרי הקשחה כזו כמעט ואין זווית גלגול, במקור הרכב העביר יותר תחושה של זווית גלגול מאשר מה שהיה בפועל, גם המאזדה משדרת זווית גלגול גדולה ממה שיש בפועל.

אותה הגבהה גם גרמה לאוקטביה "לדבר" הרבה יותר, גם מהשלדה, גם מההגה (ששניהם היו במקור מצוינים, והשתפרו עוד יותר), אני גם לא מסכים איתך שהיכולות של המאזדה 3 גבוהות יותר, נהגתי לא מעט בשני הדגמים בנס הרים ולאורך הכביש הסקודה הגיעה תמיד 2-5 דקות לפני המאזדה, המהירות המקסימלית הייתה גבוהה יותר וגם המהירות בכניסה לפניות הייתה גבוהה יותר.

ד"א הסיבה שאני כל הזמן זורק נתונים אחרי ההגבהה זה בגלל שזה שינוי שרוב האוקטביות בארץ עברו בזמן כזה או אחר, בעיקר בגלל שהפרונט במקור מאוד נמוך.

ד"א אתה בטוח שנהגת על אוקטביה? כי לאוקטביה דור ראשון אין כמעט שטח מת, וההגה שלה מאוד מתקשר, אני חושב שאתה ממש ממש טועה ואתה מתייחס לרכב הלא נכון.

אה ובשביל הסיכום, נהגתי על סקודה אוקטביה שנת 2000 מנוע 1.6 אוטומטי במשך 5 שנים, על מאזדה 3 שנת 2008 מנוע 1.6 אוטומטי במשך שנתיים, ואני גר ממש ממש קרוב לנס הרים, ככה שביקרתי שם לא מעט.

נהגתי על האוקטביה ולא מעט. נהגתי גם על אחיותיה לפלטפורמה כמו הגולף דור 4 והלאון. כולן אוחזות טוב ועם מגבלות רחוקות למדי, השאלה היא איך הן מתנהגות במגבלות וכאן המאזדה לוקחת הן בתקשורת, הן ביכולת הדינאמית והן בדיוק של מכלולי הנהיגה (שלדה, היגוי, מתלים, בלמים, מצערת, תיבת הילוכים וכו'). אם לא הייתי נוהג בה, סביר להניח שלא הייתי מגיב לך. לדעתי ההיגוי באוקטביה אמנם בעל משקל, אבל הוא לא מדויק תחת עומס וכן, יש לו שטח מת לא קטן עם תחושה מוזרה סביב המרכז (אותם תופעות מוכרות גם מהגולף ומהלאון מאותן שנים). גם הבלמים מציעים יכולת סבירה למדי, אך הדוושה לא לינארית ומדוייקת כמו במאזדה. גם המצערת במאזדה חדה, אך לא קפיצית מדי או עצבנית מדי (כמו במאזדה 2), היא לינארית יחסית ומלאת תחושה ודיוק. השלדה באוקטביה מכויילת באופן ברור לתת היגוי וזוויות הגלגול במצב "סטוק" מוחשיות מאוד. ל-3, בעיקר בדור הראשון בקושי יש תת היגוי והישבן מוכן לצאת בכיף מתי שרוצים ולתת לחרטום להדק את הפנייה. אתה עשית הנמכה אז זה לא ממש חוכמה להשוות (ואני לא מבין למה עשית הנמכה לרכב שהוא נמוך מאוד מלכתחילה).

גם מבחינת הגיר אני לא מסכים, כמו שכבר אמרתי כשמתרגלים מגלים שהוא טוב מאוד. הגיר באוקטביה טוב לא פחות, אבל בעל אופי יותר רגוע ואיטי (שאני אישית לא חושב שזה פחות טוב, לצריכת הדלק זה תורם לא מעט).

הביצועים של גרסת ה-1.6 אוטומט, 100 כ"ס הם בדיוק מה שאמרתי. 14.6 שניות ל-100 קמ"ש, והאמת תחת לחיצה מלאה היא גם מרגישה ככה. בנסיעה רגועה היא מציעה קצב סביר. במאזדה אני מקבל ביצועים סבירים גם מבלי להגיע ל-4K סל"ד, ביומיום בזמן האחרון אני מגיע מקסימום ל-2.5K סל"ד ואני לא מרגיש איטי בכלל לעומת רכבים אחרים בעלי נפח זהה.

קישור לביצועים ב-ICAR לאוקטביה (14.6 שניות ל-100):

http://www.icar.co.il/%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94/%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%91%D7%99%D7%94/%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%91%D7%99%D7%94_%D7%99%D7%93_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%9310/version6697/

ובאוטו משום מה הם אומרים 14.1 שניות ל-100 קמ"ש:

http://www.auto.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D-7754-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%91%D7%99%D7%94-1-6-%D7%90%D7%95%D7%98.aspx

כך או כך, זה איטי יחסית לנפח.

גם בקשר לאיכות הפנים, שוב כמו הגולף המקבילה, היא סובלת ממחלת הגג הנושר (לא פעם ראיתי אנשים שמהדקים את הגג עם אקדח סיכות), הידיות בדלתות חורקות ומתקלפות והבדים נקרעים. גם באוקטביה שאני נהגתי בה כל זה קרה (ואפילו גרוע מזה) והיא הייתה אם אני לא טועה יד שניה כשהיד הראשונה הייתה ליסינג (הרכב שנתון 2003). במאזדה, האיכות פחות טובה והרבה מהפלסטיקים חלולים. מודה. אבל התא נשמר חדש לאורך זמן, מה שאי אפשר להגיד על האוקטביה מהדור הזה.

לסיכום, שוב אני אומר שאין קשר בכלל בין האוקטביה הזאת ל-3. האוקטביה מיושנת וזה שיש לה מחשב דרך לא הופך אותה לעדיפה. אותו דבר אני יכול להגיד על ה-3 שמציעה 6 כריות אוויר, ניתוק כרית אוויר לנוסע, איזופיקס, בקרת אקלים, מערכת שמע מובנית וכו'. מחשב דרך אולי היה באוקטביה, יופי. אבל זה לא משהו שהיה מקובל בשנים האלה וזה שהיא הציעה את זה לא אומר שהיא טובה יותר. אם זה היה כך אז טכנית היא טובה יותר מכל משפחתומטית אחרת מהשנים המקבילות למאזדה 3 דור 1. אני לא אומר שהרכב לא טוב, אבל המאזדה עדיפה כמעט בכל פרמטר אפשרי למעט תא מטען. (ומחשב דרך :wink:).

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

שוב, זה לא שאני הבאתי את ההשוואה הזאת משום מקום, זה היה משפט של לאנוס שאני עניתי לו, אחרת כנראה שלא הייתי בכלל כותב בדיון הזה.

עניין כללי - עשיתי הגבהה והקשחה לרכב ולא הנמכה.

לגבי עניין 0-100, זה לא מאוד רלוונטי, ויש הרבה מקורות שונים, זה גם לא מעניין.

לגבי ריפוד הגג, הייתה לנו במשפחה אוקטביה בנזין מעל ל-10 שנים ובמקביל הוחזקה אוקטביה דיזל מונית מתחלפת (4, משנת 1999, דרך 2001, 2004 ו-2006), עבדתי בתחנת מוניות שהייתה בבעלות של אבא שלי, שם היו פחות או יותר 30 אוקטביות.

אתה מוזמן לנחש לכמה מהן נשר הריפוד גג (3) ומה אפיין את הנהגים שלהן, ובאיזה קילומטראז' זה קרה, לבנזין אגב הגג היה כמו חדש כשהיא נמכרה בשנת 2010, כנ"ל לכל המוניות שהיו לאבא שלי.

אם כבר מדברים על מחלות ידועות באוקטביה המחלה הכי ידועה זה שבירת אגן שמן בגלל הפרונט הנמוך וכבלי ידיות הדלת שנקרעים, אחרי פעם אחת שאמא שלי שברה את אגן השמן עשינו הגבהה, אצל אבא שלי שמנו גם מיגון תחתון, כבלי ידיות הדלתות שנקרעים החלפתי בעצמי לפחות 3 פעמים.

לסיכום אנחנו לא מסכימים על דברים שהם סובייקטיביים ותלויי נהג וצורת נהיגה.

אגב עניין מחשב הדרך זה אנקדוטה קטנה, שהרי נכון שב-96 כמעט ולא היו מחשבי דרך, וב-2004 הם לא היו פריט חובה, אבל בשלהי הדור הראשון, דהיינו 2007-2008 זה כבר היה אביזר שהיה בכל רכב, החל ממיני וסופר-מיני ומעלה למעט ב-3.

כשהמאזדה נמצאת במצב כזה השאלה "מה היה בזמנו לסקודה להציע?" נראית כמעט מגוחכת, שהרי לסקודה היה יותר להציע כבר דור אחד קודם.

ואם דיברנו על איבזור: גם ב-2008 שהייתה להורים שלי, לא הייתה בקרת אקלים (היה מזגן מכאני, לא שזה מפריע לי, מזגן מכאני יש לי גם בולוסטר), לא היה איזופיקס, מערכת השמע המובנית לא קוראת Mp3 והרמקולים לא באיכות מי יודע מה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני דווקא נהנה מהרעש, בעידן שבו כל המכוניות נשמעות אותו הדבר וחובבי ההגה מתלוננים על המכוניות השקטות.

לרנו 4, לחיפושית, לסובארו DL, לnsu 1000, לאלפא סוד- לכל אחת מהן יש צליל אופייני וייחודי רק לה, וזה משהו שחסר היום.

אתה תקרא לזה רעש- אני קורא לזה צליל. :twisted:

מה שכן- את צליל ההתנעה של הדור הראשון אני מצליח לזהות בברור. :-D

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני מעדיף צליל של הבוקסר בסובארו DL מאשר את השואב אבק התעשייתי של המאזדה 3 (החדשה). בעגלה שלי אני נהנה מהרעש כשעוברים ברחוב צר ויש הד, כשנסעתי במאזדה זה ממש הציק לי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לאחרונה התחלתי להתעניין במאזדה 3 (מודל 2014) אבל משהו קצת מפריע לי.

זה שלא רואים אותם הרבה זה יתרון עצום בעיני, ולא ברור לי למה זה מפריע לך.

או שאתה פשוט אוהב לנהוג במה שהשכן שלך, והשכן של השכן שלך נוהגים?

לי מפריע ההיפך...

פורסם

אגב עניין מחשב הדרך זה אנקדוטה קטנה, שהרי נכון שב-96 כמעט ולא היו מחשבי דרך, וב-2004 הם לא היו פריט חובה, אבל בשלהי הדור הראשון, דהיינו 2007-2008 זה כבר היה אביזר שהיה בכל רכב, החל ממיני וסופר-מיני ומעלה למעט ב-3.

כשהמאזדה נמצאת במצב כזה השאלה "מה היה בזמנו לסקודה להציע?" נראית כמעט מגוחכת, שהרי לסקודה היה יותר להציע כבר דור אחד קודם. שוב, לא מסכים איתך לגבי זה. ב-2007-2008 זה רק התחיל כסטנדרט ואצל הרבה מתחרים, גם חדשים מה-3 זה לא היה סטנדרט. לעומת ה-6 כריות אוויר, אפשרות ניתוק לכרית אוויר הנוסע, 3 עיגוני איזפיקס, בקרת אקלים דיגיטלית, 4 חלונות חשמליים אוטומטיים וכו' זה ממש שטויות המחשב דרך הזה. אף פעם זה לא הפריע לי המחסור בו וגם לא התייחסתי לאבזור הזה גם ברכבים שמצויידים בו.

ואם דיברנו על איבזור: גם ב-2008 שהייתה להורים שלי, לא הייתה בקרת אקלים (היה מזגן מכאני, לא שזה מפריע לי, מזגן מכאני יש לי גם בולוסטר), לא היה איזופיקס, מערכת השמע המובנית לא קוראת Mp3 והרמקולים לא באיכות מי יודע מה.

לא ייתכן שלא הייתה בקרת אקלים במאזדה שהייתה לך. זה הוצע כסטנדרט בכל ה-3 דור ראשון החל מרמת הגימור הבסיסית ביותר (אקטיב). כנ"ל גם עיגוני האיזופיקס. בחו"ל נמכרו דגמים ללא בקרת אקלים ועם מזגן מכאני רגיל, בארץ לא. מזגן מכאני רגיל הגיע רק עם המאזדה 3 דור שני ברמת הגימור הבסיסית בלבד.

(אבזור בטיחות סטנדרט לדגם האקטיב של הדור הראשון מתוך ICAR) :

[TABLE=class: header, width: 590]

[TR]

[TD=class: first]בטיחות[/TD]

[TD=align: center]מאזדה 3 1.6 4 דל' Active[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=class: normal, width: 594]

[TR=class: tooltip]

[TD=class: first]מבחן ריסוק[/TD]

[TD]4.jpg[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]בלמים[/TD]

[TD]ABS + EBD[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]כריות אוויר[/TD]

[TD]6[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]בקרת יציבות אלקטרונית[/TD]

[TD]אין[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]ביטול כרית אוויר נוסע[/TD]

[TD]יש[/TD]

[/TR]

[TD=class: first]איזופיקס[/TD]

[TD]יש[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=class: header, width: 590]

[TR]

[TD=class: first]מידות[/TD]

[TD=align: center]מאזדה 3 1.6 4 דל' Active[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

ותמונה להמחשת בקרת האקלים (נלקח מסקירה ישראלית, המאזדה שבתמונה היא שנת 2006 לפני מתיחת הפנים ורמת האיבזור הבסיסית) :

1060.jpg

וכך נראה המזגן המכאני של ה-3 דור 1 (מה שלא הגיע לארץ).

2005_mazda_3_interior_100009392_l.jpg

איכות הרמקולים סבירה יחסית למשפחתית ובנוסף משנת 2008 (65 בסוף המספר) הגיעה לארץ מערכת משודרגת שקוראת MP3.

אני דווקא נהנה מהרעש, בעידן שבו כל המכוניות נשמעות אותו הדבר וחובבי ההגה מתלוננים על המכוניות השקטות.

לרנו 4, לחיפושית, לסובארו DL, לnsu 1000, לאלפא סוד- לכל אחת מהן יש צליל אופייני וייחודי רק לה, וזה משהו שחסר היום.

אתה תקרא לזה רעש- אני קורא לזה צליל. :twisted:

מה שכן- את צליל ההתנעה של הדור הראשון אני מצליח לזהות בברור. :-D

מסכים לגבי רעש ההתנעה, אפשר לזהות את זה ממרחק :lol:. האמת היא שדווקא בידוד הרעשים סביר לגמרי (כביש, רוח...), רק המנוע חודר לתא הנוסעים. אני אישית גם אוהב את הרעש שלו בהשוואה לכל משפחתומטית מקבילה אחרת.

פורסם

לעומת ה-6 כריות אוויר, אפשרות ניתוק לכרית אוויר הנוסע, 3 עיגוני איזפיקס

איכות הרמקולים סבירה יחסית למשפחתית ובנוסף משנת 2008 (65 בסוף המספר) הגיעה לארץ מערכת משודרגת שקוראת MP3.

למאזדה 3 יש רק 2 עיגוני איזופיקס- במושבים הצדדיים. באמצע אין.

המערכת סבבה אבל יש את התקלה המעצבנת של cd check. חבר בעל מאזדה נתן לי טלפון של מישהו ברמת השרון שיכול לסדר את זה. נראה.

ואם כבר הזכרתם את בקרת האקלים- עוצמת המזגן היא נקודה לגנותה של ה3.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שוב, לא מסכים איתך לגבי זה. ב-2007-2008 זה רק התחיל כסטנדרט ואצל הרבה מתחרים, גם חדשים מה-3 זה לא היה סטנדרט. לעומת ה-6 כריות אוויר, אפשרות ניתוק לכרית אוויר הנוסע, 3 עיגוני איזפיקס, בקרת אקלים דיגיטלית, 4 חלונות חשמליים אוטומטיים וכו' זה ממש שטויות המחשב דרך הזה. אף פעם זה לא הפריע לי המחסור בו וגם לא התייחסתי לאבזור הזה גם ברכבים שמצויידים בו.

רוצה לבדוק את העניין? אז בוא נבדוק (מסודר לפי יצרן-א"ב):

אופל אסטרה 1.6 רובוטית בשנת 2005 כללה מחשב דרך

דייהטסו סיריון ב-2006 כבר כללה מחשב דרך

טויוטה קורולה בכל הגירסאות קיבלה מחשב דרך בשנת 2008 עם הצגת הדגם החדש

יונדאי גטס בגירסת 1.4 GLF הבסיסית (אוטו' וידנית) קיבלה מחשב דרך כבר מראשית הדגם ב-2003.

יונדאי אלנטרה קיבלה בשנת 2004.

מיצובישי לאנסר בשנת 2008 קיבלה לכל הגרסאות.

ניסאן נוט כבר מ-2007 עם הצגת הדגם.

ניסאן מייקרה כבר מ-2005.

סובארו B3 סדאן כבר מ-2008.

סובארו B3 האצ'בק כבר מ-2007.

סובארו אימפרזה כבר מ-2007.

סוזוקי סוויפט מהצגת הדגם בשנת 2006.

סוזוקי איגניס כבר מ-2001.

סוזוקי SX4 כבר מ-2008.

סיאט לאון ב-2006 עם הצגת הדגם היה לכל הגיסאות, לא מצאתי נתונים של הדור שלפני כן.

סיאט קורדובה בגירסאות ה-1.6 כבר מ-2003.

סיאט איביזה בגירסאות ה-1.6 כבר מ-2003.

סיטרואן C4 עם הצגת הדגם ב-2006 כבר היה לכל הגרסאות.

סיטרואן C3 כבר מ-2003.

סקודה אוקטביה כבר מ-1999 (כשהגיעה לארץ).

סקודה פאביה מ-2002 עם ההצגה.

פולקסווגן גולף דור רביעי כבר מ-1999.

פולקסווגן בורה כבר מ-1999.

פורד פוקוס בכל הגירסאות קיבלה מחשב דרך בשנת 2006

פיאט פונטו ספייס משנת 2001.

פיאט פנדה משנת 2004.

פיג'ו 307 משנת 2002.

פיג'ו 207 משנת 2007 בדגמי ה-1.6.

רנו מגאן דור שני, בשנים 2004-2009 הציעה מחשב דרך בגירסת Business

דייהולט (שברולט ולכן זה בסוף הרשימה) אבאו סדאן (אם זה מהווה קנה מידה למשהו) קיבלה כבר ב-2004 עם הצגת הדגם.

עבודה מספיק מקיפה בשבילך?

לא ייתכן שלא הייתה בקרת אקלים במאזדה שהייתה לך. זה הוצע כסטנדרט בכל ה-3 דור ראשון החל מרמת הגימור הבסיסית ביותר (אקטיב). כנ"ל גם עיגוני האיזופיקס. בחו"ל נמכרו דגמים ללא בקרת אקלים ועם מזגן מכאני רגיל, בארץ לא. מזגן מכאני רגיל הגיע רק עם המאזדה 3 דור שני ברמת הגימור הבסיסית בלבד.

אולי הקצר פה הוא במושג "בקרת אקלים", בקרת אקלים זה מזגן שאתה קובע לו טמפרטורה, כשהוא מגיע לטמפרטורה הוא מפסיק לפעול עד שהטמפרטורה משתנה וחוזר חלילה.

מגזן מכאני זה כזה שאתה קובע לו עוצמת מזגן, עוצמת מאוורר ולאן הוא יוציא את האוויר. במאזדה 3 2008 היה מזגן מכאני.

כאילו מאזדה יכולים בכיף לקרוא לזה "בקרת אקלים", אבל אין פה שום עניין של בקרה (יבינו האלקטרונאים שבינינו).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

^

נדבקת למחשב רכב כאילו זה דבר כל כך חשוב. המאזדה 3 דור ראשון מתחרה מול משפחתיות שהושקו במקביל אליה כמו הקורולה (2003-2007), הונדה סיוויק (2003-2006 לאחר מתיחת הפנים), מיצובישי לנסר קלאסיק (2004-2008 כולל) וכו'. מחשב דרך הוצע בלא מעט רכבים, אבל זה לא היה סטנדרט. הסטנדרט הזה נכנס באמת רק ב-2008 שהוצגו הדגמים החדשים בקטגוריה ולמאזדה 3 זה נכנס רק ב-2009 עם הצגת הדור השני. הסיבה שב-2008 ראית את זה ביותר ויותר מתחרות זה בגלל שב-2008 הגיעו הדגמים החדשים של רובן, ואילו של המאזדה הדור השני הגיע באיחור של שנה. חוץ מזה אני באמת לא מבין מה כל כך חשוב לך להוכיח כאן. באמת? מחשב דרך זה כל כך נחוץ? נסעתי בהרבה רכבים שמצויידים בזה ובקושי העפתי עליו מבט. שלום שלום וזהו. לדעתי המאזדה מפצה על זה בשאר האיבזור שהיא נותנת.

אולי הקצר פה הוא במושג "בקרת אקלים", בקרת אקלים זה מזגן שאתה קובע לו טמפרטורה, כשהוא מגיע לטמפרטורה הוא מפסיק לפעול עד שהטמפרטורה משתנה וחוזר חלילה.

מגזן מכאני זה כזה שאתה קובע לו עוצמת מזגן, עוצמת מאוורר ולאן הוא יוציא את האוויר. במאזדה 3 2008 היה מזגן מכאני.

כאילו מאזדה יכולים בכיף לקרוא לזה "בקרת אקלים", אבל אין פה שום עניין של בקרה (יבינו האלקטרונאים שבינינו).

אני יודע טוב מאוד מה זה בקרת אקלים. אתה לא מחדש לי כלום, ברשותך.

במאזדה אם אתה קובע טמפרטורה ולוחץ על מתג ה-AUTO (עיגול שחור גדול מצד ימין), ולא על עוצמת המאוורר הידנית (הגלגלת מסביב לכפתור ה-OFF), זה בדיוק מה שהיא עושה. פועלת לפי טמפרטורה. או שאתה לא ידעת להשתמש ברכב שלך או שאין לך מושג.

תמונה ברורה יותר של הלחצן להמחשה:

mazda3_interior_2.jpg

יש כאן עניין של בקרה ועוד איך. אתה יכול לקבוע טמפרטורה? כן. יש חיישן קרני שמש מעל הדשבורד כדי לזהות טמפרטורה חיצונית? כן. יש חיישן טמפרטורה פנימי? כן. אפשר להפעיל את הבקרה על מצב אוטומטי ולתת למערכת לקרר את הרכב לטמפרטורה הרצויה ע"י זה שהיא משנה את העוצמה בצורה עצמאית? כן. עזוב את זה שבתכלס בקרת האקלים ב-3 דור ראשון עובדת קשה יחסית כדי לקרר את הרכב (אני לא מרגיש את זה ממש, אבל זה רק כי אני לא חובב קור יותר מדי...).

בקיצור אתה טועה ומטעה. אתה בטוח שהיה לך כזה רכב?

שביט - האמת לא יצא לי להשתמש בעיגוני האיזופיקס, אבל אני די משוכנע שיש 3 כאלה. מקודם יצא לי להעיף מבט מבחוץ וראיתי שלושה. כמו כן אני זוכר שגם בספר הרכב כתוב שיש 3. בכל אופן, זה לא משנה אם יש 3 או 2, להכניס 3 מושבי בטיחות במאזדה 3 מאחורה זה כמעט בלתי אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

נדבקת למחשב רכב כאילו זה דבר כל כך חשוב. המאזדה 3 דור ראשון מתחרה מול משפחתיות שהושקו במקביל אליה כמו הקורולה (2003-2007), הונדה סיוויק (2003-2006 לאחר מתיחת הפנים), מיצובישי לנסר קלאסיק (2004-2008 כולל) וכו'. מחשב דרך הוצע בלא מעט רכבים, אבל זה לא היה סטנדרט. הסטנדרט הזה נכנס באמת רק ב-2008 שהוצגו הדגמים החדשים בקטגוריה ולמאזדה 3 זה נכנס רק ב-2009 עם הצגת הדור השני. הסיבה שב-2008 ראית את זה ביותר ויותר מתחרות זה בגלל שב-2008 הגיעו הדגמים החדשים של רובן, ואילו של המאזדה הדור השני הגיע באיחור של שנה. חוץ מזה אני באמת לא מבין מה כל כך חשוב לך להוכיח כאן. באמת? מחשב דרך זה כל כך נחוץ? נסעתי בהרבה רכבים שמצויידים בזה ובקושי העפתי עליו מבט. שלום שלום וזהו. לדעתי המאזדה מפצה על זה בשאר האיבזור שהיא נותנת.

לא נדבקתי אליו, ציינתי אנקדוטה, התווכחת עובדתית לגבי האנקדוטה אז הוכחתי לך.

אגב אתה צודק שכחתי את הונדה, אז הסיוויק קיבלה רק ב-2010 כסטנדרט, ואופציונלי מ-2006, הג'אז קיבלה כסטנדרט מ-2009.

לפי מה בחרת את המתחרות של המאזדה? למה היא לא מתחרה למשל בפוקוס או באוקטביה או בבורה (עזוב שב-2008 כבר הייתה ג'טה) או ב-C4 או ב-307?

עשית Handpick מתוך הרשימה שלי רק לדגמים שקיבלו ב-2008 ואז אתה טוען שהם לא מתחרים בשאר, זה לא יעבוד לך בכזאת קלות.

ולפי מה החלטת שזה לא היה סטנדרט? כתבתי לך בדיוק איזה דגמים הגיעו עם זה כסטנדרט, לא אופציה.

או שמבחינתך התוצרת היפנית היא קובעת הסטנדרט? מה שלא בא מארץ השמש העולה לא קובע סטנדרט?

לי אישית אגב מחשב דרך כן חשוב, אני משתמש בו כל הזמן, והשתמשתי בו באוקטביה המון, ככה שבמעבר למאזדה 3 היה חסר.

ועכשיו הגענו למילת המפתח - "לדעתי", נחזור אחורה זה בדיוק מה שאמרתי, עובדתית יש איבזור שהופיע שנים רבות קודם במכוניות אחרות ולא הופיע במאזדה עד מאוחר מאוד, לדעתך היא מפצה בדברים אחרים, לדעת פלוני אלמוני לא.

אני יודע טוב מאוד מה זה בקרת אקלים. אתה לא מחדש לי כלום, ברשותך.

במאזדה אם אתה קובע טמפרטורה ולוחץ על מתג ה-AUTO (עיגול שחור גדול מצד ימין), ולא על עוצמת המאוורר הידנית (הגלגלת מסביב לכפתור ה-OFF), זה בדיוק מה שהיא עושה. פועלת לפי טמפרטורה. או שאתה לא ידעת להשתמש ברכב שלך או שאין לך מושג.

תמונה ברורה יותר של הלחצן להמחשה:

סתם כדי שאני אבין אותך טוב יותר, איך אתה יודע על איזה טמפרטורה אתה מכוון את ה"בקרת אקלים" הזאת?

אמנם יש שם פלוס ומינוס, וגם סימן נחמד של תרמומטר ואפילו שנתות, אבל מספרים - אין, וסקאלת מדידה (צלזיוס, פרנהייט [הרי המאזדה 3 מיועדת בראש ובראשונה לארה"ב] אולי בכלל קלווין) - גם לא בנמצא.

ש כאן עניין של בקרה ועוד איך. אתה יכול לקבוע טמפרטורה? כן. יש חיישן קרני שמש מעל הדשבורד כדי לזהות טמפרטורה חיצונית? כן. יש חיישן טמפרטורה פנימי? כן. אפשר להפעיל את הבקרה על מצב אוטומטי ולתת למערכת לקרר את הרכב לטמפרטורה הרצויה ע"י זה שהיא משנה את העוצמה בצורה עצמאית? כן. עזוב את זה שבתכלס בקרת האקלים ב-3 דור ראשון עובדת קשה יחסית כדי לקרר את הרכב (אני לא מרגיש את זה ממש, אבל זה רק כי אני לא חובב קור יותר מדי...).

איך אתה קובע את הטמפרטורה? אני רוצה לקבוע עכשיו 75 מעלות פרנהייט, או 24 מעלות צלזיוס או 297 מעלות קלווין, אני אסתפק באחת מהאפשרויות, תעדכן כשתצליח.

אם שמת לב לטמפרטורות אז אתה גם שם לב שאני גם לא חובב קור מי יודע מה.

בקיצור אתה טועה ומטעה. אתה בטוח שהיה לך כזה רכב?

בוודאי שהיה, מ.ר. יעזור לך?

או שאולי אתה חי פשוט באשליה שמי שנהג על המאזדה 3 חייב להתאהב בה וליפול מהרגליים, לא ייתכן שהייתה לי מאזדה 3 והעזתי להגיד משהו רע על יצירת המופת של היפנים מפוצ'ו?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה תמיד משעשע בפורום כשמישהו נעלב בשם מותג כלשהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

^

זה הוויכוח הכי משעמם שיכול להיות.

או שאולי אתה חי פשוט באשליה שמי שנהג על המאזדה 3 חייב להתאהב בה וליפול מהרגליים, לא ייתכן שהייתה לי מאזדה 3 והעזתי להגיד משהו רע על יצירת המופת של היפנים מפוצ'ו?

זה קורה אגב להמון בעלי מזדה 3.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

סתם כדי שאני אבין אותך טוב יותר, איך אתה יודע על איזה טמפרטורה אתה מכוון את ה"בקרת אקלים" הזאת?

אמנם יש שם פלוס ומינוס, וגם סימן נחמד של תרמומטר ואפילו שנתות, אבל מספרים - אין, וסקאלת מדידה (צלזיוס, פרנהייט [הרי המאזדה 3 מיועדת בראש ובראשונה לארה"ב] אולי בכלל קלווין) - גם לא בנמצא.

איך אתה קובע את הטמפרטורה? אני רוצה לקבוע עכשיו 75 מעלות פרנהייט, או 24 מעלות צלזיוס או 297 מעלות קלווין, אני אסתפק באחת מהאפשרויות, תעדכן כשתצליח.

דווקא כאן אתה טועה. בדור הראשון הייתה בקרת אקלים. המספרים הופיעו ע"ג צג שנמצא מעל השנתות ולא נראה בתמונה.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...