Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

להלן שלוש בעיות שאני רוצה לעלות בפני חבריי הפורום ואשמח לקבל התייחסויות לכל אחד מהבעיות.

לפני כחודש רכשתי את הרכב חדש מהחברה ועד עכשיו עבר סה"כ 1200 ק"מ.

הגיר של הרכב בעל 6 הילוכים, בנסיעה במישור העברת ההילוכים נעשית תקין, במהירויות הנכונות ובסל"ד תקין סביב ה- 3000-3500 RPM.

בעיה ראשונה, שמתי לב לתופעה שכבר הרגשתי מהשבוע הראשון שהרכב אצלי, כשאני עולה עליה מתונה עושה רושם שההילוך נתקע בין שלישי לרביעי, אני מתחיל את העלייה בערך ב- 60 קמ"ש המהירות ממשיכה לעלות חוצה את ה- 80 קמ"ש והסל"ד מגיע כבר 3500 RPM המהירות ממשיכה לעלות כבר ל- 100 ק"מ והסל"ד כבר מגיע ל- 5000 RPM (המנוע צועק הצילו) וההילוך לא עובר, המהירות ממשיכה לעלות ורק באזור 115 קמ"ש כ- 6000 RPM ההילוך עובר והסל"ד צונח ל- 3500 RPM.

אני רוצה לציין שכדי להימנע מהגעת המנוע לטורים גבוהים אני פשוט עושה העברה ידנית של ההילוך (כמובן בהתחשב במהירות של הרכב), הפעם החלטתי לבדוק מתי ההילוך עובר ללא התערבות שלי.

רציתי לדעת האם הדבר תקין מבחינת ההתנהגות של הגיר?

בעיה שניה, כשאני מאט את הנסיעה עד לעצירה סופית אני מרגיש את הירידה של ההילוכים, פשוט הרגשה של מכות עדינות מאוד של בלימה ושחרור.

האם זה תקין? האם זה אמור לקרות בגיר מודרני?

בעיה שלישית, תגובה מאוחרת של המצערת הגז, אני לוחץ על דוושת הגז בעדינות בהתחלת נסיעה ואני מרגיש שאין תגובה מבחינת המנוע אני לוחץ עוד קצת ואז פתאום הטורים עולים והרכב מזנק קדימה בפתאומיות, התופעה לא קוראת כל הזמן ולכן נראה לי שמשהו לא תקין.

לסיכום,

אשמח לדעת האם שלוש הבעיות שהצגתי הן באמת תקלות שמקורם בגיר או שאין קשר בין הדברים והכל בסדר.

אני רוצה לציין בנוסף שאני נוהג כבר הרבה שנים ומה שאני מתאר הוא אמיתי ולא דמיוני.

תודה למשיבים.

פורסם

ה"בעיה" היא ככל הנראה Skyactive. במרכאות, כי זו לא באמת בעיה.. המנוע ותיבת ההילוכים תוכננו וכויילו לחיסכון בדלק. התיבה נחשבת לפחות חלקה מקודמותיה ועניין המצערת גם הוא כיול שנועד להשיג חסכון ומזעור פליטת מזהמים.

:idea:
פורסם

למעט הבעיה השניה, לא נראה שמדובר בהתנהלות תקינה, כשהבעיה השלישית עשויה אף להיות מסוכנת אם אתה בפקק.

גש למוסך לאבחון.

אם כיול המצערת הוא אכן הבעיה, יתכן שמה שגרם לה מלכתחילה הוא התקנה מקומית שבמסגרתה נותק המצבר וחובר מחדש לאחר-מכן. ברכבים מסויימים נדרש לבצע כיול מצערת במקרה של ניתוק המצבר.

פורסם

תודה למשיבים אבל אך כיול מצערת משפיע על העברת ההילוכים, ציינתי שבמצב נסיעה במישור ההילוכים עוברים פיקס, רק בעליה כשאני לוחץ קיק הגיר מושך את ההילוך. עד כמה שאני יודע עיקרון העברת ההילוך באוטומט הוא בהתאם ללחצים/מומנט שהוא מרגיש, אז מה הקשר לכיול? אשמח שמישהו מקצועי יותר בתחום יסביר לי קצת. תודה.

פורסם (נערך)

יש פה מישהו שדיווח על בעיות דומות כשלך. הגבתי לו לפני כמה ימים אז תוכל לחפש בהודעות שלי..

לי זה נשמע כמו יחס העברה ארוך שתוכנן לחסוך בדלק, כך שהגיוני שיווצר בור בין שני ההילוכים, שמורגש בעיקר בעליה. כיול המצערת הוא עניין אחר שלהערכתי מגיע כך מהיצרן ויהיה בעייתי לשנותו.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

ברכב שלי VW עם תיבת הילוכים אוטומטית, כשתיבת ההילוכים על מצב D (שהוא מצב הנסיעה החסכוני ביותר) מה שתיארת בבעיה השלישית קורה גם אצלי, המחסור בכח נגרם מחיסכון בדלק.

• תוכן חדש...