Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תפנית בעלילה, המוכר התקשר אלי וביקש כי נבדוק את הרכב בכל מוסך מרצדס רשמי כי המוסך בו היינו (מוסך רם) אינו מוסך יבואן רשמי והוא מפקפק בתוצאות הבדיקה כי תקלה זו לא הופיעה בעבר במוסך בו הוא מטפל (אוטו-בנץ).

מצד אחד הרכב עושה רושם ראוי. יד ראשונה מאדם מבוגר, נסועה נמוכה, תיעוד טיפולים (לדברי עובד, המסוכניק ב"אוטו-בנץ") ולאישתי כבר אין הרבה סבלנות. מצד שני, אני יודע כי המנוע לקוי, גם לפי מספר המנוע וגם לפי הבדיקה. כך שבכל מקרה יהיה צורך לטפל במנוע לפני הרכישה.

דילמה.

למישהו יש ניסיון עם "אוטו-בנץ"? מהשיחה (הקצרה) שלי עם עובד, המסוכניק ב"אוטו-בנץ" שמטפל ברכב לא התרשמתי מהרמה המקצועית המקצועית שלו ולא הייתי רוצה כי התקלה תמחק ב"טעות" אם נביא את הרכב לשם לבדיקה.

ישנו מוסך יבואן (בלבד) מומלץ באיזור המרכז לביצוע הבדיקה?

מהי עלות הסריקה במוסך יבואן?

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה לשלם עוד כסף כדי לברר מה שאתה כבר יודע?

ולמה לא להקשיב לראש במקום ללב כשמדובר באוטו לאישה?

לך על לקסוס וסגור עניין

וכשתשדרג לעצמך קח את הזמן ומצא לך רכב חלומות לאט ובטוח

פורסם

מחזק. אין טעם להמשיך לבדוק בכדי לגלות את מה שכבר ידוע. חפש אקזמפלר אחר, עם קצת סבלנות ובתקציב שהגדרת אפשר למצוא רכב טוב. אגב לא משנה באיזה רכב תבחר - לקסוס או מרצדס כל עוד תבחר במרצדס.

פורסם

צודקים. למעט...

הגברת לוחצת ואע"פ שבחצי שנה האחרונה אני סורק את הלוחות ל C-Class פרמיום ובזמן האחרון גם את ה E-Class (גם פרמיום) אני כמעט לא מוצא רכבים העונים על הדרישות (יד ראשונה עם נסועה ממוצעת פלוס).

אני לא הולך לשלם שוב עבור בדיקה נוספת, התרשמתי כי המוכר באמת לא מבין את התוצאות ואני אסע איתו לבדיקה נוספת על חשבונו במוסך שלו כדי שיאשרו לו (אם בכלל, לא ממש התרשמתי מ"אוטו-בנץ" כמבינים במיוחד) את התקלה.

בכל מקרה הבהרתי לו כי לפני תיקון התקלה (תיקון מלא ורשמי על חשבונו במוסך היבואן) אין כל שמץ של סיכוי לעסקה כלשהי בינינו.

פורסם

טוב, הסיפור נהיה מעניין...

היינו היום במוסך רם והבדיקה בוצעה שוב (ללא תשלום, תודה רבה משה) והתוצאות היו זהות, צילמתי אותן כגיבוי והלכנו ל"אוטו-בנץ". "אוטו-בנץ" הוא מוסך יבואן ונראה כך כך שלאחר המתנה ארוכה בפינת ההמתנה (חדש לי, במוסך אני ממתין בתוך/לייד/מסביב לרכב:lol:) נפגשנו עם עובד (יועץ שירות, מוסכניק על? הוא מדבר בצורה מקצועית אך אין לו טיפת גריז מתחת לצפרניים). הקריאה של סורק ה"סטאר" ב"אוטו-בנץ" הייתה זהה לחלוטין לקריאה שבוצעה במוסך רם אבל פה העיניינים החלו להסתבך.

עובד טען כי התקלה נובעת משני סולונואידים תקולים השולטים על לחץ השמן למערכת תיזמון שסתומים משתנה במנוע וכתוצאה מכך נוצרת סטיית גלי הזיזים ולא תקלת ה Balance Shaft. ביקשתי כי יבדוק זאת מול מוסך רם ובשיחה עמם הוא טען זאת ההוסיף כי רק תקלות עם מספר תקלה המתחיל ב 1200 משמען תקלת ה Balance Shaft. לדבריו עלות התיקון נמוכה מאלף ש"ח ותוכל להתבצע מיידית.

שאלתי אותו אם הוא מוכן לתת אחריות לאחר התיקון כי אין זו תקלת ה Balance Shaft אך הוא סירב אך טען כי כמוסך יבואן רשמי הוא סומך לחלוטין על האבחנה שלו.

אמנם ישנה דרך (חלקית) לבדוק זאת לאחר החלפת שני הסולונואידים אך היא דורשת לא מעט עבודת פו"ה לא זולה, וכשזוכרים כי מספר המנוע נמצא ברשימה הבעייתית אז ההימור גדול עוד יותר. למרבה המזל(?) בזמן תיקון הסולונואידים במוסך, בזמן שאני מנסה לקבל החלטה קיבלתי טלפון ונאמר לי כי הכסף שהיה אמור להשתחרר (לשם הרכישה) לא יגיע החודש כך שההחלטה נקבעה בשבילי. המוכר לא קיבל זאת בנחמדות יתר אך "כשיש ספק אז אין ספק" תופס במקרה זה כך שהרכב הזה לא עומד להרכש על ידי.

המסקנות שהסקתי מהסיפור הזה:

-"כשיש ספק אז אין ספק" היא הגישה הראשונה והחשובה ביותר שמחפשים רכב פרמיום משומש, עדיף לפספס מציאה מאשר לרכוש תקלה.

-רכב פרמיום משומש הוא כמו בחורות:-P (או אוטובוסים), כשמחמיצים אחד אז אחר יגיע אחריו... החשוב הוא לא למהר ולהיות חשדן בכל סימן ממעיד.

-אני כנראה אצטרך להוציא יותר כסף ממה שתיכננתי. הדרישות שלי הן רכב בן 5-7 שנים, יד ראשונה בלבד, נסועה נמוכה מאדם מבוגר וספר טיפולים מלא, E-Class העונה לדרישות האלה תמכר (ובצדק) ביותר מהצפוי. לטעמי, כל שקל שישולם יותר בזמן הרכישה עבור הרכב עקב הדרישות האלה יחסך יותר בעתיד בעלות תיקונים נמוכה יותר.

בכל מקרה, אם מישהו שומע על מרצדס E-Class (בלבד, ה E בגלל אישתי והמרצדס בגללי) ממש טובה אשמח אם ישלח לי בה"פ או כאן בשירשור.

IMG_20140624_140720 (Custom).jpg

IMG_20140624_140714 (Custom).jpg

IMG_20140624_140657 (Custom).jpg

פורסם

אני מאוד אוהב את ב.מ.וו ולפני שרכשתי את ה C-Class הנוכחיות אז התענינתי בסדרה 3 אולם המחסור במוסכים טובים, ביבוא מקביל של חלפים ועלויות טיפול לא נמוכות הורידו אותי מזה מהר מאוד. להבנתי כל משפחת ה E חולקת רכיבים משותפים כך שעלויות התיקונים אמורות להיות נסבלות ולא מטורפות כסדרה 5 (לפי מה שאני זוכר).

הונדה לאג׳נד? אני מעוניין ברכבים מסדרות הפאר היותר גבוהות (סדרה 5, E-Class וכו'). לא הבנתי את הקשר להונדה.

פורסם

זה רכב של חצי מליון שקל כחדש, מפואר יותר מדגמי הכניסה של של סדרות הפאר הגרמניות.

בנוסף להונדה מוניטין אמינות מעולה, על אמינות הדגם הספציפי אני לא יכול להעיד.

פורסם

הבנתי. אע"פ שאני מתענין וחובב רכבים יוקרתיים מעולם לא חשבתי על הלאג׳נד, אני מניח כי זה אומר משהו על המיקום והתדמית שלה בשוק הישראלי. בכל מקרה המתחרות היפניות שלה (לקסוס ואינפניטי) מציעות יותר בפחות אך אפילו הן נפסלו אצלי עקב הוצאות האחזקה היקרות שלהן (ראה בתחילת השירשור).

פורסם

חיים -

לקסוס ואינפיניטי מתחרות במותג היוקרה של הונדה שנקרא אקורה ולא נמכר כאן בארץ

הונדה מתחרה ישירות בניסאן וטויוטה כאשר הלג'נד הינו ספינת הדגל שלהם, רכב ראוי אבל לאחר שישבתי באחד כזה אני לא חושב שהוא עומד באותה רמה עם איכות הרכיבים והגימור של E קלאס או סדרה 5 מאותו שנתון - זו דעתי האישית בלבד כמובן.

לקסוס IS250 בהחלט נותנת פייט יפה לעומת זאת וכך גם אינפיניטי G35 או G37 לגבי ההונדה - חבל שלא רואים בארץ איזו אקורה פה ושם.

ניסית לקפוץ לטרייד אין של כלמוביל? יושבים בפתח תקווה והם היבואנים היום של מרצדס לדעתי - יכול להיות שזה שווה בדיקה, אולי גם להשאיר אצלם פרטים שלך וברגע שיבוא אליהם לקוח טרייד אין מתאים שיצרו איתך קשר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זו דעתי הצנועה בלבד,

אנני מכיר אותך,אך אני חושב שאתה קצת מגזים עם הסכום שאת המשקיע והתמורה שאתה רוצה לקבל. כל רכב נורמלי שמטופל כראוי יתן לך את הדרישות שלך.

לכן,אנני רואה למה ללכת על רכב במחיר כזה,כשידוע שהמחירון יצנח ואתה תפסיד בנוסף עוד כסף על החזקה יקרה...

רכבים גדושי טכנולוגיה,הם מקור לטיפולים גדושי מחיר. בנוסף, האמינות שלהם לא מזהירה במיוחד. לכן, שוב לדעתי הצנועה - תקצץ את התקציב בחצי תשמור את הכסף לילדים,ותקנה מרצדס אי קלאס עד שנת 2003 שהן,לא גדושות טכנולוגיה ,די אמינות ,ועדיין עם כל הפשטות והיופי של מרצדס משנים עברו - כמו הרכב שלך.

אגב,אם היד ראשונה או עשירית זה לא משנה [יש לי רכב שנת 88 שעבר 7 ידיים והצבע עדיין מקורי ואין שום סדקים וכו.. המצב שלו יותר טוב מרכב של ההורים שלי שנת 2007].

לדעתי הכי חשוב זה היסטורית טיפולים והפרצוף של המוכר. כי גם אני נוכחתי שלפעמים רכב עם קלומרז' גבוה לא בהכרח נמצא במצב פחות טוב מרכב עם קלומטרז' נמוך. המרצדס שלי דוגמה חיה לכך.

בכל מקרה שהיה לך שבת שלום ומבורך.

ובהצלחה

נועם

פורסם
המתחרות היפניות שלה (לקסוס ואינפניטי) מציעות יותר בפחות אך אפילו הן נפסלו אצלי עקב הוצאות האחזקה היקרות שלהן (ראה בתחילת השירשור).

אני הערתי שבלקסוס תאלץ כפי הנראה לטפל במוסך היבואן.

לא אמרתי לרגע שזה עניין יקר.

תרים טלפון ללקסוס מרכזי ותשאל כמה עולה טיפול? כמה בלמים? כמה משאבת מים וכו' ותראה שהשד לא נורא יחסית ליוקרה אירופאית

והם גם מתקלקלות פחות...

פורסם

למה שלא תיתן לאשתך את המרצדס שלך ואתה תבחר רכב אחר לעצמך, ככה תוכל "להשתגע" קצת עם הבחירה.

וגם לא תיהיה לחוץ בזמן.

They are trying to ban me...

פורסם
חיים -

לקסוס ואינפיניטי מתחרות במותג היוקרה של הונדה שנקרא אקורה ולא נמכר כאן בארץ

הונדה מתחרה ישירות בניסאן וטויוטה כאשר הלג'נד הינו ספינת הדגל שלהם,....

בארה"ב, שם הונדה מחזיקה במותג ACURA כדי להתחרות בלקסוס של טויוטה ואינפיניטי של ניסן, ההונדה לג'נד ממותגת תחת המותג הזה, ונקראת ACURA RL והדגם החדש RLX. אבל הכל עניין של שיווק ומיתוג...

פורסם (נערך)
זו דעתי הצנועה בלבד,

אנני מכיר אותך,אך אני חושב שאתה קצת מגזים עם הסכום שאת המשקיע והתמורה שאתה רוצה לקבל. כל רכב נורמלי שמטופל כראוי יתן לך את הדרישות שלך. אני לא סבור כך, נועם. ב 120 אש"ח ניתן לקנות הונדאי/מאזדה חדשה שמכל בחינה שהיא נחותה מ E-Class בת 7. בוא נהייה לארג'ים, אני עומד להוציא (כנראה) כ 150 אש"ח על הרכב. מה ניתן לרכוש כחדש אפילו בסכום כזה? אפילו לא מאזדה 6 חדשה שנחותה (ביצועים, צריכת דלק ועלות ביטוחית) מה C-Class בת ה 15 הנוכחית שלי. והתמורה שאני מקבל? נסענו לפני כחצי שנה 4 אנשים בהונדאי i30 בת שנה מליסינג במסלול פ"ת-אשדוד-פ"ת. מכונית בת שנה מליסינג והגג מתחיל ליפול. אני יושב מאחורה ושומע את המנוע צורח בכביש לאשדוד, אני מתכופף קדימה לומר לנהג להירגע ורואה כי אנחנו משייטים(?) ב 110 וזה ברכב ב 120 אש"ח. הענתיקה שלי (בת 15) יותר נוחה, שקטה, חזקה ומפנקת מהמשפחטומטית ליסינג הזו.

לכן,אנני רואה למה ללכת על רכב במחיר כזה,כשידוע שהמחירון יצנח ואתה תפסיד בנוסף עוד כסף על החזקה יקרה...גם במאזדה 6 חדשה וגם E-Class המחירון יצנח (ומהר יותר במאזדה). אם נזכור כי ההשוואה שלי היא מול רכב חדש אז עלות הביטוח לא נמוכה (כנראה כ 6 אש"ח למקיף בבדיקות אותן אני מבצע כרגע) אך לא גבוהה בהרבה מהמאזדה (אם בכלל). מבדיקתי עלות טיפולים שוטפים אינה גבוהה בצורה יוצאת דופן, כאלף ש"ח לטיפול 10 (עם חלקי OEM וסינטטי מלא) שזה לא ממש רע לרכב מודרני עם מנוע 3.5 ליטר.

רכבים גדושי טכנולוגיה,הם מקור לטיפולים גדושי מחיר. אתה מדבר אולי על VAG עם DSG, מהמון בחינות ה W211 בנוייה סטנדרטית (ללא מתלי האוויר) אך מתקדמת (תיזמון שסתומים, תה"ל פלאנטרי עם 7 הילוכים וכו') בנוסף, האמינות שלהם לא מזהירה במיוחד. הדגם אותו אני מחפש הוא מ 2008 שהיא שנת הדגם האחרונה של ה W211 ומחלות הילדות תוקנו בו. גם בעיית גל האיזון, גם ה SRS וכל מיני דברים קטנים נוספים. לכן, שוב לדעתי הצנועה - תקצץ את התקציב בחצי תשמור את הכסף לילדים,ותקנה מרצדס אי קלאס עד שנת 2003 שהן,לא גדושות טכנולוגיה ,די אמינות ,ועדיין עם כל הפשטות והיופי של מרצדס משנים עברו - כמו הרכב שלך. לא סביר למצוא רכב כזה לפי הדרישות שלי. חשוב על זה בצורה אחרת, אני עומד לשלם סכום הדומה לרכישת רכב חדש ומתכונן להחזיק אותו כ 10 שנים לפחות. אני לא מאמין כי ניתן למצוא E-Class בת 10+ כזו.

אגב,אם היד ראשונה או עשירית זה לא משנה [יש לי רכב שנת 88 שעבר 7 ידיים והצבע עדיין מקורי ואין שום סדקים וכו.. המצב שלו יותר טוב מרכב של ההורים שלי שנת 2007].

לדעתי הכי חשוב זה היסטורית טיפולים והפרצוף של המוכר. כי גם אני נוכחתי שלפעמים רכב עם קלומרז' גבוה לא בהכרח נמצא במצב פחות טוב מרכב עם קלומטרז' נמוך. המרצדס שלי דוגמה חיה לכך. מנוגד לניסיון שלי כפי שכתבתי בתחילת השירשור. ובדרך כלל לא ניתן למצוא תיעוד טיפולים ברכבים שעברו כמה ידים.

בכל מקרה שהיה לך שבת שלום ומבורך.

ובהצלחה

נועם

lanosforce, היפניות נכנסו בתחילה לרשימה עקב יחס ביצועים/שקל גבוהה במחיר המדובר (100+ אש"ח) אך אני עומד להחזיק את הרכב הרבה זמן כך כך שעלות טיפולים ותחזוקה, זמינות מוסכים ויבוא מקביל של חלפים מהווה שיקול מרכזי. בדיקה חפוזה של עלויות האחזקה של הלקסוס והאינפיניטי (כולל הכל) גבוהות יותר מה E-Class שאני מחפש ומבחינת זמינות חלקים המרצדס עדיפה בהרבה כי סדרת ה E נפוצה יותר בארץ (בהשוואה ליפניות).

הטרייד אין של כלמוביל?:wink: הייתי בקרוואן שלהם לפני כחצי שנה וחיפשתי C-Class צעירה בקצת פחות מ 100 אש"ח והם לא ממש התיחסו אלי, השארתי שם וטלפון ומאז לא מהם. התרשמתי כי חוץ מלקשור דוברמן רעב בכניסה הם עושים הכל כדי להמנע מהלקוחות המפריעים האלה שמטרידים אותם...

ארי, אני לא בטוח כי רכבים כאלה מזדקנים היטב. הוצאות האחזקה היקרות שלהן לא מתבטאות בטיפולים השוטפים אלא בתיקונים המגיעים כשהרכב נהיה בן 10+. בכל מקרה בגלל הנדירות היחסית שלהם בהשוואה למרצדס ובגלל שאני לא "מחובר" עם מוסך מתמחה לרכבים כאלה באיזור המרכז נראה לי כי אוותר בנתיים על היפניות.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds

• תוכן חדש...