Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אנחנו משפחה בת 5 נפשות והיונדאי אקסנט נהייתה כבר קטנה ולא נוחה במיוחד מאחורה. אני חשבתי על קניית פאסאט.. לאחר בדיקה נרחבת בשטח ראיתי שאפשר לקנות בערך ב50,000 אוטו שנת 2006-2008 שעבר בין 80ל110 אלף קילומטר. השאלה שלי היא מה לגבי הגיר? אני שומע הרבה תלונות על הטיפטרוניק ורציתי לדעת עם יש אמת בדבר שהגיר בעייתי במיוחד אחרי 100 אלף בערך. בנוסף לכך הייתי רוצה לדעת מה צריכת הדלק האמיתית האם יש הבדל בצריכת הדלק בין הפאסאט (מנוע 2.0) לבין היונדאי אקסנט (2005) שהיא שותה מלא דלק, ועוד שאלה קטנה לגבי חלקים, טיפולים וירידת ערך... אני לא מתכוון לעשות טיפולים במוסך מורשה, וחלקים אני קונה מקוריים רק בא למוסך שעושה את התיקונים השאלה היא מה ההבדל במחירים בין חלקים של יונדאי לפאסאט, קצת הפצצתי בפרטים אבל מאוד אודה למי שיוכל לעזור לי בהתלבטות שלי המתחרות שחשבתי עליהן לעומת הפאסאט הן טיוטה קורולה, הונדה סיוויק, יונדאי טוסון (לעשות לה גז... כי אחרת היא שותה מלא מלא דלק), מאזדה 6 תודה מראש.

פורסם

מנוע 2.0 עגלה, עדיף 1.8t. הגיר dsg7 אכן מפוקפק משהו. במקומך הייתי הולך על b4 או מזדה 6. במשפחה שלנו יש מזדה6 וותיקה שעל אף העבר המפוקפק שלה (ליסינג) מפגינה אמינות יפה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

B4 אני יודע שמנוע 2.0 שותה מלא דלק.. יש אמת בדבר? רוב השימוש שלנו באוטו הוא בעיר ועם מזגן אז מן הסתם התצרוכת גבוהה.. היונדאי שותה לנו בסביבות ליטר לשמונה קילומטר והיא עוד במצב מכני מעולה. יש למכר שלי יונדאי טוסון שהוא שם לה גז... כדאי להתעסק בזה או לא לגעת? כי אני הבנתי שאין להן שוק בכלל ועוד עם גז בכלל בעיה..

פורסם

אני נוהג באופן קבוע על פאסאט 2.0 2008.

באופן עקרוני לנו הייתה בעיה עם הגיר ב 90K ק"מ, היה צריך להחליף מוח גיר, עלה בסביבות ה 3K.

פרט לזה, מבחינת תקלות הרכב נכנס עוד פעמיים למוסך ( פעם אחת הכפתור של ההנדברקס לא עבד ופעם אחת צינור נשם קרוע ), כל השאר טיפולים שגרתיים.

מבחינת דלק - בעיר הוא לא הכי חסכוני ( ואני נוהג ממש רגוע ), בוא נגיד שבמשולב ( 65% עיר 35% בינעירוני ) ל60 ליטר יוצא משהו סביבות ה630 ק"מ שזה לא להיט. בנסיעה בינעירונית בלבד הכי טוב שהואתי זה 1:13.5.

מבחינת טיפולים אצלנו אבא שלי מתעקש לטפל רק במורשה, אם אתה מהמרכז יש את מוסך רון שיש עליו רק דברים טובים.

פורסם

זהו העניין הוא שאני מחיפה... אז יש לנו גם מלא עליות.. שזה גם לא מטיב עם צריכת הדלק.. עכשיו הסתכלתי על טיוטה אוונסיס 2007 שיש עליה ביקורות לא רעות בכלל אבל יש גם את המאזדה 6 שנראה לי דווקא שהיא תהיה חסכונית יותר בחישוב הכללי מבחינת העלויות..

פורסם

גיר רובוטי הוא בד"כ גיר שמבוסס על טכנולוגיה של גיר ידני, עם מוח מכני שמבצע את פעולת ההפרדה מהמנוע (קלאצ') ואת פעולת העברת ההילוכים ע"י פיקוד מחשב.

גיר אוטומטי קונבנציונלי- הוא גיר פלנטרי שמעביר את הכוח מהמנוע לתיבת ההילוכים ע"י חלק שנקרא ממיר מומנט שבתוכו יש שמן.

הגיר האוטומטי הרגיל הוא פחות חסכוני מגיר רובוטי, מכיוון שישנים הרבה הפסדים של חיכוך בממיר מומנט.

גיר הDSG שייך למשפחת הגירים הרובוטים.

טיפטרוניק זה אפשרות שניתנת לנהג בידית ההילוכים האוטומטית או הרובוטית, לקביעת ההילוך הנוכחי ללא התערבות של מחשב התיבה בבחירת הנהג.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

טיפטרוניק זה גיר אוטומטי רגיל (ובזבזן), פשוט לנהג יש אפשרות להעביר הילוכים באופן ידני.

הפסד הכח בממיר המומנט עדיין קיים, והאפשרות לחיסכון בדלק מול גיר אוטומטי לא טיפטרוניק היא דיי מזערית אם קיימת בכלל.

באופן כללי לעבור מיונדאי אקסנט לפאסאט, זו קפיצה של קטגוריות למעלה. באמצע יש את את המשפחתיות הקומפקטיות (I30, קורולה, מגאן, מזדה 3 וכו') וזאת בעצם הקטגוריה של המכונית המשפחתית הקלאסית בישראל (לרוב עם מנוע 1.6 ליטר).

אולי כדאי לך לראות אם הגודל שלהן מספק אותך, כאן תוכל לקנות רכב חדש וחסכוני מהפאסאט, חלקן גם מגיעות בגירסת סטיישן שימושית.

אם אתה מאוד חושש לעלויות התחזוקה והאמינות, הייתי מוותר על הפאסאט, השנים האחרונות לא עשו חסד עם מוניטין האמינות של פולקסווגן ותוסיף על זה את מחירי הטיפולים והחלפים המוגזמים אצל היבואן ואתה רואה שיחסית הסיכון פה גדול (להערכתי, וכמובן שהכל יכול להיות בסדר).

פורסם (נערך)
מנוע 2.0 עגלה, עדיף 1.8t. הגיר dsg7 אכן מפוקפק משהו. במקומך הייתי הולך על b4 או מזדה 6. במשפחה שלנו יש מזדה6 וותיקה שעל אף העבר המפוקפק שלה (ליסינג) מפגינה אמינות יפה.

הגיר בפאסאט 1.8TSI B6 הוא אוטומטי 6 הילוכים או DSG 6 לא DSG 7.

עריכה אחרונה על ידי lei1989
Detailer.gif
  • תוכן חדש...