Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנסיעות שלי לעבודה אני נוסע לרוב במהירות של 90 קמ"ש בכביש שהמהירות המותרת בו 90 קמ"ש, בנתיב הימני כמובן.

הגעתי למסקנה שזו המהירות האופטימלית במקטע הזה כדי לא לעצור ברמזורים אדומים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש קריטריונים לשלילת רישיון מטעמי בריאות. נסיעה איטית אינו קריטריון. גם לא גיל מעל 60.

אין בעיה עם אנשים שנוסעים 80 בנתיב ימני, זה גם חסכוני בדלק ובפליטת מזהמים.

עדיף נהג בן 70 שמרגיש לא בטוח ונוהג בימני על 80 מאשר נהג בן 19 שמרגיש יותר מדי בטוח ומזגזג בין נתיבים על 150.

זחלני השמאל זאת אכן בעיה עליה כבר היו דיונים אין ספור.

פורסם

אין שום בעיה עם נסיעה מתחת למהירות המותרת בגבול הסביר (מהירות 80 איננה מחוץ לגבול הסביר, לדעתי).

בהסתייגות כמובן - כל עוד הרכב נמצא בנתיב הימני.

רוצה לנסוע יותר מהר? עבור בבטחה שמאלה ותעקוף. אחרי שסיימת חזור חזרה ימינה ותן לנהגים שרוצים לנסוע מהר ממך לעקוף.

פורסם

זו באמת תופעה מעצבנת. לפני כמה ימים נתקלתי באישה מבוגרת שנסעה 60! באיילון דרום בנתיב השמאלי. כשצפצפתי לה וניסיתי לסמן לה שתעבור לנתיב הימני היא אפילו לא הבינה מה אני רוצה מהחיים שלה אז וויתרתי.

פורסם (נערך)

דבר אחד זה לנסוע 90 קמ"ש בכביש שמותאם ל-90 כמו כביש 40(גם שם אפשר לנסוע 100 קמ"ש)דבר שני זה לנסוע בכביש 1 מתחת ל80קמ"ש בנתיב שמאלי או אמצעי ואני ילך ויקצין גם ימיני.

זה שבארץ החוק היבש אומר שנסיעה בכביש מהיר היא מ-60 מעלה לא אומר ש60 זה מהירות מומלצת.

לדעתי האישית נהג שנתפס על מהירות נמוכה מ-80 על כביש מהיר בזמן שהתנועה מסביבו מאפשרת להגיע לפחות עד 100 בלי הסבר הגיוני יצטרך לשלם קנס .

צריך לזכור שלא רק מהירות גבוהה הורגת אלא גם נמוכה.

נסיעה במתחת ל80 קמ"ש הינה מזהמת יותר בגלל:

הרכב נוסע לא בהילוך המקסימלי( הילוך 4 ידני)מכך הסלד יותר גבוהה, בלאי המנוע גובר והרכב צורך יותר דלק.

עכשיו לגבי הגיל פה להתפשר עקב שביבי כל הזמן על את גיל הפנסיה ופה באמת מודבר במצב בריאותי מאשר מספר כלשהו.

ברור שעדיף זקן בן 90 ב60 קמ"ש מאשר צעיר בן 18 ב150 אבל מהתחלה לא רשמתי מהירות נהיגה גבוהות. אלא מדובר פה על נהיגה שלווה שנעה בסביבות 110-90 . מי שרוצה לנהוג במהירות גבוהות רצוי שיבחר כביש ריק ושעות מתות כמו 4:30 בבוקר

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

אנשים שנוסעים 80 (או מתחת) בשמאלי משתייכים לזן מאוד נדיר. זה באמת שכמעט ולא קורה.

מה שכן מאוד נפוץ הוא אנשים שנוסעים לאט בנתיב האמצעי ולא מקפידים על חזרה לימין.

פורסם

צריך לזכור שלא רק מהירות גבוהה הורגת אלא גם נמוכה.

לא כל עוד היא מתבצעת בנתיב הימני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כל עוד הם נוהגים בנתיב הימני אין מהירות מינימלית לכביש.

בכביש מהיר דווקא ממש לא אכפת כמה ייסעו בנתיב הימני, תמיד יש לפחות עוד נתיב אחד.

אגב גם בחו"ל בכבישים שבהם יש מהירות מינימלית - היא תקפה לנתיב או מספר נתיבים ותמיד יש לפחות עוד נתיב או שניים שבהם אין מהירות מינימלית.

אגב2 יש צמיגים רזרביים מוקטנים שהמהירות המקסימלית איתם היא 80 קמ"ש, מה שמעשית מאפשר לרכבים עם צמיגים כאלו לעלות על כביש מהיר (עובר את מבחן ה"יכולת לנוע במהירות של 55 קמ"ש ומעלה").

אגב3 במדינת ישראל אין דבר כזה נתיב אמצעי, יש נתיב ימני אחד ומספר (0-אינסוף) נתיבים לעקיפה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למיטב ידיעתי, אין חוק שקובע שחובה לנסוע מעל למהירות 60 בכביש מהיר. החוק אומר שרכב שלפי תנאי הרישיון שלו

אסור לו לנסוע מעל למהירות 55 חל איסור לעלות לכביש מהיר (יש כלי רכב שהמהירות המקסימלית המותרת שלהם היא 50 קמ"ש).

ולטענותיך - אני חושב שלא צריך לאכוף עבירות מהירות בכבישים מהירים, אז?

אתה חושב שזה לא בסדר לנסוע בכביש מהיר בנתיב הימני במהירות 80 ואני חושב שזה בסדר.

אני חושב שזה לא בסדר לנסוע 130 בנתיב השמאלי רק כי אתה 20 קמ"ש מעל המהירות המותרת ועליך לחזור ימינה בסוף העקיפה

ואתה עשוי לחשוב שהמהירות מזכה אותך אוטומטית בזכות להתנחל בשמאלי.

בנתיב הימני שיסע הנהג גם ב 70 אם הוא רוצה, כל עוד הוא בתוך הנתיב שלו ולא מתנדנד בין הנתיבים, ובנתיב השמאלי יסע מי שרוצה לעקוף.

כשיסיים לעקוף יועיל נא לפנות את הנתיב השמאלי ללא תלות במהירותו.

פורסם

היי,

אני נוסע 90 קמ"ש [בימני] בכביש החוף הסלול היטב ובעל 3 נתיבים וגדר הפרדה. אני תפרן וכך אני חוסך לעצמי דלק, נהנה מנסיעה רגועה ללא עצבים [כי אי אפשר שלא להתעצבן ממתנחלי שמאל] ומגיע לכל היעדים שלי רגוע ומאושר. זה עולה לי כמה דקות ביום, אבל זה שווה לי עצבים וכסף.

אני לא חושב שלנסוע 85 או 80 בכביש של 90 זה פשע. כבר קרה שהורדתי מהירות ל80 כדי לאפשר למשאית או רכב להשתלב בתנועה המהירה. לעתים מאוד רחוקות יש ליצנים שצופרים לי או מהבהבים לי. בד"כ אותם אנשים שמנסים לעקוף שיירה של רכבים דרך הימני. אם אני במצב רוח טוב הם זוכים להתעלמות מוחלטת. אם אני במצב רוח ממש טוב הם זוכים לראות את פעולת המגבים שלי.

אם אני בימני, לא מפריע לאף, ורוצה לנסוע כחוק - לאף אחד אין זכות להאיץ בי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

למיטב ידיעתי, אין חוק שקובע שחובה לנסוע מעל למהירות 60 בכביש מהיר. החוק אומר שרכב שלפי תנאי הרישיון שלו

אסור לו לנסוע מעל למהירות 55 חל איסור לעלות לכביש מהיר (יש כלי רכב שהמהירות המקסימלית המותרת שלהם היא 50 קמ"ש).

בכל כניסה לכביש מהיר יש את התמרור הבא שמגביל את מהירות המינימום ל 55.

50da0bbb4eb3475b.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, זה לא נכון. אני גם טעיתי כך.

בוקי ורזמל הסבירו לי, שזה לא קובע מינימום מהירות של 55 קמ"ש, אלא אוסר עליה של רכבים שלא יכולים להגיע ל55 קמ"ש. כלומר, עם כל רכב מודרני אתה יכול לנסוע גם 40.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני נוסע חיפה-תל אביב על 80-90 בימני פעם בשבוע-שבועיים.

קרוז קונטרול וזהו, אתה רגוע וחוסך דלק, בלי עצבים.

הבעיה היא כשיש מישהו שנתקע מאחוריך כי הוא לא חישב כמו שצריך את המרחק בינו ובין הרכבים האחרים בנתיב השמאלי, אז הוא לא יכול לעבור נתיב.

התופעה המעצבנת באמת היא אלו שלא שומרים על מהירות קבועה, גם בימני, כך שאני לא יכול לנסוע פשוט על 90-80 אלא תקוע מאחורי דביל שמעלה את המהירות ל100 ואז מוריד בחזרה ל70.

אם כולם היו נוסעים במהירות קבועה ואף אחד לא היה צריך לבלום כולם היו יותר רגועים ומגיעים יותר בקלות ליעד שלהם.

פורסם

תופעה מעצבנת, מה גם שההבדל בין תפקידי הנתיבים בארץ נהיה מטושטש לגמרי וחלק מהאנשים נוסעים בתמימות בשמאל מתוך כוונה שיעקפו אותם מימין, פשוט כי הם לא יודעים שזה לא בסדר.

אי חזרה לנתיב ימין זו העבירה הראשונה שצריך לאכוף בכביש, לפני שאתה יודע כמה ואיך לנהוג, צריך לדעת איפה אתה נוהג.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
בכל כניסה לכביש מהיר יש את התמרור הבא שמגביל את מהירות המינימום ל 55.

[ATTACH=CONFIG]385169[/ATTACH]

בגירה, חבל שאתה טוען בצורה כה חד משמעית משהו שהוא לא נכון בעליל.

אם אינך בטוח, תשאל/תבדוק באינטרנט או לפחות תרשום שזוהי דעתך.

• תוכן חדש...