Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבה ל SHIVA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שבת בערב אני קונה מהיבואן סאב SHIVA MARK 3... הסאב מגיעה בלי תיבה, לכן אני אצטרך לבנות אחת. אני רוצה לבנות תיבה ל SQ בעיקר, אבל עדיין שהסאבים יורגשו (אבל לא ישתלטו על הצליל). כמו כן תא המטען שלי לא גדול מידי (306 GTI 3 דלתות) אז עדיף תיבה קטנה...

מישהו יכול לתת לי מידות מדוייקות והסברים מדוייקים איך לבנות תיבה לסאב (איזה צורה צריכה להיות לסאב?)?

תודה מראש, משה

מגאן 265

פורסם

כבעלים של 306 גם אני יכול להגיד לך שיש ים מקום בתא המטען .

השאלה היא כמה אתה מוכן לותר עליו .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
כבעלים של 306 גם אני יכול להגיד לך שיש ים מקום בתא המטען .

השאלה היא כמה אתה מוכן לותר עליו .

אני מעדיף שישאר קצת מקום בתא מטען...

כמו כן מקריאה פה בפורום הבנתי שתיבה ל SQ לא צריכה להיות גדולה, ככה שגודל לא נראה לי יהייה הבעיה...

מגאן 265

פורסם

לשיבא - 40 ליטר, אטומה והספק למהלך מלא Xmax כ- 250wRMS יתן מקס' SQ ותרגיש את הסאב טוב מאוד.

זאת לפי התיעצות עם התמיכה הטכנית ב-אדייר.

אתה הולך לדחוף אותו עם ה GTO 75.4 שלך?

פורסם
לשיבא - 40 ליטר, אטומה והספק למהלך מלא Xmax כ- 250wRMS יתן מקס' SQ ותרגיש את הסאב טוב מאוד.

זאת לפי התיעצות עם התמיכה הטכנית ב-אדייר.

אתה הולך לדחוף אותו עם ה GTO 75.4 שלך?

תודה!

כן, אני אדחוף אותו עם ה GTO, הוא אמור לתת 286 RMS, שהבנתי שזה מספיק בשביל הסאב...

יש לך אולי מידות מדוייקות לתיבה, אני רוצה לתת מחר את המידות לנגר, שיבנה לי אותה...

מגאן 265

פורסם
כנס לאתר שלהם.

יש להם שרטוטים מושלמים.

לא מצאתי את השרטוטים שמראים כמה ליטר צריכה להיות התיבה

אתה יכול לתת קישור בבקשה?

פורסם
לא מצאתי את השרטוטים שמראים כמה ליטר צריכה להיות התיבה

אתה יכול לתת קישור בבקשה?

גם אני לא מצאתי...

מגאן 265

פורסם

רשום שם מידה ל 2 סאבים http://www.shiva.ip.tc/web/go.asp?do='www.shiva.ip.tc'&pg=2

אבל מה הבעיה לחשב מידות לנפח 40 ליטר...

במידה וה MDF הוא 19 ממ אז המידות החיצוניות יהיו ככה שהתיבה תהיה יחסית רחבה לגובה שלה וגם מספיק עמוקה שלא תיתהפך בבאגז'

וגם הוספתי בערך 1.3 ליטר שיפצה על הנפח הפנימי של הדריבר

המידות חיצוניות

רוחב 40

גובה 38

עומק 38

אם רוצים לעשות שהפלטה שעליה יושב הסא תהיה בזוית אז כל מידה שמוסיפים למטה מורידים אותה למעלה (בעומק)

נגיד

רוחב 40

גובה 38

עומק במקום הכי גבוהה בתיבה 35

עומק במקום הכי נמוך בתיבה 41

והנה פה יש עוד פרטים על הסאב http://www.adireaudio.com/Files/cut%20sheets/Shiva%20Sales%20Brochure.pdf

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

במזל טוב קניתי את ה SHIVA, וכששאלתי את ארז היבואן (בחור ממש נחמד...) על תיבה, הוא אמר שהוא היה עושה תיבה בגודל המינימלי המומלץ ע"י החברה (25 ליטר) ושאם אני מחליט לעשות אחת יותר גדולה (הבנתי שממליצים על 40 ליטר...) אז לא לשנות את הרוחב והגובה של התיבה (שהם בערך הקוטר של הסאב) אלה רק להאריך את העומק.

זה משנה לדעתכם באיזה צורה בנוייה התיבה???

מגאן 265

פורסם
במזל טוב קניתי את ה SHIVA, וכששאלתי את ארז היבואן (בחור ממש נחמד...) על תיבה, הוא אמר שהוא היה עושה תיבה בגודל המינימלי המומלץ ע"י החברה (25 ליטר) ושאם אני מחליט לעשות אחת יותר גדולה (הבנתי שממליצים על 40 ליטר...) אז לא לשנות את הרוחב והגובה של התיבה (שהם בערך הקוטר של הסאב) אלה רק להאריך את העומק.

זה משנה לדעתכם באיזה צורה בנוייה התיבה???

תתחדש!

יש מצב לתמונות?

קנית גם רשת לסאב?

פורסם

תתחדש משה!

גם אני קניתי אותו סאב בדיוק.

ב-Sound FX שולחים אותו ממש בקרוב לבניית תיבה.

אני חושב ש-40-50 ליטר אמורים להספיק.

בהגדרה 54 ליטר נותן לך את הצליל הכי מאוזן (Q=7.07), אבל היות ואתה ברכב יש המון המון גורמים שישפיעו ולכן אין לזה יותר מדי משמעות.

שים לב שאני עם 106 (!) וכנראה התיבה שלי תהא 50 ליטר. זה תופס בערך חצי בגאז', אבל צריך לעשות ויתורים כואבים.

אולי אם תבוא ביום שבת הבא למפגש ב-SFX הסאב שלי כבר יהיה מותקן ותוכל לראות איך נשמע Shiva Mk. 3 בתיבה אטומה 50 ליטר (עם תוספות מיוחדות של אפקטים מ-106 ראלי מרשרשת...)

- - -------[Fireball]------ - -

• תוכן חדש...