Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל אחד היום יודע לבנות אפליקציות, אני מחפש חברה שתוכל להראות תיק עבודות עם ניסיון.

אשמח לדעת אם אתם מכירים חברה כזה/יש לכם ניסיון איתה.

תודה, בן.

Got To love It

פורסם

בחברה שבה אני עובד החליטו בהתחלה לעשות מיקור חוץ לאפליקציה מסוימת, הנסיון היה כל כך "טוב" שהחליטו להקים צוות בתוך החברה שיפתח אפליקציות.

ככה שאם תרצה אני אוכל לברר לך את שם החברה ההיא שעשתה את מיקור החוץ כדי שתדע להתרחק מהם.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הבעיה עם להקים צוות פנימי זה שגם בשוק לגייס מפתח כזה מוצלח זה לא פשוט (תאמין לי - ראיינתי הרבה) ובשביל להכשיר - אתה צריך בסיס כלשהו שידע מה הוא עושה - בחור שאתה סומך עליו.

חזרה לביצה והתרנגולת.

סה״כ היה לנו ניסיון עבודה לא רע עם Kenlo (וקיבלתי המלצות דומות מחבר בזמנו):

http://www.kenlo-group.com/

ליביו (מפתח ומוביל טכנולוגי בתחום , לא בחברת פרוייקטים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נכון זה עניין של השקעה, שכר מספיק גבוה כדי לקחת אנשים טובים בתחום ולא סתם.

ובגלל שזה היה נישה מאוד חשובה עבור המוצרים של החברה השקיעו בזה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן , זה ההבדל בין טוב לעוד בוגר קורס אפליקציות (מהראשון יש כנראה עשרות בודדות בארץ בלחץ , מהשני יש בלי סוף ולא מסוגלים להרים מוצר רציני ארוך טווח אחד).

גם ההבדל בשכר / עלות הוא שמיים וארץ (4 ספרתית לפשוט ומעל 20 למפתחי מובייל טובים עם רזומה טוב)

Then dying is forgetting

פורסם

אמנם בחברה שבה אני עובד לא מפתחים משהו מטורף למובייל כי זה סוג של אמצעי ולא מטרה, אבל אני לא חושב שהם מקבלים משכורת ב-4 ספרות.

למיטב ידיעתי (כי לא מדברים על משכורות עם קולגות) משכורת 4 ספרות מרוויח QA מתחיל עד טוב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סמוך על באבי :) בוגר קורס תכנות אפליקציות ללא רקע יקבל לא הרבה יותר מבוגר קורס קיו איי בלי רקע.

ולשניהם אין מי יודע מה דרישה.

יש שיגידו שיש כאלו שסיימו והצליחו להתברג , ללמוד ולעשות תיק עבודות מרשים.

על כל אחד כזה אני פגשתי 20 שלא במקרה הטוב.

מה גם קשה ללמוד ולהתקדם כשמגיעים לחברות שמורכבות רק מכאלו ופרויקטים קטנים.

אין הובלה טכנולוגית , אין code review וסטנדרטים, אין עבודה מסודרת עם design patterns וcoding conventions , אין source control.

ואז כל הניסיון הזה עדיין לא מצטבר לכלום.

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא מאמין שאצלנו הקימו את הצוות על בסיס אנשים בלי רקע.

יותר נכון אני בטוח שהקימו על בסיס אנשים עם רקע.

כמו שאמרתי אין לי שמץ של מושג כמה הם מרוויחים.

לא ראיתי את הקוד שלהם, אבל יש אצלנו בוודאות סטנדרטים ו-Source Control.

Code Reviews, Design Patterns ו-Coding Conventions יש אצלי בצוות, אבל אני לא יודע אם ניתן להשליך על הצוות שלהם.

מה גם שיש צוותים שמחליטים על Coding Conventions שלהם למרות שהם שונים לחלוטין מהמצב הכללי בחברה (ואני מדבר רק על צוותים מקבילים שאני רואה קוד שלהם לפעמים).

בחברה בינונית ומעלה לפעמים יש את הבלאגניסטים (ראשי צוות כן?) שמחליטים שהם יעשו מה שנוח להם ולא כמו שאר החברה.

עד שמשהו כזה מתפוצץ ומישהו עף הביתה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בחברה שעבדתי בה ביקשנו תוכנה לסמארטפון במיקור חוץ, הם העריכו שיקח מקסימום חודשיים בסכום מסויים.

החברה החיצונית לא הצליחה לספק בזמן את התוכנה והיו מלא באגים שם, ושעברו 3-4 חודשים וראו שאין מועד סיום + מלא באגים,

המיקור חוץ החליטו לוותר החזירו את הכסף ונתנו את הקוד שהם כתבו עד כה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...