Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,לפני בערך כחודש מכרתי את הלאון קופרה שלי.

הרכב הוא ידני שנת 09' היה סטוק לגמרי,נמכר עם 50 אלף ק"מ.

אני לא אחפור יותר מדי ואגש ישר לעלויות:

טסט שנתי 2500 שקל בערך.

צריכת דלק ממוצעת בתוך העיר 1:9, מחוץ לעיר הרכב מגיע לצריכה של 1:13 ואף לפעמים 1:14 לפי מה ששמתי לב.

בנסיעה עם רגל כבדה על הגז כמובן שזה משתנה למשהו כמו 1:6 בעיר ו1:9 במהיר. אני לא אחד שלוחץ יותר מדי ככה שבדרך כלל לא הגעתי לצריכה הזאת.

במהלך 3 השנים האלה הוחלפו צמיגים לTOYO T1R בעלות של 2800 ש"ח (רביעייה).

החלפתי פעמיים כוסית דלק וPCV,עלות החלפה כולל העבודה כל פעם הגיעה למשהו כמו 700-800 ש"ח כפול הפעמיים שהחלפתי את זה.

טיימינג 1800.

נעשו 2 טיפולים ( טיפול כל 10K ק"מ) בעלות של בערך 700 שקלים לטיפול כפול פעמיים כמובן.

מעבר לזה התרחשה אצלי תקלה הזויה שהפנס קסנון נשרף ואיתו ביחד הבאלסט(מחשב קסנון) עקב תקלה במחשב חשמל רכב והסיפור עלה לי באיזור ה ש" 5000,ממש לא זול, במהלך העניין הוחלף מחשב חשמל,הבאלאסט שהוזמן מאיביי והזמנתי גם מאיביי פנס שבסופו של דבר היה צריך רק לקחת ממנו חלק קטן לפנס המקורי.

כמו כן הוחלף גם מצבר בעלות של 680 ש"ח.

מעבר לזה נעשה החלפת גומיות בגלגלים,2 ציריות ותפוחי הגה,חריטה על הצלחות הקדמיות של הרכב והחלפת צלחות אחוריות ועוד 2 בוקסות שלמען האמת אני לא יודע את שמם אבל אני יכול לספק תמונה(במידה ומישהו יגיד לי איך אני מעלה תמונה) כל זה בעלות של 3000 ש"ח.

לסיכום בשורה התחתונה הרכב היה אמין לגמרי,מעבר לטיפולים שצריך לעשות לכל רכב כמו בלמים,ציריות וכדומה לא הפתיע אותי משהו בלתי צפוי חוץ מהנושא של הפנס.

שורה תחתונה ב3 שנים הלך על הרכב כל הטיפולים כולל טסטים כולל ביטוחים באיזור ה42 א"ש. לחלק את זה לשנה כולל ביטוח וטסט יוצא משהו כמו 14 א"ש אחזקת הרכב בשנה ללא עלויות של דלק,לא זול אבל מצד שני לא רחוק ממשפחטומתית רגילה.

בכל אופן רשמתי את זה בשביל אנשים ששוקלים לעשות רכישה כזאת אך חוששים עקב עלויות יוצאות דופן.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הייתי אומר שזה זול,וגם לא נשמע שיא האמינות.

בן כמה אתה ? כמה הייתה משלם על ביטוח בשנה?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

42 אש"ח לשלוש שנים נשמע על פניו מאוד יקר.

הביטוח עלה לך באזור ה-5K? (גם נשמע יקר...)

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

הביטוח עלה לך באזור ה-5K? (גם נשמע יקר...)

5K בשנה זה ממש ממש לא יקר בשביל לאון קופרה.

בטח ובטח שמדובר בנהג מתחת לגיל 30.

פורסם

אולי פיקששתי:

אני מבין שאתה יד 2. עם כמה ק"מ קנית את המכונית?

כשרכשת המכונית כבר לא הייתה באחריות?

באיזה קילומטראג' הוחלפו הצמיגים?

תודה על השיתוף. זה מעניין.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

42 אלף ש"ח זה כולל ירידת ערך?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם תוכל לשלוח לי בבקשה אפילו בפרטי את מחיר המכירה אשמח, אני בדיוק בחיפושים אחר רכב כזה ונמאס לי משמועות, אשמח לדעת בכמה נסגרות עסקאות לרכב הנ"ל.

פורסם
כל מי שטוען שזה יקר, מה זול יותר ובכמה?

הדבר היחיד שאני יכול באמת להשוות אליו זה מיאטה:

ירידת ערך 20K ש"ח, אגרה 2500 ש"ח, ביטוח 5K, תיקונים 2500 ש"ח.

סה"כ 30K ש"ח בשנה כולל הכל.

אם אתה רוצה להשוות לרכב רגיל (I10 חדשה):

ירידת ערך 16.5K ש"ח, אגרה 1200 ש"ח, ביטוח 3.5K ש"ח, תיקונים 700 ש"ח.

סה"כ 22K ש"ח בשנה כולל הכל.

כך ש-21K ש"ח לשנה, ללא ירידת ערך (שבטוח תצא יותר מ-10K ש"ח) אומר שהאחזקה של הרכב הייתה יקרה יותר מאחזקה של מיאטה.

* קח בחשבון שהביטוחים שלי זולים בכ-25% ממה שמקובל בשוק עקב הסדר במקום העבודה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

פרסמתי בזמנו פרוט עלויות ותחזוקה לגולף V עם קילומטראג' זהה. היא הייתה בהרבה יותר אמינה.

אבל ההשוואות האלה חוטאות. מכוניות יקרות, חזקות, ספורטיביות יותר, הגיוני שיעלו יותר ואף קצב הבלאי של חלק מרכיבהן יהיה גבוה יותר.

אני ממתין להתייחסות לשאלות ששאלתי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני בן 25,הביטוח היה באיזור ה6K בשנה,בנוגע לירידת הערך, בכוונה לא ציינתי אותה מכיוון שרכשתי את הרכב במחיר ממש הזוי, ולא לא היה בו משהו תקול ואל תשאלו איך ולמה אני פשוט לא אכנס לזה.בואו נגיד שאין כמו חברים טובים לפעמים.

רכשתי את הרכב עם 21 אלף ק"מ(אגב בתוצאות הבדיקה בזמנו אמרו לי קנית רכב חדש),הצמיגים הוחלפו ב40 אלף ק"מ.

לדעתי המחיר אינו יקר כל כך,התקלה היחידה שהייתה לי היא עם המחשב שציינתי. מעבר לזה לא היו תקלות מיוחדות ברכב והכל תקתק ממש חלק מכל הבחינות.

טיפולים שוטפים שצריך לעשות מדי פעם (צמצמתי את מרווח הטיפולים והעניין יכל לצאת זול יותר) עושים בכל רכב ככה שלדעתי אתם לא עושים את החישוב הנכון בהשוואה לרכבים אחרים.

נהג חדש- מחיר המכירה של רכב כזה שנת 09' במצב טוב הוא באיזור ה90-100K, תלוי כמה המוכר גמיש אם בכלל.

לא תשיג רכבים דומים במחירים כאלה,ראה דוגמאות GTI S3 לאותם שנתונים(אני מתייחס לרכב ידני מקבוצת ואג מהרכבים המקבילים שאפשר להשוות לקופרה),ככה שהמחירים האלה הם ממש טובים. אם השגת אחת במצב טוב ב95K לדעתי תחטוף,רכב עם פוטנציאל עצום לשיפורים(לא נגעתי בשלי כי לא הרגשתי צורך),כמובן עם אופציה ענקית לשינוי לוק קוסמטי ועוד שלל צעצועים כאלה ואחרים שאפשר לשנות/לעשות.

מכרתי את הקופרה שלי תוך 4 ימים מרגע פרסום המודעה,עד שמכרתי אותה לבן אדם רציני הגיעו אליי כמה וכמה אנשים רציניים.יום לאחר הורדת המודעה אותם האנשים שניסו לסחוט אותי במחיר התחננו שאני לא אמכור ו2 מהם הציעו לי כמה אלפים מעל מה שסגרתי עם אותו הבן אדם שקנה אותה ממני.עקב עיקרון ועקב זה שנתתי לו מילה המכירה לא התפוצצה ולא מכרתי אותה לאף אחד אחר. ככה ששוב פעם,אם מצאת משהו טוב לדעתי תחטוף.

יש לי חבר עם מאזדה 3,ההבדל ביני לבינו ב3 שנים הוא 10500 ש"ח,לדעתי 3 וחצי אלף בשנה להוציא על רכב כזה שאתה גם תמכור אותו מהר,גם תהנה ממנו הרבה יותר זה סכום בדיחה בהשוואה למשפחטומתית.

פורסם

מה שמייקר אצלך את הסיפור הוא החלפת מערכת הקסנון היקרה להחריד.

לשם השוואה,

ואני מוציא את ירידת הערך מהמשוואה שכן שלי נרכשה חדשה ולכן זה לא רלוונטי,

ביטוח 4,500 ש"ח בשנה

אגרת רישוי 2,200 ש"ח

טיפולים כל 7,5k ק"מ - 800 ש"ח לטיפול

אם אני מחשב לפי 10k ק"מ בשנה הרי שהעלות היא פחות מ-8,000 ש"ח לשנה ותו לא.

אסייג ואומר שאצלי לא היו כלל תקלות.

לא כוסית (לא בעיה בשנת הייצור שלי), לא חריטה לבלמים, לא טיימנג ולא כלום.

צמיגים כן החלפתי וגם ג'אנטים אבל זה כבר עניין אחר.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

תודה על הסקירה.

לגבי האמינות,כוסית הדלק מוחלפת קבוע במנועיtfsi , דבר אשר מעלה את האחזקה, לגבי הקסנון,הרכב היה מחוץ לתקופת האחריות כאשר זה קרה?

החלפת ציריות ברכב שננהג רגוע לדבריך ב50k,גם לא מצביעה על אמינות יוצאת דופן.

בכל מקרה,שוב תודה על הסקירה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• תוכן חדש...