Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודש הגיעה הסוויפט (לבן פנינה מטאלי) ודי הדחקתי את עניין הניקיון.

חודש עבר ונראה שהגיע הזמן להתחיל לשטוף, לקרצף ולווקסס.

אז נכנסתי לפורום, התחלתי לקרוא וגיליתי עולם שלם של מושגים, חומרים, מטליות, אטמים וקסים ועוד ועוד (וכמו שמישהו פה כתב, ועוד)

אתחיל בצרכים שלי: השאיפה היא תוצאה מקסימלית בזמן מינימלי, לדוגמא: וקס או אוטם שמחזיק זמן ארוך אך לא מצריך עבודה של שעות.

ממה שקראתי עד עכשיו, אלו המצרכים הבסיסיים שאני הולך להזמין:

Uber Yellow Drying Towel 40cm x 70cm

כפפת מיקרופייבר Meguiar's

Chemical Guys Citra Wash&Gloss (הבנתי שברחיצה הראשונה עדיף בכלל סבון כלים?)

ONR - נתחיל מהבקבוק הקטן

עדיין יש לי מספר נקודות לא סגורות:

וקס/אוטם - לא ממש משנה לי מי מהם, העיקר שתהיה הגנה טובה לזמן ארוך ומריחה קצרה ולא מעייפת. ועם מה אני מורח את הוקס/אוטם?

מטליות מיקרופייבר - לא סגור עדיין על הסוגים. ראיתי שממליצים על הקוריאני ב ebay. איזה סוג לקנות עבור החלונות, ואיזה סוג עבור הניגוב אחרי הוקס?

פלסטלינה - האם חובה לפני הוקס? קצת מפחיד אותי עניין הפלסטלינה. ואם אפשר לינק לפלסטלינה הסינית באיביי.

תודה רבה לכולם,

מקווה שלא חפרתי יותר מידי,

וחג שמח :)

פורסם

וקס ואוטם - את התחום הזה אני ישאיר לוותיקים ממני, אני יודע שהאופטי סיל קל מאוד ליישום ומחזיק כחצי שנה אבל חכה כבר להמלצות בעניין הזה.

מטלית לניגוב הרכב,מסוג וופל - גדולה ומספיקה כדי לנגב את כל הרכב בלי לספוג - לינק (2).

ניגוב ווקס, גם כן של הקוריאני - לינק (3).

לחלונות אני לא ממליץ לך לקנות מגבת בנפרד, תוכל להשתמש אפילו בעיתון ,בג'ילדה פשוטה או אפילו במטלית הגדולה הנוספת.

הפלסטלינה חשובה לפי הווקס כדי שלא ישארו גורמים שיגרמו לשריטות, יש סרטונים איך לעשות נכון כדי שלא יהיה טעויות.

לינק לפלסטלינה מאיבי.

פורסם (נערך)

אוטם סביר שמאוד נוח לעבודה ומחזיק כמה חודשים - optiseal. יש דברים שמחזיקים (הרבה) יותר אבל לוקח (הרבה) יותר זמן ליישם אותם ויש דברים ש(קצת)יותר קל ליישם אבל (קצת) יקרים יותר ומחזיקים (הרבה) פחות.

שטיפה ראשונה אין סיבה לעשות עם סבון כלים, השמפו שבחרת אחלה. אם אתה רוצה לשים את האוטם אחרי השטיפה אז תשתמש בסבון כלים שלא משאיר חומרי הברקה\ הגנה אחרי השטיפה (לא מכיר שיש סבון כלים שמשאיר כאלה)

אוטם מורחים עם פד ספוג.

פלסטלינה רצוי, חפש detailing clay באיביי וקח את ההכי זול מהמוכר הכי אמין שתמצא (15 ש"ח)

כל השאר תריץ חיפוש בפורום, לא לפני הרבה זמן היה פה דיון על מטליות לחלונות ומטליות חדשות של הקוריאני (A-TOP) לשימושים אחרים

חנויות בארץ שכדאי להכיר - VIX דיטיילינג ואוטוסטור. בשתיהן יש מגוון גדול ומחירים סבירים לרוב המוצרים הפשוטים.

אלברט הקדים אותי בדקה :)

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

תודה על התגובות המהירות.

הזמנתי פלסטלינה באיביי.

שאר המוצרים - כנראה שבראשון אקפוץ לאוטוסטור.

אם אני הולך על המטלית של Uber לייבוש לאחר השטיפה, אחת תספיק לי בשלב ראשון? (כי הבנתי שאחרי הפלסטלינה צריך שוב לשטוף ולייבש)

פורסם

לי גם יש סוויפט (אבל בצבע פחות נשי) והמגבת הקטנה של אובר מספיקה בקושי (שטיפה אחת)

אחרי פלסטלינה צריך לשטוף אז המלצה שלי זה או שתקנה את האובר הגדולה או את הזוג מגבות וואפל של הקוריאני. לי לא יצא להשתמש איתן אבל אני די בטוח שיעשו את העבודה.

פורסם
שלום לכולם,

לפני כחודש הגיעה הסוויפט (לבן פנינה מטאלי) ודי הדחקתי את עניין הניקיון.

חודש עבר ונראה שהגיע הזמן להתחיל לשטוף, לקרצף ולווקסס.

אז נכנסתי לפורום, התחלתי לקרוא וגיליתי עולם שלם של מושגים, חומרים, מטליות, אטמים וקסים ועוד ועוד (וכמו שמישהו פה כתב, ועוד)

אתחיל בצרכים שלי: השאיפה היא תוצאה מקסימלית בזמן מינימלי, לדוגמא: וקס או אוטם שמחזיק זמן ארוך אך לא מצריך עבודה של שעות.

ממה שקראתי עד עכשיו, אלו המצרכים הבסיסיים שאני הולך להזמין:

Uber Yellow Drying Towel 40cm x 70cm

כפפת מיקרופייבר Meguiar's

Chemical Guys Citra Wash&Gloss (הבנתי שברחיצה הראשונה עדיף בכלל סבון כלים?)

ONR - נתחיל מהבקבוק הקטן

עדיין יש לי מספר נקודות לא סגורות:

וקס/אוטם - לא ממש משנה לי מי מהם, העיקר שתהיה הגנה טובה לזמן ארוך ומריחה קצרה ולא מעייפת. ועם מה אני מורח את הוקס/אוטם?

מטליות מיקרופייבר - לא סגור עדיין על הסוגים. ראיתי שממליצים על הקוריאני ב ebay. איזה סוג לקנות עבור החלונות, ואיזה סוג עבור הניגוב אחרי הוקס?

פלסטלינה - האם חובה לפני הוקס? קצת מפחיד אותי עניין הפלסטלינה. ואם אפשר לינק לפלסטלינה הסינית באיביי.

תודה רבה לכולם,

מקווה שלא חפרתי יותר מידי,

וחג שמח :)

אני אתחיל במה שאני, הפריע לי מה שאמרת בהתחלה.. תוצאה מקסימלית בזמן מינימלי, אין כזה דבר!

לפני שמיישמים שכבת הגנה על הרכב, בין אם זה וקס או אוטם - צריך להכין בסיס טוב!

בסיס טוב מכינים באמצעות ניקיון ברמה גבוהה, לאחר מכן פלסטלינה ברמה גבוהה ולבסוף יישום ברמה גבוהה.

אני יכול לומר לך מניסיון אישי שלקח לי בסביבות 6 שעות ליישם שכבת וקס חדשה על הרכב המשפחתי - והתוצאות בהתאם.

אתה יכול ליישם שכבת וקס נוזלי שמגיעה לך בשמפו של אמריקן איגל תוך 25 דקות - התוצאות יהיו בהתאם.

מה שאני מנסה להעביר זה שאין פה קיצורי דרך, תכין בסיס טוב תקבל הגנה טובה.

לא תכין משטח עבודה ראוי לעבוד עליו? סביר להניח שלא תקבל שום שכבה נורמלית מכל ווקס או אוטם הכי יקר שתקנה.

וקס ואוטם הם שני חומרים שונים, אני לא כל כך סגור על הנושא אבל הבנתי שהאוטמים הם מוצרים כימים שמסנתזים במעבדות - הם מעניקים שכבת הגנה לאורך זמן ארוך יותר.

ווקסים הם מונפקים באמצעות חומרים טבעיים - שאחד מהם הוא וקס הקרנובה שחולטים מעלה מסוים ומעבירים אותו תהליך ריכוך - בד"כ וקסים נותנים את הבוהק והמראה הרטוב לרכב.

תקנה לך מטליות זולות מ EBAY, גם היקרות הוכיחו את עצמן כזולות והזולות באמת לא כאלה נופלות מהיקרות.. (ראה אשכול שפתחתי בנושא ה UBER)

בנוגע לפלסטלינה, שוב שום דבר אינו חובה, אצל דיטיילרים התהליך הוא חובה, הוא מכין את השטח כראוי - חפש CLAY BAR באיביי.

וגם את הכפפות מיקרופייבר אני ממליץ לך לרכוש מאיביי, תוכל להביא יחידה ב 4 שקל והן אחלה..

פורסם
דווקה כפפה אני לא ממליץ לקנות מאיבי, כל האלה בדולר הן קטנות וממש לא נוחות.

היד שלי ענקית, בטוח יותר גדולה משלך ואני מסתדר איתן סבבה לגמרי..

אני לא יודע מה המחיר של הכפפה של מגווירס, אני מעריך שבמחיר של מגווירס אפשר להביא כמה יחידות טובות סיניות.

פורסם

אני גם משתמש בכזאת נכון לעכשיו וזה לא רק העניין של הנוחות אלה היא גם לא סופגת הרבה מים שזאת כבר בעיה.

אני חושב לרכוש את הכפפה של קארפלאן - עולה 40 ש"ח.

פורסם

מסכים לגבי זמן העבודה - לי לוקח שעה ליישם הגנה רק על מכסה המנוע!

(שטיפה מהירה, ניגוב, ironx, שטיפה במים, פלסטלינה, שטיפה, ניגוב, ipa , ניגוב, אוטם, ניגוב)

פורסם

haimiko2, liork1

מזה בדיוק פחדתי. אני בעצמי פרפקציוניסט לא קטן, אני יודע שאם אכנס לזה ייקח לי עשר שעות, ואני לא רוצה למצוא את עצמי שורף כל כך הרבה זמן על "לשטוף" את הרכב. מצד שני, אם התהליך הזה הוא רק פעם בחצי שנה אנסה למצוא זמן.

כללית לגבי כל התהליך - מכיוון שמדובר ברכב חדש, ולמרות שאני יודע שזה אמור להגן - כל החומרים האלה (בעיקר הפלסטלינה) לא יפגעו בצבע?

מישהו יכול לצרף סרטון של עבודה עם פלסטלינה?

נ.ב.

I.G - it's white and it's spectacular :)

פורסם

מה שכתבתי זה בשביל יישום הגנה פעם בכמה חודשים :-)

בשטיפה השבועית הרגילה אתה מסיים את כל הרכב בחצי שעה-שעה.

חפש ביוטיוב how to clay bar

פורסם

ראיתי את הסרט הראשון שקפץ של CG, לא נראה כזה מסובך. הייתי בטוח שעבודת הפלסטלינה יותר קשה :)

כמה שאלות - ראיתי שהוא עובר עם הפלסט' גם על חלונות, ומתיז באופן חופשי את הסיכוך גם על החלונות וגם על הגומיות. אם אני משתמש ב onr בתור סיכוך, אפשר גם אותו להתיז באופן חופשי על חלונות, גומיות וכל החלקים החיצוניים?

בשלב של האוטם, הוא מרח גם על החלונות. האם מומלץ/כדאי? האם האוטם לא פוגע בגומיות?

פורסם

הרעיון בפלסטלינה זה הרבה סיכוך, לא לשפשף חזק ולא לשפשף במקום אחד

ONR נועד לשטיפה "ללא מים". אפשר להשפריץ אותו על הכול

ונראה לי שהתכוונת ל-fabulous

2014-03-17 07.39.35.jpg

פורסם

גם שלך יפה ;)

רק הג'אנטים אוי הג'אנטים, כל כך בא לי להחליף את הפלסטיקים האלו.

והמשפט הראשון שכתבת יכול להכנס יפה לתוך חתימה :)

• תוכן חדש...