Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלובים בכביש 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם זה אורור אז המהנדס שתכנן את זה לא היה חכם במיוחד.

אתה מהנדס? אתה מודע לשיקולים ההנדסיים בתכנון וביצוע פרויקט כזה? עמידה בדרישות המזמין? דרישות היועצים? דרישות התקנים הרלוונטיים?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נוגי - נהג לילה הוא מהנדס, אבל דומני שמהנדס מכונות, לא מהנדס אזרחי. ומכח העיסוק שלו הוא מבין בזרימה, אבל של נוזלים, אני לא בטוח לגבי גאזים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד כמה שאני זוכר שיעורי תורת הזרימה, זרימה היא זרימה, נוזל או גז העקרונות הבסיסיים זהים (משתמשים באותן משאוות ומתקנים לפי תכונות התווך).

קשה מאד להתייחס לפתרון ההנדסי שנבחר (פתחי אוורור ענקיים), מוזר ככל שיהיה, הוא הפתרון שנבחר ע"י המזמין לאחר קבלת המידע הרלוונטי מהיועצים בפרויקט.

קורה שיש פתרונות שנראים תמוהים למתבונן מהצד (בייחוד לאנשים לא מהתחום שמבחינתם בכלל לא ברור למה צריך מהנדסים אזרחיים) ויש פתרונות כל כך אלגנטיים שלא תדע שהם יושמו.

בניגוד מוחלט לתעשיית הרכב, כל מבנה הוא פרויקט נפרד בפני עצמו והוא מיוצר לפי הדרישות הפרטניות של המזמין ובמימונו הישיר.

הדברים מיוצרים לפי מפרט ייחודי וסט דרישות ייחודי, גם בפרויקט של שני בניינים מגורים זהים (חיצונית) ייתכנו הבדלים בחלקים שונים של המבנים מסיבות אלו ואחרות.

ככה גם הפתרונות ההנדסיים, מה שעבד בפרויקט א' לא בהכרח יעבוד בפרויקט ב'.

פורסם

איזה קטע, הייתי בטוח שאלו תאי ענישה לנהגים שעברו על המהירות, תמיד אני נוהג שם 90 שיהיה על הsafe side שלא ייתפסו ויכלאו אולי ללילה או יותר. :shock:

פורסם
אתה מהנדס? אתה מודע לשיקולים ההנדסיים בתכנון וביצוע פרויקט כזה? עמידה בדרישות המזמין? דרישות היועצים? דרישות התקנים הרלוונטיים?

זהו שאני כן מהנדס. נכון שמהנדס מכונות ולא אזרחי אבל מתעסק בזרימה (בעיקר נוזלים אבל גם גזים) כולל פינוי גזים מצנרת.

דווקא בגלל שאני עובד ול יועצים בתחומים כאלה אני לא מתפלא על הפיתרון הלא יעיל בעליל שנבחר כאן.

בגלל שבפרוייקטים של הנדסה אזרחית כל פרוייקט הוא תכנון בפני עצמו (כך צריך להיות אבל נתקלתי לא מעט בתכנוני העתק-הדבק ותו אות כמו היפוך צפון דרום או קריסה של אלמנטים לא הפתיעו) יש לפעמים מתכננים שחושבים שהם גאונים ועושים שטויות שכל מי שרואה אותן לא בין מה הם עישנו לפני השרטוטים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
איזה קטע, הייתי בטוח שאלו תאי ענישה לנהגים שעברו על המהירות, תמיד אני נוהג שם 90 שיהיה על הsafe side שלא ייתפסו ויכלאו אולי ללילה או יותר. :shock:

צחוק צחוק, אבל יש שם כמה מצלמות מהירות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שאף אחת מהן לא פעילה (כלומר עד שאבוהב ישים לב למחדל).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
היו כבר כמה שרשורים בנושא -

אלו פירי איוורור לחפיר של הרכבת שעובר מתחת.

לא הגיוני לי. על אורך קצר שכזה לא ירכיבו כל כך הרבה פירים.

ומדוע הם ניראים כך? גדולים ומרווחים? כאשר בחו"ל למשל הם ניראים אחרת לגמרי?

קשה לי להאמין.

פורסם

תאמין תאמין. מדובר הרי בקטרי דיזל הפועלים אצלנו ופולטים גזים שונים, לכן פירי האיוורור. בחו"ל רוב אם לא כל צי הרכבות מונע בחשמל לכן שם זה שונה.

פורסם
לא הגיוני לי. על אורך קצר שכזה לא ירכיבו כל כך הרבה פירים.

ומדוע הם ניראים כך? גדולים ומרווחים? כאשר בחו"ל למשל הם ניראים אחרת לגמרי?

קשה לי להאמין.

הפתחים גדולים ומרווחים בגלל שבארץ יש קטרי דיזל שפולטים עשן ו-CO2 אותו יש לפזר. ה"כלובים" אמורים למנוע מגשם ועוד כמה דברים שמגיעים מהשמיים להיכנס לחפיר. אני מניח שיכלו לבחור בפיתרון אחר, באותה מידה שיכלו גם לבחור שלא לבנות שם מנהרה בכלל. אבל היו דרישות מצד תושבי השכונה, אז זה מה שיצא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?525509-%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%A9-4&highlight=%D7%99%D7%91%D7%A0%D7%94

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רשמתי כבר שיש שכונת מגורים בקרבת מקום וגר בה שר תחבורה לשעבר, אז בכדי שלא יהיה לו רעש כל פעם שהרכבת תעבור ליד הבית שלו הולחט להוציא מליוני שקלים על מנהרה באורך כמה מאוד מטרים.., הפירים הם אכן פירי איוורור ושחרור לחץ כאשר הרכבת עוברת

• תוכן חדש...