Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שיישמתי פעמיים שכבת הגנה collinite 476s מאז שהרכב אצלי(שנה) כל 4 חודשים,הפעם הלכתי על מנזרנה,אתמול החלטתי שזה הזמן והתחלתי במלאכה(הלך לי הגב!)ההכנה התבצעה בצורה הזאת:

pre wash-מר פינק עם אקדח קצף עם כמות נכבדת של קצף בדילול חזק

שטיפה במים

מעבר עם כפפה ודלי עם סבון כלים fairy להורדת שאריות שכבת הגנה קודמת

פלסטלינה m3 וסיכוך מר פינק

שטיפה במים וניגוב

השטיפה כללה גם ניקוי ג'אנטים וצמיגים,את הג'אנטים נקיתי עם מברשת והסבון שהיה מהפרי ווש ועל הצמיגים עברתי עם מברשת גסה וAPC של מגס' בדילול 1:4,לאחר הייבוש והניגוב נמרח חומר מגן לצמיגים והפלסטיקה החיצונית opti bond

בסוף המשמרת בעבודה התגלה שוב כמות נכבדת של אבק שהפח הספיק לצבור(חניון מקורה)אז עברתי עם QD של CG להכין שוב את הפח למריחה של האוטם,עם המגבת buffing של הקוריאני,ואז מרחתי את האוטם,המתנה של חצי שעה וניגוב עם מגבת אחרת צהובה של הקוריאני,זאת התוצאה

5lz5.jpg

תובנות:אני חייב את המגבת של CG שבצד אחד הסיבים קצרים ובצד השני סיבים ארוכים,יותר נוח לעבוד איתה והיא עושה עבודה של 2 מגבות,לא מומלץ לעבוד עבודה מאומצת כזאת בחניון מקורה האוויר שם דליל וכמעט התעלפתי בחניון

שאלות:איך אתם מורידים את השאריות של האוטם או הווקס מהאפליקטור,נסיתי שעה עם מים חמים ורק אחרי כוויות בידיים ניזכרתי שסבון כלים מסיר שומנים בדלי עם מים חמים זה רעיון טוב,אני מאמין ש95 אחוז מהשאריות שהיו על האפליקטור ירדו,אשמח לטיפים משלכם.

סיכום-מצאתי אחלה תחביב שגם חוסך כסף וגם תמיד הרכב נקי,אני מקווה ללמוד בעתיד הלא רחוק לעשות גם פוליש,ואל תתיחסו לאלו שמעירים לכם כשאתם מנקים את הרכב שלכם,הם פשוט מקנאים,תחייכו ותרחמו עליהם כי הם עצלנים שלא מנקים את הרכב שלהם ונוסעים בג'יפה,חג פסח שמח כשר ונקי לכל בית ישראל.

m7kj.jpg
פורסם

אהלן דור :)

תהליך העבודה שתארת נראה טוב וחבל שלא מלווה בתמונות.

כמובן תמונות של הרכב יתקבלו בברכה תוך כדי התהליך.

כמו שכתבו פה, יהיה נחמד אם תעשה השוואה לפי ראות עיניך בין החומרים.

בקשר לפד, אני שוטף אותו עם מים חמים ומעט פיירי, אחר כך למכונת כביסה ולהתראות. יוצא נקי תמיד.

בהצלחה עם הפוליש ותודה על השיתוף.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

כל זה בלי השוואה?

אי אפשר לנקת את החומרים האלה ב100%. אני שוטף בדלי עם די הרבה APC של שופרסל ומים חמים, וגם אחרי הרבה מאמץ, גם כשסיבים במגבת לא דבוקים- היא עדין דוחה מים בגלל שיש שכבה דקה של האוטם/ וקס. לא מפריע לשימוש חוזר באותה היעילות.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני חושב שנקיון עם qd לפני מריחת אוטם לא היה צעד נכון.

הקוויק דיטיילר משאיר שכבת הגנה משלו, האוטם צריך להמרח על פח נקי, או על בסיס כמו aio (לא לחינם ניקית עם סבון כלים והורדת כל זכר למה שהיה קודם).

מה שהיית אמור לעשות, בדיעבד, זה לנקות את שאריות האבק עם הqd, אחרי שהפח נקי, מעבר עם ipa, להורדה של כל שאריות הqd.

ואז ללכת על האוטם.

בכל מקרה נשמח לשמוע עדכון כמה זמן האוטם מחזיק.

"יאללה בירי".

פורסם

מחזק את שנאמר מעלי.

לקבלת תוצאות טובות באמת, חובה לנקות את המשטח עם חומר חזק שמסיר את כל השיירים הקודמים שהיו על הרכב וQD (באשר הוא) זו אופציה לא מתאימה.

לא חסר מוצרים ייעודיים וטובים ובנוסף ניתן גם להכין IPA בדילול פשוט וזה יצא זול מכל חומר אחר.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

תודה על ההתייחסות,לגבי השוואה בין החומרים,היישום של המנזרנה הרבה יותר קל מהקולינט וגם והניגוב שלו,לגבי העמידות רק הזמן יעיד,מה זה IPA ?

m7kj.jpg
פורסם

אוקיי בדקתי את הנושא של הIPA לגבי הדילול שלו זה לא כזה ברור כי יש אחוזים שונים של אלכוהול..,לגבי תמונות מהתהליך אין לי כי הייתי מת לסיים עם זה התהליך ממש מייגע אני חושב להבא לרכוש קיט התקן למברגה ולבצע את העבודה עם המברגה..

m7kj.jpg
פורסם (נערך)

בזמן שאתה "קושר" בין אוטם צבע למרכב אתה רוצה שה"קשר" הזה יהיה כמה שיותר חזק ולכן חשוב להעיף כל נגע שעלול לחבל בקשר הזה.

עבודה עם מסיר שמנים ייעודי (IPA) מקובלת בתעשייה הזו והיא מאוד הגיונית.

אחרי שעושים פוליש נותרים שמנים ותרכובות שונות על פח הרכב וחשוב מאוד להסירם על מנת לראות את מצב המרכב וגם לצורך יישום נקי של חומר הגנה. אומנם אתה לא עשית פוליש אלא פלסטלינה ושימוש בסבון כלים (וזה אחלה) אבל עדיין ישנו סיכוי שנותרו על המרכב שיירים כאלו ואחרים וה IPA הוא בסהכ עוד אמצעי שמקרב אותך לתוצאה טובה יותר.

כמובן שזה לא שלב שהוא חובה עבור החובבן הטיפוסי אבל גם פלסטלינה זה סוג של מותרות.. אז אם כבר הלכת חצי צעד קדימה עשה זאת כמו שצריך עד הסוף לשם קבלת תוצאות טובות יותר.

בעוד חמישה חודשים למשל, כשתרצה ליישם הגנה מחדש ללא הצורך בפלסטלינה תבין שאתה פשוט חייב IPA.

עריכה אחרונה על ידי Kenworth

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

• תוכן חדש...