Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בשלדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מתלבט לגבי הצעה לרכב שקיבלתי, באחד מהמגרשים המוכרים בארץ ושגם קניתי שם את האוטו הקודם שלי (סיאט לאון 2005)

מדובר ברכב הונדה סיוויק האצ'קב דגם ספורט, שנת 2012 עם 9500 ק"מ.

הבעיה העיקרית היא שהרכב עבר תאונה מקדימה ולפי דברי הסוכן "עבר מילוי חומר בקורת הרוחב".

המחירון הוא 104K ומציעים לי אותו ב 75K. בערך 30% פחות. הסוכן אמר שהוא מתחייב לקנייה חוזרת (יכול גם לקנות ב 1000 ש"ח)

רציתי לשאול כמה שאלות:

1. האם לפי מה שהוא אמר לגבי הפגיעה בשלדה, אפשר להבין מה חומרת הנזק?

2. האם המחיר תואם את מידת הנזק?

3. האם פגיעה כזאת מהווה סכנה בטיחותית בנהיגה?

4. האם בכלל כדאי לקנות רכב עם פגיעה בשלדה אפילו שהורידו כ"כ הרבה במחיר?

משהו קטן ששכחתי, הרכב נקנה מהשכרה עם אפס קילומטר או משהו קרוב (לטענתו) כך שגם זה מצויין ברשיונות ומהווה עוד ירידך ערך.

אשמח לדעה של מבינים וגם של,לא מומחים. תודה

פורסם

ברוב המקרים טענות הסוחרים מתבררות שרחוקות מהמציאות.

הדרך היחידה בה תוכל להיות בטוח במאה אחוז איזה תיקון בוצע לרכב היא- ליצור קשר עם מי שהיה בעל הרכב בזמן התאונה (לא מסובך- מן הסתם רשום ברישיון), ולשאול אותו מה בדיוק קרה. שים לב שהפחתה לרכב מהשכרה יכולה להגיע ל-23% כך שבעצם אין כאן באמת הנחה.

בכל מקרה אני אישית לא ממליץ לקנות רכב שכזה.

פורסם

יותר שאלה פילוסופית מאשר פרקטית.

נתחיל מהסוף - סיוויק ספורט 2012 ב75K זה אחלה דיל.

אבל

אתה תיסע ברכב עם פגיעה משמעותית בבטיחות (עד כמה משמעותית תוכל לראות בדו"ח שמאי של התאונה), ורכב שיהיה לך קשה מאוד למכור בהמשך בלי להוריד את המכנסיים.

תחשוב שכל הנחה שאתה מקבל עכשיו אתה תצטרך לגלגל לקונה הבא אחריך, ואולי אף יותר.

אם אתה טיפוס שמחזיק רכבים לתקופות קצרות זה לא בשבילך, כי ייקח הרבה זמן למכור אותו.

אם אתה קונה ל10 שנים אז ב2024, אם עדיין נהיה כאן, המחירון גם ככה יהיה ברצפה, אז הפגיעה לא ממש משנה משהו.

קח את המחירון הנקי של הרכב בלוי יצחק, תוריד על השכרה (תבדוק אם הוא הושכר עד 12 חודשים או יותר, יש הבדל משמעותי באחוזים) ותוסיף על זה את ירידת הערך שקבע השמאי בדו"ח תאונה. (כבר אמרתי שתבקש לראות אותו?)

מכאן תדע אם המחיר שנתנו לך הוא טוב או לא.

קח בחשבון שבישראל קונים מתרגשים ופוסלים רכבים על חלקי פח שהוחלפו, "קצה שלדה" זה בכלל לא בלקסיקון של רוב האוכלוסייה.

פה מדובר על מעבר לקצה, יש פגיעת שלדה, זה פוסל את הרכב להרבה מאוד אנשים. לא יהיה קל למכור אותו - ממש אבל.

אישית לא הייתי קונה.

עדיף מנוע מעשן וגיר דפוק מאשר שלדה עקומה.

אתה תעשה את השיקולים שלך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תודה רבה על דעתכם. המחיר באמת קורץ לי, אבל, נראה לי שזה באמת סיכון גדול מדי. עדיין זה לשים 75 אלף על משהו של one ticket.

סביר מאוד שאחריי, הוא יימכר רק לפירוק בגרושים. גם אם אחזיק אותו 5-6 שנים אף אחד לא יקנה אפילו ב 20 אלף.

מה גם שאי אפשר לדעת איזה עוד נזקים נגרמו לרכב כתוצאה מהתאונה, דברים שיכולים לצוץ בעוד שנה שנתיים.

פורסם (נערך)

ראשית אני חושב שיש כאן אולי טעות בהגדרות.

האם כשאתה אומר ספורט את מתכוון למבנה ה 5 דלתות/האצ'בק שנראה ספורטיבי (והוא לא)

או שכוונתך לרמת גימור sport שמחירה כחדשה 144,900 (שאינה ספורטיבית יותר מההאצ'בק הרגילה שגם היא, כאמור, לא ספורטיבית).

כל זה לא משנה לעניין השלדה אלא רק לעניין המחיר ונראה לי שהמחירון שלה (אם היא רמת גימור sport) צריך להיות הרבה מעבר ל 104.

עניין נוסף הוא שמה שמסרת לגבי הרכב נשמע לי מוכר. אני רכשתי סיוויק (ואני מרוצה) ובחיפושי נתקלתי בסיוויק האצ'בק 2012 ידנית בצבע ירוק/צהוב מטאלי (יהיו שיאמרו שתן מטאלי). וגם לה היה 9500 ק"מ. גיליתי כל מיני דברים "מעניינים" בהקשר שלה.

האם זו הכלה המוצעת? אם כן אז אמשיך לפרט....

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

רזי פזי: במגרש טוענים שהיא ברמת גימור ספורט. ראיתי שיש לה גלגלי מגנזיום ומעבר לזה לא יודע מה עוד כולל הגימור ספורט. היא היתה בצבע אפור כהה מטאלי במקום מוכר בבני ברק. אם זאת אכן המכונית שראית, מה ידוע לך עליה? נכון שראיתי במחירון יד 2 שהיא עולה 114 לשנת 2012. אולי הם אמרו מחירון של 104 כי היא נקנתה מהשכרה עם 0 קילומטר שזה מוריד 10%.

פורסם

לדעתי , אל תקנה .

הרכבים החדשים בנויים כך שהם אמורים לקרוס בשעת תאונה.

הרכב הנ"ל עבר תאונה חזיתית, קורת הרוחב שלו שופצה, מן הסתם כריות האוויר נפתחו.

כיצד סגרו את הכריות ? לא יודע.

האם הן יפתחו בפעם הבאה ? שאלה טובה .

מה יקרה לאיזורי הקריסה בקריסה שניה ... אתה לא רוצה לדעת....

בקיצור לדעתי תתרחק.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

זאת לא אותה כלה.

אני לא יודע מה ההבדלים בין רמות הגימור אבל זה שווה בדיקה כדי שתדע מה המחירון המדוייק כנקודת מוצא למו"מ.

עם אנשי מכירות צריך להזהר. בדוק בעצמך את המחירון ולא בעזרתם. כדי שתדייק. לתשומת לבך שלדעתי במהלך 2012 הגיע הסיוויק החדשה אז תבדוק את המחירון בהקפדה.

בדוק כאן:

http://www.honda.co.il/Civic5D או בכל אתר אחר מה ההבדל בין רמות הגימור.

אני לא מתעניין בענייני גימור ובכל מקרה חיפשתי רק ידנית שבאה רק ברמת הגימור הבסיסית. מה שכן, אני יודע שכל הסיוויק 5 דלתות מהצורה החדשה הגיעו עם גלגלי מגנזיום, אז זה לא מדד לכלום.

לעניין שילדה - מעולם לא רכשתי רכב עם בעיה בשלדה אבל ההגיון שלי אומר 2 דברים:

1. שיקולי בטיחות ותפקוד הרכב. אני מניח שבחלק מהמקרים הכותרת בעיה בשלדה מפחידה יותר מהאמת ואם אתה יודע לברר על מה מדובר אז ייתכן שאין באמת ממה לפחד. אם הבעיה באמת טופלה והרכב תקין אז אולי יש כאן הזדמנות לרכוש רכב מוצלח במחיר טוב מאוד.

ברור שרכב עם בעיה בטיחותית מהותית לא כדאי לרכוש.

מאוד חשוב איפה תוקנה השילדה. מדובר ברכב לא ותיק וסביר שהיה מבוטח. כשיש פגיעה משמעותית ברכב מבוטח אין שום סיבה בעולם לתקן אותו שלא במוסך מורשה של היבואן (מעבר להשתתפות עצמית העלות לא רלוונטית). אולי אני תמים אבל אני נותן לרוב היבואנים קרדיט שלא יחזירו לכביש רכב שלהם במצב בטיחותי לא סביר. מכל מקום שווה לקחת את הרכב+דוח התיקון למכון+מוסך. אם הכל טוב לא הייתי פוסל לקנות במחיר המתאים. יכול להיות שהם הרבה יותר גמישים במחיר ממה שאתה חושב.

אני ער לכך ששילדה לא ניתן לתקן בצורה מושלמת. מצד שני ההנחה מגלמת רכב צעיר בשנתיים שלוש ועם ק"מ זניח בהשוואה לחלופות. אין מקום להשוות רכב זה לסיוויק מקבילה מבחינת שנה וק"מ.

למען הסר ספק, אם לא תוקן במוסך מורשה לא הייתי נוגע ברכב עם בעיה בשלדה.

2. מכירה בעתיד. קשה למכור רכב עם בעיה בשלדה (מהותית או לא). ולכן, כמו שאמרו לפני, שקול לקנות רק אם בכוונתך להחזיק 6-8 שנים לפחות, שהרי אז המתמורה שתקבל עבורה תהיה זניחה בכל מקרה בהשוואה להנחה.

פורסם

מאחר והרכב הוא "חדש" לגמרי מבחינה מכנית התכנון הוא לפחות 5-6 שנים, ולא נראה לי שאצליח למכור אותו אז, אלא רק לפירוק. המחיר האטרקטיבי לשנת הרכב קורצת לי מאוד, שכן במחיר כזה אפשר לקנות רק 2010 שעבר כמה עשרות קילומטרים טובים.

אני אבדוק אם אוכל לקבל דו"ח שמאי לגבי אותה התאונה, ומה נקבע בירידת הערך. אם ארגיש שיתחילו לגמגם ולמרוח אותי אז ארד מזה מייד.

אם כבר אתה כאן, אף פעם לא נהגתי על הונדה, אבל אני מאוד מחזיק ממנה. אמרת שלך יש רכב כזה. האם היית ממליץ לי על כזו. ובהנחה שלא אקח את הרכב המדובר, האם דגם כזה שנת 2010 תוכל לשרת אותי 4-5 שנים ללא בעיות (באופן כללי, ברור שזה תלוי באיך שמרו עליו קודם).

תודה מראש על היעוץ.

פורסם

בנוסף, אני מבין שאתה נוהג על הילוכים. למרות שמעולם לא החזקתי רכב אוטומט, לצערי הרב, אאלץ לעבור לאחד כזה בגלל אישתי. אז כנראה שזאת חווית נהיגה שונה מאוד.

פורסם

אני קניתי סיויק 5 דלתות (צורה חדשה) מ 2012. היתה כמעט חדשה. נהגתי עליה כבר 4500 ק"מ.

יתרונות:

1. חסכונית בצריכת דלק. 1:13-15. בעיקר בינעירוני. בלי מאמץ לחסוך ועם לא מעט מזגן. אבל עם לחצן ה economy לחוץ. אני מניח שאם אתאמץ אוכל גם להגיע ל 1:16 או 1:17 בבינעירוני.

2. מנוע הונדה טיפוסי. שקט וחסכוני בטורים נמוכים. וגם די חלש בטורים נמוכים. אם שומרים על טורים גבוהים אז זריז ומתגמל. אבל אל תיפול בפרסומות של הונדה, זה לא כזה מנוע עוצמתי. ביצועים עדיפים על המשפחתית הממוצעת בעיקר בגלל ש 1.8 ולא 1.6 ליטר ותיבת ההילוכים הידנית. 9 שניות ל 100 קמ"ש בשני.

3. שלי ידנית. הילוכים וקלאץ' מצויינים! ממה שאני מבין אז התיבה האוטומטית מיושנת ודי מבאסת מי שמחפש את הטכנולוגיות החדשות. סביר שגם שותה יותר דלק. מה שכן גם בלי החסרונות של הרובוטיות.

4. אני אוהב את הצורה החיצונית

5. יחסית לגודלה מרווחת ומתוכננת נוח. תא מטען מפתיע בגודלו להאצ'בק. פתח מאוד נוח.

6. נוחה. אך לא חושב שחריגה בהיבט הזה.

7. מאוד שקטה בשיוט רגוע.

8. זריזה

חסרונות

1. קצת קטנה בהשוואה למשפחתיות (ראה 5 למעלה). אין בעי הלנהג. אני 1.90

2. הגה מאוד מבאס. אני לא חושב ששונה משאר המשחתיות הרגילות. אבל אני הגעתי מפוקוס דור 1 עם הגה משובח להפליא, אז הפער משמעותי.

3. אבזור בסיסי, בטח לאור כך שההונדות לא זולות.

4. אין בקרת שיוט. הייתי נעזר בזה בכבישים מהירים.

5. אני לא אוהב את התצוגה של המהירות. מפוצל מעל ההגה ובספרות. מטופש לגמרי.

6. פגושים תאורטיים. טרם "נעזרתי" בהם אבל די במבט אחד באחורי בכדי להבין שאין הרבה הגנה למרכב (ללא משמעות בטיחותית, רק כלכלית אם וכאשר תהיה מכה) .

7. לא סגור על הסכומים אבל 1.8 ליטר משמעו ביטוח וטסט קצת יותר יקרים מהמקובל.

הפלוס הגדול שאני מקווה שיתממש זו האמינות של הונדה. כאן אין לי התרשמות אישית בינתיים. דבר איתי עוד 5 שנים...

מבירורים עם לא מעט בעלי הונדה התחושה שנוצרה אצלי היא של רכב אמין ביותר. זו גם התמונה שעולה ממגוון סקרים ובדיקות וניתוחים בעולם.

מחיר ושמירת ערך. יש הרבה ביקורת שסתם מתומחרות יקר (לא רק בארץ), בטח בהתחשב באבזור. וגם מאיר לא מקיימים מכירות חיסול.

בהתחשב בזה שכמעט לא מוכרים לליסינג נראה שמדובר ברכב שיש לו קהל נאמן. בצדק או לא? לדעתי כן ולכן רכשתי.

שמירת ערך. גם בהיבט זה נטען לא אחת שסתם נמכרת במחירים גבוהים כמשומשת ושמדובר בקהל רוכשים/קונים שחי באשליות. לא יודע האם בצדק או לא אבל זה כנראה נכון שמדובר ברכב עם שמירת ערך טובה (כמובן שהיעדר הליסינג ומבצעים מאוד מסייע בעניין הזה).

בניגוד למה שבטעות נהוג לחשוב, עבור רוכש הונדה יד שניה מדובר בחיסרון.

עוד דבר אחד. גירסת הסדאן חולקת שם, סמל ומנוע. בכל השאר מדובר ברכב אחר לגמרי. אמור להיות פחות איכותי, עם זאת מרווח בהרבה. אמור להיות זול יותר מה 5 דלתות אבל בפועל שיקולי מט"ח הופכים את ה 5 דלתות ליותר זולה.

פורסם
בנוסף, אני מבין שאתה נוהג על הילוכים. למרות שמעולם לא החזקתי רכב אוטומט, לצערי הרב, אאלץ לעבור לאחד כזה בגלל אישתי. אז כנראה שזאת חווית נהיגה שונה מאוד.

כסיבה יחידה, לא נראה לי שמצדיק גירושין.

לשמחתי לאשתי אין בעיה. ההיפך, גם הרכב שלה ידני. מבחירה.

פורסם

תשובה ממש מפורטת. שאפו ותודה.

האמת שקצת ביאסת אותי. חשבתי שהיא יותר משתלמת. אני אמנם כן נמשך לרכב אם אופי ספורטיבי אך לא מעוניין טיל בליסטי.

בשורה תחתונה, עם סכום כסף של עד 75 אלף היית קונה הונדה, או שיש לך רעיון לדגם אחר. חשבתי גם על אחד הרכבים מבית פולקסווגן עם המנועים החדשים 1.2 tsi

פורסם

מבחינתי השורה התחתונה של ההונדה מאוד ברורה. אני מאוד מרוצה. החסרונות לא מטרידים אותי או שאינם רלונטיים בידני. החסרון היחיד שמציק זה ההגה.

אני גם קונה רק ידני אז האפשרויות לא רבות.

ההונדה הזו ספורטיבית רק בפרסומות. קצת מהירה מהמקובל בגלל המנוע הגדול מהממוצע. הגה מתלים ונהיגה לא ספורטיביים בכלל. רכב אפקטיבי.

אני שומע וקורא בעיקר דברים טובים על מנועי 1.2 TSI של קבוצת פולקסוואגן. זריז וחסכוני. לגבי DSG תברר ותשמע הרבה דעות. אני לא בעניין של אוטומטי אז נחסך לי הצורך לגבש דעה בסוגיה. חשוב לברר כיסוי אחריות מורחב ל 5 שנים, כי כשהגיר הזה עושה בעיות זו מכה כלכלית רצינית.

עם כל הדברים הטובים שיש על ה 1.2 טורבו אני מניח שמנועים אטמוספריים בד"כ יהיו יותר אמינים לאורך זמן. אבל כנראה פחות חסכוניים.

פורסם

מדובר בסיויק האפורה שעומדת באוטודיל?

רמת הגימור שלה היא לא ספורט אלא קומפורט וזה גם מצוין באתר שלהם.

חישוקי המגנזיום לא מקוריים, המקורי שהגיע בדגם הספורט הוא 17 אינץ'. גם פנסי הערפל אגב לא הגיעו במקור ויכול להיות שהגיעו רק עם הפגוש שהותקן בה לאחר התאונה.

אישית, לא הייתי קונה רכב שעבר תאונה קשה. חלקי פח חיצוניים כמו כנף או דלת אפשר פשוט להחליף בחדש שיתפקד כמו חדש.

קורות שלדה זה כבר עניין אחר.

• תוכן חדש...