Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

לפני שתקפצו ותאמרו שזה לא חוקי וכדו'- אין איזכור בחוק לנושא. אמנם המכס יכול להחרים, אך לשימוש פרטי (כמו המטרה פה) זה חוקי באם הרשת הסלולרית לא מספקת ללקוח הפרטי את הפתרון המתאים.

השאלה היא כזו:

יש צורך למסך מבנה מסויים, לא את כולו אלא את רובו, מתדרים סלולריים של דור 2 ו-3. בעדיפות לתדרים 850/2100 של פלאפון+ סלקום (לאורנג' ממילא אין קליטה במבנה המדובר).

לא מבין בזה כלום, לכן אשמח מאוד אם תוכלו לעזור פה במידע בנושא (מה לחפש? איך קוראים למכשירים האלה? איך זה עובד? וכו').

נכון שאני קצת מתפזר בשאלות, פשוט אני לא יודע איך ומאיפה להתחיל. אבל המטרה ידועה והגדרתי אותה בפתיחת הנושא.

כמובן שאם יש למיסוך השלכות ברמה הבריאותית- אשמח לדעת כאזהרה (אולי זה יכול לשבש קוצב לב, למשל).

תודה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)

באופן כללי, ע"מ לחסום (למסך) תדרי רדיו מסויימים מבלי להכנס לכלוב פארדיי (מיסוך אקטיבי מול פאסיבי), אתה נדרש לשדר על אותם תדרים בעוצמה יותר גבוהה מהעוצמה שהם נקלטים באיזור המיסוך.

מה שזה אומר שמבחינה טכנית עליך להציף את המקום ב"קרינה סלולרית" בעוצמה גבוהה.

אף אחד עדיין לא יודע מה זה יעשה מבחינה בריאותית.

משדר כזה, בתדרים האלו, בעוצמות שנדרש ע"מ למסך בניין שלם, הוא קרוב לוודאי (לא ביררתי, אבל מידע אישי) לא חוקי בישראל, אסור לך לשדר בישראל בתדרים הללו שלא באמצעים המאושרים ע"י משרד התקשורת.

כמו כן ישנה בעייה בטיחותית (אולי אפילו ברמה החוקית) שבניין שלם לא יוכל להתקשר לשירותים חיוניים אם יהיה צורך (מד"א, משטרה וכו').

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)

מה זאת אומרת "באם הרשת הסלולרית לא מספקת ללקוח הפרטי את הפתרון המתאים"? רשת סלולרית לא מציעה מיסוך.

מיסוך הכוונה לא לאפשר תשדורת יוצאת (שיחות, הודעות, גלישה וכו') / תשדורת נכנסת (קבלת שיחות, הודעות, נתונים) / רישום בנקודת גישה הסלולרית. האם לזה אתה מתכוון? אתה רוצה לשבש את התדרים הסלולריים?

למיטב ידיעתי וזכרוני יש צורך באישור משרד התקשורת על מנת לשדר על תדר מסוים, ושידור על תדר שלא הוקצה לך זו עבירה פלילית אם כי בדרך כלל מסתיימת בקנס מנהלתי (מקרה שהסתיים במאסר בפועל היה של ערוץ 7 למשל).

יהיה תמריץ חזק מאוד לחפש את הגורם המפריע (המשבש שלך) כשהתדר שאתה מפריע לו כבר הוקצה ונמצא בשימוש ולהעניש את מחזיק המכשיר.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש מכשירים זולים ויקרים, אלו שעובדים על דור 3 הם יקרים (2,000$ +-) וכמובן תלוי מרחק.

אתה צריך מספר מכשירים כאלו מפוזרים בבניין.

מבחינה בריאותית: מכשיר סלולרי שהקליטה שלו חלשה\לא קיימת תמיד ממשיך לחפש רשת - פעולה שאורכת זמן, מבזבזת סוללה והכי חשוב, מקרינה הרבה.

בלי קשר, המכשירים האלו עובדים בשיטת מיסוך בסיסי: הם משדרים המון אותות אקראיים ומבולגנים בעוצמה חזקה בתדרים האלו. כך שמדובר בתקשורת בלתי פוסקת מעל הראשים של האנשים. לא יודע לגבי האספקט הבריאותי, אבל לא נשמע טוב מידי.

אם כבר עושים דבר כזה, צריך להנחות את האנשים שבניין לכבות טלפון\לשים על מצב טיסה.

פורסם

אני מבין.

אכן, כלוב פארדיי לא יעזור פה.

המטרה היא לחסום תשדורת סלולרית (הודעות ושיחות) נכנסת בעיקר, אבל גם יוצאת (בהנחה ואין אפשרות להפריד בין השניים).

כמובן שלא מדובר פה בחסימה 24/7, אלא רק כשעה וחצי ביום בממוצע (יופעל באמצעות שעון).

ממה שהבנתי, מדובר באולם בית כנסת, שריבוי הטלפוניה הסלולרית בו פשוט נהייתה בלתי נסבלת (כלומר- חוסר התחשבות במתפללים). המטרה היא למסך את אולם התפילה עצמו ולא מעבר (יש חדרים/ מבואה מסביב), כמובן שהדבר מוסכם ע"י כל המתפללים הקבועים של המקום.

שאלתי את המתעניין המקורי (שאני מברר עבורו) על השטח המבוקש. אבל אני מניח שמדובר ב16x12 מטרים.

פורסם

מתוך קצת היכרות עם מבנה הרשתות GSM (דור שני) UMTS (דור שלישי) ו-HSPA (דור 3.5 עד 3.9), סתם אותות אקראיים לא יבצעו את העבודה ולא ימסכו את הרשת אלא אם כן יהיו בעוצמה גבוהה מאוד (שזה בכל מקרה לא רעיון טוב לבניין מאוכלס).

מכאן יש שתי דרכים - אחת חסימה איכותית (עוצמה חזקה יותר בנקודות תורפה), מכשירים כאלה יהיו יקרים וכמובן גם לא חוקיים.

השנייה הטעייה - למעשה גרימה למכשיר הסלולרי להירשם לרשת "דמה" שלא מספקת שירותי סלולר, קיימים פתרונות כאלה, הם יקרים יותר מהפתרון הראשון, גם הם לא חוקיים, אך מבחינת הקרינה הם הרבה יותר סבילים, עוצמת השידור לא צריכה להיות גבוהה, והמכשירים לא יקרינו את מי שמחזיק בהם בנסיון למצוא רשת סלולרית כי כבר יש להם "רשת סלולרית" עם איכות "סופר-דופר".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

זה יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי(בטח בחסימה על-בסיס מוצרי מדף ולא מיוצרים אישית) לשלוט בחסימה ברמה הזאת (החדר הזה כן, החדר הזה לא).

יהיה עליך להחתים את כל באי בית הכנסת על מסמך שבו הם מודעים שאין באפשרותם להשתמש בסלולרי שלהם ע"מ להתקשר בזמן חירום, אחרת אתה תהיה חשוף לתביעה במקרה של עיכוב בגלל המיסוך, זאת ועוד, מכיוון שמיסוך כזה הוא לא חוקי, אפילו חתימה על מסמך כזה לא תהיה קבילה בבית המשפט במקרה ותהיה תביעה נגדך.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

הוא בשלו, מוכן ללכת עם כך עד הסוף. לפחות בהיבט המשפטי, ויש לו גיבוי נרחב.

הדבר שכן יכול לעצור בעדו זו הסוגייה הכלכלית. עד כמה זה יקר?

מה לגבי כלוב פארדיי חלקי אפילו? יש אולי צבע מיוחד שחוסם קרינה לצביעה על הקירות?

שטח האולם הוא 12 על 18 מטרים, וגובה האולם עצמו כ5-6 מטרים.

פורסם (נערך)
אני מבין.

אכן, כלוב פארדיי לא יעזור פה.

המטרה היא לחסום תשדורת סלולרית (הודעות ושיחות) נכנסת בעיקר, אבל גם יוצאת (בהנחה ואין אפשרות להפריד בין השניים).

כמובן שלא מדובר פה בחסימה 24/7, אלא רק כשעה וחצי ביום בממוצע (יופעל באמצעות שעון).

ממה שהבנתי, מדובר באולם בית כנסת, שריבוי הטלפוניה הסלולרית בו פשוט נהייתה בלתי נסבלת (כלומר- חוסר התחשבות במתפללים). המטרה היא למסך את אולם התפילה עצמו ולא מעבר (יש חדרים/ מבואה מסביב), כמובן שהדבר מוסכם ע"י כל המתפללים הקבועים של המקום.

שאלתי את המתעניין המקורי (שאני מברר עבורו) על השטח המבוקש. אבל אני מניח שמדובר ב16x12 מטרים.

ברמת העיקרון אין קשר להסכמה של באי המקום, אבל אם כבר מדברים 16 על 12 מ' זה לא שטח גדול במיוחד ובהתאם לכך המשדר לא צריך להיות משהו רציני.

באותה רמת עיקרון הפעלה של שעה וחצי ביום תקשה למצוא את הגורם שמשדר על תדר שלא הוקצה לו.

באותה רמת עיקרון הפעלה של משדר בעוצמה נמוכה כזו לא אמור לזלוג החוצה (מחוץ לבית הכנסת) בעוצמה שניתנת לגילוי, אך זה תלוי בשיתופי הפעולה של כל השותפים, מספיק שאחד ילשין.

דווקא היום ראוי לזכור שאילולא חילוקי דעות בין הלל צ'רני לשמואל דכנר לא היינו יודעים לעולם את האמת מאחורי "הולילנד", אבל גם אנשים שמשחדים והרבה מסתכסכים.

מספיק אחד כזה שיסתכסך עם חבריו לבית הכנסת ויספר למשרד התקשורת...

מה זה "הוא בשלו"? הסברת לו שמדובר על עבירה פלילית? לא בספק, לא חלקית, לא אולי, בוודאות מוחלטת זו עבירה פלילית שהעונש עליה יכול להגיע למאסר בפועל.

אני לא מכיר צבע כזה, אולי קיים (יכול להיות שהוא מסווג כ"צבע מפחית קרינה" או "צבע חוסם קרינה"), לא בטוח עד כמה הוא אכן יחסום לחלוטין.

להקים כלוב פאראדיי מסביב לבית הכנסת יעלה לכם הון תועפות וזו תהייה בנייה של מבנה מסביב לבית הכנסת.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

משדר יהיה לא חוקי. כבר הוסבר לך.

בשביל לבנות כלוב פאראדיי עליך לבנות רשת מתכת צפופה ולהאריק אותה. יהיה בעייתי מאד כיון שידרוש, למעשה, ציפוי מחדש של המבנה, מעבר לרשת (הרי לא תרצה שחדר התפילה מכוסה רשת מתכת גלויה, זה מאוד לא אסתטי, ואיפה יתלו את כל ההקדשות?). קרוב לודאי הרבה מעבר לתקציב.

בקיצור - כמה שלטים של "בבקשה לכבות מכשירים ניידים" וזהו. כל פתרון אחר יהיה יקר ועלול להיות לא חוקי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפשר להציע פתרון אלטרנטיבי?

בדומה לישיבות בצבא-הצע להתקין ארונית עם תאים ומנעול ותליית שלט המבקש הפקדת המכשירים בכניסה.

עובד לרוב בצבא,אולי יעבוד גם שם.(יותר זול ופחות אגרסיבי)

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

בהמשך להמלצה של תומר - נשמע שהחבר'ה שם כן צריכים דחיפה 'אגרסיבית', אז לקבוע שמי שהמכשיר שלו יצלצל בזמן תפילה יורחק מבית הכנסת למספר ימים (או אזהרה לפני הרחקה)

הבן אדם ממשיך להגיע כרגיל?

תשכור מאבטח 2 מ' בכניסה.

זה יעלה לך יותר זול מאשר להתעסק עם מכשור שעושה רושם שהוא לא חוקי.

פורסם

אהבתי את הסרת האחריות באתר האחרון:

אחריות חוקית לשימוש במכשיר חל על המשתמש בלבד. יש לבדוק חוקיות לשימוש במקום ציבורי במדינה בה יופעל.

כאילו שמישהו יזמין מוצר סיני כזה ממוכרים מישראל, ובישראל הרי המוצר אסור בשימוש לחלוטין.

אני תומך בפתרון שהציע

pipinoadar, ה"תיבות דואר" עובדות מצוין, בכניסה לבית הכנסת שמים כזה אחד / שניים / כמה שצריך, לכל תא יש מפתח משלו, כשהתא ריק אז הוא פתוח עם המפתח במנעול, אדם בא מכניס את המכשיר שלו לתא, סוגר ונועל את התא ולוקח את המפתח איתו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...