Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן c5 - האם כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבתי רכב זמני לשנה כי הייתי חייב רכב נוסף וחיפשתי השקעה ראשונית נמוכה, בגלל שהוא ישן מאוד ואין עדיין ילדים בתמונה הקצבתי פרק זמן קצר.

מבחינת השקעה ראשונית אין הרבה הבדל בין הרכבים ולכן ההתלבטות שלי.

מכה כלכלית קשה? זה לא יהרוג אותי אבל זה בכל זאת סכום נכבד.

השאלה הנשאלת היא מה הסיכוי לכך ברכב הזה לעומת רכבים אחרים? זאת לאור הנתונים ומצבה המכני המוערך. כמובן שהכל יבדק ביסודיות לפני ביצוע הפעולה בפועל.

כי אם אני נשאר עם השרייד - שנה קדימה היא תוחלף בכל מקרה.

א

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אתן לך נקודה למחשבה למקרה הקצת יותר גרוע ממצב שקרה לי.

באוקטובר 12 קנינו רנו מגאן 01, עם 96k , רכב שמור שטופל רק במוסך מורשה וקניתי אותו מקליינט טוב שלי,

הבעיות שהגיעו בצרורות הם: מסרק הגה, בולמי זעזועים אחוריים (שהתפוצצו באמצע נסיעה)+ שיפוץ מתלה אחורי, רצועת מנוע שנקרעה במהלך נסיעה ועל הדרך הלך מדחס מזגן( שלא תיקנתי), גיר שהחלך לגמריי והוחלף לגמריי למשופץ.

סכום קניית הרכב 11k, סכום התיקונים עבר את סכום הקנייה.

והאבסורד הגדול, הרכב נזרק למגרש אחרי שהתייאשתי כשהדברים הבאים היו תקולים; מדחס מזגן, מנגנון חלון נהג(לא היה לי לא מזגן ולא חלון), ובנוסף כל מנגנון דלת בגאז + כפתור היו תקולים ודרשו החלפה, העיקר שהמנוע היה במצב חדש

פורסם (נערך)

בניגוד לדעה השולטת פה , אני טוען שסיטרואן שטופל טוב במוסך צרפתי יתנהג טוב. כמובן אין בטחונות בחיים. גם השרייד יכולה ליפול על כשל טכני .

לגבי מגאן 2001 - זו סדרה ידועה לשימצה (עם האחוריים המעוגלים). הרבה מהשם הרע שיצא לרנו - זה בעתיה.

לדעתי ב C5 אתה מקבל הרבה יותר עבור השקל ואם תקפיד על תדירות טיפולים גבוהה (10000KM או אחת לשנה) היא תפנק אותך בחזרה.

ואם במקרה בדגם הנ"ל יש קפיצים פנאומטיים אז בכלל רכב חלומי...

המנוע 2000 בנזין של ה C5 הוא אחד האמינים שלהם (יחד עם מנוע דיזל של 2.0HDi של הקונצרן).

אז נכון מדחס מזגן יכול לקרוס אחרי עשר שנים. אבל בגיל כזה אין ערובות לשום רכב (אני מכיר גרמניות שהמזגן שלם נפח נשמתו (תרתי משמע) בגיל צעיר יותר)

לדעתי: אם זה ליותר משנה ואתה מוכן לעלויות קצת יותר גבוהות (קצת בדלק , וקצת בתחזוקה) , לך על ה C5 , קח אותו לבדיקה מיכנית במוסך צרפתי מומלץ, רק כדי שלא תופתע.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

סיטרואן C5 שנת 2004 מנוע 2000 סמ'ק 114000 קילומטרים מבעלים אשר אתה מכיר וסומך עליהם מול דיהטסו שרייד שנת 98 1500 סמ'ק.

בכל פרמטר שתבדוק ותחשוב ה C5 תעלה על השרייד. היא תהייה נוחה יותר מכל רכב שתנהג עליו (בהנחה שרולס רויס פאנטום לא זמינה..) ובגלל המיתלים הפניאומtטים שאין לשום רכב חוץ מל C5.

בהנחה והרכב טופל ומטופל כהלכה אין למערכת הזאת בעיות מיוחדות,מדובר במערכת שהבשילה במשך עשרות שנים ברוב המכוניות מתוצרת סיטרואן.

יש במערכת הזאת פיצ'רים מיוחדים כגון העלאת גובה המרכב לטובת נסיעה בשבילי כורכר או לצורך טיפול בגחון או החלפת גלגל,הורדת גובה המרכב בנסיעה מעל 100 קמש לטובת אוירודנמיות וכמובן הנוחות..אין,פשוט אין תחרות.

ה C5 הוא הרכב הבטוח ביותר שתוכל לקנות והוא מצוייד בכל מערכת בטיחות,אקטיבית ופאסיבית והוא בטוח מאד גם בסטנדרטים של רכבים חדשים משנת 2014.

לרכב מנוע חזק ואמין,הגיר (עקב אכילס של דגמי פיז'ו סיטרואן ורנו מהשנים האלה) יכול לנשוך אבל עלויות התיקון בדרך כלל לא היסטריות (בדרך כלל מדובר בשסתומי גיר ששבקו חיים)ואם מתייחסים בכבוד לאותות אזהרה ולא מתעלמים מהם אפשר לפתור את רוב הבעיות ללא עלויות כספיות רבות.

יש באוטו הזה לא מעט תוספות (לדוגמה בקרת אקלים עם טמפרטורה שונה לנהג ולנוסע) שבאיזה שלב יכולות לזייף וגם כאן, מוסך שמכיר ומתמחה ברכב הזה (אם תרצה אני יכול להמליץ) יפתור לך את הבעיות אם אכן יצוצו ללא דרמות.

איפה מתחילות הדרמות? אם תטפל במוסך שלא מכיר את האוטו הזה ,אתה והרכב הזה תסבלו אבל זה בדיוק כמו שלא תטפל בשיניים שלך אצל רופא עור...

עוד דרמות? מוסכים מורשי יבואן שיזמברו אותך כל פעם שתכניס את הרכב לשם(וזה קיים אצל כל יבואן רכב), כאמור הפיתרון הוא מוסך מומחה ויש לא מעט כאלה.

יש להקפיד על נוזלי קירור מקוריים של סיטרואן ולא מים ירוקים ,יש להקפיד על שמנים באיכות גבוהה ומרווח טיפולים של בין 10000-15000 ק"מ-היצרן ממליץ על 30000 אבל זה לא רלוונטי לתנאים שלנו כאן בארץ הקודש.

במקומך,בסכום של 10000 שקלים הייתי "עף" על הרכב הזה אבל רק לאחר בדיקה ממוחשבת (לא בדיקה רגילה במכון בדיקה בסגנון קומפיוטסט) במוסך מומחה או מורשה, חיבור לסורק תקלות מקורי של היצרן הוא חובה לדעתי,מנסיון.

"מר ישראלי" המצוי ימליץ לך להתרחק כנראה ותמיד ידבר על בעיות אמינות אבל "מר ישראלי" בדרך כלל מעולם לא החזיק בסיטרואן,לא בטוח שנהג בסיטרואן ועל מחיר האחזקה והחלקים הוא שמע מחבר שלו שבעצמו שמע על זה מבן הדוד של השכן שלו..

סביר להניח שמאזדה משנת 2004 תדרוש פחות תשומת לב מבחינת אחזקה מ C5 כי היא פשוטה יותר והיא גם תעלה פי 3-4 במחיר(במחירון "מר ישראלי" קובע..) אבל כשהאלטרנטיבה היא שרייד 98, רכב פשוט ואמין ככל שיהיה אבל גם רכב לא בטוח בעליל,רכב לא נוח בכלל ונטול איבזור לחלוטין התשובה מבחינתי ברורה. לך על הסיטרואן ותתחיל להנות בדרך לעבודה.

שלומי.

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם

הרבה כותבים כאן שה c5 רמה אחרת מכולם, איפה הרכב הזה ממוצב יחסית למאזדה 6 פרימיום לדוגמא?

מעניין אותי אם כל אלו שממליצים ללכת על זה, ישמו את העצה של עצמם - שלומי איזה צרפתית לך יש?

אני חוזר על שאלה שעדיין לא קיבלה תשובה - בהתייחס לאקסמפלר הנ"ל ובהתחשב בכל הפרמטרים - מצב השוק, מצב הרכבים בשוק וכו', האם המחיר טוב? גבוה? מציאה?

תודה לכולם, אני חושב שהצלחתם לשכנע אותי, עכשיו נשאר לשכנע את האישה :-P

פורסם

ברשות אבי C5 שנת 2008 ומדי פעם גם אני נוהג עליה.

מדובר ברכב מאד מפנק. לגבי האמינות, קשה להתייחס מפני שהרכב שאתה מדבר עליו הוא רכב שיוצר בצורה הישנה יותר. ב-C5 של אבי (בדגם שלאחר מתיחת הפנים) האמינות די טובה.

כמה חסרונות: לא הכי חסכוני בדלק (של אבא שלי עושה 8.6 ק"מ לליטר בממוצע), העברות בין הילוך ראשון לשני לא תמיד חלקות, טיפולים שגרתיים לא כל כך זולים.

פורסם

יש לי c5 שנת 2005 (הדגם השני) .לאחר שנסעתי ברכבים יקרים בהרבה וביומיום נוהג ברכב הרבה יותר מעניין חזק וספורטיבי המשפחה שמה ווטו מוחלט על מכירת הרכב. אין שום דבר בשוק שמתקרב לרכב הזה מבחינת הנוחות. הרכב שימש ומשמש אותנו בנסיעות מהצפון לדרום . הבעיה היא חאפריות וחוסר מודעות של חלק מהמוסכים בטיפול ברכב. התברר לי שבמשך תקופה ארוכה נסעתי עם חיבורים חצי מנותקים של המחשב הזרקה-מה ששרף אותו בסופו של דבר. חצי שנה לאחר מכן החלו בעיות בגיר. מחשב גיר שופץ ללא הועיל ובסוף הסתבר שהמתג החשמלי של ההילוכים היה אשם (עלות של 300 ש"ח לפני עבודה) כך שבסה"כ כל התקלות נבעו מפאשלות או דיאגנוזה שגויה של המוסכים ולא מחוסר אמינות של הרכב.

פורסם

הכל נכון. 3 שנים וחצי עם C5 מודל 2003. אין רכב נוח כמו הסיטרואן. עד שלא נסעת ברכב תקין כזה אתה לא יודע נוחות מה היא.

דיאגנוזה וטיפול מתאימים הם הסוד. אני לא פוסל לרכוש כזה 2008 בעשרים אלף שקל ולשקם אותו אם יימאס לי מהפיאט 500.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
הרבה כותבים כאן שה c5 רמה אחרת מכולם, איפה הרכב הזה ממוצב יחסית למאזדה 6 פרימיום לדוגמא?

מעניין אותי אם כל אלו שממליצים ללכת על זה, ישמו את העצה של עצמם - שלומי איזה צרפתית לך יש?

אני חוזר על שאלה שעדיין לא קיבלה תשובה - בהתייחס לאקסמפלר הנ"ל ובהתחשב בכל הפרמטרים - מצב השוק, מצב הרכבים בשוק וכו', האם המחיר טוב? גבוה? מציאה?

תודה לכולם, אני חושב שהצלחתם לשכנע אותי, עכשיו נשאר לשכנע את האישה :-P

אני נוסע בסיטרואן C4. התכנון המקורי שלי היה C5 וכמעט קניתי אחת כזאת.נסעתי בהרבה C5 בעברי( במשך מספר חודשים עבדתי במוסך מורשה יבואן של סיטרואן בתור יועץ שירות) ואני מכיר את הרכב הזה היטב. השיקול שלי בסופו של דבר לבחור ב C4 הייתה העובדה שאני רווק וילדים אין לי כך שהעדפתי רכב שיתאים יותר למידותי, עוד סיבה והיא הסיבה העיקרית לבחירה ב C4 היא האקזמפלר המאוד מוצלח שמצאתי( טפו טפו).

לשאלתך ה C5 בהחלט לא תסבול מרגשי נחיתות כלפי מאזדה 6 מאותו שנתון.

האשה תשתכנע אחרי שהיא תעשה סיבוב..

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם

לדעתי האישית, קח את האוטו לבדיקה יסודית במוסך *מתמחה* שבו אתה מתכנן לטפל כדי לקבל הערכת מצב עדכנית פשוט כדי שתדע לאן אתה נכנס,

הרי מה חשוב מחיר הקנייה במידה ועלות ההשקעה הנדרשת ליישור קו היא משהו שאתה לא מוכן להוציא?

בהצלחה

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם
הטיפולים יקרים להחריד, הרכב ישן מאוד (בן עשור) והמערכות המתקדמות מאוד שלו יכולות לגמור אותך.

אני ממליץ לך לבדוק כמה יעלה תיקון בלאי סביר למערכת ההידראולית, שבלעדיה מאוד קשה לנסוע ברכב הזה - אולי אתה תגלה שזה מעבר ליכולות הכלכליות שלך.

אני אישית הייתי מתרחק, אלא אם אתה מוכן לספוג את העלויות העודפות.

אישית אני אמור לכעוס עליך כי בגלל דעות קדומות חסרות ביסוס כמו שאתה מציג, מחירי המשומשות של סיטרואן נמוכים, מצד שני אני מפרגן לפותח השירשור שבזכות דעות כאלה הוא יכול לקנות אחלה מכונית גדולה נוחה מרווחת וזולה לאחזקה במחיר של 10,000 שקל. יותר מזה, גם אם האוטו דפוק סוף והוא ישקיע אפילו 15000 שקל עדין תהיה לו מכונית משפחתית ענקית ומצוינת ב-25,000 שקל. מאיפה אתם מביאים את השטויות האלה של עלויות אחזקה גבוהות? מתי היתה לך סיטרואן לאחרונה, עם כל הכבוד?

פורסם

בתור רכב שני, מבחינת עלויות אחזקה שרייד עדיפה בהמון. כניראה גם יהיה יותר קל למכור אותה בעתיד.

מצד השני לסיטרואן יש את כל שער היתרונות שרכב רק יכול להציע: בטיחות, מרווח, נוחות, כוח.

השאלה בסופו של דבר היא מה הצרכים? רכב עירוני לנסיעות מזדמנות זול לאחזקה? במקרה כזה השרייד מנצחת בגדול.

רכב לנסיעות משפחתיות, כולל בין עירוניות וטיולים? במקרה כזה אין מקלות להתלבטות בין שני הרכבים, C5 מנצחת בכל פרמטר אפשרי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זו לא השוואה רצינית. אין שני רכבים שיותר שונים זה מזה. אם אתה קצר במזומנים אל תיגע ב- C5, כי זה רכב מאובזר שיש בו מספר גדול של רכיבים יקרים. לא יקרים באופן מוחלט אלא יקרים יחסית למחירון של רכב משומש כזה. למשל, בכל דלת יש מנגנון נעילה וחלון חשמלי שעולה כמעט 1000 שקלים לתקן. הם לא מתקלקלים כל יום, אבל מי שקצר בכסף יכול מאד להתבאס מלתקן כזה מנגנון. באופן דומה יכולה ללכת תיבת פיוזים, שסתום גיר, מנוע בבקרת אקלים, צמה כלשהי או איזה צינור הידראולי. כל אחד מהדברים האלו התקלקלו אצלי פעם אחת ב- 350 אלף ק"מ, ותיקנתי בלי למצמץ. כי זה שווה את הכסף ובגדול. אבל אם אין לך את הכסף...

מצד שני, זה רכב שגם כשהוא בן 10 אני נהנה לשבת בו ולהרגיש כמו ברכב חדיש מודרני. והוא נוח יותר מכל דבר שעולה פחות מחצי מיליון שקלים.

פורסם

הרכב השני (הראשון) הוא גם שרייד שנת 2000 ששיפצתי ומפגין אמינות מופתית.

גם שם דברים התקלקלו, נשברו ועם קצת יצירתיות והרבה אהבה ל DIY סידרתי לבד.

אז אפשר להגיד שרכב ראשון ושני הם באותה הסירה.

לא מדובר על נסיעות מזדמנות - ביום יום שני הרכבים נוסעים בבין עירוני כ 50 קמ ביום מינימום, לאחרונה אני כל יום תקוע בפקקים מינימום שעה וחצי והייתי שמח להתפנק קצת.

כל זה בהתחשב בשלל הפרמטרים - כשקניתי את השרייד 98 חיפשתי השקעה מינימלית ואחזקה מינימלית בעיקר כי הייתי באי ודאות כלכלית - היום המצב קצת השתנה. תוסיף לזה את המחיר האטרקטיבי, את ההיכרות האישית עם בעלי הרכב, את הקמ הסביר בהחלט, כנראה יד ראשונה והתמונה מתבהרת..

אני יכול להשאר עם השרייד שנה נוספת ואז להחליף אבל כולנו יודעים כמה קשה למצוא אקסמפלר טוב, ועוד שנה לא אצטרך להוסיף עוד 20-30 אלף כדי לקבל רכב נורמלי שכנראה גם יהיה איזה סופר מיני דל אבזור ולא נוח?

אני טועה?

• תוכן חדש...