Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני וחבר מתכננים לטוס לטיול בגרמניה בתחילת יולי לעשרה ימים.

המטרה היא לבקר בברלין, מינכן ואולי עוד יעד באמצע, אנחנו עדיין בשלב התכנון.

כמובן שאין מצב שאני טס לגרמניה ולא מנצל את זה לחוויה מוטורית קטנה.

אז כודם כל, השכרת רכב. שנינו בני 24, על פי מה שהבנתי אין בעיה להשכיר רכב בגיל הזה בגרמניה רק שנצתרך לשלם תוספת קטנה.

השאלה היא האם הנ"ל תקף גם לרכבי יוקרה וספורט, אין כוונה להשכיר מפלצת, אבל גם לא אופל אסטרה.

הנושא השני הוא כמובן יום מסלול, ואם כבר גרמניה ועוד בקיץ, אז אך לא לעלות לסיבוב על הנורבורגרינג.

.

גם פה מתריד אותי נושא הגיל, האם אפשר לעלות על המסלול עם הרכב המושכר שלנו? או שאנו חייבים להשכיר רכב במקום?

כמו כן, אשמח לשמוע על המלצות למקומות מעניינים לביקור.

תודה.

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

אסור להכנס לרינג עם רכב מאחת מחברות ההשכרה, כמו סיקסט. יש חברות מקומיות בסביבת הרינג אשר משכירות רכים במיוחד למסלול, ברמות שונות. מגבלות הגיל על הרכבים בסוכנויות האלו גם משתנות בדרך, בהתאם לסוג הרכב. ממליץ לך שתבדוק את האתר של rent4ring לגבי הפרטים השונים ועלויות. מעבר לזה, מבחינת מקומות לביקור - מאוד תלוי מה אתה אוהב ומחפש. ליד מינכן יש, למשל, את הטירה הזו שהיא חובה לביקור לכל מי שחובב היסטוריה או ארכיטקטורה. אבל שוב, מאוד תלוי איזה סוגי אטרקציות אתם מחפשים..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

היי,

לא מכיר את ההשכרה של המכוניות הממש יקרות, אך בכל הנוגע להשכרה רגילה, עד גיל 25 תקבל עד דרגה של class e/bmw5/audi a6 וכדומה.

בסיקסט למשל תוכל לשכור בהזמנה מראש bmw z4 / slk .

לאוויס יש פורש בוקסטר.

פורסם (נערך)

אני בדיוק בודק טיול מוטורי קצרצר לגרמניה - לקראת סוף יולי.

מה-18.7 עד ה-20.8 יש את מרוץ ה-F1 בגרמניה, השנה הוא בהוקנהיים.

עלות הכרטיסים יחסית סבירים - סביב 200 / 300 יורו (לכל הימים), תלוי במקום הישיבה. יש גם כרטיסים זולים יותר (130 / 150 יורו) - במיקומים פחות טובים ומעניינים לאורך המסלול.

אין עוד תאריכים של ימים פתוחים ברינג. כרגע מפורסמים ימים עד סוף יוני, לכן שלחתי להם מייל לגבי יולי ואילך - אשמח לתת גיחה נוספת אל הרינג, עוד אחת אל הרקורד - על המסלול החוויתי (והמסוכן) הזה.

נ.ב, יש כאן חבר'ה המעוניינים להצטרף לרינג ול-F1?

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אין כוונה להשכיר רכב לכל משך הטיול, אכן אין מה לעשות עם רכב "ספורט" בתוך העיר.

אבל כן ננצל 3 ימים לאיזה road trip קטן מברלין למינכן, הרכב יושכר למטרה הזאת בלבד.

קראתי בעבר, עוד כשפרסמת את זה.

באמת חלום, אבל לא כרגע.

אין לי תניסיון הדרוש בנהיגה כדי לנצל רכב כזה, ולא נירא לי שיסכימו להשכיר לי משהו בקטגוריה הזאת בגילי.

באוויס אכן יש בוקסטר, אל לפי מה שהם רשמים הגיל המינמלי הוא 25.

בהרץ יש F-type, לא מצאתי שום אזכור לגבי הגיל.

RS - אני לא רואה אותי משכנע את חבר שלי "לבזבז" 3 ימים על F1, יש אפשרות לכרטיסים לימים בודדים?

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם
אין כוונה להשכיר רכב לכל משך הטיול, אכן אין מה לעשות עם רכב "ספורט" בתוך העיר.

אבל כן ננצל 3 ימים לאיזה road trip קטן מברלין למינכן, הרכב יושכר למטרה הזאת בלבד.

RS - אני לא רואה אותי משכנע את חבר שלי "לבזבז" 3 ימים על F1, יש אפשרות לכרטיסים לימים בודדים?

יש, אך העלות אינה זולה יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

באופן אישי, אם לא נוסעים לאוקטוברפסט, אני לא ממש רואה את העניין לנסוע דווקא למינכן. בתור עיר תיירותית היא לא ממש מעניינת ואני חושב שאפשר יותר מלמצות אותה ביום וחצי, יומיים אם רוצים לצאת קצת החוצה למוזיאון ב.מ.וו. אני מתכוון כמובן רק לעיר עצמה כי בוואריה היא אחד המקומות הכי קסומים שיש, אבל בתור שני צעירים לא נראה לי שאתם מתכננים טיול רומנטי בין טירות בוואריה.

זה מתחבר גם לעניין הנהיגה - הדרך בין ברלין למינכן עוברת בעיקר במה שהיה בעבר מזרח גרמניה. למרות שיפורים ניכרים בשנים האחרונות, עדיין אפשר לראות ולהרגיש בבירור הבדלים משמעותיים בין הדרכים במזרח למערב גרמניה. לצורך נהיגה כיפית בין ברלין למינכן אני הייתי ממליץ על עיקוף גדול, אבל יותר מזה הייתי פשוט ממליץ להחליף את מינכן בעיר יעד אחרת אחרי ברלין (שהיא עולם ומלואו בפני עצמה ואפשר להעביר בה גם חודש), כמו שטוטגארט לדוגמה. הדרך לשם בטוח תהיה הרבה יותר אטרקטיבית. אם אתם רוצים לחצות את כל גרמניה ולהגיע גם לעיר שלדעתי היא אחת היפות והאטרקטיביות באירופה סעו עד שטראוסבורג.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה ותהנו.

פורסם (נערך)

מצטרף לקודמי - 10 ימים הם זמן לביקור בברלין וסביבתה הקרובה. אם רוצים להתרחק טיפה - סעו ברכבת, ואם רוצים חווית מהירות מצאו יעד המשורת על ידי ה-ICE. סה"כ ברלין היא עולם ומלואו, אחרי שבוע די אינטנסיבי יצאתי מנה בטעם של לחזור לעוד תקופה משמעותית.

לגבי מינכן - לבחורים צעירים מה שיהיה מעניין הם המוזיאון הגרמני (מדע וטכנולוגיה), איצטדיון אליאנץ, מוזיאון ב.מ.וו, עיר הסרטים - ענין של יומיים או שלושה אם מוסיפים עוד כמה אתרים. עם זאת - זה לא מצדיק נסיעה של 600 ק"מ מברלין - אלא תכנון של טיול בן שבוע-שבועיים לדרום גרמניה עם נסיעות בבווריה ועד זלצבורג או הטירול מצד אחד, וליער השחור (שוב, מצריך שבוע-שבועיים לעצמו).

לקודמי אני רוצה להעיר - הרעיון של שטרסבורג לא מתאים לתוכנית של פות"ש שכן מדובר בנהיגה ארוכה מאד. צריך לשלב אותה בטיול ביער שחור או עמק הריין או צפון מזרח צרפת, עם הקדשת זמן מספק לאיזור.

סה"כ בתור מי שהספיק לטייל קצת באירופה אני ממליץ להתרכז באזורים מוגבלים - בטיולים עירוניים להמנע לחלוטין מנהיגה ולהסתמך על התח"צ שמשובח במרבית היבשת - בודאי בצפונה ומרכזה - ובטיולים כפריים לתכנן טיולי כוכב עם מוקד אחד או יותר, בהתאם למשך הטיול וריכוז האתרים באיזור, עם נסיעות ברדיוס של עד 100 ק"מ ממוקד הכוכב בכל יום. לעתים אפשר לבחור במרחקים יותר גדולים, בעקר אם מדובר בנהיגה בכבישים מהירים - אבל בכל מקרה נהיגה של יותר מ-400-500 ק"מ ביום גוזלת הרבה זמן ומתישה מאד, ולכן צריך לצמצם קטעי נהיגה ממושכים ככל האפשר.

ועוד דבר שאני חוזר וכותב בפורום זה מיום שהצטרפתי אליו: למדו היטב את חוקי ומנהגי הנהיגה בכל ארץ יעד. משטרות אירופה קפדניות מאד, מגבלות מהירות ושאר חוקים נאכפים בקפדנות, ואפשר לספוג קנסות כבדים בחריגה של 5 קמ"ש מהמותר או אפילו על אי איתות ביציאה ממעגל תנועה, שלא לדבר על עבירות חמורות כאי שמירת מרחק או נסיעה שלא בנתיב הימני ביותר הפנוי. העובדה שיש בגרמניה כמה אלפי ק"מ של אוטובאהן ללא הגבלת מהירות (שימו לב - מדובר בקטעים, לא בכל הרשת) לא אומר שאפשר להתפרע: נהפוך הוא, כל עבירה אחרת תאכף בחומרה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעקרון, היעד המרכזי הוא ברלין.

הסיבה היחידה לקפיצה למינכן, היא ביקור "כמה חברה" שפגשתי בקבוצה של תגלית שליוויתי פה בארץ לפני מס' שנים.

אך כמובן שגם הם יכולים להתנייד בגרמניה ואפשר להפגש איפשהו באמצע.

כך שלעומת ברלין, מינכן הוא עדיין לא יעד סופי.

גם הרינג רחוק מברלין, ונמצא בצד המערבי של גרמניה, 6-7 שעות נסיעה ברכב מברלין, בדיוק כמו נסיעה מברלין למינכן.

אני לא רואה בנהיגה ממושכת בעיה, במיוחד אם מתכננים את המסלול לפני אם עצירות במקומות מעניינים בדרך, גם אם זה כולל שינה.

כרגיל, רוצים להספיק הכל, אבל אני מתחיל להבין שזה לא יהיה אפשרי, במיוחד כשנוסעים כדי להנות ולא להתרוצץ כל היום.

נצתרך לרדד טיפה ו/או להאריך את הטיול...

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

כרגיל, רוצים להספיק הכל, אבל אני מתחיל להבין שזה לא יהיה אפשרי, במיוחד כשנוסעים כדי להנות ולא להתרוצץ כל היום.

נצתרך לרדד טיפה ו/או להאריך את הטיול...

אתה יוצא ל-10 ימים. נסיעה למינכן תארך לפחות 8 שעות, סביר שיותר (הרי אי אפשר לנהוג ברציפות, חייבים לשתות, לאכול ולחלץ עצמות). נסיעה כזו תשרוף לכם יום, ואם הטיסה חזרה היא מברלין - יומיים. לא חבל לשרוף 20% מהטיול על נסיעה משעממת באוטובאהן? אם אתם מתעקשים על מינכן קחו טיסה זולה או ICE.

בקו התחתון - המלצתי היא לנהוג כישראלי מודרני שיודע שמה שלא הספיק בנסיעה הנוכחית יספיק בנסיעה הבאה. אנחנו לא בשנות ה-60 עם יציאה אחת בחיים לחו"ל שבה צריך להספיק 21 ערים ה-19 יום. עדיף להתרכז באזור מצומצם ולהתעמק בו - יותר זמן באתרים ופחות זמן בנסיעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז אחרי שלא מצאתי שום דבר מעניין שאני יכול להשכיר בגילי, החלטתי לדחות את כל נושא הנהיגה לעוד מס' שנים.

כרגע אנחנו מדברים על 10-14 ימים בגרמניה (תלוי בכמה ימי חופש ברצף אני יצליח לסחוט מהמנהל שלי).

טיסה הלוך לברלין ושהייה של 10 ימים +/- , רכבת למינכן (כ 3 שעות), יומיים-שלוש במינכן וטיסה חזור ממינכן לישראל.

אז למרות שזה כבר פחות רלוונטי לפורום, אשמח לשמוע המלצות על מלונות/מועדונים/בארים/אטרקציות וכו' בברלין. (ברור שננסה להכנס לברגהיין!)

תודה

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

• תוכן חדש...