Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הגבול הדק הוא די עבה: כל עוד אין תנועה נוספת מלפנים. ברגע שיש תנועה, כל נסיון לתחרות זינוקים סופו להוביל לזגזוגים וכדומה ויש לירחק ממנו.

לטעמי האישי, עדיף שלא תהיה מסביב תנועה בכלל כי צריך לחשוב גם על ניראות ועל השם שאנו מוציאים לבעלי ספורטיביות בציבור הרחב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 480
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
FISH מה קשור מחט לתחת?

התנהגות בריונית בכביש תוך זגזוגים, ירידה לשולים, עקיפות פראיות וסיכון של התנועה זה בסדר? גם את זה אתה עושה?

אם לא, אז אין קשר בין מה שכתבת למה שכתבו כאן אחרים.

אם התנאים מאפשרים זאת מילת הקסם. גם כאן יש בעיה כי לפעמים כשהאדרנלין עולה-התנאים מתגמשים.

אף אחד לא מתייפיף ואף אחד לא פוסל זינוקים ופתיחות, אבל וזה אבל גדול, צריך לדעת איפה עובר הגבול הדק בין הנאה קצרה וסיפוק קליל לבין הפיכה של כל הדבר הזה למירוץ מכוער ובריוני.

אייל, אני אשמח להסביר לך מה המחט ומה התחת (לעניות דעתי)

יש צורך לפרק את הפוסט ל2 חלקים.

חלק א', וזה התנהגות ברברית אשר מסכנת משתמשים על הכביש

חלק ב', וזה השתובבות בגבול הטעם הטוב תוך שמירה על הבטיחות שלך ושל הסובבים אותך במעלה ראשונה.

מטומטם שחותך אותך\נידבק מאחורה, יורד לשוליים וכדומה רק בגלל שאתה עם רכב ספורטיבי, יש על הכביש אבל לדעתי הם נדירים מאוד.

את אלו יש להוקיע ולאחל לשלילת רישיון לצמיתות.

כמה כאלו כבר יש? אני יכול לספור על יד אחת פגישה עם מטומטמים כאלו שעשו זאת רק בגלל שאני עם רכב ספורטיבי.

לעומת זאת, דמיין לעצמך את הסיטואציה הבאה:

שבת בשבע בבוקר, אתה על כביש 471 ורואה 2 קילומטר קדימה.

כביש סלול היטב, 3 נתיבים ובסוף גדר הפרדה ורק אתה ועוד ספורטיבית שבמקרה נפגשתם נוסעים על הכביש.

בחייאת, לא תלחצו?

ולגבי המשפט "כשהאנדרלנין עולה-התנאים מתגמשים", נו באמת... שיניו יודעים שההנחה הזאת תקפה לאנשים קטנים ואל תזלזל במשתמשי הפורום.

לדעתי הגבול הוא ממש לא דק ואפילו צבוע בצהוב זוהר: אם יש סיכון, לא מסתכנים.

אגב, דעה זו היא משותפת ל90% מהנהגים על הכביש.

יבגניפ היקר, אתה מצטרף לטיולי הנהיגה של המועדון? לכביש מפותל אתה לוקח מידי פעם את הרכב? אוהב לתקוף איזה עיקול מזדמן? מושך את הסל"ד בגדישה מלאה?

אם ענית כן על אחד מאלו, אז אתה סותר את עצמך בכל מה שרשמת עד עכשיו.

אתה באמת נוהג כמו סבתא שלי?

בחיים לא הגעת למצב שה500 היקרה שלך פירפרה או שמעת צווחה מהצמיגים באיזה סיבוב מזדמן? הרי בכל תקיפת סיבוב ששם אתה רק מתקרב למגבלות יכול לצוץ אידיוט שלא יודע לנהוג או לא עלינו איזה חתולה שהחליטה להתאבד וחיכתה לך מאחורי מעקה הבטיחות\שוליים.

אם כך, תעבור ל500 רגילה, תחסוך אלפי שקלים בשנה (אחזקה, צריכת דלק,ירידת ערך וכדומה) ובאמת שאני לא מבין למה יש לך את הרכב הנ"ל.

והכי חשוב: אני סומך הרבה יותר על בחור שקצת מתפרע על הכביש אך נמצא בMOD של ריכוז, הסתכלות קדימה וכל כולו בנהיגה לעומת 70% מה******* שיש בפועל על הכביש שעסוקים בלנסוע ולא בלנהוג (ואני מקווה שהבנתם את כוונתי)

פורסם

חלק ב', וזה השתובבות בגבול הטעם הטוב תוך שמירה על הבטיחות שלך ושל הסובבים אותך במעלה ראשונה.

ולגבי המשפט "כשהאנדרלנין עולה-התנאים מתגמשים", נו באמת... שיניו יודעים שההנחה הזאת תקפה לאנשים קטנים ואל תזלזל במשתמשי הפורום.

לדעתי הגבול הוא ממש לא דק ואפילו צבוע בצהוב זוהר: אם יש סיכון, לא מסתכנים.

אגב, דעה זו היא משותפת ל90% מהנהגים על הכביש.

אסביר לך. פותח השרשור והתגובות מתייחסים לחלק א'.

אתה - לחלק ב'.

זה הכל.

ובנוגע לאדרנלין - אני נוסע הרבה. ואני רואה אנשים נורמטיביים מקבלים טרפת חושים כשאתה מעיז לעקוף אותם.

אנשים שנוהגים לאיטם בנתיב השמאלי ולא מגיבים לשום דבר, הופכים לפתע למיכאל שומאכר. רודפים אחריך, מהבהבים באורות, צופרים ויש מצב שגם מקבלים אירוע מוחי קל וכל זה בגלל שאיזה רכב שנראה מהיר וחזק העיז לעקוף אותם.

אז אני לא מכליל, אבל אני רואה המונים מהסוג הזה על הכביש. זה לא קשור למשתמשי הפורום או משתמשים אחרים.

יכול לספר אפילו על לפחות 3 שיחות שקיבל אחראי הרכב על "השתוללות" שלי בכביש - עם שם המתלונן ושעת האירוע.

לאחר שהעברתי לאחראי הרכב את הסרטון הרלוונטי ממצלמת הרכב, הוברר מעל לכל ספק שמה שגרם לאידיוט להתקשר היה עקיפה שלי מימין לאחר שהתייאשתי מלסמן לו לפנות את הנתיב השמאלי.

ולגבי ה 90 אחוז, לדעתי אתה מפחית באחוזים. יותר מ 99 אחוז מהאוחזים בהגה הם נהגים נורמטיביים ורובם אפילו לא יבינו מה אתה רוצה מהם אם תסמן להם שאתה רוצה "רייס רמזורים".

פורסם (נערך)

פיש, שתה מים קרים, על מה כל העצבים? :)

במה אני סותר את עצמי? לא כתבתי שום דבר על הרגלי הנהיגה שלי. כתבתי על זה שאני לא נהנה מסיטואציות שבהן מישהו עם רכב ספורטיבי אחר (ולא רק ספורטיבי) מנסה למשוך אותי, כי אני לא סומך על אנשים אחרים, שאני לא מכיר.

אתה חושב שמכונית ספורטיבית זו ערובה לריכוז ו\או יכולות נהיגה? שיהיה לך בכיף.

יש לי את הרכב כי אני נהנה לנהוג. כן, גם בטיולי נהיגה עם אנשים שאני מכיר וסומך עליהם. לא, אני לא אסע מחר בלילה לנס הרים עם אנשים שאני לא מכיר. אכן, הגיע הזמן למכור.

אגב, רק לפני שבועיים, מישהו כזה עקף אותי בחיבור לכביש 4. מרוכז הוא היה. הוא גם נסע מהר. רק שבפניה הוא לא הצליח לשמור על הנתיב, ועשה לעצמו מסלול מאולתר משני נתיבים. אני כמובן לא שיתפתי פעולה, סתם ראיתי את זה מרחוק. אז למה בדיוק אני צריך להתחרות עם גברברים אקראיים כאלו? הרי אם הייתי מאיץ, בשניה שהוא זלג ימינה הוא היה נכנס בי. כי אחרת אני נוהג כמו סבתא שלך?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני לא עצבני בכלל, וגם לא התכוונתי שישתמע כך מהכתיבה...

כשאני עצבני אני רושם עם הרבה סימני קריאה******************

כשאתה מתקרב למגבלות, אתה לוקח סיכון שתפגוש באותו רגע אידיוט אחר על הכביש ש"יישפך" לנתיב שלך וכדומה, וזה בדיוק על אותו משקל של נהג אידיוט שאיתו אתה משתעשע ל5 שניות של לחיצה. (ואולי אפילו יותר מסוכן)

וכנראה שלא הבנת את דברי נכון, לא רשמתי שרכב ספורטיבי הינו ערובה לנהג מרוכז, רשמתי שאני סומך יותר על נהג שבאותו רגע באמת "נוהג" מאשר על שאר הנהגים על הכביש שרק נוסעים ברכב בלי באמת "לנהוג".

פורסם
...

יש צורך לפרק את הפוסט ל2 חלקים.

הייתי מוסיף חלק ג':

ישנם רבים שלא קונים רכב ספורטיבי, מסיבות שונות ורבות, אולם נהנים לראות כזה רכב, מה שקרוי 'לשטוף את העיניים'.

כמובן שלא מצפים לסשן דריפטים בכביש ציבורי, אבל לעקוב דקה או שניים, לשמוע קצת סאונד בריא מהמנוע וכו',

לא כל מי שעוקב עם משפחתית ממוצעת אחרי רכב ספורטיבי כוונתו להראות 'מי יותר חזק, למי יש יותר גדול'.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

סתם עוקב זה בסדר. עושה tailgating כמו מפגר ונצמד כשהנוסע ליד מוציא את הראש עם הסמארטפון מהחלון כדי לצלם סלפי זה לא בסדר, והתרחיש הזה הוא לא המצאה שלי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קטעים, היום בבוקר קראתי את השרשור ואז בדרך לעבודה:

מזדה חדשה ומנצנצת, 3 ספיריט 2015 כמדומה לי, נצמדת לעכוז במהלך הדרך. כשהגעתי לרמזור הוא חתך לנתיב הימני ביותר, נתיב ממנו אתה אמור לקחת ברמזור הבא ימינה בלבד, אבל לפי אופי הנהיגה שלו כבר הבנתי שהוא רוצה לחתוך אותי ולקחת ישר. אז החוליגן שבי עשה דווקא והוא נאלץ לחכות בתור. אחרי הרמזור הכביש היה פנוי לחלוטין אז כשהוא ניסה לעקוף משמאל המשכתי ללחוץ, עד שראיתי מכוניות באופק ואז שחררתי ונתתי לו לעוף קדימה, קלטתי אותו בהמשך מזגזג בין 3 נתיבים, בטח היה מבסוט על עצמו הודות ל"תעוזה"...

ואני שואל - מי לעזאזל שמע על לחיצות בין פיאט ומזדה??? הרגשתי בתוך קומדיה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כשאני רואה ספורטיבית אני בד"כ אחייך לנהג ואסמן thumbs up, ובדרך כלל זה קורה ההיפך - שמסמנים לי. לעתים כשהכביש מאפשר זאת זה כיף להאיץ קצת (במיוחד עם הדרך עקלקלה). בכל אופן, לא תוך כדי סיכון. זה כיף, כן.

כל אלה שייסעו בצורה מסוכנת לרוב יהיו על רכבים לא ספורטיביים שלא בדיוק יודעים מה קורה אצלך במנוע וינסו לשחק איתך. האמת, אני אוהב לתת לחיצה קטנה ולהיעלם להם לפעמים. מצחיק אותי.

פורסם

לפני שנים רבות גרתי באנגליה. בין שאר החוויות המוטוריות, גם היה לי רנו 5 גרוטאתי למדי. בין שאר הבעיות, היתה לו גם שלדה עקומה שגרמה לגלגלים להחליק כל הזמן כאילו הוא מפרפר.

התגובות של כל מיני נהגים אחרים היו פשוט מדהימות. אנשים עם BMW חדשות עשו איתי - ליתר דיוק, עם עצמם - פתיחות ברמזורים.

לרנו היה מנוע 1.1 במצב לא משהו...

דני

פורסם

גם איתי לא. זה בסדר, זה כי המכוניות שלנו לא נראות ספורטיביות (לא שהן כן, אבל עדיין) אז זה לא סקסי לנסות להביך אותן. האמת? זאת אחת הסיבות שאני אוהב את האוטו שלי. אין כאבי ראשי מטמבלים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא מבין את הקטע. כבר כמה פעמים קרה שאני נמצא על הכביש ברמזור או בחניון או בתחנת דלק, שואל אותי על הרכב איזה בחור צעיר על איזה הונדה/מיצובישי/וואט אבר מיושנת, ולאחר סיום השיחה פשוט חייב אבל חייב לצאת משם בחריקות צמיגים כאילו אין מחר. כאילו מה לעזאזל הם חושבים לעצמם?

פורסם

מכיר את ההרגשה טוב מאוד. הרכב שלי די מוחצן (לשלילה/לחיוב, כל אדם יחליט כראות עינייו). אם עוצר לידי רכב ברמזור ומבקש שאפתח את החלון. יקרה אחד משני מצבים (וזה לא משנה באיזה סוג רכב נוהג המתשאל).

1. ישאל מה זה הרכב הזה?איזה מנוע?, יפרגן, יאחל לי נסיעה טובה ושאשמור עליה. בהתחלף הרמזור לירוק יפרדו דרכינו בנעימות.

2. ישאל מה זה הרכב הזה? סוחבת, נותנת בראש?, יגחך שישמע מה נפח המנוע, יפרגן או שלא, בהתחלף הרמזור, יצא בצרחת צמיגים מטורפת. זיגזוגים, נפגש ברמזור הבא(אני אגיע ברגוע), הוא יביט בי במבט נצחון מלווה בזלזול.

וזה כבר קרה עם רכבים מכלל הסוגים דייהטסו שרייד, מאזדות, gti, sti למינהן, שבוע שעבר עם בחור בשירוקו.

רגע של כנות,כשהייתי צעיר ללא ילדים, מחוייבות לאף אחד, עוד הייתי מתפתה ללחיצות וזגזוגים "מרדפים" וכו.

היום כאבא לילדים, אני כבר לא שם. אבל עדיין נעלם בשבת בבוקר לכבישים הנכונים.

כולנו כחובבי רכב, חובבים קצת אגו, גם על הכביש.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

לי קורה לפעמים דווקא דבר הפוך, כשאני מזהה רכב נדיר או בעל נוכחות טיפה שונה בנוף המוטורי של ארצנו גם אם הוא נוסע יותר לאט מהנתיב שאני נמצא בו, בעיקר בפקק, אני מעדיף לעבור ולנסוע מאחוריו גם אם זה "יעלה" לי דקה או שתיים בפקק. קרה ביום חמישי בפקק בגהה עברתי לנתיב יותר איטי במעט רק כדי להנות מהאכוז של "בררה" במקום להביט בשיעמות בכל בנות הליסינג, רק אני עם שריטה?

• תוכן חדש...