Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם!

הרכב הוא סובארו גראנד לאונה דור ראשון שנת 94 ידנית,1600,GL.

הרכב נקנה עם 231000 קילומטר, יד ראשונה(00). כיום גמעתי איתו רק 10000 קילומטר אל 241000 במשך שנה וחצי שהוא איתי.

מדובר ברכב ישן ולא כל כך רלוונטי,לכן הסיכום נועד לתת חוות דעת על הרכב ולאו דווקא על האקזמפלר שלי בשביל מי שרוצה לדעת על הרכב לפני קנייתו בעיקר,הוא אמנם מכונה כסיכום אך הוא ארוך מסיכום ונועד לתת חוות דעת מקיפה על הרכב כאמור למי שמחפש את סוג וסגמנט הרכבים האלו.

הרכב נקנה מאדם מבוגר ששמר עליו, בגלל שבאותו זמן בעבודתי הכרתי המון בעלי מקצוע, היה קל לבדוק אותו ולדעת את מצבו, היה לי חשוב מצב המנוע והמכלולים, ונושא הצבע שהדליק לי נורה אדומה כי הוא היה נראה יותר מדי טוב , בהמשך נבדק על ידי 2 פחחים שהכרתי והצביעו על אותם חלקים בדיוק שבעל הרכב אמר שאכן צבע (טמבון וגריל עקב אבנים בכבישים שנסע), המנוע והמכלולים נבדקו על ידי אדם שהאמנתי בו ונמצא במצב מעולה, יחד עם מוכר אמין מאוד בהחלט ידעתי שנפלתי על קנייה מעולה ובמזל גדול (הרכב לא פורסם בשום מקום ולא היה עליו שלטים,כשחיפשתי רכב כל רכב ישן וידני שהייתי רואה מיד הייתי שואל את בעל הרכב אם מוכר), הרכב נקנה במחיר מעל המחירון.

-תחזוקה

הסעיף הראשון הוא גם הדבר הראשון שעשיתי עם הרכב, יישור קו מינימליסטי שהיה צריך לעשות.

הרכב כאמור נרכש בספטמבר 2012, מההתחלה שהייתי איתו מדי פעם היו מטפטפים בחניה ארוכה כמה טיפות נוזל קירור, לאט לאט זה התגבר אך לא לרמה שהרכב היה זקוק לתוספת נוזל.

בדצמבר הרכב עבר טיפול קטן לפני הטסט שכלל שמן,פילטר שמן,פילטר אוויר (פלאגים הוחלפו בטיפול הקודם).

עלות הטיפול בסובארו דומה לכל היפניות הישנות ומשתנה באיכות החלפים ובמוסך בלבד, 400 שקלים לטיפול הראשון לפני שהתעקשתי על חלקים מקוריים.

בהמשך החודש החלטתי לסיים את עניין הטפטוף וניגשתי לבדוק את עניין איבוד נוזל הקירור, נמצאה משאבת מים נוזלת והרכב עבר החלפת משאבת מים, והחלטתי על הדרך כבר לעשות טיימינג בדיוק לאחר שעברו 60000 קילומטר מהטיימינג האחרון, במוסך מצאו שהתרמוסטט זהוב/מבריק והחליטו מדעת עצמם להחליף אותו באחד מקורי חדש.

על הטיפול שילמתי כ 1000 ש"ח בגלל העבודה של הטיימינג כמובן שעולה כחצי מהסכום הכולל, התרמוסטט לא נכלל במחיר מאחר שלא שילמתי עליו אבל עלותו היא 150 שקלים.

הרכב ניגש לטסט ועבר (העלות היא 1000 וקצת שקלים ועוד 150 שקלים לאישור בלמים)

בדצמבר 2013 לאחר שנה ולפני הטסט שוב הרכב ניגש לטיפול רגיל של שמן, פילטר שמן מקורי ופילטר אוויר מקורי, העלות התייקרה לכ 500 שקלים, בנוסף נמצאה גומיה של הציריה קרועה והוחלפה בעלות של 150 שקלים.

באותו חודש הרכב עבר טסט לחצי שנה הפעם בגלל שחגג 20 בעלות 500 וקצת שקלים, ועוד 100 שקלים על אישור רכב מיושן.

כעת אותה צירייה מתקתקת בעוצמה מאוד חלשה ותדרש החלפתה, הסיבה ככל הנראה היא שהגומיה נקרעה הגריז יצא והצירייה עבדה הרבה בלי גירוז ונהרסה , העלות תהיה כ 500 שקלים לפי בדיקתי מול המוסך.

צריכת דלק וביטוח-שמאוד חשובים ברכבים ישנים, אז בגלל שהביטוח הוא חובה וצד ג' הוא דומה לכל שאר הרכבים בסגמנט.

צריכת הדלק מאוד משתנה על פי הנהג עצמו בעיקר, בעיר אפשר לעשות 1:7 ואפשר לעשות 1:10 ומעלה, בבין עירוני אפשר לעשות 1:10 כשעוברים את ה 100-110 ואפשר לעשות בסביבות 1:16 כשנוסעים ב 80 (אמיתיים משמע 90 על השעון) וכ 2200 סל"ד עם רגל מינימלית עד כדי כאב על הגז, אצלי הממוצע 1:11 (60-40 לטובת הבינעירוני) ומקסימום של 1:14 (70-30 לבינעירוני)

למרות הסעיף הארוך, הבלאי הוא מאוד מאוד נורמלי שכן היה יכול להיות יותר גרוע, הקלאץ' ככל הנראה מקורי (הבעלים הקודמים כמעט בטוח בכך) ובגלל שהשתמשתי בו בעדינות יתרה עדיין נמצא במצב טוב, המצבר בן 6 שנים ועדיין מתפקד גם בתנאים קשים והרכב לעולם לא הראה שום בעיית אמינות בתחילה או באמצע של נסיעה, כל הטיפולים היו טיפולי מנע פחות או יותר(הייתי יכול להמשיך לנסוע ולהתחיל למלא כל חודש נוזל קירור והרכב לא הראה שום סימן שהגומיה נקרעה כאמור עד עכשיו)

אציין שהרכב לא צורך שמן והמדיד לא זז בבדיקות הקבועות שאני עושה על מנוע קר כמובן.

עלות התחזוקה כפי שרואים היא לא זולה וכל זה נכתב בהיותי חייל שלא עובד בנתיים והכסף הוא ממה שעבדתי לפני הגיוס.

-חוץ ופנים

מניסיוני ההתלבטות ברכישת רכב בשנתונים האלו נכלל בין היתר על המראה שלו, שכן מראה של רכב ישן ומתפרק (ומחילה לכל בעלי הקיה פרייד או ה 121 אבל אלה רכבים שמשמשים כדוגמא לכאלו) הוא לא אטרקטיבי ולא נעים.

מבחוץ הרכב נראה מרובע כמו כל היפניות, הוא מאוד רחב ביחס לרכבים אחרים בשנים שלו וגם בשנים שאחריו ובסגמנט שלו, ולדעתי המראה שלו הוא סביר+.

מבפנים המראה הרגיל של דשבורד שחור אך עם כסאות בצבעי אפור כחול שקצת שוברים את האפרוריות

אבזור-בגרסת ה GL מושב הנהג מתכוונן לגובה,מאוד חשוב ברכב הזה, המראות חשמליות, ההגה קצת יותר מודרני ומתכוונן למעלה למטה,שעון סל"ד ,הכסאות האחוריים מתקפלים 60/40,צמיגים במידה 14" במקום 13" עם ברקסים קדמיים קצת יותר גדולים ובקיצור אבזור של רכב נורמלי ולא של גרוטאה.

בסובארו הותקנו מעל הרדיו דיסק או שעון או מחזיק כוסות(כמו במקרה שלי) וכמה תאי אחסון.

לרכב מזגן חזק ונעים שאצלי מוציא ריח מאוד טוב ומשרה אווירה נעימה מאוד בתא, בהחלט מנצח את תנאי מזג האוויר הישראלים.

-ביצועים,נוחות והתנהגות

כל הסעיפים מקובצים ביחד כי זה במה שהרכב הכי פחות מצטיין בהם.

ביצועים- 90 כוחות סוס עם גיר ידני מניבים אצלי נסיעה נורמלית לחלוטין, אפשר לצאת האחרון מהרמזור ואפשר לצאת כמו כל רכב מודרני אחר מהרמזור, כל שינוי קטן בלחיצה על המצערת מניב תגובה שונה מהמנוע וזה מה שחשוב, שצריך לעקוף לא צריך להוריד הילוך בשום מצב,גם בעליות לעולם לא נזקקתי להוריד הילוך (גילוי נאות:הרכב לא נסע בחיפה או בעליות של ירושלים והעליות שאני מדבר יחסית מינוריות והם במרכז), אין ולא הייתה לי סיבה להגיע לסל"ד גבוה ברכב בשום מצב, הרכב לא מיועד לזה ואני בטוח לא יהנה מזה, העברות כל 3000 סל"ד במישור וקצת פחות בירידות, הילוכים ראשונים קצרים, שיוט בסל"ד יחסית גבוה.

נוחות- בקצרה אספר שהמושבים כמו רוב היפניות לא נוחים במיוחד ולא תומכים במיוחד אך סבירים, רעשי רוח נשמעים מעל 90 קמ"ש אך נפתרים גם בווליום הנמוך ביותר ברדיו דיסק, ככל הנראה הגומיות יבשות, גם בולמי הזעזועים ידעו ימים טובים יותר אבל הרכב לא מתרסק על מהמורות במיוחד, נסיעה בכביש מהיר עם מוזיקה בעוצמה נמוכה הוא מאוד נעים ברכב בסך הכל.

חוץ מעניין רעשי הרוח, כשמגיעים ל 3000 סל"ד ו 110 קמ"ש בערך (כאמור הילוכים קצרים) צליל מנוע הבוקסר נשמע היטב בתא הנוסעים, לא בדיוק נעים למי שאוהב שקט, לי זה לא מפריע, מתחת לזה הצליל חלש ודומה לשאר הרכבים המודרניים.

התנהגות- סעיף שלא בדקתי לעומק, לא בדקתי פניות חדות או התגרזנויות בגלל שזה לא נועד לרכב הזה, אחת הסיבות זה שהוא גבוה.

הרכב נועל צמיגי KUMHO דיי טריים שלא עברו הרבה עם רעש מינימלי מהם ואחיזה טובה ברטוב, מכיוון שאני נוסע כהרגלי בתנאי גשם ולא מאלה שפתאום מאטים ל 10 קמ"ש כאילו לא ראו גשם, צעד הבטיחות היחיד שאני נוקט הוא שמירת מרחק גבוה יותר בגשם.

סיכום:

הרכב דומה לכל המשפחתיות של שנות ה 90,בהשוואה לרכבים כמו קורולה סופר לנסר סיוויק וכו' יתרונותיו הוא מנוע הבוקסר האמין והאבזור שלו ברמת הגימור הבכירה(GL), בכל שאר הסעיפים הוא דומה מאוד.

למחפשי האימפרזות אני ממליץ על הדגמים הידניים שלא יסרסו את המנוע, מבחינת אמינות הגיר האוטומטי בסובארו הוא דווקא בסדר, קילומטראז' הוא לא הדבר החשוב ביותר בגלל המנוע הטוב , כמובן שאר ההמלצות הרגילות תקפות גם עליו(רכב שטופל נכון וכד')

אני נהנה לנהוג על הרכב בעיקר בגלל הגיר שלו ולא משנה מה המצב רוח שלי תמיד כשאני נוהג בו אני שוכח מהרבה דברים.

אני נכנס לשנה השנייה שכנראה במהלכה אני אסיים את תקופתי עם הרכב כדי לעבור לרכב מודרני יותר ומהנה יותר.

יש עוד הרבה דברים שבטח שכחתי והרבה דברים שדילגתי כי הסיכום הפך לספר ארוך מכפי שחשבתי.

תמונות של הרכב-הרכב נשמר על ידי כדי להיות כמה שיותר מקורי , שלושה טאסות מקוריות מיומו הראשון ואחת מסובארו בשנתון גבוה יותר, אני מודע לכיעורם אבל כל ג'אנט שארכוש יכער את הרכב במידה והוא לא המקורי.

לצערי אין לי תמונת פנים נורמלית אלה מיום קנייתו של הרכב, שלאחר מכן כמובן כיסוי ההגה הורד, לא לדאוג.

אשמח להערות/הארות על הכתיבה (נוחה או לא נוחה לקריאה לדוגמא) וכמובן שאלות וכו'.

מפגש נובמבר13.jpg

תמונה (2).jpg

מפגש 3נובמבר13.jpg

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם

מזכירה לי קצת את ה-323 הישנה שלי.

לא יודע למה, אבל תמיד אהבתי את הצורה הזו של ההגה וידית ההילוכים כמו אצלך.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

סיכום מצוין,תודה על השיתוף,דווקא לדעתי אחזקה לא יקרה,חוץ מהציריה וגומי,כול השאר היה ישור קו עם מחירים טובים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מזכירה לי קצת את ה-323 הישנה שלי.

לא יודע למה, אבל תמיד אהבתי את הצורה הזו של ההגה וידית ההילוכים כמו אצלך.

אכן ידית ההילוכים מגיל קטן הסתקרנתי מצורת האקורדיון וההגה נראה טוב ומרגיש נעים לעומת ההגה שמקבלים בגרסת ה DL של הרכב (ממש מכוער)

סיכום מצוין,תודה על השיתוף,דווקא לדעתי אחזקה לא יקרה,חוץ מהציריה וגומי,כול השאר היה ישור קו עם מחירים טובים.
האחזקה לא יקרה ביחס אולי לרכבים אחרים ומודרניים אך תמיד מצפים מסובארו שהכל ממש זול ותמיד שהייתי שואל את "דעת הקהל" לגבי רכבי סובארו תמיד היו משבחים את עלות החלפים הזול, אבל במציאות המחירים דומים לשאר היפניות באותם השנים.

Miata ND2

פורסם

נהגתי ברכב דומה בין השנים 1998-2001. היה הידני האחרון שלי (בעצם, במקביל לו היה גם אקסנט 1995 1500 שנמכר 3-4 חודשים אחרי הסובארו). מבחינת נהיגה - למרות יחס המשקל להספק הגבוה נהניתי לנהוג בו. הרכב הכבד והרכב נתן תחושה יציבה מאוד, ואחרי שהחלפתי את הצמיגים השחוקים נהניתי ממנו מאוד.

אבל בזה זה נגמר - כיון שהמוסך נהנה ממנו הרבה יותר. המכונית שהיתה ברשותי - ואשר טופלה על ידי בעליה הקודמים באהבה רבה - נדנסה למוסך בתדירות של 3-4 פעמים בשנה לטיפולים שעלו בין 1500-3500 ש"ח (וכאמור - ערכים של לפני 15 שנה במונחי היום זה כנראה 2000-5000 ש"ח). מה זה כלל" החל בשגרה כמו טיימינג ומשאבת מים, דרך סתימות במערכת השמן, שיפוץ מנגנון ההגה, וכלה במדחס של מזגן. מבחינת המוסך הסובארו עלתה לי ב-3 שנים יותר ממה שעלתה לי הקורולה שהחליפה אותה, משך 9 השנים הבאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממש מוזר מה שאתה מספר, וזה עוד הרכב עם המנוע המשופר יותר (95 זוזים),ברכב שלי ספציפית לעולם לא הוחלף מדחס מזגן לדוגמא כי הסוד הוא להפעיל את המדחס בסל"ד סרק לדברי הבעלים הקודם... מנגנון הגה ומשאבת המים זה בלאי, לא יודע מה קורה עם סתימות במערכת השמן, יש לי הרגשה שהבעלים הקודם טיפל בו באהבה פעם בשבוע במכונת השטיפה של תחנת הדלק? ואת השמן לא צריך להחליף אף פעם כי זה סובארו...

Miata ND2

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

לאחר מכירת הרכב אתן סיכום קצר.

הרכב נמכר עם 255000 קילומטרים, לכאורה לא נסעתי הרבה, אבל בשנה שלפני מכירתו עשיתי 40 קילומטר ביום שזה בערך הממוצע.

בגלל שאני חובב נהיגה החלטתי לרכוש רכב חדש שיותר מתאים לזה , היה לי קשה מאוד להפרד מהסובארו, מדובר באקזמפלר שמור מאוד שלא הרכב החדש שלי ולא הרבה כמוהו.

הרכב שירת אותי באמינות כיאה לסובארו, הרכב טופל מאידך במסירות והושקע עליו המון כסף בחלקים מקוריים וטיפולים מונעים.

צריכת הדלק הייתה מדהימה והפתיעה את כל מי שסיפרתי לו עליה , עם 1:14 בנסיעה משולבת עם מזגן , ובנסיעה לאילת מעל 16 קילומטרים לליטר, טירוף.

פירטתי על חסרונותיו ויתרונותיו של הרכב בפוסט, אבל אציין שלמרות השנתון הנמוך הרכב מרגיש טוב על הכביש, גם מבחינת אחיזה וגם מבחינת שיוט במהירות גבוהה.

ממליץ לרכוש לכל מי שמחפש רכב בתקציב נמוך, כמובן לחפש אקזמפלר שמור כמה שאפשר.

הרכב נמכר במחיר הקניה.

מאחל שהרכב החדש ישרת אותי נאמנה כמו שהוא שירת.

Miata ND2

• תוכן חדש...