Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכלם אני ואישתי החלטנו שאנחנו קונים רכב חדש

יש לנו 3 התלבטויות

1. סקודה אוקטביה 1.2 (tsi (2014

2. רנו פלואנס 1500 טורבו דיזל (2014)

3.טויוטה קורולה החדשה 1.6 (2014)

חשוב לציין שבסקודה כרגע יש 3 ימי מחירות ולהפתעתי היא יוצאת יותר זולה מהרנו

הטיוטה מתקרבת למחיר שלה אבל לא ממש התרשמנו ממנה

דרישות נוחות, נסיעה טובה, מרווחת חזקה טובה בצריכת הדלק וכמובן שלא נאבד אחרי מס שנים המון כסף הכוונה טיפולים, מחירון וכו..

אשמח לקבל עצות או תשובות מכלם

ולמי שמיכם יש את אחד הרכבים הללו תודה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמכוניות האוקטביה והפלואנס דיזל מתאימות יותר לדרישות שציינת - הן מרווחת מאוד, נוחות מאוד וחסכוניות יחסית בדלק (הפלואנס חסכונית בדלק נקודה. צריכת דלק חלומית של 18-19 קילומטרים לליטר).

הקורולה תשמור (כנראה) טוב יותר על ערכה. למרות שאני חייב לסייג, גם היום רנו מגאן דיזל עם קילומטראז' סביר (ואפילו קצת למעלה מסביר) נמכרת במחיר מחירון שהוא די קרוב למחיר השוק של קורולה במצב בינוני.

ההפרש במחיר בין האוקטביה לרנו פלואנס דיזל לא מטריד אותי ולא צריך גם להטריד אותך. בשנה אחת אתה מחזיר את ההפרש הזה בצריכת דלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מאיפה הבאת את הנתון שנוגע למחיר בו נמכרות מגאן דיזל?

בגלל שאבא שלי מחפש רכב המגאן דיזל הייתה אחת האופציות. חיפוש ביד 2 העלה לא מעט רכבים משנת 2013 חלקם עם 10 אלף ק"מ שמפורסמים ב10 אלף מתחת למחירון.

זה עוד לפני שאפילו התקשרת.

המגאן היא אחלה רכב באמת, אבל בכול מה שנוגע לשמירת ערך ומכירה זה ממש לא התחום שלה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תן לי רגע, אני בדיוק מפרסם מודעה פיקטיבית למגאן דיזל 2012 ב-50 אלף ש"ח. תתקשר אלי, נדבר...

ועכשיו ברצינות -

המגאן דיזל נהנית מביקוש טוב מאוד בשוק המשומשות. גם המגאן החדשה וגם המגאן הקודמת. רכבים עם קילומטראז' סביר (ואין הרבה כאלו, רוב המכוניות האלו נוסעות הרבה) נמכרים במחירים שקרובים מאוד למחיר המחירון. חוץ מזה לא כתבתי מחיר מדויק, כתבתי שהמחיר קרוב למחיר השוק של הקורולה. גם הקורולה לא נמכרת היום במחיר מחירון, כי השוק מחפש רכבים יותר חסכוניים (תבדוק בכמה נמכרות סיריון במצב מצוין).

המחירים שבמודעות שבאתר יד 2 הם לא מדד לכלום. תתחיל להתקשר ולבדוק את הרכבים הזולים האלו, מהר מאוד תגלה שהם נמצאים אצל סוחרים ושמדובר במגאן מהשכרה אחרי תאונה עם 100 אלף קילומטרים.

פורסם

farkash7, בנוגע למכירת רכב משומש אבל בשנתון מאוד מתקדם, כמו 2013, יש פה נתון שחייבים להתייחס אליו.

מחיר המחירון של רכב כזה, בן 12-18 חודשים לאחר קנייתו, יהיה קרוב מדי למחיר של אותו רכב כחדש מהחברה.

מה הכוונה?

שבן אדם שמחפש רכב מסוים, ורואה רכבים משומשים מהסוג שהוא מחפש בני 12-18 חודשים, יודע שלפי המחירון שלהם, אפשר להוסיף 10-15 אלף ש"ח ולקבל כבר רכב חדש מהחברה.

רוב האנשים, יעדיפו להוסיף את הסכום הזה על מנת לקבל רכב חדש ולא להסתבך עם משומש, אבל תמיד יש את אלו שההבדל הזה הוא משמעותי עבורם ולא יכולים לעמוד בו ולכן יקנו את הרכב המשומש שהוא כמעט חדש.

בגלל הסיבה הזאת, אתה רואה אנשים מפרסמים מגאן 2013 ב10 אלף ש"ח מתחת למחירון, על מנת להתרחק מהמחיר של רכב חדש כדי לגרום לרוכשים לראות את ההבדל הגדול בין המשומש שהם מנסים למכור לרכב חדש מהחברה, הבדל שיעזור לרכב להימכר.

מקווה שהבנת למה התכוונתי, ותסיק מכאן את המסקנות לבד.

Yossi17501, לא נהגתי על אף אחד מהרכבים שציינת, אז אני לא יכול להגיד את דעתי ממקור ראשון, אבל ממה שאני קורא באינטרנט ומחוות דעת של אנשים אחרים, אני הייתי שם את הרנו במקום הראשון בסדרי העדיפויות. אחריה את הקורולה, ולאחר מכן את האוקטביה.

אגב, למה לא לבדוק מאזדה 3? לאחרונה פורסם מבחן השוואתי בYNET, בין הקורולה, האוקטביה, וה-3. ה3 ניצחה. אולי שווה לך לבדוק אותה.

בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)

הרנו והשקודה שתיהן נהינות ממוניטין אמינות מופקפק. משתיהן דווקא הייתי בוחר את ההפלואנס דיזל (רכה יותר - עניין של נוחות נסיעה + 3 שנות אחריות).

הקורולה יקרה יותר, פחות חסכונית, אמינות גבוהה - תחליט אתה אם שווה את התוספת.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

דווקא ממה שאני קראתי, כולל פה בפורום, מוניטין האמינות של הרנו החדשות הוא מעולה. על סמך מה אתה אומר שמוניטין האמינות של הרנו הוא מפוקפק? אשמח לגלות דברים חדשים שלא ידעתי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תודה לכלם אני גם חושב על הפלואנס במיוחד שהנסיעות שלי הם קצרות באופן יומי אבל היא יותר יקרה ב00010 שח בערך נכון להיום מהאוקאביה הביטוחים פחות או יותר אוטו הדבר האגרת רישו ברנו יותר יקרה והערך אחרי שנתיים או שלוש ירד ברנו יותר משמעותי(במחירון)

לשניהם בסופו של דבר יהיה ביקוש במחירה מתלבט עזרה בבקשה מצד אחד אני לא רוצה לאבד את הימי מכירות בסקודה עם כל התנאים שהציאו לי ומצד שני אני לא רוצה לפעול תחת לחץ או משהו בכל זאת רכב חדש ראשון שלנו ומדובר בהרבה כסף

פורסם
דווקא ממה שאני קראתי, כולל פה בפורום, מוניטין האמינות של הרנו החדשות הוא מעולה. על סמך מה אתה אומר שמוניטין האמינות של הרנו הוא מפוקפק? אשמח לגלות דברים חדשים שלא ידעתי.

אני מסכים איתך לגמרי. הפלואנס דיזל רכב מעולה. המוניטין שדבק בה וברנו ולא בצדק (אולי בגלל רנו מגאן שלפני עשור).

דווקא הרבה אנשים מחשיבים את אוקטביה כאמינה (שוב מוניטין) למרות שבפועל המצב לא כך.

דווקא בקורולה יש התאמה בין המוניטין למציאות.

פורסם
תודה לכלם אני גם חושב על הפלואנס במיוחד שהנסיעות שלי הם קצרות באופן יומי אבל היא יותר יקרה ב00010 שח בערך נכון להיום מהאוקאביה הביטוחים פחות או יותר אוטו הדבר האגרת רישו ברנו יותר יקרה והערך אחרי שנתיים או שלוש ירד ברנו יותר משמעותי(במחירון)

לשניהם בסופו של דבר יהיה ביקוש במחירה מתלבט עזרה בבקשה מצד אחד אני לא רוצה לאבד את הימי מכירות בסקודה עם כל התנאים שהציאו לי ומצד שני אני לא רוצה לפעול תחת לחץ או משהו בכל זאת רכב חדש ראשון שלנו ומדובר בהרבה כסף

למה אתה חושב שהאגרת רישוי של הפלואנס יקרה יותר? מה שקובע את גובה אגרת הרישוי זה המחיר הרשמי של הרכב ושני הרכבים בקבוצת רישוי 3.

אבל אם הנסיעות שלכם הן נסיעות עירוניות קצרות שני הרכבים פחות מומלצים לדעתי. זה מתכון לבלאי מוגבר מאוד של גיר רובוטי, כמו שיש בשני הרכבים. לדעתי בנסיעות כאלו זה או רכב היברידי או רכב אוטומטי רגיל.

ואל תילחץ מימי המכירות המיוחדים. זאת בדיוק הסיבה שעושים ימי מכירות, כדי להחליף אותך. אל תדאג, תמיד יש הנחות. ביום אחר פשוט צריך לבקש אותן בקצת יותר אסרטיביות, זה הכל.

פורסם (נערך)

לא פה אחד , אבל בהחלט רוב.

כמו גם העובדה שצמפיון יותר לא מרחיבים אחריות על ה DSG7 לחמש שנים. יש רק שנתיים ולא נראה לי שהם מצאו עדיין את גורם התקלות שם (רק אתמול עלה פה מישהו לפורום הטכני, בבכי על זה שהחליפו לו את המוח גיר DSG7 לפני חדשיים. נגמרה אחריות יצרן ועכשיו שוב תקלה וצ'פמיון רוצים ממנו 3200 ש"ח על תיקון הגיר - חפש את הפוסט).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מניסיון עם יותר מסקודה אחת, כנראה שגם אנחנו נחליף לפלואנס דיזל. הרכב הרבה יותר חסכוני, יותר מאובזר, הרבה יותר אמין, ודבר נוסף שלא דיברו עליו כאן-

לרנו ביצועים הרבה יותר טובים.

פורסם

עניין אחד שלא דובר עליו פה הוא הליסינג, הרנו חזקה מאוד בשוק הליסינג ובעוד שלוש שנים המצב יכול להיות לא נעים עבורך כשיפלטו לשוק אלפי מכוניות כמו שלך.

הסקודה פחות בליסינג ולכן כנראה תספוג מכה קטנה יותר.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

גם נכן..

והיום גיליתי שבעצם לשני המכוניות יש את אותו הגיר רק שבפלואנס זה 6 מהלכים לעומת האוקטביה 7 מהלכים אבל על אותו העיקרון רובוטית כפולת מצמדים

ושברנו זה 3 שנים אחריות לעומת שנתיים בסקודה

• תוכן חדש...