Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אתמול החלפתי שמן והשתמשתי בולוולין 5w30 סינטטי מלא כרגיל.

בחנות, ראיתי מיכל של ולוולין 5w30 מינראלי בנפח 5 ליטר במחיר מאוד סביר.

הבנתי ששמן מינראלי איכותי של היום הוא עולה על איכות של שמן סינטטי מלא מלפני 15-20 שנה.

ואז, צצה לי שאלה בראש: מה בעצם עדיף ומה היה מתפקד יותר טוב???

שמן מינראלי איכותי כמו הולוולין, או שמן סינטטי מלא באיכות בינונית או נמוכה כמו... פרסטון (prestone)?

אל תדאגו, אני לא עובר לפרסטון, אני רק סקרן...

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם

שלום רב

ראשית אין חברת שמנים בשם פרסטון . זוהי המצאה של פרומט .

דבר שני בכל מוצר שרוכשים מומלץ לרכוש מוצר של חברה אשר "עומדת אחרי הרישום שלה " הרי רמת השמנים נמדדת ע"י מספר וסוג התקן אשר היא קיבלה עבור המוצר . ישנם חברות סרק כלומר כל אדם שרוצה לייבא מוצר יכול לגשת למפעלון בחו"ל ולבקש שימזגו לו שמן למיכל וירשמו על המיכל מה שבא לו .

אני מזכיר כי השמן הוא פרמטר חשוב וחיוני לעבודת המנוע . תפקידו לשמן . לנקות . ולקרר את המנוע .

פורסם
שלום לכולם!

אתמול החלפתי שמן והשתמשתי בולוולין 5w30 סינטטי מלא כרגיל.

בחנות, ראיתי מיכל של ולוולין 5w30 מינראלי בנפח 5 ליטר במחיר מאוד סביר.

הבנתי ששמן מינראלי איכותי של היום הוא עולה על איכות של שמן סינטטי מלא מלפני 15-20 שנה.

ואז, צצה לי שאלה בראש: מה בעצם עדיף ומה היה מתפקד יותר טוב???

שמן מינראלי איכותי כמו הולוולין, או שמן סינטטי מלא באיכות בינונית או נמוכה כמו... פרסטון (prestone)?

אל תדאגו, אני לא עובר לפרסטון, אני רק סקרן...

בהנחה שאין רמאות ולשמנים יש דירוג איכות אמיתי השמן בעל דירוג האיכות הגבוה יותר יהיה טוב יותר וזה לא משנה על איזה בסיס השמן מורכב מינראלי סינטטי או תערובת של שניהם

האם זה עונה לשאלתך?

פורסם (נערך)
בהנחה שאין רמאות ולשמנים יש דירוג איכות אמיתי השמן בעל דירוג האיכות הגבוה יותר יהיה טוב יותר וזה לא משנה על איזה בסיס השמן מורכב מינראלי סינטטי או תערובת של שניהם

האם זה עונה לשאלתך?

בגדול עונה. אז חידוד קטן: נניח שיש שני שמנים משתי חברות ידועות ומוכרות ושני השמנים עומדים על אותם התקנים.

אחד מהם מינראלי, אחד סינטטי והסינטטי יותר יקר. האם יש בכל אופן סיבה להעדיף את הסינטטי במצב כזה?

עריכה אחרונה על ידי moe8555

פורסם

תיאורית אין הבדל מעשית אתה מכיר שמנים כאלו ? הרי המעבר לשמנים סינטטים הגיע קודם כל בגלל שאין אפשרות עם שמנים מירליים להגיע לדרגות איכות גבוהות עדכניות של היום

פורסם
תיאורית אין הבדל מעשית אתה מכיר שמנים כאלו ? הרי המעבר לשמנים סינטטים הגיע קודם כל בגלל שאין אפשרות עם שמנים מירליים להגיע לדרגות איכות גבוהות עדכניות של היום

עוד לא בדקתי חד משמעי. בגדול, היו לי בראש את שתי הדוגמאות שכבר ציינתי:

שמן סינטטי באיכות נמוכה כמו פרסטון נגד שמן מינרלי איכותי של ולוולין. והשניה - שמן סינטטי של ולוולין נגד שמן מינרלי שלה.

בפורומים אמריקאיים, נתקלתי בהרבה מקרים שהמליצו על השמן המינרלי של ולוולין, ושייתכן ששימוש בשמן הסינטטי לא שווה את ההשקעה לנהג הרגיל. כלומר, השמן המינרלי שח ולוולין איכותי מאוד ואף יותר איכותי משמן סינטטי של לפני 15-20 שנים.

פורסם
מה זה ,בעצם,שמן פרסטון? ,מי מייצר ואיזו איכות יש לו?

זאת שאלת המיליון דולר :-)

אף אחד לא יודע. חברת פרסטון לא מייצרת שמן בעצמה ועד כה לא הצלחנו לברר מי הספק/יצרן האמיתי.

חיפוש קצר בפורום הזה ותראה שהשמן נחשב לא איכותי במיוחד, אבל לא הכי גרוע שיש.

• תוכן חדש...