Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג חדש - נצמד לימין יותר מדי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, קיבלתי את הרישיון שלי לפני שבוע בערך וההורים שלי מעירים לי כל הזמן שאני קרוב מדי לימין ובכביש מהיר קרוב לשוליים ושאני ממש קרוב ללפגוע במכוניות שחונות בעיר על הצד..

בשיעורי נהיגה לא הייתה לי הבעיה הזאת אבל משום מה עכשיו זה כל הזמן קורה לי.. יש לכם עצות איך לדעת שאני לא קרוב לימין אבל גם לא נוסע על חלק מהנתיב הנגדי?

שאני מנסה להתרחק אני מרגיש כבר שאני נוסע על הפס הלבן..

פורסם

אתה כנראה מתביית עם העיניים על הפסים של הנתיב (צהוב של שוליים, לבן רציף / מקווקו של הפרדת נתיבים) אבל אתה שוכח שאתה יושב בצד השמאלי של הרכב ולא במרכזו, אז צריך להיות מרחק בין שדה הראייה לבין השול וקרבה בינך לבין פס ההפרדה בין הנתיבים.

גם אל תשכח שבדיוק בשביל זה יש מלווה. דע לסמוך על מה שהמלווים שלך אומרים, הניסיון שלהם גדול בהרבה משלך. אם הם אומרים לך להתרחק קצת מהימין אז תתרחק כפי שהם אומרים, בסופו של דבר אתה תתרגל.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אותה הבעיה הייתה לי כשקיבלתי רישיון.

תחלק את הנתיב לשלוש חלקים ותדמיין שאתה הולך על החלק השמאלי,כך הרכב שלך יהיה תמיד באמצע.

מה שקורה עכשיו הוא שאתה רוצה להיות באמצע הנתיב אבל אתה צריך להבין שאתה לא יושב באמצע הרכב אלא בצד השמאלי ומכן הסטייה שלך לשוליים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

נסה להסתכל קצת יותר קדימה. תתחיל מלעשות את זה בכביש רחבים וללא מכוניות בצד. כאשר ככל שאתה מנסה להסתכל יותר קרוב ולצדדים תפיסת המרחב שלך נהרסת. נסה הסתכל מעט קדימה יותר (30-40-50 מטר קדימה) ולנסות להיות באמצע הנתיב או אפילו טיפה משמאל לאמצע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני שיעור שני עכשיו, ויש לי בדיוק אותה בעיה.

המורה שלי אמר ככה : "לאן שאתה מסתכל, לשם אתה תיכנס", והוא צודק,

כשאני נוסע אני פשוט משום מה מסתכל לפעמים יותר מדיי על הרכבים החונים בצד

ואז אני נוטה לכיוון שלהם.

הפתרון שהוא נתן לי זה תמיד להסתכל לנקודה הכי רחוקה קדימה שאפשר, כי אז אתה מתמקד

בנתיב ופחות ברכבים בצד.

פורסם

אצלי גם הייתה בעיה דומה.

בכל מקרה, יש שלבים שבהם אני לא מתגבר על זה ( נסיעה על כביש מהיר דו סיטרי ללא קיר הפרדה, לדוגמה כביש 40 דרומית לב"ש ).

השאלה היא האם אתה נצמד לימין בכל כביש?

פורסם (נערך)

על איזה רכב אתה נוהג?

תקשיב למה שאמרו.

בעיקרון עם הזמן אתה תלמד את המימדים של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

זה בסדר, אתה נהג חדש שמתרגל בפעם הראשונה גם לנהיגה וגם לרכב הראשון שלך אותו אתה מתפעל בלי מורה, המטרה שלך היא להשתפר מעכשיו וללמוד.

כמו שGABIUBOGI אמר, אתה צריך לנסות ולהבין איפה הרכב שלך נמצא ביחס לכביש ולא איפה אתה נמצא ביחס לכביש, תנסה לחלק את הכביש כמו שהוא אמר ולנסות להבין איפה ה"אמצע" של הרכב (אם יש לך מרצדס זה קל יותר :) ).

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אתה יכול לנסות לשים איזה קונוסים או משהו כזה בכביש נטוש ולנסות לעבור הכי קרוב אליהם בלי לגעת ותקבל קצת הרגשה של המימדים של הרכב. תכוון את המראה הימנית למטה כשאתה עושה את זה ותוכל לראות כמה קרוב אתה.

פורסם

היי תודה רבה על התשובות!

אני אלך בשבת כנראה לנסות את השיטה עם המראה שמכוונת כלפי הכביש עצמו באיזה חניון נטוש, נשמע שזה יעזור להבין את המידות של המרחק.

פורסם (נערך)

איך אתה בחניות?

אתה חונה בטור כמו שצריך? (אני מתכוון מרחק של נעל מהמדרכה.)

אני למדתי את המימדים של הרכב בעיקר על חניות.

כי אם כן וזה בא לך טבעי כמו נהג ותיק, אז אתה פחות או יותר יודע את המימדים של הרכב.

איזה רכב יש לך?

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

פוקוס 2012 ואלטו, ולמדתי על סקודה יטי שהיא קצת גבוהה יותר אז אני רגיל לראות את הכביש בצורה אחרת.

ואני מתקשה להחנות בנתיים למרות שבאוטו של המורה הייתי מחנה מצוין.

פורסם
אותה הבעיה הייתה לי כשקיבלתי רישיון.

תחלק את הנתיב לשלוש חלקים ותדמיין שאתה הולך על החלק השמאלי,כך הרכב שלך יהיה תמיד באמצע.

מה שקורה עכשיו הוא שאתה רוצה להיות באמצע הנתיב אבל אתה צריך להבין שאתה לא יושב באמצע הרכב אלא בצד השמאלי ומכן הסטייה שלך לשוליים.

מוחה בתוקף! אתה אמור לנהוג בצד ימין של הנתיב, לא באמצע!

כמובן שליד הולכי רגל, מכוניות חונות/עומדות וכך הלאה - תשאף להתרחק מהם, ולפעמים גם תעבור נתיב או אפילו שני נתיבים - אבל בכל מצב אחר - השאיפה היא לנסוע בצמוד לקו השוליים (מימין או משמאל) כדי לפתוח מרווח גדול ככל האפשר מרכבים עוקפים או נעקפים.

לגבי הבעיה של פותח השרשור - כשלב ראשון אפשר להסתייע במראות, אך השיטה הנכונה (שכבר צוינה כאן) היא להסתכל רחוק לפנים ולדמיין את הקו שבו אתה רוצה שרכבך יעבור. אפשר להתמקד בעצם בולט במרחק ככלי עזר. רצוי לתרגל בסביבות נהיגה משתנות ועל הדרך גם לבדוק שנושא תנוחת הנהיגה ואחיזת ההגה לא משפיעים על הדיוק של מיקום המכונית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

טריק שלימד אותי מורה הנהיגה - על מכסה המנוע יש פסים של העיצוב. תבקש ממשהו לעמוד בפינה הימנית של הפגוש אך שיזוז 20-30 ימינה כשהוא מקביל לקדמת הפגוש. כשאתה יושב במושב הנהג דמיין קו ישר שעובר בינך לבין האיש. הקו הזה חוצה את פס העיצוב. זכור את הנקודה הזו על הפס וכשאתה נוהג תמיד תדע כשאתה מתסכל על הנקודה הזאת, בסוף הקו זה הקצה של הרכב.carbon_fiber_hood_05_up_ford_focus_2.jpg

פורסם

קודם כל, לגבי כל השאלות שהן לא תאורטיות מדובר ב"לימוד שחייה בהתכתבות".

אני לא מוציא מכלל אפשרות, שההורים שלך רגילים לשבת במושב השמאלי, ולא רגילים לראות את הנסיעה מבעד למושב הימני, ולכן מהזווית שלהם נראה שאתה ימינה מדי. אבל אם כמה אנשים טוענים שאתה ימינה מדי בנתיב (כלומר צמוד ממש לשול או ימינה מכך) אז אולי יש בזה משהו (בעקרון אתה אמור ללמוד מנהג מנוסה יותר, הבעיה היא שלפעמים נהגים מנוסים שוגים בתפיסתם).

עצה נוספת: חפש באזורך שוליים מרעישים: אלה שוליים כמו בכביש הערבה, עם פסי הרעדה שלא גורמים נזק לרכב (בנסיעה קצרה עליהם) ונועדו "להעיר" או להסב תשומת לב של נהג חולמני או נהג שסטה מהנתיב. אפשרות נוספת: שוליים עם עיני חתול. עיני החתול הם על השוליים או מימינם.

אם תראה בכביש כזה שבהסטה קלה של ההגה אתה עולה על השוליים, אתה באמת קרוב מדי, בתקווה שהנסיעה שם תלמד אותך להתמקד במיקום הרצוי בנתיב.

• תוכן חדש...