Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר נכנסת מנקה חדשה לצערי, והיא לא יודעת לקרוא בעברית. היא תנקה את החדר שלי בזמן שאני לא אהיה בבית, ולכן אשאיר לה הוראות כי אני פסיכי. מבחינתי כשמנקה נכנסת לחדר שלי - היא דיקטטורית שנכנסה כדי לשנות סדרי עולם ולמשול בחדר - ולא לנקות אותו. כל מנקה חדשה שהגיעה גרמה לנזקים, ואני לא מתכוון שזה יקרה שוב. אשמח לעזרה בתרגום הטקסט הבא לרוסית.

מנקה יקרה, שלום.

מאחר ואני לא פה, ולא יכול להסביר לך פנים אל פנים איך לנקות את החדר שלי, הכנתי הוראות כתובות ואני מבקש שתעקבי אחריהן במדויק.

1. אין לנגב בשום פנים ואופן את הטלוויזיה, המחשב, הממיר או הרמקולים.

2. אין להזיז (וגם לא להרים) את המחשב, הממיר או הרמקולים, וכמו כן את הכבלים שנמצאים מאחורי המחשב.

3. אין להניח שום דבר על המחשב, גם כשהוא סגור.

4. אין לזרוק או להוציא מהחדר -שום דבר-, מיותר ככל שיראה - גם אם מדובר במשהו שנראה כמו זבל.

5. אין להזיז את מה שנמצא על הכיסא.

6. כשסוגרים את הארון, המראה תהיה בצד שמאל.

7. אין לנתק מהחשמל דבר.

8. אין לשים שום דבר בתוך שום מגירה - יש לשים את כל מה שעלול להפריע על הכיסא או על המיטה.

9. יש לפתוח את החלונות בחדר רק כאשר הרשת סגורה - כדי שלא ייכנסו זבובים וכו'.

10. אין לנקות אבק מהשולחן - את זה אני עושה בעצמי.

11. אין להוריד דף זה.

12. החדר לא אמור להיות מסודר, וגם לא יהיה כך בעתיד. הוא רק צריך להיות נקי, עד כמה שניתן, מבלי לעבור על ההוראות הנ"ל. אנא אל תנסי לסדר אותו, את רק תתעייפי מזה וזה מיותר מבחינתי.

תודה רבה!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

~

תרגום כזה דורש רגישות תרבותית ושינויים קלים בסגנון, כי מילה במילה זה ישמע די גס רוח. האם גם למכונאי במוסך אתה אומר איך לעשות את עבודתו?

לדעתי עם רשימה כזאת עדיף לך פשוט לסגור את הדלת ולנקות אח"כ בעצמך, לא מאמין שמישהו יסכים להיצמד לכל הכללים שאתה מבקש להחיל שם. גם לי יש בעיה עם "מנקים" שמסדרים את החדר איך שבא להם, לכן דלת המשרד שלי סגורה כשהם באים ואני מטפל בענייני התחזוקה השוטפת לבדי. הפסיכוזות שלי הן לא הבעיה שלהם.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

אני לא יכול לוותר על המנקה, אמא שלי מתעקשת עליה.

אוקי, אני אערוך את ה'מסמך':

מנקה יקרה, שלום.

מאחר ואני לא פה, ולא יכול להסביר לך פנים אל פנים איך לנקות את החדר שלי, הכנתי הוראות כתובות ואני מבקש שתעקבי אחריהן.

- נקי את החלונות, והחליפי את מצעי המיטה.

- אל תנקי את השולחן, המחשב, הרמקולים, הממיר או הטלוויזיה.

- אל תזיזי את הדברים שעל הכיסא - הם חשובים מאוד.

- אל תזרקי שום דבר מהחדר.

- תודה רבה.

פורסם

~

רק תעביר את זה לוורד ושים את הנקודות והבוליטים במקומות הנכונים:

Добрый день!

До того как начать уборку, хотел попросить вас о нескольких вещах:

По возможности, пожалуйста помойте окна и поменяйте постель.

Пожалуйста не трогайте и не отодвигайте компьютер, динамики, телевизор и кабельную коробочку.

Если при этом вы не сможете вытереть пыль - так тому и быть, беру полную ответственность на себя.

Также настоятельно прошу ничего не снимать со стула и не выбрасывать из комнаты, даже

если оно явно выглядит как мусор. Странность характера - люблю свой мусор как родной.

Надеюсь, это вас не затруднит.

Спасибо.

פורסם

תרגום שלי לתרגום של דריש:

יום טוב!

לפני תחילת הניקיון רציתי לבקש ממך כמה דברים.

אם תוכלי תנקי את החלונות ותחליפי את המצעים.

בבקשה אל תגעי ואל תזיזי את הטלוויזיה,רמקולים,מחשב ואת קופסת הכבלים (:loco:).

אם מסיבה זאת לא תוכלי לנקות את האבק,תשאירי כך ואני אקח את מלוא האחריות.

כמו כן אני מבקש לא להוריד שום דבר מהכיסא ולא לזרוק שום דבר מהחדר גם אם זה נראה כמו אשפה. סטיית האישיות שלי,אני אוהב את האשפה שלי (:screwy:).

מקווה שזה לא יקשה עלייך.

תודה.

חייב לציין שאני בן לעולים שעלו לפני 25 שנה אז הרוסית שלי בינונית מינוס,אבל בעיקרון זה התרגום לתרגום :lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

~

לא מדוייק. זה התרגום לתרגום + הערות עורך:

יום טוב!

לפני תחילת הניקיון רציתי לבקש ממך כמה דברים.

אם תוכלי, אנא נקי את החלונות והחליפי את המצעים.

אם תוכלי = אם אמא סיכמה איתך שזה כלול במחיר.

בבקשה אל תגעי ואל תזיזי את הטלוויזיה, הרמקולים, המחשב וקופסת הכבלים.

קופסת כבלים = ביטוי רוסי עממי לממיר. המילה "ממיר" נחשבת לטכנית ולכן לא מתאימה למשלב הלשון בשאר הטקסט.

אם מסיבה זאת לא תוכלי לנקות את האבק - זה בסדר, אני אקח את מלוא האחריות.

בסופו של יום המנקה תצטרך לתת דין וחשבון לאמא ולא לבן, זה בסה"כ דיסקליימר שאומר שלא יבואו אליה בטענות.

כמו כן אני מבקש מאד לא להוריד שום דבר מהכיסא ולא לזרוק שום דבר מהחדר גם אם זה נראה כמו אשפה.

זו תכונת אופי - אני אוהב את האשפה שלי כמו חברת משפחה.

קצת הומור להעברת המסר, במקום להסביר שמדובר בפסיכוזה קשה המעוררת אצלי זכרונות מצמררים מאמיר שליט.

מקווה שזה לא יקשה עלייך. רוסים זה עם מנומס וסביר להניח שהמנקה מבוגרת מהבחור, לכן יש לפנות אליה בהתאם.

תודה.

כפי שאמרתי - תרגום לא עושים אחד לאחד, נדרשו פה קצת התאמות תרבותיות וסגנוניות.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
רוסים זה עם מנומס

פה חשדתי.

איך בדיוק מנומס?

אולי בתקופת ברה"מ היו מנומסים, אולי אפילו לא (כמות הקללות בשפה הרוסית לא תתואר..)

יחד עם זאת, אני עדיין פונה למבוגרים ברבים.

פורסם

לטעמי המכתב הזה גס רוח כבר בעברית, קל וחומר שעבור מישהו ממוצא אירופאי הוא היה מיתרגם כסטירה בפנים.

זה בסדר שיהיה לך OCD, אבל צריך ללמוד לרכך את היחס לזולת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
~

מקווה שזה לא יקשה עלייך.

רוסים זה עם מנומס וסביר להניח שהמנקה מבוגרת מהבחור, לכן יש לפנות אליה בהתאם.

כמה שצחקתי ! להעביר דחוף את הבדיחה לגיבוב.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מאמין שאני כותב את זה אבל דריש צודק.

הרוסית היא שפה מאד עשירה ביחס לעברית. והרוסים מנומסים הרבה יותר מהישראלים בבסיס.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...