Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
פה חשדתי.

כמה שצחקתי!

הנימוס הרוסי, בדיוק כמו בכל מדינה אירופאית, מטרתו להגדיר גבולות גזרה. כמאמר המשורר: good fences make good neighbors. אני לא מצפה ממי שגדל בלבנט להכיר את המילה "גבולות" בהקשר ההתנהגותי, אבל סמכו עליי, לפעמים טוב שיש אותם. גם אם הנימוס הזה מזוייף, הוא שומר על שכנות טובה וממזער חיכוכים.

לטעמי המכתב הזה גס רוח כבר בעברית, קל וחומר שעבור מישהו ממוצא אירופאי הוא היה מיתרגם כסטירה בפנים.

רגישות תרבותית היא תכונה נרכשת, לכן לא מיהרתי לגעור בבחור אלא פשוט ציינתי שזה ידרוש שינוי סגנון בעת התרגום. עדיין, נחמד שיש פה עוד מישהו שמבין על מה אני מדבר. :mm_yeah:

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נו, שנינו אוהבים לראות עצמינו כג'נטלמנים אברופאים ;)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מצטרף לדריש ולניטש שהמכתב גס רוח גם בעברית (מצד שני אני רוסי אז אולי בגלל זה אני חושב ככה :roll:).

השפה הרוסית והעם הרוסי מאוד מנומסים, אולי לא כולם ולא בכל מקום (הרי מדובר בהרבה מיליונים של אנשים ומדינה ענקית) אבל הרוב כן והשפה מאוד מאוד מנומסת.

המכתב עבד או לא?

פורסם

גם אצל רוסים, יש ויש. חלק מנומסים, וחלק משתמשים במילה בלאט בתור פסיק או נקודה. לכן, אני לא חושב שהשפה "אשמה" בנימוס או לא, אלא מי שדובר אותה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

~

מנסיוני לפחות, גם מי שמשתמש במילה "בלאט" כמו סימן פיסוק יודע לפנות מקום באוטובוס לאדם מבוגר או לסנן את הדיבור שלו בהתאם לסוג האנשים שנמצאים בחדר. עניין של חינוך. שפה עשירה יותר או פחות זה כבר עניין של אינטליגנציה והסביבה בה גדלת, אבל נימוסים והליכות בסיסיים זה משהו שיש כמעט לכולם.

פורסם

מנסיוני, גם מי שקורא כל היום ספרות רוסית ומעולם לא ניבל פיו, לא יקום למבוגר באוטובוס. אני חושב שאתה עושה הכללה לא נכונה. רוסים, הם בשום צורה לא מנומנסים יתר מעצם היותם רוסים. בדיוק כמו שגרמנים לא יותר חכמים מאחרים בגלל שהם ארים. זה נטו פונקציה של חינוך (רוסי, מולדובני, תימני או ג'מייקאני).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
הנימוס הרוסי, בדיוק כמו בכל מדינה אירופאית, מטרתו להגדיר גבולות גזרה. כמאמר המשורר: good fences make good neighbors. אני לא מצפה ממי שגדל בלבנט להכיר את המילה "גבולות" בהקשר ההתנהגותי, אבל סמכו עליי, לפעמים טוב שיש אותם. גם אם הנימוס הזה מזוייף, הוא שומר על שכנות טובה וממזער חיכוכים.

רגישות תרבותית היא תכונה נרכשת, לכן לא מיהרתי לגעור בבחור אלא פשוט ציינתי שזה ידרוש שינוי סגנון בעת התרגום. עדיין, נחמד שיש פה עוד מישהו שמבין על מה אני מדבר. :mm_yeah:

כול מה שכתבת היה נכון לעלייה הרוסית בסוף שנות ה-60 ותחילת שנות ה-70. באותה תקופה הייתי תלמיד בביה"ס יסודי ואני לא זוכר שלמדתי בזמנו לקלל ברוסית.

בהחלט למדתי מהעלייה הגדולה מה זה "גבולות". פידראס, פיזדלוך, חוי ממש פנינים יפיפיים של השפה הרוסית.

תסביר למה לעזעזל הרוסים חייבים בכול שיחה להכניס את הפנינים האלה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אתה צריך להבחין בין רוסים שעם רובם אפשר לפתח שיחה נימוסית, לבין קווקזים/בוכרים שכל מילה שנייה שלהם זה קללה ברוסית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

+1...

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לקאווקאזים/בוכרים באמת יש נטייה יותר לקלל, אבל אבא שלי שהוא אוקראיני לפעמים משתמש במילה "בלאט" כפסיק/נקודה.

אני לא יודע איך להסביר את זה אבל יוצאי ברה''מ מאוד מנומסים אבל משלבים המון קללות בתוך השפה,אנחנו עובדים עם כאלה ביום יום וכל אחד שם התחנך להיות ישר כמו סרגל ולהיות הכי מנומס אבל בינהם הם מדברים בקללות וכנראה זה עושה רושם קצת עגום :lol::lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
מרק אתה צריך להבחין בין רוסים שעם רובם אפשר לפתח שיחה נימוסית, לבין קווקזים/בוכרים שכל מילה שנייה שלהם זה קללה ברוסית.

מצחיק, זה מה שאני הייתי אומר על יוצאי עדות המזרח לו הייתי גזען כמוך.

את המילה דלביוב אתה מכיר? :)

גם אותה אומרים די הרבה הקווקזים והבוכרים.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

~

אני מתרשם שפות"ש הוא מסוג חברי הפורום ש"דופקים וזורקים" - בא, שאל, קיבל עזרה ונעלם עד הפעם הבאה בלי שום סנטימנטים.

תסביר למה לעזעזל הרוסים חייבים בכול שיחה להכניס את הפנינים האלה?

מאותה סיבה שאנשים מכניסים תבלינים לאוכל. בביצוע נכון ומוקפד זה מעשיר את השיחה, אבל אם לא שומרים על פרופורציה יוצא גועל נפש.

פורסם

תשמעו, אף פעם לא הייתה לי מנקה, לעומת זאת כילד נקיתי חדרי מדרגות, אולי בגלל זה המכתב המקורי נראה לי כמו אחד הטקסטים המתנשאים והמגעילים יותר שקראתי בזמן האחרון?

גם בגיל 28 בחיים לא אחשוב על לפנות בצורה כזו לבן אדם וזה בכלל לא משנה עם הוא רוסי, סודני, עובד אצלי או אצל אמא שלי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לא בגלל זה. לי הייתה מנקה בבית תמיד, ולא ניקיתי אחרי אף אחד חוץ מבצבא. עדיין הטקסט החריד אותי ולכן ציינתי זאת מוקדם יותר.

אני חושד שפות"ש הוא או בן עשרה שעוד לא למד איך מדברים עם אנשים בנעם, או שהוא בעל הפרעה כפייתית שטרם למד לעדן עצמו. כמו פרנקוס של לפני כמה שנים, טרם איפס את עצמו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...