Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שידרג ציוד צילום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנון FF זולות יותר, יש את 5D מדור ראשון שעולה יחסית זול והיא מצלמה מעולה. נכון שAF שלה לא להיט, אבל היא מאפשר לקבל תוצאות מעולות בFF. אני את שלי קניתי לפני מספר שנים משומשת במצב כמו חדשה עם כ30K קליקים ב3.5K. היום אפשר לקנות מצלמה כזאת ב2.5K. תוסיף לזה עצמית פריים טובה 50ממ - על FF זה נותן זוית ראיה מעולה ויש לך אחל'ה סט FF להתחלה.

אני יודע שזה נשמע כמו: JOIN THE DARK SIDE WE HAVE COOKIES, אבל קנון התחילו עם FF מוקדם יותר, לכן יש גופים זולים יותר.

אני לא רץ אחרי מגה פיקסים, ISO וכד', מה שנותן איכות זה העצמית. בהנחה שאתה מצלם בRAW אתה יכול לכייל גוונים כרצונך. אני לא צריך יותר מזה, אולי איזו 1DS בשביל האגו כי אני אוהב לא רק מכוניות גדולות, אלא גם מצלמות גדולות. :twisted: במיוחד ש1D לדורותיהן נותנות זמן תגובה מהיר ביותר, פוקוס מהיר, בכלל תענוג איך עובד כל המנגנון. לאומת 5DMK1 שהיא מרגישה פחות, במיוחד מבחינת תגובה של מראה ומהירות פיקוס.

המצלמה האהובה ביותר אצלי ללא ספק ה1D. למרות של5D יש יותר פיקסים והיא FF. בצילום טלה 1D עדיפה בהרבה, גם יש לה קרופ 1.3 שמעט מגדיל אורך מוקד של ה200ממ וגם איך היא מגיבה - במרחקים גדולים זה משמעותי.

גם ה1DMKII היום לא יקרה, עולה בסביבות המחירים של 5D ואפשר למצוא אחת שמורה מחובב. שלי לא כ"כ שמורה, אבל קניתי אותה במחיר טוב והיא מתפקדת 100%. ככה שלא מפרעים לי כמה שפשופים קלים על הבודי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אני עובר לקנון (כמו שאמרתי, לא רואה את זה קורה מבחינה כלכלית), אז לכל הפחות 6D או 5D2.

5D1 ישנה מדי.

בכל מקרה, המעבר הזה יגרום לי להפסיד המון כסף. בין אם לעבור למצלמת קרופ או פול פריים של קנון.

למכור עכשיו גוף, 4 עדשות ופלאש, אני אפסיד המון כסף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אוקיי, אז השאלה שלי כזאת:

האם מעבר לFPS גבוהה יותר ואפשרות לצלם בISO גבוה יותר הם שדרוג משמעותי בעיניך (כי איכות תמונה עם חיישן משוכלל יותר מעבר לזה בעיקר בניואנסים - אני מאמין שזה לא שהבדל יהיה עד כדי כך גדול שתגיד וואו)? כלומר זה מאפשר לך לצלם מה שלא יכולת לצלם קודם? אם כן, אתה יכול להתקדם לגוף קרופ יותר מתקדם של ניקון ולקבל את כל היתרונות האלו.

או אולי להמתין עם ציוד קיים, לצבור תקציב ולעבור לFF?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני אהיה כנה,

הD90 לא מצלמה רעה, ולרוב היא בסדר עבורי.

אבל יש לה את העקב אכילס שלה, שזה ביצועים בISO גבוה. זה כן משהו שאני רוצה לשפר.

פריימים לשניה, לרוב מספיק מה שהיא עושה (4.5FPS).

כשאני עושה ספוטינג אני צריך לקרופ, ואני זקוק לאיכות תמונה מעט גבוהה יותר וליותר דיוק בפוקוס.

לפעמים אני מרגיש כאילו אני מחפש תירוצים לשדרג בכוח, אבל כשאני לא משדרג, אני אחר כך מבין שטעיתי. :?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

עוד משהו שהזכיר לי ידידנו tzvipper, כל המצלמות החדשות עתירות הרזולוציה אוהבות מאוד לקבל עדשות איכותיות.

חיישנים אלו חושפים בקלות את עיגולי הפינות ואת השיניים הכהות של האופטיקה המשודכת אליהן.

העדשות שברשותך, זוג הטמרון טובות (אם זכית לקבל עותק טוב:lol:) והניקון טובה מאוד.

את הסיגמא איני מכיר.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

העותקים האלו מצוינים, בדקתי אותם טרם הרכישה, וגם העותק של הסיגמא מצוין.

אפילו שקניתי אותן חדשות, עשיתי להן בדיקה כמו של עדשת יד שניה, כולל בדיקת פרונט/בק פוקוס, חדות וכו'.

פורסם

4.5FPS זה לא רע בכלל, זה יותר מ5DMK1 למשל. לגבי ISO מסכים אותך - מצלמות עם חיישנים מתקדמים פשוט מדהימים.

אני למשל בכלל לא משתמש בצילום רציף, רגיל עוד מימי הסרט צילום שכמות תמונות מאוד מוגבלת ומשתדל לתפוס את הרגע בתמונה אחת - כמו צלף כימעט. :)

לשיקולך, אם FPS וISO נותנים לך מה שאתה צריך, אז השדרוג מוחשי. אבל אם אתה לרוב מצלם על ISO100 ולא משתמש בצילום רציף, אז השידרוג לא יתן לך כלום.

פורסם

ביצועים טובים בISO גבוה יעזרו לי כשאני מצלם מטוסים נוחתים בשעות בין הערביים, בפאנינג.

הD90 בתנאים האלו עובדת טוב עד ISO800-1000, בISO1600 זה שמיש, אבל זה לא מתקבל באתרים שבהם אני מפרסם תמונות.

יעזרו לי כשאני צריך לצלם באולמות חשוכים או ברחוב בשעות לילה.

אני משתדל בD90 להשתמש בערכי הISO הנמוכים, פשוט כי לרוב אני יכול, אבל לא פעם ולא פעמיים אני מצלם בחשיפות ארוכות מדי (מייצב את המצלמה איכשהו, זה עובד לרוב), כדי לא להכנס לערכי הISO שמעבר ל800-1000.

אני עובר על התמונות שצילמתי בחו"ל בטיול האחרון. בISO1600 זה לא נראה וואו. זה שמיש, כן. לא יותר מזה.

יש איבוד חדות ויש רעש. יש מקומות (בעיקר בתנאי תאורה לקויים יותר), שב1600 יש איבוד פרטים עצום.

אני רואה בתמונות שצילמתי במקומות סגורים, שלרוב השתדלתי להמנע מISO שגבוה מ800-1000.

פורסם

אם FF זה הכיוון שלך ואין לך בעיה עם ציוד משומש (ואין לך בעיה לפזול לקנון), 5DMK2 או 6D כמשומשות - אופציות טובות עד מאוד. צרף לכך עדשה ראויה (אפילו 24-105L F4 IS כהתחלה) ואתה לא רק מסודר, אלא גם משודרג להפליא מכל אספקט.

"ארליך" וכו' מוכרים ציוד משומש - מניסיוני עימם, הם לא מתעסקים עם ציוד שאינו במצב פחות מטוב+. תבדוק מולם לגבי גופים משומשים ועדשות, אולי תוכל לתפור לך דיל מציוד משומש (במצב טוב. אני חושב שהם גם נותנים אחריות על הציוד המשומש) ולהשתדרג באופן ניכר. מסכים שאין כמו ציוד חדש (הרגשה נהדרת. מחזק ומבין), אבל לעיתים קרובות ישנן מציאות של ממש בשוק המשומש.

דור, אם בא לך להתנסות קצת ב-6D (עם קנון 70-200L F4 IS - ואם תרצה, יש גם מכפיל קנון 1.4III), אתה מוזמן לקפוץ. אני עובד בשדה הרי, כך שאין בעיה ממשית להכנס ולצלם מכיוון התמך וכדומה, אם תרצה לעשות סט ספוטינג שהוא - במידה וזה מסייע לך כמובן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

את האמת שלפני שנה, ארליך מכרו D700 משומשת עם אחריות שלהם לחצי שנה, 19 אלף קליקים, 2-3 סוללות וגריפ וכל זה ב5000₪!

אני התלבטתי והתלבטתי ובסוף לא קניתי! איזו טעות!

אני חשוב שהמעבר עכשיו לFF יקר מדי עבורי לקנון, וגם בניקון לא יהיה זול מדי.

אני לא יודע אם FF זה הכיוון, אבל הוא כן כיוון אפשרי במחיר הנכון (אם אנשים לא יחיו בסרט שהD700 בת ה5-6 שלהם שווה כמו 6D/D600 חדשה כמעט, אז אולי כן אצליח לשדרג לFF).

מה שאני כן יודע זה מה חסר לי עכשיו ואיפה אני רוצה להשתפר ולהשתדרג.

פורסם

אני אענה.

על הD90 המשומשת ניתן לקבל בין 1200 ל 1500 ש״ח.

D7100 חדשה בארליך עולה 4300.

מה שאומר שמעבר לD7100 עולה כ3000 ש״ח.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם
כמה יעלה השידרוג ל D7100?

כ-2800-3000₪.

אני אענה.

על הD90 המשומשת ניתן לקבל בין 1200 ל 1500 ש״ח.

D7100 חדשה בארליך עולה 4300.

מה שאומר שמעבר לD7100 עולה כ3000 ש״ח.

D90 במצב שלי ועם אחריות, אני מניח שאפשר לקבל בסביבות 1500-1600₪, אולי אם אפול על הבנאדם הנכון, אפילו 1700₪. לדעתי זה הלימיט.

וכמה יעלה השידרוג ל FF, נניח ל D700 המדוברת?

האם ההבדל כספית כזה משמעותי?

נניח שאמצא D700 ב4500-5000₪

ואת הD90 אני מוכר ב1500₪

ונניח שכרגע אני לא קונה גריפ וסוללות נוספות (למרות שאני צריך)

את הטמרון 17-50 אני מוכר ב900-1000₪ לכל היותר, ותמורתה צריך לרכוש עדשה אחרת, שתעלה 1500₪ נניח.

את המאקרו אני משאיר.

את ה10-20 משאיר כרגע, ומשתמש בה החל מ15 מ"מ, וגם אותה אצטרך להחליף בשלב כלשהו, אותה אצליח למכור ב1000₪, ואצטרך לקנות גם כן משהו יקר יותר שמתחיל ב12-15 מ"מ. עוד הוצאה של 2000-2500₪.

ה70-300VR גם ככה קצרה קצת על קרופ, על FX תהיה ממש קצרה. שדרוג ל80-400VR מהדור הראשון, משומשת. נניח שאמכור את העדשה ב1300₪. עוד הוצאה של 3000-3500₪.

יוצא יקר מדי.

את המעבר לFF אני אתכנן בעתיד, כשתהיה לי עבודה מסודרת, בצורה מתוכננת מראש, כאשר כל פעם אני מחליף עדשה אחת, בעדשה אחרת שתתאים גם לFF, ותהיה מספיק איכותית.

פורסם

למה לשנמך ל-FF?

מצלמות גדולות ומסורבלות, עם יכולות שלא צריך, שמצריכות עדשות יקרות פי כמה.

אלו מצלמות שמתאימות לשימושים מסויימים, שלא נכנסים לצרכים של צלם חובב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...