Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
dorsht, תודה על ההפנייה אך ראית את המחיר? אני מדברת על תקציב של 36k בערך...מדובר על שנתון 2010 ב-52,000k ?????

הם כותבים לך מחיר "יבש".

כשתגיעי אליהם ותגלי רצינות המחיר יזוז דרומה,אני לא יודע כמה קרוב ל36 אבל בטוח שפחות מ50.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שימי לב למשהו שצויין וכנראה נבלע: הסוזוקי הוא מדגם 2011. אם עלה בתחילת שנת המודל הקילומטראז' קצת גבוה אבל לא נורא, בממוצע כ-21,000 לשנה. אם עלה בסו השנה הקילומטראז' כבר יותר משמעותי - כ-28,000 לשנה. זה הרבה מאד בשביל רכב כה קטן.

שני דברים שעליך לבדוק ברשיון הרכב לפני שאת משקיעה 500 ש"ח בבדיקה:

1. מקוריות - אם המקוריות היא החכר\השכרה כנראה שהוא היה מושכר ולכן זכה לטיפול לא כל כך מלטף, ויש להניח שיעלה לך לא מעט בתיקון מכלולים שנשחקו במהלך 3-4 שנותיו על הכביש.

2. מספר הידיים - אם גדול מ-00 הרי המוכר אינו הבעלים הראשון, ושוב - הרכב חשוד כקרוע.

כיון שתקציבך מוגבל את צריכה להיות חשדנית ביותר, שכן אולי מחיר הרכישה יהיה יותר נמוך, אבל את עלולה לשלם ביוקר במוסך בעוד כמה חודשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
dorsht, תודה על ההפנייה אך ראית את המחיר? אני מדברת על תקציב של 36k בערך...מדובר על שנתון 2010 ב-52,000k ?????

זה המחירון של הרכב, אף אחד לא ישלם 52 אלף ש"ח על יונדאי i10 בת 4, כאשר חדשה עולה עוד כ-10 אלף ש"ח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם כתוב 01 הרכב כבר יד שנייה ואת תהיי יד שלישית.

00 יד 1.

01 יד 2.

02 יד 3.

וכו'.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
יד 1. לא 00

והמקוריות?

בעיני הרכב חשוד ביותר. אין לי מושג מה מחיר המחירון אבל רכב בן 3.5 שנים עם נסועה ממוצעת של 25,000 ק"מ בשנה ומיד שניה לא נראה עסקה טובה במיוחד, וביתר שאת כיון שבאות תקופה שיטת ה-"0 ק"מ מליסינג" עוד לא הומצאה (תקנו אותי אם טעיתי). יש לי תחושה רעה שהרכב במקור מהשכרה, ואם כך הדבר הייתי מתרחק ממנו כמו מאש.

כיון שאלטו חדשה עולה 52,000 ש"ח בגרסה הידנית (והאוטומטית כ-65,000 ש"ח) הרי שרכב עם נתונים כפי שהוצע לך צריך לעלות פחות. כמה? איני יודע, צריך גישה למחירון לוי יצחק מעודכן, ובעצם אפילו מחירון זהי לא יהיה מעודכן לאור ירידת המחיר הרשמי לפני מספר ימים. בהצצה למחירון יד 2 הוא עדיין מדבר על מחירון של 60,000 ש"ח לאלטו חדשה, ולאור ירידת המחיר בקרוב ל-15% גם מחירי המשומשות צריך להגרר כלפי מטה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז המוכר הוא היד הראשונה שמחזיקה ברכב ואם תרכשי אותו תהיי היד השניה, ובבעלים קודמים יופיע לך ברישיון הרכב 01.

שוב, אני לא רואה שום סיבה לבחור באלטו הזאת. הק"מ שלה גבוה, הרכב ספרטני, לא בטיחותי, לא נוח, לא מאובזר ומרגיש נחות ביחס למכוניות רבות בקטגורייה הזאת.

אמליץ בשנית להכנס לכלמוביל ולבדוק את אחת מהi10. בכלמוביל יציעו גם תנאי מימון, אחריות ותיקון ריג'קטים שימצאו בבדיקה, מה שמוכר פרטי לא ייתן לך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עדיין אזהרה, לפני שאת לוקחת את הרכב לבדיקה ודאי שמדובר ברשיון החדש ביותר (זה שבתוקף כעת) ושהשם הרשום בו הוא גם שמו של האיש שמוכר לך את רכב, לפי תעודת הזהות שלו (שם ומספר זהות). כדי שלא תפלי בידי איזה סוחר ממולח. וכמובן שמספרי הרישוי והשלדה תואמים את זה שעל הרכב. כבר נתקלנו בפורום בסיפורים על אנשים שהוצגו להם רשיונות ובהמשך התברר שבזמן שעבר מהנפקת הרשיון עד המכירה הרכב צבר עוד יד. אם המוכר הוא האיש הרשום ברשיון כנראה זה לא קרה.

כמוכן ודאי שהרכב טופל במוסך באופן מסודר בהתאם להוראות היצרן והיבואן - מוכר מסודר יציג לך את הקבלות על הטיפולים (אישית אני גם נותן אותן למי שקונה ממני רכב).

פורסם

למה לא ללכת בראש שקט על עסקת מימון לסוזוקי חדשה?

במקום לשלם 37K במכה אחת, תפרסי אותם לתשלומים ולמעשה תתחילי לשלם על האלטו שלך בעוד שנתיים בערך...

יהיה לך רכב חדש, בלי דאגות, עם אחריות ועוד יש מצב שיקחו את הדייהטסו שלך בטרייד אין תמורת כמה גרושים וזה יחסוך לך את המכירה.

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

אין מצב למימון כי לקחתי הלוואה לקניית הרכב ולא אשלם גם לבנק וגם לחברת הליסינג.

בכל מקרה, אעדכן כשאחליט ואהיה סגורה על רכב.

שיהיה שבוע טוב לכולם.

פורסם

זה נראה כאילו פותחת השרשור כבר החליטה ספציפית על הרכב הזה, והגיעה לכאן רק כדי לקבל חיזוקים... אחרת לא מבין למה היא לא מקשיבה לנו :(

חד משמעית, לא קונים רכב שמור ככל שיהיה, שנת 2011 עם 85,000 ק"מ! אלא אם מדובר במציאה של ממש מבחינת מחיר.

לצורך השוואה הפאביה שלי (יד ראשונה) שנת 2008 עשתה 64,888 ק"מ בדיוק! זה כבר נשמע הגיוני.

הסתכלתי ביד 2 כדי לחפש מציאות, לדוגמא תוך דקה ראיתי אלטו שנת 2010 מחיפה שעשתה 34,000 ק"מ יד ראשונה ורוצים עליה 36,000 ש"ח. אבל צבע ורוד... אין תמונה. ואין לי כוח יותר לחפש.

אז למה?

אני בדעה שלא בושה להתייעץ ולהקשיב לאנשים אחרים. אחותי עכשיו מחפשת אוטו ואני מחפש בגדים חדשים. אמרתי לה דבר כזה: "אני אחפש לך אוטו, ואת תייעצי לי על איזה בגדים לקנות". כל אחד והתחום שלו - זו לא בושה. אז אם כולם אומרים לא לקנות, אז אולי באמת כדאי לא לקנות...

פורסם

אני בעלים מרוצה של אלטו זה 3.5 שנים.

נהגתי קצת מאוד על היונדאי.

אתחיל בשורה התחתונה. אם את מעדיפה את האלטו קני את האלטו. נכון שיש הבדלים אבל בין שני הרכבים הללו רב המשותף.

המייעצים כאן מסתמכים על דעתם הסובייקטיבית ונתונים אובייקטיביים שונים. אבל את מעדיפה את האלטו ולדעתי אין סיבה מכרעת ללכת נגד ההעדפה הזו.

אכן היונדאי יותר אוטו מבחינת תחושה וגימור אבל שוב, שתיהן קטנות ולא במיוחד מפנקות.

כשקנינו את האלטו לא היו שום אופציות בכלל בכיוון אז לא היו לנו לבטים. לא יודע האם היום היינו בוחרים באלטו. אולי כן.

לגבי המבחן שהועלה כאן של האלטו. הוא בכלל לא רלוונטי. הוא נעשה בזמן שהרכב רק הגיע לארץ. ואכן אז הוא נראה קטן להפליא וייחודי בכך שהמנוע ליטר ושלושה צילנדרים. והאיבזור היה דל והחלונות חלקיים וכו'.

הכל אז היה מאוד חריג בארץ, אבל לאור ההצלחה האדירה של האלטו היבואנים האחרים יישרו קו והביאו גם הם רכבים קטנטנים, רובם עם מנוע ליטור ואבזור דל. כן גם החלונות החלקיים. נכון שהאלטו עדיין פשוטה מהמתחרות, אבל היא עדיין זולה מהן.

לגבי הבטיחות. נכון שהאלטו עם 3 כוכבי בטיחות מרתיעים. אבל אם אני לא טועה מבחן הריסוק בוצע בגרסה עם פחות אבזור בטיחות. משכך יש ספקולציות לפיהן באבזור הבטיחותי בו נמכרה בארץ היתה זוכה בכוכב נוסף. שווה לך לבדוק.

הק"מ של שתי האופציות רב ודי מרתיע. אבל לא קריטי. הכל תלוי במחיר. לא יודע מה המחירים המקובלים.

פסלת לרכוש חדשה בגלל עלות. קחי לתשומת לבך שאלטו חדשה עולה היום 52 אלף בלבד. הלוואה לרכב חדש זולה משמעותית מהלוואה לרכב משומש (במימון של היבואן תמריץ לבוא לקראתך וגם בבנקים יש ריבית טובה בהרבה לרכבים חדשים על פני משומשים).

שווה מאמץ לשלם 16 אלף נוספים לרכב חדש מהניילונים. ואולי אף פחות לרכב יד שניה 0 ק"מ מאיזו חברת ליסינג. שווה בדיקה

• תוכן חדש...