Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונת קפה

סאפיר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שאני אלך על הלוואצה בגלל הזמינות העדיפה. אחי גר בחור.

ידוע לך מה בדיוק הם מוכרים ב 400 ש"ח?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי איכות התוצר במכונה וקפסולות של לוואצה נחותה משמעותית מול נספרסו.

אני כמובן מדבר אל אספרסו נטו, ולא קפוצי'נו שאיני שותה בכלל - שם ייתכן וההבדל פחות מורגש.

פורסם

אין פה חד משמעיות לגבי הטעם של מי יותר טוב.

על טעם וריח לא מתווכחים, ואני מכיר כאלו שיעדיפו את לוואצה ואני מכיר לעומתם אנשים שבקושי שמים לב להבדלים.

גילוי נאות: אני בעל מכונת נספרסו בבית, ובמשרד יש לנו לוואצה. הלוואצה אמנם פחות טובה אך עדיין מהווה תמורה טובה למחיר ובהחלט עדיפה על הנס קפה למיניהם.

לגבי המכונה שב400 ש"ח שבמבצע, היא נמכרת בתחנות פז גם כן, והיא כוללת מקציף חלב משולב (בכוס צדדית עם אפשרות להקצפה חמה/ קרה).

אני לא חושב שיש להם עוד דגמים. לפחות לא שיצא לי לראות לאחרונה (אני אחראי על אספקת הקפסולות במשרד- כמובן על חשבון הבוס, 64 קפסולות עולות 110 ש"ח, ולאחרונה הם יצאו בסוגי קפה נוספים חדשים).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

עדכון: בסופו של דבר, הלכתי עם עוד חבר (שגם כותב כאן - אולי ירצה לשתף בחווית הקפה שלו?) לחנות של נספרסו ברמת אביב, כדי לטעום את קפה הקפסולות לפני שאני פוסל אותו. לא היה להם חלב, אז ניסינו פשוט כמה סוגים של אספרסו, עד שהשתכנעתי שהם לא רעים בכלל (לא ברמה של בתי קפה מעולים, אך בהחלט גם לא נס על חלב).

לאחר כמה ימים של התלבטויות, החלטתי לקנות את הלטיסימה+ של נספרסו. זו היא מכונת קפסולות קצת משודרגת, שכוללת מקציף שונה לחלב ממה שיש בדגמים האחרים (לא זוכר ולא מוצא כרגע את השם המדויק שלו, אבל זה לא הארוצ'ינו שיש במכונות אחרות). בניגוד למכונות האחרות כאן גם אפשר לנתק את מיכל החלב ולשים אותו במקרר.

מבחינת ההתעסקות, ההמלצה של היצרן היא לנקות את מיכל החלב ואת המכונה פעם ביומיים, כמו כן למיכל החלב יש פונקציית ניקיון שצריך להריץ אחרי כל שימוש (לוקח משהו כמו 10 שניות). פעם בזמן מה צריך גם לעשות ניקוי של אבנית, עם ערכה של נספרסו. המכונה אמורה להתריע כשצריך לעשות את זה.

מעבר לכך, השימוש במכונה הוא מאוד נח: פשוט מכניסים קפסולה, מכוונים את הידית של המקציף לרמת הקצף הרצויה, לוחצים על הכפתור של הקפוצ'ינו וזהו. אפשר גם לכוונן את הפרופורציה בין המים והחלב ולהתאים את כמות המשקה שיוצאת לגודל כוס רצויה, אבל כמות הקפה בקפסולה לא מספיקה לכוס גדולה מדי.

יש לי 2 כוסות של לונגו, שקיבלתי מנספרסו במתנה על זה שהם איחרו לי קצת עם המשלוח, ונראה לי שאני אתחיל לשתות מהן, כי הגודל שלהן באמת אמור להתאים לכמות המשקה שסביר להוציא מקפסולה.

מבחינת הטעם מקבלים עם המכונה 16 קפסולות שונות ומגוונות. בינתיים סימנתי לעצמי 4-5 קפסולות שקיבלתי מהן משקה ברמה של בית קפה סביר (שוב, לא הקפה הכי טוב שיצא לי לשתות אי פעם, אבל בהחלט ברמה מספיק טובה כדי להנות מזה). מעבר לזה, המכונה הגיע עם שובר למימוש בחנויות נספרסו על סך 200 שקלים.

סך הכל עד עכשיו אני מאוד מרוצה. כן, זה לא הקפה הכי מדהים ששתיתי בחיים שלי. אבל מצד שני, אני יכול לקבל משהו סביר מאוד בלחיצת כפתור בכל בוקר, מבלי שאפילו אצטרך לעשות כמעט שום דבר בשביל זה, ומבלי שיהיה לי יותר מדי מקום לפשל בתהליך. המכונה לא זולה במיוחד (עולה באזור 1200 שח אבל כאמור גם מקבלים שובר מתנה), אבל היא נראתה לי קצת יותר נוחה ממכונות אחרות של נספרסו וההבדל במחירים לא היה משמעותי מדי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...