Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונת קפה

סאפיר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מן הסתם $200 כלומר 750 ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תיארתי לעצמי שזה המחיר רציתי לוודא...

האם זה נחשב מחיר טוב בסה״כ? קניה משתלמת? או שעדיף בארץ

המחיר טוב אם מקבלים איתו שובר בסך 200 ש"ח לקניית קפסולות. כי אם לא, אז אפשר למצוא את אותו המוצר בארץ בכ900 ש"ח + השובר המדובר.

פורסם

קודם כל מזל טוב לאמא!

אני מניח שבעת כתיבת שורות אלו, כבר נרכשה מכונה,

אבל במידה ולא, אוסיף את ה2 אגורות שלי (אולי לבאים שיסתכלו בשרשור):

הייתי בדיוק באותו סרט לפני כ7 שנים עם אשתי,

אנחנו התחלנו עם מכונה של כרומקס ב700 שקל, שעד היום משרתת את אחותה של אשתי.

תאכלס - מכונה פשוטה מאוד יחסית, אבל הוציאה קפה מעולה (ואם לומדים איך להכין קפה טוב, אז בכלל אין בעיה).

את הקפה אנחנו קונים כבר מעל 7 שנים בקפה אווה בעיר התחתית בחיפה, קפה משובח, טרי וישירות מהיצרן ובהמון טעמים (משמע מחיר סביר מאוד יחסית לשוק).

בתחילת הדרך - היינו קונים טחון מוכן.

אח"כ השתדרגנו לטחינה עצמאית, אבל המטחה שקניתי ב400 שקל, פשוט הייתה שווה לת^ת.

התהליך הצריך מינימום 2-3 טחינות חוזרות של הקפה, כדי להגיע לרמת טחינה רצינית שגם תייצר קרמה איכותית.

בסוף כשהמטחנה נשברה, ואחרי שגיליתי שמטחנה טובה עולה סביב 1500 שקל (זה מסתיים סביב 600 שקל למטחנות גרועות ומתחיל ב1400 למטחנות טובות),

החלטנו ללכת על מכונה "אוטומטית".

קנינו במבצע את הgaggia vogue platinum

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=704830

(בזמנו עלתה סביב 5500 שקל בזאפ, וקנינו במבצע חיסול ב4K).

מה אני אגיד לך - מכונה פשוט מדהימה!

הכל אוטומטי, הקפה יוצא מעולה, וכמעט באפס מאמץ (רק לנקות את מיכלי האשפה ולמלא מים).

מיותר לציין שקפה טרי מפולים שזה עתה נטחנו זה יתרון טעם אדיר.

אם תשאל את אשתי - היא לא מוכנה לשתות נספרסו בשום מצב, אבל היא הפכה לבררנית עם השנים, והיא שותה קפה-שתיים ליום, אז זה ממש חשוב לה שיהיה מושלם.

מצד שני היא ממש אנינת טעם, ורגישה לשינויים בטעם ברמת גרם סוכר ימינה/שמאלה. (בלי צחוק! לפעמים אני קצת מצמצם לה סוכר/חלב/קפה - ברמה של גרמים בודדים, והיא ישר שמה לב להבדל!)

בברכה!

יונתן.

פורסם

עדכון קטן: נקנתה המכונה, הבסיסית (אינסיה? משהו כזה) ומקציף אירוצ'ינו ב950 שקל, כמובן שהתקבל שובר 200 ש"ח לקניית קפסולות.

טיפים לגבי קפסולות מומלצות? לרוב שותים קפוצ'ינו ומעט אספרסו

פורסם

ריסטרטו וארפג'יו זה מה שאני מאד אהבתי ליום יום.

אתה יכול לגשת לחנות ולעשות טעימות.

אתה גם מקבל דגומאות של כל הטעמים בקופסא, תשב כמה ימים ותעשה טעימות

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

הייתי ניגש לחנות בשמחה, לצערי החנות הקרובה ביותר במרחק שעה ורבע נסיעה.

אסתפק בנסיונות עם קפסולות הדוגמאות ולפי זה אעשה את ההזמנה ההתחלתית

פורסם

תתחדש.

אני מעדיף את הוניל ואת הוולוטו.

לשאלתך, בדיוטי היא עולה עם המקציף 200$ ואתה מקבל מהם טלפון אחרי כמה ימים עם 150 שקלים למה שאתה רוצה מהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הקפצה: מישהו, כמו hans, שיש לו מכונה חצי אוטומטית וקונה קפה טחון ולא קפסולות יכול לספר כמה התעסקות זה דורש? מה בדיוק צריך לנקות אחרי כל כוס קפה? רק את הכף ששמים עליה את הקפה עצמו? משהו מעבר לזה? אני גם מתלבט כרגע בין קפסולות לבין קפה טחון והחשש העיקרי שלי הוא שקפסולות פשוט לא יהיו מספיק טובות יותר מסתם נס עם חלב. מצד שני, אני לא בטוח שאני רוצה להשקיע שעות בקפה כל יום, אם זו הדרישה של מכונות חצי אוטומטיות או אוטומטיות.

כאחד שבשנה האחרונה שידרג את חווית הקפה שלו בכמה רמות, אנסה לענות לך.

כרגע אני עם מכונה חצי ידנית (או חצי אוטומטית) של VBM סופר דומובר.

ראש E61 מחליף חום וכו' (סגנון האניטה המצויינת של קוקו)

ומטחנה K3 קומפאק שנחשבת לטובה מאוד בטווח מחירה.

לא אכתוב על הבדלי הטעמים בין קפסולות לפולים טחונים, אכתוב רק על הלוגיסטיקה בלהחזיק מכונה כזאת.

ויש לוגיסטיקה...

ראשית, סינון המים.

מכונות קפה שלא מקפידים בהן על סינון מים כמו שצריך, האבנית תעשה בהן שפטים.

אם בדוד, אם בצנרת וכו' והמחיר של ניקוי אבנית במכונה שלא תוחזקה כראוי יכול להגיע גם למאות שקלים, אחת לשנה שנתיים.

הפתרון:

א. כד של בריטה על השיש עם החלפת הפילטר כל X זמן (או ריענון במלח) עלות 100 שח לכד, 30 שח לפילטר.

בנוסף פילטר רזין שמחובר לצינור יניקת המים שגם בו נדרש ריענון עם כפית מלח אחת לשבוע שבועיים. עלות 20 שח

ב. מסנן 8 ליטר שמחובר מתחת לכיור, ומילוי המכונה עם כד ביתי או הצינור המצורף. ריענון כל חצי שנה עם קילו מלח ביתי. עלות סביבות 400 שח חד פעמי (לא כולל המלח)

הפתרון הטוב ביותר הוא חיבור ישיר של המכונה למסנן מתחת לכיור ולביוב, אבל עלות המכונות שתומכות, בהתאם.

אחת לחודש ניקוי המכונה באבקת ניקוי למכונות קפה (קפיזה וכד') מתבצע על ידי הידית הרגילה של המכונה עם פילטר עיוור (פילטר אטום)

שמים אבקה בפילטר ופותחים את המים לעשר שניות, וחוזר חלילה עד שהכל מצוחצח.

מעבר לדברים האלה, ההתעסקות היחידה היא כיול קטנטן של המטחנה בשינוי סוג הפולים, ניקוי קליל מסביב למטחנה, וניקוי ידית החליטה וראש המכונה אחרי כל הכנת קפה.

(עיניין של שניות עם מברשת מתאימה)

בסופו של דבר ההתעסקות לא גדולה בכלל (זה רק נראה ככה)

האספרסו והקפוצ'ינו המדהימים שתוציא כל בוקר, שווים את זה!

פורסם

נצל"ש

אשמח לקבל חוו"ד על מכונה אוטומטית מלאה בלחיצת כפתור כולל גם לקפוצ'ינו.

אני מודע למגבלות הטעם ביחס לידנית + מטחנה משום שהיה לי מכונה טובה כזו (רנציליו סילביה) אך כעת אינני מעוניין להתעסק סביב הענין יותר מאשר לחיצת כפתור אחת בלבד.

השימוש יהיה למספר בודד של כוסות ביום אספרסו+קפוצ'ינו.

תקציב 5K~ גמיש.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מצטרף ומנצל את השרשור.

אחי חוגג יומולדת, המתנה הפעם תהיה מכונת קפה. מחפש מכונת קפה של קפסולות + כמה שרווולים להתחלה.

מקציף חלב יהיה נחמד, אבל לא חובה.

אני מעריך שהמכונה תכין 10-15 כוסות בשבוע. לא צריך סוס עבודה, רק שתהיה אמינה.

תקציב עד 1000 ש"ח להכל.

מה אני קונה ואיפה באיזור חיפה או המפרץ?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

כמה חשוב רמת מחירי הקפסולות/ זמינות הרכישה לעומת רמת האיכות והטעם?

אם הטעם ובאיכות בעדיפות ראשונה- נספרסו איניסה inissa החדש+ מקציף נפרד יעלה לך 850 ש"ח בחנויות בארץ/ 200 דולר ברכישה בדיוטי פרי (+200 ש"ח מתנה לרכישת קפסולות שזו הטבה שמקבלים בדיוטי פרי).

אם הטעם פחות חשוב, יש לך את המכונה של לוואצה מבית yellow (בתחנות דלק פז), רוב האנשים לא ישימו לב להבדלי הטעם.

היתרונות הם שהקפסולות זולות משמעותית- 50-80 אג' פחות לכל קפסולה, וכן הזמינות של הקפסולות בכל תחנת דלק של פז (בניגוד לנספרסו שמחייב רכישה בבוטיקים הבודדים שלהם שבמרכז/ או שרוכשים מעל 10-20 שרוולים במכה בכדי לקבל משלוח חינם כתלות במקום המגורים).

אה, וכרגע יש אצלם מבצע על המכונה שלהם, כולל מקציף חלב, ב400 ש"ח.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...