Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונת קפה

סאפיר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו באמת... עד שכבר החלטתי? באמת האנס.. :lol:

אנחנו כולנו חובבי קפה, אני דיי פסיכי בקטע הזה. אני אקפוץ בזמן הקרוב לחנות של נספרסו לראות אם השד באמת כל כך גדול ואם כן נמשיך לתהות. אם לא, נקנה מכונה קטנה עם מקציף.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שמישהו חכם ציין לפניי במעלה השרשור,

אם חלק משותי הנס ימשיכו לשתות אותו גם אחרי קניית המכונה ובסך הכול ישתמשו בה להקצפה,

אז הנזק הכספי לא יהיה גדול.

אחרי ההתלהבות הראשונית כמובן, בשבוע הראשון כולם יתחרעו על המכונה וייגמר לך השרוול. :wink:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מקניטה היא פתרון טוב רק למי שאוהב קפה ממקינטה כי היא לא באמת מכינה אספרסו ,הטעם של אספרסו הוא הרבה יותר נקי ולטעמי הקפה מקפסולות הוא יותר דומה לאספרסו אמיתי מאשר קפה של מקניטה. כמו ברבה דברים אחרים זה הרבה עניין של טעם. אבל לדעתי ההשוואה לפיצה קפואה היא קצת מרחיקת לכת כי נספרו מכינה קפה לא רע בכלל .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

מעבר לצד הכספי יש גם העניין של זמן.

כאשר אני מכין בבוקר קפה - בזמן המוגבל בין השכמה, סידור תיקים ויציאה מהבית, אני צריך להכניס את הכנת הקפה לנוסחת ניצול הזמן. הכנת הקפה אצלי כוללת ספל אחד (לעצמי) תרמוס (לעצמי) וכוס תרמית (לאשתי). הליך ההכנה של קפה נמס לכמות זו כולל הפעלת קומקום חשמלי, ועוד 1-2 דקות להכנת התערובת ומזיגת המים והחלב. אילו הייתי מכין קפה במכונה הייתי צריך לקום לפחות 10-15 דקות יותר מוקדם על מנת להכין את הקפה ולנקות את המכשירים. וזאת בלי להביא בחשבון עלות של, נניח, 4-5 קפסולות נספרסו (כ-10 ש"ח) לעומת אולי 1-2 ש"ח לקפה הנמס. גם הילדים שמכינים לעצמם קפה (יוצאים מהבית שעה וחצי אחרי) לא מקדישים את הזמן להתעסקות במכונה - אלא מכינים קפה נמס בדקה.

לכן עיקר הקפה שנשתה בבית הוא נמס. את הקפה היותר מתוחכם - נספרסו או פילטר - שומרים להזדמנויות שבהן הזמן פנוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש גם לזה פתרון, השאלה היא האם מדובר בבית שצורך מספיק קפה כדי להצדיק אותו....

בעיקרון במחיר לא גבוה ממכונות קפה ידניות איכותיות אפשר לקנות מכונת קפה אוטומטית טובה.

כלומר, אחת שמכניסים אליה פולים קלויים, והיא טוחנת וחולטת בלחץ בעצמה.

למה כן-

-לקנות פולים משתלם יותר מקפסולות מבחינת מחיר

-אספרסו איכותי כמו בבית קפה טוב, פולים נטחנים במקום והכל טרי

-תחזוקה מינימלית, פעמיים בשבוע להשפריץ על יחידת החליטה, 3 פעמים בשנה תכנית ניקוי/חיסול אבנית

-הדוד רותח תוך 90 שניות, הכנת קפה עוד 15 שניות מעבר לזה

-שליטה קלה ונוחה בהכל, מחוזק האספרסו (גודל המנה) לכמות הנמזגת והטמפרטורה.

למה לא-

-המכונה הזולה ביותר שגם שווה משהו עולה כ 3000 ש"ח

-מיכל המים קטן, בין 700 מ"ל ל 1.2 ליטר ברוב המכונות שמחירן מתחת ל 8000 שקלים

-ההזרקה בלחץ של מכונה ידנית טובה בסביבות ה 2000 שקלים תהיה מעט טובה יותר מזו של האוטומטיות ה"זולות"

-גיחוך של "תראו, הוא משתמש באוטומטית...." מצד עילאיים ומתנשאים

-רגישות לתחזוקה לקויה. למרות שאין הרבה התעסקות,זה מצב של 0-100: תקפיד לטפל בזמנים וכראוי- המכונה תשרת אותך נאמנה שנים. תחפף- תיקונים שדורשים פירוק כללי של המכונה ועולים מאות שקלים.

אנחנו מחזיקים בביתנו אחת כזו, היא הפכה לאטרקציה לאורחים, והתגובות מכולם מעולות.

פורסם

איזה דגם יש לך בבית?

ההתנסות שלי עם Saeco Vienna Plus הייתה בינונית מאוד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אם אתה מעוניין אני מוכר מכונת gaggia baby dose

הסטימר מצוין. חימום המים מהיר יחסית ויש ראש אחד בעל 2 פתחים, מתאים ל2 כוסות.

מוכר בגלל מעבר לנספרסו. היה כיף עם משחקי הקפה אבל מיציתי.

לצורך העניין המכונה ההיא הייתה הטובה בזמנה והכי קרובנ לבתי הקפה שמצאתי בתקציב לא מוגזם (עלתה דאז 3000 ש"ח בערך)

ומתעלית על הצעצועים המוכרים דוגמת דה לונגי ושות'

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

גם לי יש נסיון לא מי יודע מה עם מכונה אוטמטית, על פניו הכל צריך להיות טוב קפה טרי ,טחון טרי אבל התוצאה לא יותר מסבירה, קפה מקפסולות לדעתי יוצא יותר טוב.

בלי קשר אם אתה רוצה לנסות להזיל עלויות אתה יכול להסתכל כאן:

http://stores.ebay.com/Elektro-Brunner/Kaffee-Co-/_i.html?rt=nc&_fsub=1191253011&_sid=976347911&_trksid=p4634.c0.m14.l1581&_pgn=4

יש למוכר הזה מבחר גדול של מכונות אומטיות במחירים טובים ומחיר המשלוח לישראל הוא(יחסית) זול מאוד -30 יורו ,לי יש נסיון מצוין איתו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

2 הסנט שלי:

הביאו לעבודה מכונה של CAFFITALY -

המכונה חינם בהתחייבות לX קפסולות (לא יודע כמה, אבל הרבה), כמוכן מחיר לקפסולה שקל שבעים (בגלל הכמויות- זה התחיל מ1.8 וירד)

לגבי הטעם- הקפה נחמד, אני לא משווה לקפה טחון של בית קפה אבל זה מתקרב,

לגבי השוואה לנספרסו- לאחד העובדים יש נספרסו בבית והוא טוען שהקפיטלי טעים יותר, כנ"ל המנהלים שעד היום היו שותים במכונה של מנהל החברה (נספרסו) וטוענים שהקפיטלי הרבה יותר טוב.

סתם עוד אינפורמציה בשביל לבלבל אותך :-P

פורסם

ספריאל - זמן הוא לא מגבלה מבחינתנו, אמא שלי קמה בערך שעתיים לפני שהיא יוצאת לעבודה, אבא שלי לא שותה קפה ואני עובד מהבית. אבל זה ללא ספק שיקול חשוב שאני אקח בעתיד.

פיקה - זה היה סט השיקולים שעמד לפנינו, האופציה הראשונה הייתה לקנות מכונה שטוחנת לבד, אבל ברגע שראינו את המחירים היא ירדה מהפרק. אין לנו 3000 שקל להוציא על מכונת קפה.

סופרבמבה - תודה, אבל יד שניה אינה אופציה מאחר ומדובר במתנה.

קוקה - תודה רבה, אבל גם הזמנה מהאינטרנט לצערי אינה אופציה, יש לנו עוד חמישה ימים להעמיד את המכונה על השיש.

עוףלמארס - אני מאוד מפחד מכל תוכניות ה"תתחייב לשלושים מיליון קפסולות וקבל את המכונה חינם" בדרך כלל תוכניות בהן אתה לקוח שבוי היחס שאתה מקבל הוא בהתאם. סיפורי האימה על חברת אספרסו קלאב (אם זכרוני אינו מטעה אותי) לא עזרו.

אתמול הייתי בחנות של נספרסו וקיבלתי אחלה הסברים מקיפים ונעימים מצוות המכירה שהיה שם למרות העובדה שהחנות הייתה דחוסה כמעט עד אפס מקום, אפילו הספקתי להשחיל טעימה של שני סוגי קפה בתוך בליל הבבונים שנדחפו וצעקו. סאגת הטעימה הסתיימה במבט מתנצל מהבחורה שעמדה מאוחרי הבר והסבירה בסבלנות לפני שהגיע העדר ואמירה שכדי לדבר כמו שצריך רצוי להגיע באמצע שבוע. אבל ממה שראיתי, מבין 21 סוגי הקפסולות ששיש לנספרסו הטווח הוא דיי רחב ואפילו התבייתתי על קפסולה שנראה לי שתענה על הטעם שלנו (הטעם שלי ושל אמא שלי בקפה דיי דומה). הטעם אגב, היה בסדר גמור, הרבה יותר טוב ממה שחששתי, הקרמה הייתה סמיכה ומורגשת, הקפה היה שמנוני כמו שצריך והטעם היה לא רע בכלל. כרגע אנחנו נמצאים במגעים עם שקם אלקטריק לקניית המאסטריה במחיר של כ- 1700 ש"ח, אם לא יקרה משהו חריג זו כנראה תהיה הקנייה. תודה שוב לכולם על העזרה ואני אחזור ואעדכן במידה ויהיו שינויים.

פורסם

את המאסטריה או את הגרנד מסאטריה הזו עם המקציף?

כי אם מדובר על המאסטריה, יש אותה ב1,685 ש"ח כולל משלוח, כאן:http://lastprice.co.il/product.asp?productid=14880

זה בלי מו"מ ובלי טובות. הפלוס, זו חנות פיזית, משמע אתה יכול לקפוץ לעיר התחתית אפילו היום ולאסוף אותה.

פורסם

לא רע, השאלה היא אם הם נותנים את ההטבה של 200 ק"ח לקניית קפסולות.

אני אברר ואעדכן.

עדכון: אכן יש להם את ההטבה לקניית קפסולות אך אין את המכונה במלאי כרגע. זמן אספקה הוא עד 14 יום. אז גם הם לצערי יורדים למהפרק.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה: מישהו, כמו hans, שיש לו מכונה חצי אוטומטית וקונה קפה טחון ולא קפסולות יכול לספר כמה התעסקות זה דורש? מה בדיוק צריך לנקות אחרי כל כוס קפה? רק את הכף ששמים עליה את הקפה עצמו? משהו מעבר לזה? אני גם מתלבט כרגע בין קפסולות לבין קפה טחון והחשש העיקרי שלי הוא שקפסולות פשוט לא יהיו מספיק טובות יותר מסתם נס עם חלב. מצד שני, אני לא בטוח שאני רוצה להשקיע שעות בקפה כל יום, אם זו הדרישה של מכונות חצי אוטומטיות או אוטומטיות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מכונת קפסולות תוציא קפה טוב יותר ממכונה אספרסו בינונית עם קפה לא טחון טרי. וגם תדרוש פחות התעסקות. זה לא שאני חובב גדול של קפה מקפסולות ,אבל ביחס שבין השקעה לתמורה התוצאה של מכונת קפסולות היא טובה מאוד.

יש לי בבית מכונה אומטית וגם מכונה אמיתית )quick mill anita ( עם מטחנה מקצועית. ואני חייב להגיד שקפה מקפסולות יותר דומה למה שיוצא מהמכונה האמיתית מאשר מה שיוצא ממכונה אוטומטית.

• תוכן חדש...