Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונת קפה

סאפיר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשאל את עצמך שאלה נוספת.

במכונות שמצריכות התעסקות להכנת קפה (טחינה, מילוי וניקוי המכונה לאחר מכן) יש נטיה להתייאש לאחר זמן מה והמכונה יושבת בודדה וגלמודה על השיש או בארון, האם נראה לך שזה מצב אפשרי בבית ?

אם כן תקנה מכונה של נספרסו, ההתעסקות מינימלית והקפה לא רע בכלל (לטעמי), לברוח הם לא יברחו בזמן הקרוב.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קפה ליום ... 3 או 4 קפה בשבוע אז הכי מומלץ זה נספרסו מבחינת שילוב בין איכות הקפה ומחיר המכונה ולמחיר התפעול השוטף.

(יש כניסה לתחום המכירה של קפסולות תואמות גם למתחרים איכותיים - רשת אילנס הישראלית וגם המנכל של נספרסו מהשנים האחרונות שפתח חברה מתחרה).

2-3 קפה ליום אז מחיר התפעול השוטף כבר מתחיל להיות משמעותי ואז שווה לשקול שימוש במכונה סטנדרטית.

לי יש gaggia classic בת 13 (!) שנרכשה מתצוגה ועברה 2 שיפוצים במהלך השנים - אני מאוד אוהב אותה.

פורסם

אם תחליטו על מכונת קפסולות, אז יש 2 אפשרויות טובות:

1. כמו שכבר ציינו פה- מכונת נספרסו (אני ממליץ מניסיוני על פיקסי+ אירוצ'ינו), שזה 800-1000₪, וב500₪ הנותרים תוכל לקנות כ20 שרוולים.

2. מכונת קפה של לוואזה שדרך רשת יילו. יש דגם זול עם קיטורית הקצפה ב200₪ במבצע או הדגם החדש שעם מיכל הקצפת חלב ב500 ש"ח. שתי המכונות טובות, במיוחד בדגש על היקרה יותר.

באלפייה שתישאר לך תוכל לקנות 576 קפסולות (64 קפסולות ב110₪, שזה 1.71 ש"ח לקפסולה).

יתרון נוסף מלבד מחיר הקפסולה זה הזמינות שלהם בכל תחנת דלק פז. אם אתה אוהב לוואזה אז זה בהחלט מספק ויש להם סוגי קפה טובים באמת (אך אין מבחר גדול).

כמובן שיש פה עניין של טעם וריח. הרוב טוענים שנספרסו יותר מוצלחים, אבל יצא לי לשמוע על אלה שאהבו יותר את לוואזה.

לשיקולך.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

המטחנה עם להב שיש לך ממש לא מתאימה לטחינה לאספרסו. מטחנה לאספרסו צריכה להיות עם דיסקיות ולא עם להב, אחרת הטחינה שאתה מקבל לא אחידה. כלומר בתקציב 1,500 צריך להכניס גם מכונה וגם מטחנה. לא אפשרי גם ביד שנייה.

בהתחשב בזה לא תמצא קפה טוב יותר מאשר נספרסו.

פורסם

מצד שני, המטחנה שיש לכם עכשיו כן מתאימה לטחינת קפה טרי לצורך שימוש במקינטה.

אז אולי המתנה המתבקשת היא מקינטת בריקה ומקציף טוטוקרמה של ביאלטי.

התוצאה תהיה קרובה מאוד לקפוצ'ינו שתקבל כמעט בכל בית קפה בארץ

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות, אני באמת מעריך את זה וזה לא ספק עושה לי סדר בראש.

מבחינת כמות, כרגע הולכת קופסת של נס קפה בפחות משבוע, הצריכה היומית היא בערך 6-8 כוסות ביום, חישוב שעשינו הוביל אותנו לעלות של 240 שקלים בחודש בשימוש בקפסולות (2 שקל לקפסולה). השאלה העיקרית כאן היא מעבר לעלות של המכונה עצמה היא בעלות השוטפת ואם אפשר להקטין אותה בשימוש בקפה טחון שעולה משמעותית פחות.

לגבי ללאוואצה, אני אישית לא מת על הקפה שלהם, מנסיון שלי אני התחברתי יותר לקפה של מאורו, דאנזי ודאדא. אילי ויאלא טובים גם כן אבל הייתה לי פחות אינטרקציה איתם וזה יותר ממה שאנשים אמרו ומספר מועט של כוסות שטעמתי שלהם.

למרות שאני רואה שהרוחות נושבות לכיוון של נספרסו, עדיין הייתי שמח לשמוע חוות דעת על מכונות ספציפיות שמשתמשות בקפה טחון.

נמסיס: אתה צודק, מטחנת קפה אכן צריכה להיות מורכבת משני דיסקיות, אבל נכון לעכשיו "זה מה יש ועם זה ננצח" מקסימום אם נראה שהיא לא מגיעה לרף הדרוש לשימוש תקין, נקנה אחת אחרת.

שוב, המון תודה. אתם עוזרים מאוד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תחשיב העויות שלך לא מדוייק משתי סיבות:

1. אם אתם מחסלים יותר מצנצנת קפה נפמס בשבוע זה מביא אותך להוצאה חודשית של 150 ש"ח (5 צנצנות בחודש, 30 ש"ח לצנצנת של קפה מאיכות סבירה). לכן הגדלת העלות תהיה פחותה ממה שנדמה לך.

2. לא כל הקפה שתכין יהיה מהנספרסו. תמשיך לשתות גם לא מעט קפה נמס.

3. אצלי יש חלוקה ברורה של השימוש במכונת קפה: בבוקר זה הקומקום החשמלי וקפה נמס (אם כי בד"כ מהסוגים היותר טובים), בארוחה משפחית זה קפה פילטר, בטקסים זה הנספרסו.

וחוץ מזה, אצלנו שותים הרבה תה, חליטות ונענע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממליץ שתנסה את המכונות השונות בחנות מכונות רצינית ויש לא מעט כאלו.

אני ממליץ על gaggia אבל יתכן והיא עוברת את הסכום.

בכל מקרה חשוב שתמצא את הקפה המתאים ובעל הטחינה המתאימה למכונה עצמה... לא כל המכונות משתמשות באותה טחינה (ההבדלים קטנים אבל עשויים להיות משמעותים בקשר למהירות הזרימה והטעם שמתקבל).

לגבי הקפסולות - ניתן למצוא דילים של פחות מ-2 שח לקפסולה וגם כאן יש מלא סוגים שאתה חייב לנסות עד שתמצא את זאת שאתה הכי אוהב.

עוד נקודה היא מהירות ההכנה של הקפה - כאשר המכונה כבר חמה - בקפסולות זה הרבה יותר מהיר ולא מייצר לכלוך

פורסם
מצד שני, המטחנה שיש לכם עכשיו כן מתאימה לטחינת קפה טרי לצורך שימוש במקינטה.

אז אולי המתנה המתבקשת היא מקינטת בריקה ומקציף טוטוקרמה של ביאלטי.

התוצאה תהיה קרובה מאוד לקפוצ'ינו שתקבל כמעט בכל בית קפה בארץ

زائد 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
תחשיב העויות שלך לא מדוייק משתי סיבות:

1. אם אתם מחסלים יותר מצנצנת קפה נפמס בשבוע זה מביא אותך להוצאה חודשית של 150 ש"ח (5 צנצנות בחודש, 30 ש"ח לצנצנת של קפה מאיכות סבירה). לכן הגדלת העלות תהיה פחותה ממה שנדמה לך.

2. לא כל הקפה שתכין יהיה מהנספרסו. תמשיך לשתות גם לא מעט קפה נמס.

3. אצלי יש חלוקה ברורה של השימוש במכונת קפה: בבוקר זה הקומקום החשמלי וקפה נמס (אם כי בד"כ מהסוגים היותר טובים), בארוחה משפחית זה קפה פילטר, בטקסים זה הנספרסו.

וחוץ מזה, אצלנו שותים הרבה תה, חליטות ונענע.

חישבנו לפי צנצנת בשבוע, יצא 120 ש"ח בחודש וקפסולות יצא שיעלו פי שתיים יותר.

אני דיי בטוח שאמנם לא כל הקפה יהיה מהמכונה אבל המספר צפוי להיות סביב 80% לפחות. קפה נמס זה זבל, ואם יש קפה איכותי ממכונה אז אני לא רואה סיבה לא להשתמש בה.

הזדמנות אחרונה להגן על כבודן של מכונות קפה טחון לפני שאנחנו כנראה ניסע לחנות של נספרסו לראות מה הם מציעים.

פורסם

אם בחרת בנספרסו אני ממליץ לך בדוק לא רק בחנות המותג אלא גם בחנויות החשמל ה"רגילות" באיזור שבהן מוצעים המכשירים. יתכן מאוד שכושר המיקוח שלך יהיה יותר טוב בחנות כזו.

שים לב מה החבילה המוצעת לך - יתכן שתכלול כמות זו או אחרת של קפסולות, מה שמשנה משמעותית את התמחיר.

לגבי דגמי הנספרסו - יש מבחר גדול. אישית העדפתי שילוב פשוט - פיקסי ואירוצ'ינו 3. גם המחיר זול (אני שילמתי קצת למעלה מ-1000 ש"ח, אבל זה היה לפני כשנתיים ובינתיים המחיר ירד), השילוב נוח לאכסנה (שני מכשירים יחסית קטנים שקל לתמרן אותם על השיש במטבח) והמכונות, בעיקר מקציף החלב, קלים לניקוי. יש סידור דומה שבו מכונת הקפה ומקציף החלב נמצאים על בסיס אחד, לדעתי פחות טוב בגלל נוחות האחסנה. לגבי מכונות עם מקציף חלב משולב - בחלק מהדגמים יש בעיה של ניקוי מערכת החלב.

כנראה שבדגמים האחרונים הבעיה נפתרה, אבל אני לא רציתי לקחת סיכון של חלב שיחמיץ במערכת ויגרום לכאבי בטן או של הליכי ניקוי מסובכים. וזה עוד במחיר של מכונה הרבה יותר יקרה.

מבחינת רכישת קפסולות - מספר פעמים הבאתי קפסולות מחו"ל (חסכון של 10-20% במחיר), כעת, משנתפחה חנות של נספרסו בגרנד קניון אין בעיה של משלוח ואני מעדיף לקנות את השרוולים ליד הבית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאשר אני קניתי את המכונה של נספרסו, ניגשתי לסניף שלהם בקניון רמת אביב, ולאחר בחירת המכונה העובדת שם המליצה לי לגשת לחנות החשמל בקניון ולקנות בזול יותר, אכן היה חסכון של כמה מאות שקלים. בכל מקרה כדאי להגיע לחנות , מהמכונות ומטעמח הקפה השונים, אם אתה מתחבר לאחד הטעמים מאוד חשוב לפני קניה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

תודה רבה, מחר ניגש לחנות בגרנד קניון ונראה מה הם מציעים.

שאלה נוספת, האיירצ'ינו הזה, הוא מקציף ע"י חימום (סטימר)? או ערבול? בעצם השאלה היא עם החלב המוקצף חם או קר?

אני חושב שנלך על מכונה עם מקציף משולב, הניקוי שלו לא אמור להיות בעייתי אם יודעים לתפעל את המקציף כמו שצריך (פריקת אדים לפני ואחרי ההקצפה).

פורסם

האירוצ'ינו מקציף על ידי ערבוב. יש שני ראשי ערבוב - האחד מקציף, האחר לא. כמוכן אפשר להקציף חלב קר.

לגבי רכישת המכשיר - גש לחנות של נספרסו בקומה השניה בחן את המוצרים וטעם קצת דגימות של קפה. אח"כ רד לטרקלין חשמל ליד שופרסל, סביר שהמערכת תעלה כמה מאות ש"ח פחות. אני קניתי שם והמיקו הקטן ביותר הוריד מהמחר 200-300 ש"ח, אבל זה היה לפני שנפתחה חנות נספרסו. כמוכן בדוק אם יש עוד חנויו המציעות את המכשיר בקניוןף או בנשר (אני די בטוח, למשל, שיש ייצוג במחסני חשמל במתחם גרינברג).

פורסם

המרכיב הכי זניח בתקציב הקפה הוא מחיר המכונה עצמה. בכמויות שאתה מתאר,

נספרסו זה בור ללא תחתית מבחינה כלכלית. מבחינת טעם - למי שרגיל לשתות נמס

זה מן הסתם ייחשב כשדרוג, בשבילי כל הקפסולות תפלות. נספרסו או לא נספרסו.

מכונת קפה "אמיתית" זאת התעסקות לא קטנה, הכוללת ניקיונות, טיפול באבנית וכיו"ב.

מתאים כמו כפפה ליד לחובבי התעסקויות, לא מתאים להרבה אנשים. מה לעשות, אנחנו דור מפונק. :-)

מבחינת טעם - אין מה להשוות. עם ההשקעה הדרושה זה יהיה כמו בבית קפה טוב.

מקינטה היא התמורה הכי טובה לכסף - לא אכפת לה שהטחינה לא מדויקת (יענו, ממטחנת סכינים),

עלות המכשיר זניחה לאורך שנים, הניקוי זריז והאמינות בשמים. במידה ולא מתעצלים להשיג קפה טרי

ממקור אמין, התוצאה גם טובה יותר מנספרסו.

...

על מה אני מדבר?! גם עם קפה ישן שטחנו לפני שבועיים התוצאה יותר טובה מנספרסו.

בקיצור, מכונת קפסולות זה פיתרון שמתאים לאלה שאוכלים פיצות קפואות מתוצרת מקומית.

יש כאלה שמאוד אוהבים את זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...