Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונת קפה

סאפיר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמא שלי חובבת קפה מושבעת ובקרוב יש לה מומולדת, אני ואבי (אבא שלי, לא איש בשם אבי) החלטנו לשים סוף לנס קפה המגעיל ששורץ בארון ולקנות לגברת מכונת קפה. עד כאן הכל טוב, מכאן, קלאסטרפאק טוטאלי. תרשו לי להסביר - מכונות קפה שטוחנות פולים לבד יקרות מאוד (לא מצאנו מתחת ל-3000 שקל), מצד שני יש בבית מטחנת קפה שאפשר להשמיש לצורך הזה אז לא באמת צריך לרוץ ולקנות טוחנת.

מה עדיף? מכונה חובבת קפסולות או כזאת שמעדיפה את הקפה שלה טחון? ואם קפסולות, לקנות מוכנות, או ריקות ולמלא לבד? (שווה את הטרחה בכלל?) ובכלל, איזה חברה מומלצת בתקציב שלא יגרום לכל המשפחה לעבור לאכול את הקפה כי לא יהיה שום דבר אחר במשך חודש-חודשיים?

התקציב האידיאלי נע בין 1000 ל-1300 שקל אם אפשרות למתיחה לכיוון 1500 לטובת עילוי אמיתי. היא צריכה שיהיה רק ראש אחד (לא לחוצים בזמן) ורצוי מאגר מים קטן שמספיק חמש-שש מנות אקקקקקספרסו.

photo.jpg

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מטחנה כבר יש. לא צריך שהמכונה תטחן פולים.

דרישה נוספת - חשוב שיהיה סטימר עם לחץ נורמלי שמאפשר יצירת קצף טוב.

בדקתי עכשיו בזאפ וחוץ מהצורה של המכונות אני לא מצליח להבין מה ההבדלים באיכות.

פורסם

ראשית אתה בטוח שהמכונה שטוחנת קפה עדיין עובדת תקין ? בכל זאת עברו כבר 30 שנה ?

אני ממליץ על מכונה של נספרסו עם מקציף חלב יש להם את ה U עם מקציף המחיר הרשמי הוא 1490

אפשר להתווכח בחנות ולקבל בזול יותר

אם אפשר לותר על החלב אז המחיר הוא עוד יותר זול

היתרונות :

1. לא צריך לעבוד קשה בכדי לקבל קפה איכותי ומיד (לטחון, להעביר , לחכות למכונה שתתחמם ועוד , תוך 10-15 שניות יש את האספרסו מוכן)

2 . מגוון טעמים גדול

חסרון עיקרי :

מחיר הקפסולה , לא זול.

בהצלחה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

נמסיס: המטחנה בעלת להב אחד, כמו קוצצת תבלינים או טוחנת אגוזים. בדרגה הכי נמוכה היא לא עובדת, בדרגה הכי גבוהה היא עובדת :lol: יש לה רק אופציה של on/off אל לנו לשכוח שמדובר במכונה בת 30 שנה. בדקנו אותה והיא טוחנת לרמה קצת יותר גסה ממכונה בבתי קפה (עבדתי תקופה ארוכה כבריסטה) תוך 10-15 שניות. אני מאמין שאפשר להשאיר אותה פועלת זמן ארוך יותר ולקבל טחינה דקה במידה מספקת.

ירון: אנחנו מודעים ליתרונות והחסרונות של מכונה שמשתמשת בקפסולות לעומת קפה טחון מבחינת עלויות, אין בעיה של זמן כמו שאמרתי, אפשר להדליק את המכונה ולחכות שתתחמם לפני הטחינה או לחילופין לטחון כמות שתספיק ליומיים שלושה ולשמור בכלי ואקום. ראיתי גם שיש מכונות שעובדות גם עם קפסולות וגם עם קפה טחון כך שזה סוויט ספוט מעניין.

ההתלבטות העיקרית שלי בכל הנוגע לקפסולות היא איכות הקפה, מאחר ואין לי שליטה על גודל הטחינה ואין לי מושג מה באמת נכנס לקפסולות האלה. כאן אני קונה פולים מבית קלייה שאני מכיר (אכיר, בהמשך) טוחן איך שמתאים לי ואולי אפילו מתארגן על קלייה לפי דרישה.

אני אשמח אם מי מהצופים/מגיבים יוכל לציין איזה מכונות יש בבעלותם ולתת חוות דעת קצרה. אפילו מספיק לי טוב/לא טוב, מתחמם מהר/לאט, לכמה כוסות מספיק מיכל המים, מה העלות של המכונה ובאיזה סוג קפה משתמשים.

שוב תודה לכולם על ההיענות.

פורסם

אין לי שום הבנה במכונות שעובדות עם קפה טחון, אבל לנו יש בבית נספרסו מאסטריה ואנחנו מאוד מרוצים. המכונה באה עם מקציף שעובד על קיטור, אז אתה מרגיש טיפה כמו בריסטה. עלתה משהו כמו 1600.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

מה שמדאיג אותי בקניית מכונה של נספרסו זה חוסר ההתאמה שלה לקפסולות אחרות, אז אני בעצם שם את עצמי במצב של לקוח שבוי. אם הם יפסיקו לייצר את ה"טעם" שאוהבים אז צריך להפתשר על דבאים אחרים שיש להם ואם חו"ח הם יפשטו את הרגל אז המכונה תלך לפח. לכן אני עדיין נוטה לכיוון של מכונה שתעבוד עם קפה טחון במקום או בנוסף לקפסולות.

פורסם
מה שמדאיג אותי בקניית מכונה של נספרסו זה חוסר ההתאמה שלה לקפסולות אחרות, אז אני בעצם שם את עצמי במצב של לקוח שבוי. אם הם יפסיקו לייצר את ה"טעם" שאוהבים אז צריך להפתשר על דבאים אחרים שיש להם ואם חו"ח הם יפשטו את הרגל אז המכונה תלך לפח. לכן אני עדיין נוטה לכיוון של מכונה שתעבוד עם קפה טחון במקום או בנוסף לקפסולות.

לפי סדר עדיפות של טעם ואיכות:

1. מכונת קפה טחון עם מטחנה צמודה טובה (מינימום 2000 ש"ח), עם קפה טרי ובריסטה שיודע מה הוא עושה.

***הכנס פער די גדול כאן*****

2. נספרסו

3. מכונות קפסולות אחרות / מכונות אוטומטיות

4. מכונת קפה טחון ללא מטחנה/מכונות פודים

יש עשרות סוגים של קפסולות חלופיות שמתאימות לנספרסו. הן פשוט גרועות.

נספרסו בעצמה לא הולכת לשום מקום, יש לה לא פחות מ-21 סוגי קפסולות קבועות והמספר גדל כל הזמן. זאת בנוסף למהדורות מוגבלות שיוצאות מדי כמה חודשים.

פורסם

יש לי גם נספרסו (פיקסי ללא איירוצינו-מקציף חלב) וגם מכונת קפה שאני טוחן את הקפה,כולל 5 סוגי קפה ומטחנה,אני כל כך מרוצה מהנספרסו שאני לא משתמש במכונה השנייה. הכנת הקפה מהירה,לא צריך שום הכנות מיוחדות ומתחממת תוך שניות ספורות. איכות הקפסולות גבוה מאוד,והקפה יוצא מאוד טעים. לאט לאט לומדים איזה קפסולה אוהבים והשירות של נספרסו יוצא מגדר הרגיל. בתור משתמש מתחיל עם הנספרסו רכשתי בזמנו את ערכת המתחילים(או בשם אחר ששכחתי את שמו) שעולה בערך 150 ויש שרוול מכל טעם. בשרוול יש 10 קפסולות וזה יצא שווה בזמנו במסגרת הדיל שתפסתי. כמו כן קונים מכונת נספרסו,עדיף גם להשתמש בקפסולות נספרסו ולא בתחליפים.

יש הרבה דגמים מתוחכמים וכאלה שפחות,בדוק מה עומד בתקציב שלך.

בהצלחה!

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אצלי יש פיקסי עם אירוצ'ינו וכל המשפחה מרוצה (חוץ מהבן הבכור שעליו מוטלת משימת הכנת הקפה).

נספרסו היא ענף של נסטלה, אחת מחברות המזון הגדולות בעולם, לא חבר קיקיונית שתעלם בלי הודעה מראש.

עות ערכה דומה לזו שיש אצלי צריכה לעלות בסדר גודל של 800-1000 ש"ח, תלוי באיזה חנות ומה כושר המיקוח שלך. הקפסולות עולות בין 20-25 ש"ח לעשיריה, בהתאם לסוג. כיום חנויות נספרסו הופכות נפוצות בקניונים כך שלא צריך להתבסס על שירות המשלוחים היקר (או המחייב הזמנת 10-20 שרוולים בבת אחת, לפי המקום בארץ).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...