Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בחודש יוני החנתי את רכבי על המדרכה בדרך המכבים בראשון לציון(מאחורי איזור התעשיה-מסעדות), על המדרכה יש סימון של חניה בהמשך לחניה כחול לבן.

בנוסף יש שלט עם שלט גדול של חניה על המדרכה, ובקטן כתוב

"מותרת חניה על המדרכה משעה 19:00 עד 7:00 בבוקר בהתאם לסימון בלבד".

מיותר לציין שאם הייתי מבחין בכך לא הייתי מחנה, אך מתוך הרגל שאני מחנה בלילה בכלל לא הסתכלתי על השלט.

בכל מקרה, לפי דעתי אין כל הצדקה לתמרור הזה מלבד סחיטה של האזרח.

קבלתי דוח של 500 ש"ח עם הסעיף

"העמדת/ החניית רכבך הנ"ל על מדרכה שלא נקבעה כמקום חנייה מוסדר סעיף 11 (2) מס"ד 016"

הגשתי ערעור לעירייה עם בקשה לבטל את הדוח \ לשנות את הסעיף ל"חנייה שלא בהתאם להוראות השילוט" ונענתי בשלילה,

הטענה העיקרית שלהם הינה " לחובתך נרשמה ברירת משפט בגין חניה על המדרכה, חניה על המדרכה הינה איסור הקבוע בחוק.

בשל חנייתך עוברי הדרך במקום נאלצו לרדת מהכביש ולסכן את חייהם.

לפי דעתי הסעיף שקבלתי בדוח כלל איננו נכון, מכוון שהמקום שהחנתי את רכבי הינו מקום חנייה מוגדר, כיאה לכך יש סימון על המדרכה ויש תמרור המתיר חניה בשעות מסויימות.

דבר שני, לא סיכנתי אף עובר דרך מכיוון שלא חסמתי את המדרכה, המקום שמסומן איננו מדרכה שהולכים עליה אלה רק מדרכה שסוגרת את מפלס החנייה שלפנייה.

אם אני מסכן את עוברי הדרך כשאני מחנה את רכבי ביום שהראות מצויינת, אז העירייה מסכנת פי כמה וכמה כשהיא מתריה שם חנייה כאשר המקום חשוך והראות פחות טובה פי כמה וכמה.

כמו כן ב 10 דקות שהמתנתי שם, במדרכה ממול הגיעה אישה אחרת והחנתה את רכבה, למזלה עדכנתי אותה שהחנייה אסורה, תחילה היא אומרת לי החניה מותרת, תסתכל על השלט בביטחון מלא ואחרי שהיא קראה בבירור היא הודתה לי והזיזה את רכבה.

אחרי 10 דקות חזרתי לשם לצלם את התמרור והפלא הגדול שהמקום חנייה כבר נתפס ע"י אזרח מסכן אחר.

כשערערתי על הדוח שלחתי גם מכתב לראש העיר דוב צור עם טענה שהמטרה העיקרית של התמרור הינה סחיטה של האזרחים ולא הגיוני שבעשר דקות 2 אנשים טועים ועושים את אותה העבירה. כמובן שהלשכה לא התייחסה לתוכן ורק העבירה את המכתב הלאה ליועצת המשפטית לדחות לי את הדוח.

מכיוון שאין באפשרותי להגיש ערעורים נוספים, לפחות ככה כתוב במכתב שקבלתי מהעירייה, האם זה נכון?

אני מתכוון ללכת איתם לבית משפט, אני מרגיש שהדוח הנ"ל ממש לא הוגן, ואם כבר לקבל דוח אז לפחות על הסעיף הנכון שאם אני לא טועה הוא 250 ש"ח.

האם יש לי בסיס לדרוש שינוי הסעיף \ ביטול הדוח מכיוון שהסעיף לא נכון?

האם יש סיבה מוצדקת בכלל לאסור חניה בשעות היום במקום הנ"ל?

בדר"כ תמרור חניה מציבים לפני החניה ולא אחריה, כאן התמרור מוצב אחרי \ מול החניה ולא לפני החניה.

האם אפשר להתייחס לתמרור בתחילת הרחוב לחנייה הנ"ל והתמרור המתיר חנייה בשעות מסויימות רק לחניות שממול? האם אפשר לטעון את זה כטיעון מוצדק בפני השופט?

מצטער על אורך המלל,

תודה, דניאל.

20130619_140928.jpg

20130619_140935.jpg

20130619_140944.jpg

20130623_200515.jpg

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

החנייה על המדרכה היא בניצב לכיוון הנסיעה, ולכן דרך השילוט הזו היא הנכונה.

שילוט בתחילת מקום החנייה רלוונטי רק בחנייה במקביל.

לפי התמונה נראה שאין ממש בדברי העיריה ש"הולכי רגל נאלצו לרדת מהמדרכה", חבל שלא צילמת את רכבך במקום החנייה לפני שיצאת, יכלת להוכיח כי לא חסמת את המדרכה (ליד העצים).

העיקרון הוא כזה, השילוט קובע כי משעה 19:00 ועד 07:00, זהו מקום חנייה לכל דבר, משעה 07:00 ועד 19:00 זוהי מדרכה לכל דבר.

בדוק קודם כל האם התמרור עבר בוועדת התמרור המקורית, אולי יש שם גם היגיון מדוע מותר בערב ואסור ביום.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
החנייה על המדרכה היא בניצב לכיוון הנסיעה, ולכן דרך השילוט הזו היא הנכונה.

שילוט בתחילת מקום החנייה רלוונטי רק בחנייה במקביל.

לפי התמונה נראה שאין ממש בדברי העיריה ש"הולכי רגל נאלצו לרדת מהמדרכה", חבל שלא צילמת את רכבך במקום החנייה לפני שיצאת, יכלת להוכיח כי לא חסמת את המדרכה (ליד העצים).

העיקרון הוא כזה, השילוט קובע כי משעה 19:00 ועד 07:00, זהו מקום חנייה לכל דבר, משעה 07:00 ועד 19:00 זוהי מדרכה לכל דבר.

בדוק קודם כל האם התמרור עבר בוועדת התמרור המקורית, אולי יש שם גם היגיון מדוע מותר בערב ואסור ביום.

איך אפשר לבדוק זאת בוועדת התמרורים? איפה יש מאגר?

אני מסכים איתך שהשילוט קובע שעות חניה מסויימות, אך זה עדיין מקום חניה בם בשעות היום, רק שהחניה אסורה בו.

דוגמא אחרת, ברחובות מסויימים כתוב שהחניה בתשלום בין שעות מסויימות, אין מידע לגבי שעות הערב אז מכאן ניתן להסיק שהחניה מותרת, אם מישהו מחנה בשעות היום ולא משלם הוא מקבל דוח 100 ש"ח על זה שהוא לא לא ציית לתמרור בתחילת הרחוב.

כאן יש סימון על המדרכה שמראה את המקום של החניה, ואישור לגבי שעות מסויימות.

לגבי שעות אחרות אין שום דבר, אם יש סימון על המדרכה מבחינתי זה נועד כדי לסמן את זה כמקום חניה בייחוד שאינני חוסם את המדרכה.

הטעות שלי כאן שהחניתי בניגוד לתמרור שמתיר חניה בשעות מסויימות.

אני חושב שמגיע לי דוח, אך לא מגיע דוח של 500 שקל. זה לא שסתם ככה החלטתי להחנות על מדרכה ולהפריע לתנועה.

אחרי הכל החניתי על מדרכה שכן מיועדת להיות מקום חניה.

לבית משפט אני מתכוון לבוא עם הוכחות של לפחות 10 מכוניות שעשו את אותה הטעות בפרק זמן קצר יחסית להראות שהבעיה הינה בחניה ולא בנהגים

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

לאט לאט אשתדל לענות על כל שאלותיך, אם אפספס אני מצטער מראש, תסב את תשומת לבי אם שכחתי משהו.

בעירייה צריך להיות היסטוריה של התמרור, פרוטוקול של ועדת התמרורים לאישור, כמו כן אישורים הנדסיים אם נדרשים. אם לא נמצא פרוטוקול כזה יש מקום לשקול פנייה לבית המשפט, כיוון שהתמרור הוא ספק חוקי (יכול להיות שהפרוטקול קיים ולא מצאו אותו, יכול להיות שאין פרוטוקול).

בכל מקרה הדרך לבית המשפט מתחילה שם, צריך לעשות שיעורי בית לפני ההחלטה ללכת למשפט.

מקום חנייה בכחול לבן הוא כברירת מחדל חינמי, אלא אם יש תמרור המורה אחרת. לכן למשל כחול לבן ללא תמרור דינו חנייה חינמית.

מדרכה כברירת מחדל אסורה החנייה, אלא אם יש תמרור המורה אחרת.

בשני המקרים כשיש תמרור תחום בשעות, מחוץ לשעות התמרור מצב ברירת המחדל קיים. ולכן הכחול לבן מחוץ לשעות התשלום חינמי והמדרכה מחוץ לשעות המותרות חוזרת להיות מדרכה לכל דבר לעניין.

כמו שכתבתי קודם נראה שאין ממש בטענת העירייה על חסימת המדרכה, אך החוק היבש לצדם כאן (בתנאי שהתמרור חוקי כמובן).

אגב לא יעניין את בית המשפט כמה טעו באותה טעות, במקסימום ימליצו לעירייה להתקין שלט ברור יותר, הקנס שלך יישאר על כנו.

העצה שלי - בדוק ברישומי העירייה את היסטוריית התמרור. אנחנו בכל אופן כאן אם תרצה להתייעץ לגבי המידע שתמצא או לא תמצא בנוגע לתמרור. ורק אחר כך שקול את האופציות לשלם או לבקש להשפט.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הבנתי, איך אני בודק את ההיסטוריה של התמרור?

מאיזו מחלקה בעירה עלי לבקש את ההיסטוריה של התמרור?

איך עושים זאת בדרך "הקלה ביותר"?

הבנתי את ההסבר שלך, אך עדיין - להגיד שהחנתי את רכבי במקום שאינו מוגדר כמקום חניה זאת טענה לא נכונה, כי זה כן מוגדר מקום חניה - רק לא בשעות שהחנתי את רכבי שם.

נגיד שבדקתי את חוקיות התמרור והוא איננו חוקי ולא עבר את האישורים הנדרשים, אז הם יכולים לטעון שהחנתי את רכבי על המדרכה ולכן הדוח כן מוצדק ללא קשר לשעות \ לתמרור המוצב, או שברגע שהתמרור לא חוקי הדוח מתבטל?

תודה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

היסטוריית התמרור אמורה להיות במחלקת תעבורה בעירייה.

ככה זה לפחות היה בבית שמש לפני 6 או 7 שנים, אני לא מעודכן כל כך איך זה היום ובעיריות אחרות.

שוב מבחינת החוק, כשהתמרור לא בתוקף זאת מדרכה לכל דבר, זה לא משנה שיש שם קווי תחימה של חנייה ותמרור לא פעיל. בשעות הבוקר מבחינת החוק התיאור לא קיים ולסימון התחימה אין משמעות חוקית בפני עצמו.

יכול להיות שיטענו באם התמחור אינו חוקי שהמקום הוא מדרכה בכל שעות היממה. אבל זה לא אומר ששיטת מצליח לא יכולה להצליח אם אכן לא יימצא תיעוד של חוקיות התמרור.

שליחת מכתב עם צילום מסמכי התמחור מ העירייה (או העדר שלהם) בציון כי התמחור אינו חוקי יכול להצליח.

בכל מקרה אני לא מכיר אף פסיקה מנחה שניתן להסתמך עליה בנושא.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...