Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד שבוע פחות יום יש לי משפט בגין אשמה בתאונת דרכים עם נפגעים.

המקרה: בצהרי היום , אני ביצעתי פרסה בכביש דו סטרי מקווקוו (ככה רושמים?) ולכן אני משאר שהפרסה חוקית , תוך שאני כמעט מסיים את הפרסה , ה״אף״ של הרכב כבר ״נוגע״ בצד השני של המדרכה , פוגע בי קטנוע (עם מורכב מאחור) בגלגל הקדמי של הרכב עקב סטייה של הקטנוע וניסיון הימלטות ברגע האחרון לצד הכביש (אני מניח שבצורה אינסטקטיבית) .

שני הרוכבים ״עפים״ מהקטנוע ואחד מהם נוחת על מכסה המנוע שלי והשני על הרצפה לייד . אני מסדיר את הנשימה ויוצא לעזור להם. בשורה התחתונה שניהם בריאים ושלמים ואני מודה על כך ( גם אם אני אשם וגם אם לא ) .

אשמה: על הנייר ומקריאה ברשת , כמעט תמיד זה שביצע את הפרסה אשם , מן הסתם היה צריך לוודא במאה אחוזים שניתן לבצע את הפרסה מבלי לסכן אף משתמש בדרך .

רוכב הקטנוע - לא יודע , לי נראה שהוא בקלות יכול היה להמנע מפגיעה בי , אם היה נוסע במהירות המותרת והיה מרוכז בכביש בצורה טובה (אולי ללא מורכב). לי זה הרגיש שרק ברגע האחרון הוא קלט שיש רכב שחוסם לו את התנועה וכשהוא קלט את זה כבר היה מאוחר מידי. כמו כן לאחר התאונה , לא היה לשני הרוכבים שום טענה כלפיי וכולנו התנהגנו כמו אנשים בוגרים ונתנו לבוחני התנועה לעשות את העבודה.

יש לציין שאחד הרוכבים פונה באמבולנס אבל שניהם היו בהכרה ושניהם שוחחרו באותו יום לביתם.

אני- פעם ראשונה שאני מבצע תאונה ברכב שבה האשמה( על הנייר) וע״פ דעתם של בוחני התנועה היא שלי .

לאחר התאונה , ניסית אינספור פעמים לנסות לשחזר ולהבין איפה טעיתי וככל שהזמן עובר אני מרגיש שלא יכולתי לעשות שום דבר אחרת . נכון , אני מודע לכך שאין ״יותר מידי״ זהירות אבל עדיין , אני מרגיש שנהגתי בזהירות וגם אם הצדק איתי או שלא , אני יודע שלפני הפרסה בדקתי את השטח וברגע הפרסה הייתי משוכנע שאין אף רכב שאני עלול להפריע לו.

שדה הראייה לשני הכיוונים הוא דיי מוגבל ובמידה וישנם רכבים חונים בצד הדרך אז בכלל צריך להאט את המהירות מכייון שאלו כבישים דיי סוהנים , כמובן שבמצב כזה אני צריך להזהר שבעתיים אך גם כלי הרכב שבאים ממול ושדה הראייה שלהם לא כל כך טוב.

משטרה- המשטרה הגיע תוך כמה שניות , עשו מה שעשו , רצו שאתן עדות , לאחר ויכוחים , הוחלט שאתן עדוןת ביום למחרת . הרישיון נלקח ממני באותו הרגע וניתן לי רישיון זמני ל24 שעות , אך לאחר מתן עדותי ביום שלמחרת , הוחזר אליי הרישיון.

בית משפט- מה הצפי? במידה ואני אשם , מניסיון של אחרים , מה הגרוע ביותר שיכול לקרות?

יש סיכוי ״לנצח״ בלי עו״ד? באיזה ״עין״ בית המשפט רואה אותי במידה ואני מגיע ללא ייצוג , עקב היותי סטודנט שקצר במזומנים.

אני 2 - יש לצייון שאני מחזיק ברישיון על רכב ועל דו גלגלי כמעט 7 שנים , בכל אותה תקופה יש לי שתי עבירות תנועה , אחת על הקטנוע(זכות קדימה) ואחת על הרכב (עקיפה , פס לבן).

אשמח לקבל הערות , מחשבות וניסיון חיים. תודה מראש , מבטיח לעדכן.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם
בעוד שבוע פחות יום יש לי משפט בגין אשמה בתאונת דרכים עם נפגעים.

המקרה: בצהרי היום , אני ביצעתי פרסה בכביש דו סטרי מקווקוו (ככה רושמים?) ולכן אני משאר שהפרסה חוקית , תוך שאני כמעט מסיים את הפרסה , ה״אף״ של הרכב כבר ״נוגע״ בצד השני של המדרכה , פוגע בי קטנוע (עם מורכב מאחור) בגלגל הקדמי של הרכב עקב סטייה של הקטנוע וניסיון הימלטות ברגע האחרון לצד הכביש (אני מניח שבצורה אינסטקטיבית) .

שני הרוכבים ״עפים״ מהקטנוע ואחד מהם נוחת על מכסה המנוע שלי והשני על הרצפה לייד . אני מסדיר את הנשימה ויוצא לעזור להם. בשורה התחתונה שניהם בריאים ושלמים ואני מודה על כך ( גם אם אני אשם וגם אם לא ) .

אשמה: על הנייר ומקריאה ברשת , כמעט תמיד זה שביצע את הפרסה אשם , מן הסתם היה צריך לוודא במאה אחוזים שניתן לבצע את הפרסה מבלי לסכן אף משתמש בדרך . כן ידידי, היית צריך כי זו לשון החוק ובציטוט חופשי ...למנוע הטרדה או הפרעה סחכון או נזק....

רוכב הקטנוע - לא יודע , לי נראה שהוא בקלות יכול היה להמנע מפגיעה בי , אם היה נוסע במהירות המותרת והיה מרוכז בכביש בצורה טובה (אולי ללא מורכב). למה אתה מטיל עליו את האחריות?לי זה הרגיש שרק ברגע האחרון הוא קלט שיש רכב שחוסם לו את התנועה וכשהוא קלט את זה כבר היה מאוחר מידי. למה אתה חושב בשבילו שוב?כמו כן לאחר התאונה , לא היה לשני הרוכבים שום טענה כלפיי וכולנו התנהגנו כמו אנשים בוגרים ונתנו לבוחני התנועה לעשות את העבודה.

יש לציין שאחד הרוכבים פונה באמבולנס אבל שניהם היו בהכרה ושניהם שוחחרו באותו יום לביתם.

אני- פעם ראשונה שאני מבצע תאונה ברכב שבה האשמה( על הנייר) וע״פ דעתם של בוחני התנועה היא שלי .

לאחר התאונה , ניסית אינספור פעמים לנסות לשחזר ולהבין איפה טעיתי וככל שהזמן עובר אני מרגיש שלא יכולתי לעשות שום דבר אחרת . נכון , אני מודע לכך שאין ״יותר מידי״ זהירות אבל עדיין , אני מרגיש שנהגתי בזהירות וגם אם הצדק איתי או שלא , אני יודע שלפני הפרסה בדקתי את השטח וברגע הפרסה הייתי משוכנע שאין אף רכב שאני עלול להפריע לו.

שדה הראייה לשני הכיוונים הוא דיי מוגבל אם תגיד את זה במשפט - אכלת אותה ובגדול. שים לב למה שאמרת. בנוסף לציטוט החופשי מתקנות התעבורה מלמעלה, אסור לפרסס כשאין שדה ראיה מספיק (עקומה או ישרה עם עליה/ירידה) ובמידה וישנם רכבים חונים בצד הדרך אז בכלל צריך להאט את המהירות מכייון שאלו כבישים דיי סוהנים סואנים, כמובן שבמצב כזה אני צריך להזהר שבעתיים אבל לא נזהרת אך גם כלי הרכב שבאים ממול ושדה הראייה שלהם לא כל כך טוב.

משטרה- המשטרה הגיע תוך כמה שניות , עשו מה שעשו , רצו שאתן עדות , לאחר ויכוחים ויכוחים עם שוטרים במקום התאונה?! נקווה שזה לא יעמוד לך לרועץ במשפט., הוחלט שאתן עדוןת ביום למחרת . הרישיון נלקח ממני באותו הרגע וניתן לי רישיון זמני ל24 שעות , אך לאחר מתן עדותי ביום שלמחרת , הוחזר אליי הרישיון.

בית משפט- מה הצפי? במידה ואני אשם , מניסיון של אחרים , מה הגרוע ביותר שיכול לקרות? שלילת מינימום של 3 חודשים, שלילה ארוכה לזמן ארוך על תנאי וקנס כספי משמעותי

יש סיכוי ״לנצח״ בלי עו״ד? קטן עד קלוש באיזה ״עין״ בית המשפט רואה אותי במידה ואני מגיע ללא ייצוג , עקב היותי סטודנט שקצר במזומנים.לבית המשפט אין עינים. יש לו עובדות והתרשמות מנאשם שלוקח אחריות. תודה, תתרפס, תתחנן תכרע על ארבע ותבטיח כי לא תעשה זאת שוב ולא "תנצח". אולי תפסיד פחות

אני 2 - יש לצייון שאני מחזיק ברישיון על רכב ועל דו גלגלי כמעט 7 שנים , בכל אותה תקופה יש לי שתי עבירות תנועה , אחת על הקטנוע(זכות קדימה) ואחת על הרכב (עקיפה , פס לבן).

אשמח לקבל הערות , מחשבות וניסיון חיים. תודה מראש , מבטיח לעדכן.

חוץ מזה, סע בזהירות

בהצלחה

פורסם

אבי - נראה לי שהדיון על הארועים מיותר.

לפות"ש הייתי אומר - פנה בדחיפות לעו"ד. רק לפניכן - בדוק עם סוכן הביטוח שלך אם במסגרת הביטוח יש כיסוי כלשהו להגנה משפטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התגובה המהירה , אבי :)

האם יש משקל לזה שהרישיון לא נלקח לי ל30 יום אלא הוחזר אליי ע״י קצין ביום שלאחר התאונה?

מה הסדר גודל הכספי בלקיחת עו״ד והאם יש טעם לקחת אחד במועד כל כך קצר?

פורסם

האשמה בתאונה היא שלך חד משמעית.

בפרסה כמו ברוורס מוטלת עליך אחריות מקיפה מאוד.

סעיף 44 לתקנות התעבורה:

. (א) לא יפנה נוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיוון הנגדי (להלן - פניית פרסה), אלא בנסיבות שאין בהן הפרעה לתנועה או סיכון לעוברי דרך, ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או לפסגה תלולה או במקום שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המתקרב מכל צד שהוא.

(ב) בכפוף לאמור בתקנת משנה (א), מותר לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה.

שים לב שלפי סעיף ב' לא בהכרח ניתן לפנות פניית פרסה רק על סמך הנתונים שסיפקת.

אשם תצא בכל מקרה כנראה, עו"ד ייקח לך כסף אבל כנראה יקצר לך את השלילה (בפועל ועל תנאי). תעשה את החושבים שלך מה אתה מעדיף.

אין משקל אמיתי לזה שהרשיון לא נלקח לך מנהלתית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני בטוח כמו שזה שהגיב מעלי שיש בביטוח הגנה משפטית,בד"כ זה סביבות 5000 שח וגם אם שולחים יצוג ,אז מה שהתביעה רוצה זה מה שעו"ד סוגר -(לא מתאמץ יתר על המידה) ,בתאונה עם ניפגעים (פגיעה של ממש)ככה זה ניקרא יש פסילת מינימום שנע בין3-6 חודשים,כי בפועל אתה אשם ,חסמת דרכו של אחר,

לפי דעתי תגיע למשפט ותיראה לאן נושבת הרוח ואים רוצים פסילה בפועל תידחה את המשפט,לצורך יעוץ עם עו"ד

פורסם

סליחה על הבורות , אבל בנוגע למה שכתבת ,אפשר לבקש להתייעץ עם עו״ד ביום המשפט ובכך לדחות המשפט?

ההגיון אומר שצריך להתייעץ עם עו״ד עד המשפט ולא לבקשת זאת באותו היום.

פורסם

נסה ליצור קשר עם התובע לפני המשפט ולהגיע עימו לעיסקת טיעון , תראה מה הוא מציע

או ביום המשפט גם עם התובע.

תראה כי העיסקה מתאימה לך תסגור את זה באותו יום

לא ייראה לך , תבקש מהשופט דחיה כי הבנת מהתובע את רצינות המקרה ואתה רוצה להתייעץ עם עו"ד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לדעתי האישית אתה בבעיה קשה, ואני במצבך לא הייתי מעז להגיע ללא עו"ד.

בהתחשב בעבר שלך (אמנם רק 2 עבירות, אבל 2 עבירות חמורות!), אני חושב שבית המשפט עלול בהחלט להחמיר איתך.

פורסם
סליחה על הבורות , אבל בנוגע למה שכתבת ,אפשר לבקש להתייעץ עם עו״ד ביום המשפט ובכך לדחות המשפט?

ההגיון אומר שצריך להתייעץ עם עו״ד עד המשפט ולא לבקשת זאת באותו היום.

שלום לך.

התגובות שקיבלת כאן הם נכונות מחברי הפורום.

רק אני אומר לך ומציע לך,תאמין לי אני לא טועה .אתה מגיע ביום המשפט לתובע ואים הוא אומר לך פסילה .תידחה את המשפט .ותגיד לתובע לצורך היתייעצות עם עו"ד.ככה עושים וזה מקובל.

רק תדע שמה שכתבת וציינת את פרטי המקרה אתה אשם במאה אחוז

אפשרי להוציא אותך בזול(רק צריך לראות את כלהחומר שנימצא בתביעות)

פורסם

אפשרי גם ללכת לתביעה לפני המשפט ולראות מה הם דורשים.

יש מצב שהם לא ידרשו שלילה בפועל. אני גם עשיתי תאונה עם אופנוע באשמתי.

אמנם הוא התאשפז רק יום למחרת ולא הגיעו בוחנים למקום, אבל קיבלתי קנס ועל תנאי.

פורסם

תביעה? איך ניגשים אליהם ? מה הפרוצדורה?

לתפוס אותם בזמן שהם מלקקים את הפצעים אחרי היום( ליברמן)

פורסם

תאורטית , במידה ואני מורשע , יש סיכוי להשאיר את הרישיון הדו"ג בתוקף?

יש למישהו ניסיון בנושא?

פורסם
תאורטית , במידה ואני מורשע , יש סיכוי להשאיר את הרישיון הדו"ג בתוקף?

יש למישהו ניסיון בנושא?

אם אתה מורשע ותקבל פסילה בפועל, זה תקף לכל דרגות רשיון הנהיגה שלך.

צריך להילחם כדי שיסבו את הרשיון לדו גלגלי, וזה לא קל.

אני מקווה שאי לא מאכזב אותך אבל זה המצב.

פורסם
תביעה? איך ניגשים אליהם ? מה הפרוצדורה?

לתפוס אותם בזמן שהם מלקקים את הפצעים אחרי היום( ליברמן)

התכוונתי לגשת ליחידה התביעה במשטרה...

פשוט ללכת למטה המשטרה ששלח לך את הזימון ולשאול אותם. יש שם 'תובעים' ואיתם אתה צריך לדבר.

כשאני הלכתי למשל הם אמרו לי מראש שאין סיכון לרישיון ושהם ידרשו רק קנס ופסילה על תנאי.

בנוסף לכך, האם יש בידך את כתב האישום? אם לא אז מאד כדאי שתוציא אותו ממזכירות בית המשפט.

• תוכן חדש...