Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי הטאנצ'י באנטי (בתוך טבעון, בכניסה לרחוב הגפן) היא פיצה די טובה אבל היא גם לא זולה.

מה שכן היא גם דקה, אבל אני גם לא אוהב את זה שיש חצי קילו של בצק בפיצה ומאה גרם של תוספות למעלה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבל, פעם הם היו זולים וטובים.

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

למרות שהסטנדרטים שלי נמוכים\מגעילים (קיבוצניק) הכנתי מספר פיצות פשוטות לפי המתכון פה:

http://www.pizzot.co.il/recipesinfo.aspx?type=1&recipe=18

לא הייתי אומר שזה יוצא "זול" - כי אתם באמת צריכים לקנות לא מעט גבנ"צ - אבל יוצא מעולה ומדובר בבצק עבה ומגש גדול. הפיצה הזו הדגימה את המשפט "פשוט וטעים".

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

תודה על האתר

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
נו ו?...אתה מתכוון מבחינה בריאותית? כי אם לא, אז אני קונה פיצה מפיצריה שכונתית בכפ"ס (אמריקן פיצה) ב30 שקל למגש (היה 25 בעבר) ומבחינתי היא טעימה (אבל אם משווים ראש בראש עם האט אז כמובן שהאט לוקחת בגדול) ומספקת תמורה טובה מאוד למחיר, אז מה הבעיה?

גבר, מי שאוכל יותר משני משולשים כבר לא ממש חושב על הבריאות שלו תאמין לי. הנקודה כאן היא לא רק בריאותית אלא גם הטעם והאיכות. ואם מדברים על בריאות אז כן, יש הבדל בין לאכול משולש שעשוי מגבינה אמיתית לעומת גבינת "כפיר" שעשויה משמן קנולה מוקשה. גבינה אמיתית עם 28 אחוזי שומן אולי סותמת את העורקים אבל היא עדיין מספקת ערכים תזונתיים. למי שמתאמן ושומר על דיאטה, משולש אחד בשבוע לא יהרוג אף אחד.

אתה אוכל שומן צמחי מוקשה במקום גבינה (שלא לדבר על זה שאין סיכוי שזו מוצרלה אמיתית בכלל,שזה גם בגדולות מזייפים)

מה לעשות כשכדור מוצרלה די באפלו עולה כמו סטייק טוב באותו משקל , אין פיצה זולה איכותית כי טכנית אי אפשר להכי כזו.

וגם לא בריאה.

אני בעיקר קונה גבינה ומכין בבית עם מוצרלה אמיתית.

כשאני חש עצלן (כלומר לרוב :)) כדור מוצרלה באפלו, כמה פרוסות פפרוני ובסיס פיצה קפוא של זוגלובק סוגרים את הפינה :)

להתעסק עם הבצק זה כבר גדול עלי...

אתה כנראה מתכוון למוצרלה של תנובה שקונים במעדניות במשקל. היא עולה משהו באזור ה 80 שקל לקילו. לעומת זאת, המוצרלה שהפיצריות משתמשות בהן לא מגיעות למחיר הזה כלל וכלל. המוצרלה עולה בערך כמו גבינת עמק בין 45 ל 60 שקל לקילו (תלוי בכמות הגבינה שהפיצריה קונה). מערבבים בדרך כלל עמק עם מוצרלה מסיבה אחת. גבינת המוצרלה לבד אין לה ממש טעם. אני מבטיח לך שאם תעשה פיצה עם גבינת מוצרלה בלבד לא תהנה מהטעם מי יודע מה. היתרון של המוצרלה לעומת העמק הוא שכאשר היא באה במגע עם חום אז המוצרלה נשפכת לצדדים ונותנת צורה ומרקם יפים לגבינה. גבינת העמק היא זאת שנותנת את הטעם לפיצה.

זאת בדיוק הבעיה, גם פיצות עממיות עם שומן צמחי מוקשה עולות 60-70 ש"ח. איך אתה יכול לדעת מה הם שמים לך?

חוץ מזה, אין על פיצה עם בולגרית. לא צריך מוצרלה וגבינה צהובה, זה לטוסטים.

על טעם וריח אין להתווכח. אם אתה אוהב את זה אז אשרייך. אני אישית לא אוהב יותר מדיי סוגי גבינות כי זה מבלבל את חוש הטעם שלי. לא יודע אם יש את זה בארץ אבל בחו"ל הייתי אוכל פיצה עם 5 סוגי גבינות. תאמין לי שהטעם נהרס בגלל זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
גבר, מי שאוכל יותר משני משולשים כבר לא ממש חושב על הבריאות שלו תאמין לי. הנקודה כאן היא לא רק בריאותית אלא גם הטעם והאיכות.

או, זאת אכן בדיוק הנקודה. אציין גם שאני תמיד אוכל מגש שלם (פיצריה שכונתית, דומינוס, האט, לא משנה..מזל שיש גנים טובים :-D), ואם מבחינתי הטעם של הפיצה מספק ונותן תמורה טובה ל30 שקל ששילמתי, אז מה אכפת לי שבפצירייה X משתמשים בגבינת שקר-כשלהו שעלתה 100 ש"ח לקילו?

אגב, כתבתי פעם בחודשיים-שלוש, אבל בתקופות מסויימות (שלבי הכרעה בצ'מפיונס למשל) זה יכול להגיע גם לפעמיים בחודש-חודש וחצי, וממש לא בא לי לשלם 50 שקל למגש בפיצה האט (הפייבוריט שלי, לטעמי הרבה יותר טובה מדומינוס).

פורסם

למוצרלה יש טעם בהחלט, הוא אמנם טעם חלש אבל קיים, אני אישית ישר מרגיש בטעם אם הגבינה היא "עמק" או שזה מוצרלה על הפיצה.

ד"א פיצה 4 גבינות לטעמי זה מצוין, לא שראיתי את זה בארץ בפיצריות אלא רק במסעדות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שאלה על הכנת פיצה ביתי.

הבנתי שהטמפ' צריכה להיות בין 180-200 מעלות אבל איך אני אמור לכוון את התנור?

להפעיל את שני גופי החימום או רק את התחתון?

פורסם

שני הגופים. אני אוהב לתת מכת חום עזה, כמו לחם, על 230.

180 בטוח לא. אתה יודע מה?!? נסה פעם ככה ופעם ככה, ודווח.

לפיצה לא צריך גבינות יקרות, אני מסתפק בשילוב של עמק ו"מוצרלה" עם קצת "פרמזן",

כולם תוצרת הארץ (מכאן המרכאות).

מוצרלה בלבד (תוצרת הארץ) היא חסרת טעם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא פעם ולא פעמיים קניתי והכנתי מאפים (לא רק פיצות) עם מוצרלה תוצרת הארץ שביקשתי במעדנייה שיגרסו אותה.

גם אנשים אחרים אכלו, ולא נשארו אדישים, חלק שאלו למה הגבינה יותר מלוחה ממה שהם מכירים, וחלק הכירו שזה לא גבנ"צ, אבל כולם הרגישו בשינוי.

לא ניסיתי אגב שילוב של עמק ביחד עם מוצרלה, השילובים היחידים אצלי הם מוצרלה + בולגרית, או 4 גבינות (בחו"ל).

מה שכן זה בהחלט חום גבוה ולא 180, אני בד"כ מכין על סביבות 220.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בדיוק היתה כתבה בנושא בערוץ 2.

המסקנה שלי מהכתבה - כולם משתמשים בתחליפי גבינה, גם היקרות וגם הזולות.

פורסם

תחליפי גבינה זה בסדר גמור, עבדתי 5 שנים בפיצריה וטעמתי את כל השילובים של הגבינות, והכי טעים היה גבינה עם שילוב של תחליף גבינה.

הבעיה עם גבינות שהן מתייבשות מהר בלי שמערבבים אותם עם תחליפי גבינה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
Cerebral אני תמיד מכין רק עם מוצרלה, טעים מאוד.

על טעם וריח אין להתווכח. אני פעם חשבתי לתומי שהפיצריות מערבבות עמק עם מוצרלה כי המוצרלה יותר זולה ולכן שווה יותר למלא פיצה עם מוצרלה מאשר עמק. מסתבר שדווקא לא, מוצרלה עולה כמו ואפילו יותר יקר מעמק. הסיבה היא כמו שאמרתי, התגובה השונה של גבינת עמק וגבינת מוצרלה לחום בתנור.

למוצרלה יש טעם בהחלט, הוא אמנם טעם חלש אבל קיים, אני אישית ישר מרגיש בטעם אם הגבינה היא "עמק" או שזה מוצרלה על הפיצה.

אשרייך. אגב, ישנם חנויות שמוכרות 2 ק"ג של מוצרלה מגורדת מיוחדת לפיצה ב 115 שקלים.

ד"א פיצה 4 גבינות לטעמי זה מצוין, לא שראיתי את זה בארץ בפיצריות אלא רק במסעדות

בישראל נדיר למצוא 4 גבינות בפיצה, בחו"ל זה יותר נפוץ. אתה יודע שבארה"ב הם שמים ברוקולי, פתיתי בשר או עוף ועוד כל מיני תוספות מוזרות? זה פסיכי לגמרי. מעניין מאוד מה שמים במדינות אחרות. אגב, בישראל נהוג לשים טבעות זיתים ירוקים על הפיצה, בארה"ב רק שחורים. לא תמצא שם פיצה עם זיתים ירוקים. משום מה, האמריקאים אוהבים גם פלפל ש'יפקה בתור תוספת. נו? זה לא פסיכי?

הנה סרט מעניין.

http://www.youtube.com/watch?v=ImOHS3zb0xM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בדיוק היתה כתבה בנושא בערוץ 2.

המסקנה שלי מהכתבה - כולם משתמשים בתחליפי גבינה, גם היקרות וגם הזולות.

איזה צירוף מקרים מדהים. בדיוק דיברנו על זה כאן והופיעה הכתבה. זה מראה לך שכל מה שאמרתי כאן היה נכון. אני שמח שראית ואני מקווה גם שאחרים יראו.

בקשר לקביעה שלך שכולם משתמשים בגבינה "מזוייפת". כאן אתה טועה ובגדול. שני הידידות שלי שהן בעלות של פיצריות משתמשות בגבינה אמיתית לחלוטין. זאת הסיבה שהן גם גובות מחיר בהתאם. כמו שאמרתי לך, לא יכול להיות מצב שפיצריה תיגבה פחות מ 40 שקלים כאשר היא משתמשת בגבינה אמיתית, פשוט אין מצב.

מה שמפריע בכל הסיפור הוא שלפעמים שלוחים מתקשרים או מגיעים אישית לפיצריה של אחת מהן ומטיחים בפניה את העובדה שק"מ ממנה ישנה פיצריה שמוכרת משפחתית ב 29 שקלים. לך תסביר לאנשים חסרי שכל שכאן הם מקבלים מוצרלה אמיתית וגם גבינת עמק על הפיצה שלהם לעומת הפיצריה השנייה שמשתמשת בכאילו גבינה ולכן גובה בהתאם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הזכרת לי שבברלין אכלתי אחת מהפיצות הכי טעימות שטעמתי,

ניסיתי 2 שונות ב2 הזדמנויות:

פיצה ברתולמאו-

Figs, goat cheese, arugula and bresaola (cured beef

ובתרגום: תאנים, גבינת עיזים, עלי רוקט ונקניק איטלקי יבש

ופיצה ג'יימס-

Pears, gorgonzola and bresaola (cured beef)

אגס, גורגונזולה (גבינה מסריחה) ונקניק איטלקי יבש.

המתיקות של האגס והתאנים נתנה קונטרה מצויינת למליחות של הנקניק, רק מלהיזכר בפיצות האלה עולה לי ריר :-P

• תוכן חדש...