Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ניתן למצוא מידות ייצרן ב-ETKA ולא ב-ELSA.

כנראה שבכול מקרה אתה תשלם על הקלאצ'.

ממש מעודד! במידה ואני צריך לשלם אני מעדיף להוסיף כבר עוד 1500 שקל ולקנות קלאץ' שאמור לעמוד בהספקים גבוהים יותר מאשר להחליף למצמד ששוב עוד 20 אלף יחליט שהוא עייף.

לבחור ששאל לגבי מייל לייצרן:

Thank you for informing us about the service experience with the service organisation in Israel. We regret your dissatisfaction

and offer our apologies.

In order to get the matter clarified, you have described, we have forwarded a copy of your correspondence to the Service

Management of our importer

Champion Motors (Israel) Ltd.

7/9 Halechi Street

Bnei Beraq

Israel

Phone: +97235779444

asking them to contact you on this matter immediately.

Once again, thank you for your information.

זאת התשובה שקיבלתי מהשירות לקוחות בגרמניה, העניין הוא שכבר דיברתי עם הנהלת השירות לקוחות בארץ והתשובה היתה חד משמעית מבחינתם. אז אני לא חושב שהמייל שהם יקבלו מהייצרן ישנה מבחינתם משהו.

Got To love It

פורסם

האם יכול להיות מצב כזה שעובי הדיסק אכן פחות ממה שהיצרן הצהיר אך זה לא באשמת הנהג?

כן: אם יש החלקה בגלל תקלה - נניח בגלל שהזרועות המצמידות אינן מצמידות כראוי - אז הרפידה תישחק ותגיע לעובי קטן יותר מהמותר, ללא אשמת הנהג.

דני

פורסם
כן: אם יש החלקה בגלל תקלה - נניח בגלל שהזרועות המצמידות אינן מצמידות כראוי - אז הרפידה תישחק ותגיע לעובי קטן יותר מהמותר, ללא אשמת הנהג.

דני

נראה לך שבמוסך יפרקו את הקלא'צ מול הלקוח ויבצעו מדידות וחקר הכשל ? לא נראה לי.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק ודני, לי נאמר שהקלאץ יפורק ואני יכול להיות נוכח והמדידה של עובי הדיסק יהיה ע״י קליבר.

שאלתי את דוד מנהל המוסך לפי איזה שרטוט ואיזה טולרנס הוא מודד וקיבלתי תשובה שהוא מברר את מידות היצרן ולפיהם.

העניין הוא שמרק אמר שלא ניתן למצוא מידות יצרן (ותכלס בצד, היצרן של המצמד הוא בטח קבלן משנה של פולק׳ והוא לא חושף ״סודות״). אז נניח הוא ימדוד לעומת מצמד חדש. עדיין, מה הטולרנס שהיצרן מקבל לייצור, 5 עשיריות? 5 מאיות? זה תשובות שבטח לא יתנו לי תגובה אליהם כי הם בעצמם לא ידעו את התשובה.

Got To love It

פורסם
מרק ודני, לי נאמר שהקלאץ יפורק ואני יכול להיות נוכח והמדידה של עובי הדיסק יהיה ע״י קליבר.

שאלתי את דוד מנהל המוסך לפי איזה שרטוט ואיזה טולרנס הוא מודד וקיבלתי תשובה שהוא מברר את מידות היצרן ולפיהם.

העניין הוא שמרק אמר שלא ניתן למצוא מידות יצרן (ותכלס בצד, היצרן של המצמד הוא בטח קבלן משנה של פולק׳ והוא לא חושף ״סודות״). אז נניח הוא ימדוד לעומת מצמד חדש. עדיין, מה הטולרנס שהיצרן מקבל לייצור, 5 עשיריות? 5 מאיות? זה תשובות שבטח לא יתנו לי תגובה אליהם כי הם בעצמם לא ידעו את התשובה.

כשהתלוננת על החלקה ב 10,000קמ הם אמרו לך בוא נתן למצמד להשחק קצת ונראה מה יהיה.

ועכשיו משנשחק הם אומרים שאם יהיה שחוק זו בעיה שלך .

הגישה של "אם המצמד יהיה תקין נטפל במסגרת אחראיות ואם לא יהיה תקין אתה תשלם" מאוד מוזרה וערמומית.

ממש הזוי.

פורסם

העניין הוא שמרק אמר שלא ניתן למצוא מידות יצרן (ותכלס בצד, היצרן של המצמד הוא בטח קבלן משנה של פולק׳ והוא לא חושף ״סודות״).

בעקרון זה לא דבר ששומרים בסוד - יש נוהל לבדיקת רפידת המצמד, בדיוק כמו שיש נוהל לבדיקת רפידות בלמים, ואמור להיות עובי מסויים שפחות ממנו, צריך להחליף (הנה דוגמה - הראשונה שמצאתי). כמובן שיש גם בדיקות נוספות. כך שלא מובן כיצד היצרן אינו מציין את העובי המינימלי.

אבל, בלי קשר לעובי המדוייק, אם הרפידה דקה מדי, אז זה מעיד על כך שהיא שחוקה. זה עדיין לא אומר מה גרם לה להישחק - סגנון נהיגה או תקלה במערכת המצמד.

דני

פורסם

אז איך ניתן לבדוק את שאר המכלול? זה בטוח לא משהו שהוא יכול לעשות עם הציוד הנמצא אצלו במוסך ודורש איזשהו ג'יג ומד עומס למציאת הנקודה בה אין מספיק לחץ.

מרק טוען שלא ניתן למצוא את המידות לעובי הדיסק שמשודך אצלי ברכב לגיר, התקשרתי למוסך וביקשתי לדעת מה המידה התקנית ומה המידה המנימלית המעידה שהדיסק אינו שחוק לפני שמבוצע הפירוק. מחכה לתשובה.

Got To love It

פורסם
בעקרון זה לא דבר ששומרים בסוד - יש נוהל לבדיקת רפידת המצמד, בדיוק כמו שיש נוהל לבדיקת רפידות בלמים, ואמור להיות עובי מסויים שפחות ממנו, צריך להחליף (הנה דוגמה - הראשונה שמצאתי). כמובן שיש גם בדיקות נוספות. כך שלא מובן כיצד היצרן אינו מציין את העובי המינימלי.

אבל, בלי קשר לעובי המדוייק, אם הרפידה דקה מדי, אז זה מעיד על כך שהיא שחוקה. זה עדיין לא אומר מה גרם לה להישחק - סגנון נהיגה או תקלה במערכת המצמד.

דני

אכן קיים נוהל לבדיקת מצמד+מידות אבל משום מה לרכב הזה לא מצאתי לכן אתה לא מחדש לנו כלום בשלב זה.

לינקים לבדיקה של עשרות קלאצ'ים לרכבים אחרים אני בקלות יכול למצוא גם בלי עזרתך הנדיבה. :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

אם אני אמור לשלם על המצמד אני מעדיף להביא כבר dxd וזהו, הוא בטוח ידע להתמודד עם ההספק המקורי ויחזיק מעל 20 אלף ק"מ, ואז את מי אני אתבע ועל מה? יגידו לי שמת מצמד לא מקורי ובזה זה יגמר.

Got To love It

פורסם

לא מבין למה עובר כל כך הרבה זמן ללא פתרון.

את מה זה משרת?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לא מבין למה עובר כל כך הרבה זמן ללא פתרון.

את מה זה משרת?

שי אני בהתכתבות עם הייצרן בגרמניה, העניין שלוקח להם כל פעם יומיים לפחות לענות (על המייל הראשון לקח להם שבוע). בינתיים האוטו בכל מקרה לא נוסע הרבה.

Got To love It

• תוכן חדש...