Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האוטו הקודם (אופל אסטרה, 2001) החליט למות ואנחנו בהתלבטות.

אנחנו עכשיו לקראת תקופה של כמה שנים בהן ניסע מעט מאוד ק"מ, הערכה (מאוד נדיבה במקדמי הביטחון) מדברת על כ-6,000 ק"מ בשנה. הנסיעות יהיו כמעט תמיד בעיר, עם נסיעות בינעירוניות קצרות (עד חצי שעה) אולי פעם בשבוע.

לפני שאני קופץ לדגמים, שנתונים, מחירים וידיים - איזה סגנון קנייה כדאי לעשות במצב כזה? לקנות רכב חדש במצב הזה נשמע לי בזבוז של כסף, אבל ייתן לנו שקט נפשי (שלא כל כך היה לנו עם האסטרה האהובה שלנו בשנתיים האחרונות).

לקנות רכב משומש יהיה תמורה יותר גבוהה לכסף, אבל אנחנו ממש לא נהיה במצב שנוכל להסתובב במוסכים לטיפולים וכאלה.

איזו המלצה כללית יש לכם לתת לנו? בכל מקרה אנחנו חושבים על קטגוריית הסופר מיני כרגע.

:?

תודה!

פורסם

חשיבה על סופר מיני בהנחה של זוג+ילד היא נכונה.

בלי תקציב אי אפשר להמליץ ל משהו אמיתי.

בגדול יש רכבים טובים כמו סוויפט/סיריון .השאלה היא האם יש לכם יכולת בכלל לרכוש אותם ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שני שיקולים שלא הובאו לידיעת הקהל:

1. התקציב!!

2. האם יש תוכניות להרחבת המשפחה בטווח הזמן של החזקת הרב (יש הבדל בין מי שמחליף מכונית כל שנתיים לבין מי שמחזיק בה עד השבתה).

וכמובן, לציין אם יש איזה בקשות מיוחדות מהרכב.

מכל מקום - גם בלי לציין את התקציב הייתי מחפש רכב מקבוצת הסופרמיני עם תא מטען גדול יחסית או במבנה סדאן (קליו, אקסנט, ריו, מאזדה 2), כאשר התקציב יקבע בעיקר את גיל הרכב הנרכש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים עם קודמי - צריך לדעת תקציב, או יותר נכון אפשרויות תקציב...

וגם, אולי תוסיפו קצת מה הסיפור של האסטרה? זו מכונית אמינה בד"כ שבתחזוקה נכונה לא אמורה "למות".

אם התקציב צנוע, אני ממליץ על מגאן דור ראשון 5 דלתות (2001-2004). מכונית אמינה, נוחה ובטוחה.

חשוב לאתר אחת כזו שטופלה היטב כל ימיה (תעלה 15K ש"ח לכל היותר) ואם תמשיכו לטפל ברמה גבוהה (לאוו דווקא במוסך רשת היבואן), אבל לטפל "לפי הספר" במוסך אמין, היא תנייד אתכם בשקט כמה שנים טובות.

אם אתם לא מכירים, המגאן די תואמת לאסטרה מבחינת גודל וגם ערך בשוק (לעומת התמורה שהיא נותנת).

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

לגבי האסטרה: מאוד אוהבים אותה, אבל בשנה האחרונה עברה שתי התחממויות מנוע רציניות עד שהוא כבה. בפעם הראשונה הוחלף אטם ראש ולא נמצאה סיבה "רשמית" להתחממות (טענו שזה בגלל שלא דאגנו למלא מים). כשזה קרה אחרי חצי שנה נוספת שוב, כשאני בטוח שהבעיה לא הייתה מילוי מים (כי מאוד הקפדנו על זה מאז) - התחלתי לחשוש. במוסך היבואן לא מצאנו פריצה פיזית באטם, אבל הם טוענים שהמנוע הלך + שריטות על הצילינדרים + עוד מני שמות תואר בעייתים והתיקון יעלה קרוב ל-10,000 ש"ח.

לא נשמע לי סביר להוציא כזה סכום על רכב שהמחירון שלו הוא 14,000 (ושיש סיבות קוסמטיות שיורידו לו את המחיר שנקבל עוד קצת) ולכן מבחינתנו הוא סיים את דרכו... גם אם נצליח לגרום לו לנסוע בלי להחליף מנוע שוב פעם, מנוע שעבר שתי התכות פוטנציאליות בחצי שנה לא נשמע לי מתכון טוב לעתיד אמין ורגוע...

לגבי תקציב - הבעיה שלנו היא בעיקר תזרימית. אני מניח שאנחנו יכולים ללוות מהבנק סביב ה-40K (אפשר למתוח גם ל-50K אם זה ייתן תמורה הרבה יותר משמעותית) למטרה זו וללכת על רכב יד שנייה. לחילופין, אנחנו יכולים גם לשים על השולחן 10K-15K עכשיו וללכת על מסלול תשלומים של 1,000-1,200 ש"ח במתכונת מימון כזו או אחרת וללכת על אוטו חדש.

הנקודה העיקרית שאני מתלבט לגביה כרגע היא עניין הנסועה. מכיוון שאנחנו הולכים לנסוע מעט (נסיעה הלוך וחזור לרכבת של ארבע דקות בימות השבוע, נסיעה לקניות פעם בשבוע וביקור אצל ההורים במרחק 20 דקות נסיעה בינעירונית פעם בשבוע), אני מתלבט כמה שווה להשקיע ברכב חדש. אני מאוד לא רוצה להיכנס למוסכים ולטיפולים עוד פעם (נכוונו קצת בשנתיים האחרונות), אבל אולי בשביל כל כך מעט נסיעות כדאי ללכת על איזה יד שנייה אמינה שבעזרת כמות הק"מ הנמוכה תהיה קנייה בטוחה.

אני מניח שהמשפחה תגדל לילד או שניים נוספים בשנים הקרובות. מחפש רכב בטיחותי ואמין. הייתי שמח לביצועים והתנהגות כביש, אבל כשמכניסים את נושא התקציב (ואת סדרי העדיפויות בחיים, בטיחות הילדים שבדרך בכל זאת מעל הכל...) - ברור לי שזה לא הולך לקרות :)

תודה רבה!

פורסם

תביא בחשבון ששתי הדרכים הן עסקות מימון, צריך לבדוק את התנאים בכל אחת מהן ולראות מה יותר מתאים לך.

תביא בחשבון שעסקות ה"ליסיג הפרטי" הן מלכודת לא קטנה מבחינה זו שבסיום העסקה, כעבור כ-3 שנים, אתה נשאר עם אחת מ-3 ברירות: להשלים את מחיר הרכב (סכום גדול במנה אחת), חידוש העסקה כאשר הרכב המוחזר משמש כחלק מהמקדמה (ואז אתה מוגבל להיצע הרכבים של החברה עמה ננקשרת בהסכם הראשון) או החזרת הרכב (גם עלול לעלות בהשלמ מחיר כלשהי)

בקיצור - עליך ללמוד היטב את תנאי המימון בכל שיטה שתוצע לך ולבחור את המתאימה לך.

יש עוד אפשרות שכדאי לבדוק: להשאר כמה חודשים בלי רכב ולהסתמך על תח"צ וסיוע משפחתי - וחסכון לצורך הגדלת התקציב. זה מאוד לא נוח ועלול להיות קשה עם אשה הרה, אבל מצריך בחינה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מבין שצפויים עוד ילדים בעתיד ולכן קטגוריית המיני לא כל כך רלוונטית כרגע.

לא ציינת האם יש אפשרות לידני או רק אוטומט.

בידני אולי שווה להתאמץ ולקחת רכב ב70-75 אלף ש"ח, סופר מיני, נוחה, בטיחותית, חסכונית, אמינה, עם אחריות ל3 שנים ושקט נפשי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם חוץ מעניין המנוע האסטרה טובה לכם, עלות החלפת מנוע לא אמורה להיות יותר מאלפים בודדים.

מימון/הלוואות וכאלה עולים המון כסף, + ירידת הערך של הרכב...

מציע לשקול רכישת רכב דומה ב 15K שיש לכם. השוק מלא מכוניות טובות מאוד שיכולות לשרת אתכם היטב.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ידני זה בהחלט אופציה.

דב - לצערי, הסכום שהמוסך נקב בו הוא 10,000 ש"ח. מוגזם? - יכול להיות, אבל רק לסגור אותו חזרה כמו שהוא אחרי שעות העבודה בפתיחה וכו' זה כבר 1,200 ש"ח, לפני גרירה למוסך הבא ותחילת תהליך מחדש.

אם נחליט ללכת על סופר מיני חדשה, אני יודע שיש הרבה פוסטים עם השוואות וכו' שאפשר להיעזר בהם.

לגבי רכב ב-15K - אני אשמח לשמוע הצעות. לא מחפש פוזה וגם לא התנהגות כביש יוצאת דופן. בטיחות ואמינות, זה הכל...

פורסם
תביא בחשבון ששתי הדרכים הן עסקות מימון, צריך לבדוק את התנאים בכל אחת מהן ולראות מה יותר מתאים לך.

תביא בחשבון שעסקות ה"ליסיג הפרטי" הן מלכודת לא קטנה מבחינה זו שבסיום העסקה, כעבור כ-3 שנים, אתה נשאר עם אחת מ-3 ברירות: להשלים את מחיר הרכב (סכום גדול במנה אחת), חידוש העסקה כאשר הרכב המוחזר משמש כחלק מהמקדמה (ואז אתה מוגבל להיצע הרכבים של החברה עמה ננקשרת בהסכם הראשון) או החזרת הרכב (גם עלול לעלות בהשלמ מחיר כלשהי)

יש אופציה שלא ציינת- את סכום הכסף שנותר בסוף העסקה ניתן לפרוס שוב לתשלומים (48) ולהישאר עם הרכב (זה לפחות מה שהציעו לי,כאשר רכבי נקנה בעסקת בלון).

אם אתה מעוניין להחזיק ברכב מעבר ל-3 שנים/להרחיב את המשפחה בזמן הקרוב ממליץ לבדוק קצת יותר מסופר מיני כמו ריו/אקסנט-הן קצת יותר מרווחות בהשוואה למאזדה 2 למשל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אכן לא ציינתי את האופציה, הבעיה היא שאין לך כל דרך לחזות איזה תנאים יוצעו לך לצורך הךואת ההמשך, ואתה לקוח די שבוי (למרות שתוכל לבקש גם הלואה בנקאית, אבל איני יודע אם ללא תהיה לבנק בעיה לתת הלואה לרכישת רכב שכבר נמצא בידך).

לא בדקתי את הנושא לאחרנה, אבל נראה לי שבדרך כלל הלואה בנקאית תהיה עדיפה על עסקה של חברת מימון הקשורה ליבואן כזה או אחר מכמה סיבות:

1. הרכב נרשם על שמך (עם שעבוד לטובת הבנק) - חוסך את בעית רישום היד הראשונה ע"ש חברת הליסינג.

2. תקופת ההלואה 5 שנים ולא שלוש.

3. בסויום ההלואה הרכב שלך, לא צריך כל מיני קומבינות להחלפת הרכב או תשלום שאינך יודע הנה יהיה.

4. אם יהיה בידך סכום כסף לא יהיה לך קושי להחזירו לבנק ולקצר את תקופת ההלואה (או לצמצם את ההחזר החודשי).

5. סבירות גבוהה שהריבית שהנק יגבה תהיה יותר נמוכה מאשר חברת מימון - אבל זה כבר תלוי במאפיינים הכלכליים שלך.

פורסם

מנועי אופל נמצאים בהרבה מרכבי GM יש מצב שתוכל למצוא מנוע כזה ולעשות אותו במוסך כללי שיקח הרבה פחות מ10 אלף. במידה שהרכב עצמו תקין שווה לנסות את הכיוון הזה

פורסם

ממליץ לך לגשת ולבדוק את הפיאט פנדה החדשה. המחיר הוא סביבות 55K לאחת בת שנה בוגרת ליסינג, עם בערך 10-15 אלף ק"מ עליה. זה רכב מרווח מאוד יחסית לגודל שלו, עגלת תינוק תיכנס בלי בעיה והוא חסכוני בטירוף.

טיפולים עושים פעם בשנה או 20 אלף ק"מ.

סה"כ עם עסקת מימון טובה ל-5 שנים, אתה תצא מרוצה.

כמו כן, בגלל הק"מ הנמוך שאתם עושים, את ההנחה שאתה מקבל עכשיו בליסינג לא בטוח שתצטרך לגלגל הלאה, כי הק"מ הנמוך של הרכב יהיה אטרקטיבי מאוד בעוד כמה שנים.

פורסם

ממליץ על סקודה פאביה סטיישן מנוע 1.4 ידנית - תצורה כזאת קיימת גם בדור הראשון (עד 2007 כולל) וגם בדור השני (מ-2008). מכונית סופר מיני מאד מרווחת (בדור השני, הדור הראשון קצת יותר צפוף אבל כל עוד ילדים יושבים מאחור זה בסדר), עם תא מטען ע-נ-ק אשר יכול להכיל עגלה גדולה, ועוד יישאר המון מקום.

מנוע ה-1.4 הוא מנוע מאד ותיק ולכן מאד אמין. הוא גם חסכוני יחסית.

מכונית קלאסית למשפחה קטנה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...