Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים (תשר) לבעלי מקצוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מלצר שיעיר לי על גובה הטיפ יתקל בדרישה להחזיר את מה שקיבל, ולא יראה ממני יותר שקל לעולם.

טיפ הוא מחווה של רצון טוב מהלקוח, ואינו חובה. זה שאותו מלצר בוחר או מסכים לעבוד בשחור עבור טיפים זו בעיה שלו ושל הבוס שלו, בטח לא שלי.

הרבה פעמים אני משלם באשראי, מקום שלא מקבל טיפ באשראי יאלץ להתמודד עם תשלום החשבון בלבד.

למרות כל זאת אני משאיר טיפ אוטומטית תמיד, אלא אם כן באמת לא הייתי מרוצה מהשירות. שונא את עצמי על זה, אבל הנורמה החברתית המקולקלת משפיעה עלי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

DORSHR1,

אני לא מדבר על אולמות אירועים ששם כידוע בהרבה מהם משלמים לפי אירוע - מה שיוצא לרוב פחות משכר מינימום.

אני מדבר על מסעדות למשל ששם המלצרים מקבלים שכר ובנוסף טיפ.

נראה לי קצת לא מכבד לבקש טיפ ולדעתי זאת אפילו חוצפה, אם הייתי מלצר הייתי מתייבש לבקש מאנשים טיפ ובטח שלא רודף אחריו

למרות זאת אני תמיד משאיר טיפ ולרוב אפילו יותר ממה שצריך.. (לא מסתובב עם מטבעות אז קשה לדייק)

ואם כבר אנלוגי הזכיר,

מה עושים באמת כשרוצים להשאיר טיפ ומשלמים באשראי?

אני יודע שאם אשלם באשראי זה כנראה לא יגיע לאותו המלצר ולא בטוח שידעו לשייך את הסכום העודף כטיפ

אז בקיצור איך?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם
מלצר שיעיר לי על גובה הטיפ יתקל בדרישה להחזיר את מה שקיבל, ולא יראה ממני יותר שקל לעולם.

טיפ הוא מחווה של רצון טוב מהלקוח, ואינו חובה. זה שאותו מלצר בוחר או מסכים לעבוד בשחור עבור טיפים זו בעיה שלו ושל הבוס שלו, בטח לא שלי.

הרבה פעמים אני משלם באשראי, מקום שלא מקבל טיפ באשראי יאלץ להתמודד עם תשלום החשבון בלבד.

למרות כל זאת אני משאיר טיפ אוטומטית תמיד, אלא אם כן באמת לא הייתי מרוצה מהשירות. שונא את עצמי על זה, אבל הנורמה החברתית המקולקלת משפיעה עלי.

+1000

עם כל הכבוד, אני לא בא למסעדה כדי לשלם למלצר את המשכורת אלא לאכול, ובגלל זה יש תפריט עם מחירים, הנורמה המקולקלת הזו של השארת יותר כסף ובעצם גלגול ההעסקה של המלצר ללוקח היא בזויה בכל סטנדרט אפשרי ופשוט עושה לי להקיא.

וכן גם אני נכנע לבזיון הזה ומשאיר טיפ :evil:

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
גם אני לא מהאלו שבעד הרעיון של הטיפים וחושב שזה די חוצפה לבקש (בעיקר במסעדות).

אבל במקרה היום הסתפרתי והשארתי לספר פעם ראשונה אי פעם טיפ, יצאתי מרוצה מהתוצאה והייתי די במצב רוח היום..

אם כבר טיפים, פעם אכלנו כמה חברים בנאפיס והשארנו כמה שקלים פחות מ10% כטיפ. (אחד מהחבר'ה פיקשש בחישוב של הטיפ שלו)

המלצרית בלי שום בושה יצאה אלינו לרחוב עם החשבון ואמרה שלא השארנו מספיק ושחסר בערך 10 שקל.

בדקנו בכיסים אם יש כמה שקלים ולא היה לאף אחד, המלצרית אמרה איזה קללה וחזרה לבפנים

כשאני חושב על זה שוב לא היינו צריכים לשים לה אפילו שקל, גם ככה לקח המון זמן עד שהיא באה לקחת הזמנה וגם יותר זמן עד שהגיע האוכל

לפני 4 שנים, אחרי בילוי כמה חברים קיבלו רעה של אחרי בילוי אז ישבנו בנאפיס בהרצליה.

היחס של המלצרית היה מגעיל לחלק החבר'ה, שאמנם שתו מעט אלכוהול אבל לא היו במצב השם שיכורים/מדברים שטויות.

רק בגלל שלחלק לא היה כוח ללכת למסעדה אחרת, נשארנו שם וקיבלנו שירות זוועתי, כולל הקנטות מגעילות.

אני החלטתי שאין סיכוי שהיא תקבל טיפ ובסוף יצא שהיא קיבלה הרבה פחות מ-10%.

אם היא היתה יוצאת אלינו, אז הייתי אומר לה מה אני חושב על השירות שקיבלתי.

מקרה מוזר אחר:

ישבתי באחד הפאבים לבד וקיבלתי חשבון של 51.

בלי לחשוב יותר שמתי 60 שקלים, אבל זה לא מנע מהמלצרית לעקם את הפרצוף, בדרך כלל הן רגילות לשרת שולחן של כמה ולקבל טיפ מרוכז.

לא יכלתי להתאפק ואמרתי לה: "הזמנתי בכולה 50 שקלים, מה ציפית לקבל? גם ככה קיבלת מעל 10% שזה הנורמה".

לא היה לה מה להגיב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
הרבה חברים שלי עובדים במלצרות, ולהשאיר פחות מ10% טיפ זה התקמצנות ולא שום דבר אחר!

צר לי לומר לך אך יש כאלה שזאת המשכורת שלהם, גם חבר שלי שרואה שאדם שפ פחות מעשר אחוז הוא מעיר לו.

כמו שלא היית רוצה שישלמו לך פחות על העבודה שאתה עושה, כי לדעת אנשים זאת חוצפה שאתה לוקח מחיר כזה יקר.

את משכורת שלך שישלם לך בעל הבית שלך, אני לא צריך לשלם משכורת למלצר שלי.

טיפ מקבל ממני מי שהרוויח את זה, זה שקניתי ב 600₪ לא מחייב אותי לשים לו 60₪ אם הוא לא שווה את זה. מלצר מקבל ממני כמה שהוא שווה לא כמה שהזמנה שלי שווה.

פורסם

טיפים זה רק מפלט כדי שאנשים ישלמו פחות מיסים.

רוצים לקבל כסף?

שיהיה כסף מוצהר.

אני די בטוח שעל הטיפ לספר אתה לא מקבל קבלה ולא משולמים מיסים.

אז כן, נהוג להשאיר טיפ של 10-12% במסעדה.

אני משאיר כי זו הנורמה ואני לא אתקמצן, אלא אם השירות גרוע. במקרה כזה לפעמים אני אשאיר 5% ואפילו אכתוב למלצר על החשבון שהשירות היה רע.

לי גם יצא שלקוחות נתנו לי "תוספת" על העבודה שלי, כי הם ראו שזה ברמה טובה.

ההבדל עם מלצר זה שאני גם כולל להם את זה בקבלה.

אני נגד עבודה בשחור וחושב שמסעדות צריכות לאט לאט לעבור לתיעוד הטיפים.

פורסם

ויכוח ארוך שנים עם אישתי שהייתה בעברה מלצרית שתמיד נגמר בטענה שלי:

"מה הם מצפים שאני אקום לקחת את האוכל לבד מהטבח?"

אין לי בעיה להשאיר טיפ אבל לא מוצא חן בעיניי שזה הפך לחובה ללא קשר לטיב השירות...

פורסם

ואם זה לא מספיק, אז יצא לי כמה פעמים שהמלצריות הוסיפו בתחתית הקבלה משהו בנוסח "החשבון אינו כולל שירות, תודה רבה" :?

איזה דרישות יש להן..

בסוף עוד יבקשו ממני לפנות את השולחן כי אני אכלתי שם

ואשמח לתשובה לגבי מה ששאלתי למעלה לגבי טיפ בתשלום בכרטיס אשראי

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

בשנים האחרונות לא היה לגהץ טיפה, הייתי נותן את הכרטיס ומבקש שיגהצו את סכום החיות + טיפ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כבר קרה לי כמה פעמים בזמנים של תפרנות שמלצרים רדפו אחרי (ואחרי מי שהיו איתי) עבור 19 האחוזים האלה.

אני בכלל לא מבין למה הטיפ באחוזים. לצורך העניין מנה שעולה יותר יקר בעליה בהכרח חייב להשאיר יותר טיפ?

כמות המאמץ שנדרש על מנת להביא אליך את המנה הזאת לא גדול יותר מזה שנדרש כדי להביא נניח מנת חומוס ב15 שקלים. אם כן מדוע זה מנפח את הטיפ?

הטיפ היחיד שאני מסכים איתו הוא טיפ לשליח פיצה (או כל שליח אחר).

ברוב עסקי משלוחי המזון תוכלו להגיע לסניף ולרכוש בעצמכם.

בהנחה שלא שילמתם דמי משלוח, ישבתם לכם בבית ורציתם שהאוכל יגיע עד הסלון? תשאירו טיפ. על אחת כמה וכמה אם חייל משוחרר בן 20 נסע בגשם על מנת להביא לכם אותו.

כותב הדברים אינו שליח.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

גם מבחינתי טיפ משקף את רמת השירות (למרות שהוא אמור לשקף בכלל שירות מעל למצופה).

לא מזמן אני ואשתי ישבנו בטראבין בראשון לציון, קיבלנו שירות מצוין והמלצרית קיבלה קרוב ל-100 שקל בטיפ על חשבון של כ-300 שקל.

מצד שני מקומות שבהם השירות גרוע, אני לא מחכה עד לחשבון כדי "להתחשבן" איתם, אלא מבקש את אחראי המשמרת או המנהל לקבל הבהרות מדוע השירות כזה, אם השירות משתנה הם יקבלו בכל זאת טיפ.

נראה לי בזוי שמלצר ירדוף אחרי מישהו כדי להגיד לו על טיפ, מילא על חוסר בחשבון אבל על טיפ?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

החל מנקודת זמן כלשהי טיפ הפך מהפגנת נדיבות על שירות טוב מהממוצע לסוג של חובה.

במסעדות אני תמיד משאיר כ-10%-15% כל עוד השירות לא היה מזעזע.

אם השירות טוב ממש, משאיר אפילו יותר.

השאלה היא מי החליט לאילו בעלי מקצוע משאירים ולמי לא:

למה צריך להשאיר לברמן כשאתה יושב על הבר (אני לא מדבר על מקרים שהוא מפנק בצ'ייסרים וכו'), לחופפת השיער במספרה, לשוטף הרכבים (בשטיפה ידנית) וכו', ולא להשאיר טיפ לאישה שמכניסה לך את המוצרים לשקיות בסופר / לקופאית שעוטפת לך את המתנה שקנית בעטיפה יפה?

איפה הגבול - מקומות בילוי כן וצריכה יומיומית לא?

.We apologise for the inconvenience

פורסם
87 ש"ח לתספורת?? :shock:

ומה תגיד על זה שאני משלם על תספורת 110 שקלים לתספורת הכי פשוטה (90% עם מכונה).

:?

כל מקום והיוקר מחיה שלו.

לעניין הטיפים אני גם בגישה שטיפ נותנים כשקיבלתי שירות טוב.

מלצר ששירת אותי בצורה טובה והשאיר הרגשה טובה יקבל אצלי לרוב באיזור ה-10-20% טיפ.

מלצר שלעומת זאת לא היה שירותי ועשה טובה שטיפל בי לא יזכה לטיפ או במקרה הטוב יקבל משהו סמלי ביותר להרגשה הטובה (ברמת ה-5% ולא מעבר).

ולא מעניין אותי שהוא עובד על טיפים, בעיה שלו ואם הוא יודע שהטיפים זה הפרנסה שלו שיתן שירות כמו שצריך (לא מדבר על סועדים נבלות שמטרטרים מלצרים).

אני גם לא חושב שכל אחד צריך לקבל טיפ, הטכנאי שמתקן לי תקלה יעשה עבודה טובה כי זה המקצוע שלו, כנ"ל הספר וכו'.

אני כן אתן טיפ לחופף במספרה כשארגיש שהוא היה בסדר.

בקיצור, אצלי טיפ זה לא מובן מאליו ואת הכסף אני לא קוטף מהעצים, אני עובד קשה בשביל הכסף ומי שמצפה לטיפ ממני- שידע שאני מצפה לשירות משביע רצון ממנו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הנושא נטחן עד דק כבר פה על דפי הפורום. בנוגע לטיפים:

אם אתם מתזזים את המלצר בתדירות גבוהה מהמקובל, או אתם מבקשים דברים מיוחדים/אקסטרה שניחן שהמלצר עשה משהו בשביל זה - תשאירו. אולם אירועים מכל סוג, מסעדה מכל סוג - אם מישהו עושה מעל המצופה ממנו בתחום הזה מגיע לו.

אני אישית נותן 10% קבוע, לא לפה לא לשם. אם השירות זוועה זה נע בין 0% ל5% שאם זה היה כ"כ גרוע שהגעתי למצב שאני משאיר על השקל אני לרוב גם רושם על גב החשבון "תלמד/י להתנהג תתוגמל/י בהתאם". וזה קורה הרבה תאמינו לי, מלצרים מפגרים לחלוטין יש פה.

לגבי דיון התספורות: בודפשט, אחת הערים הזולות באירופה, תספורת עולה כ5000 פורנט. לצורך השוואה, 5000 פורנט מקנים לך ארוחת באקט הכי מאסיבית בKFC לזוג או 2 גרם מריחאונה או בקבוק וויסקי איכותי (גראנטס, בולשמיס) וייגרמייסטר של חצי/0.7 ליטר.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...