Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים (תשר) לבעלי מקצוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מר בנצי היקר נא לציין שאתה גר באמריקה (למרות שציינת סכומים בדולרים) וששם מדיניות הטיפים שונה מהמדיניות בארץ.

אני לא משאיר טיפ בכל מקום שאני יכול.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הרבה חברים שלי עובדים במלצרות, ולהשאיר פחות מ10% טיפ זה התקמצנות ולא שום דבר אחר!

צר לי לומר לך אך יש כאלה שזאת המשכורת שלהם, גם חבר שלי שרואה שאדם שפ פחות מעשר אחוז הוא מעיר לו.

כמו שלא היית רוצה שישלמו לך פחות על העבודה שאתה עושה, כי לדעת אנשים זאת חוצפה שאתה לוקח מחיר כזה יקר.

עם כל הכבוד, זה לא תפקידי לשלם את המשכורת של המלצר אלא של בעל הבית שלו, וכן .. משאירים טיפ לפי איכות השירות,

פעם הייתי משאיר טיפ גורף של 20 ש"ח (יוצא הרבה יותר מ10 אחוז) אבל בשנים האחרונות שהמלצרים איך לומר, הפכו לאנטי שירותיים בלא מעט מקומות - הם מקבלים את הטיפ בהתאם (אם מקבלים).

ו, משלמים לי משכורת בעבודה, טיפ? הלוואי שאתחיל לקבל טיפים לשולחן המשרד שלי - אולי ככה יהיה לי כסף לארוחה דשנה כל יום. :roll:

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אני מסכים שהמשכורת צריכה להיות משולמת ע"י המעסיק, אבל זה לא המקרה. היתרון של טיפים הוא יחיד לטעמי, דרבון של המלצר לתת שירות טוב יותר ) בפועל גם למכור יותר... (. משכורת תייצר שתי בעיות לטעמי. הראשונה, מלצרים יהיו שירותיים פחות ויתכן שמקצועיים פחות. השנייה, עלייה מיידית ודרסטית של עלות האוכל לרמה שלדעתי תשווה את עלות הארוחה לדומ לפני העלאת המחיר וטיפ שיתווסף.

בקשר לספר , אני משלם 120 אחת לחודשיים שלושה, יש לי שיער שלא פשוט לספר טוב. לכן אני נוסע לתל אביב במיוחד. שווה כל שקל לטעמי ולו מסיבה שאני מאוד קטנוני ביחס לאסתטיקה שלי.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אז לא, גם במסעדות ובהרבה מהם השכר זה הטיפים, אין מה לעשות זאת המדיניות של הרבה מאוד מקומות בארץ.

אז בסדר תזמינו ארוחה שעלתה 1000 ש"ח למשל בים, תטרטרו את המלצר אחרי שישבתם 4 שעות ותשאריו 50 שקל,

נראה לכם הגיוני?

לכו תהיו מלצרים ותבינו עד כמה זה קשה.

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

אם החבר שלך היה מעיר לי שיש פחות מ-10%, באותו רגע הוא ישאר רק עם ה*** ביד.

אני הגעתי למסקנה והיא: "לא נעים מת מזמן"...

פעם היה לי לא נעים והייתי שם 10% לא משנה מה. היום זה נגמר.

יש היום מלצרים שחושבים שמגיע להם הטיפ אוטומטית, אפילו לא אומרים תודה!

נ.ב.

בחיים לא הבנתי את אלא שמסתפרים "קצוץ" במכונה והולכים לספר בשביל זה. הייתי יושב המום במספרה כשראיתי את זה.

נוסעים במיוחד למספרה! לא חבל על הזמן? ולפעמים יש קצת אנשים לפניך כבונוס! זה לוקח 5 דק' בבית.

קניתי מכונה ואני מספר את עצמי ב-10 דק' גג. ועושה 3 מספרים שונים, לא אחד.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני סטודנט. קם כל יום מוקדם, יושב בהרצאות עד הצהריים ואז יושב להכין עבודות עד 1 בלילה.

אתה יודע עד כמה זה קשה? אדרוש מהמתרגל את הטיפ בפעם הבאה.

אה רגע, להיות סטודנט זו בעצם בחירה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
אז לא, גם במסעדות ובהרבה מהם השכר זה הטיפים, אין מה לעשות זאת המדיניות של הרבה מאוד מקומות בארץ.

אז בסדר תזמינו ארוחה שעלתה 1000 ש"ח למשל בים, תטרטרו את המלצר אחרי שישבתם 4 שעות ותשאריו 50 שקל,

נראה לכם הגיוני?

מטומטם מי שעובד ככה ולא תובע את המעסיק שלו, זה לא חוקי, וגם העובד עצמו בצרה צרורה אם מסכים לכך.

א. עובד ב"שחור".

ב. לא משולם עבורו מס הכנסה ביטוח לאומי ומס בריאות.

ג. אין הפרשות פנסיה.

ד. אין היסטוריה תעסוקתית, מבחינת המדינה הוא מובטל.

נראה לי שהחברים שלך צריכים תיקון בחשיבה.

מה שכן חוקי אגב זה שהטיפים יירשמו כהכנסה ע"י המסעדה (תצא קבלה וחשבונית) וכבסיס למשכורת (בהתאם ישולמו מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות ותהיה הפרשה לפנסיה), ואם הטיפים לא יעברו את שכר המינימום על המסעדה להשלים לשכר המינימום.

אבל עזוב נדבר לעניין שלשמו התכנסנו.

המלצר ה"מסכן" שמקבל 50 שקל טיפ, משרת עוד 4-5 שולחנות לפחות, 200-250 שקל ל-4 שעות, זה 50 שקל לשעה, מעל לפי 2 משכר מינימום, בשכר חודשי הוא מגיע כמעט ל-8 אלף שקל! מה זה מסכן, הדמעות יורדות מעצמן.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נראה לכם הגיוני?

כן??

אף אחד לא הכריח אותם ללכת להיות מלצרים ואף אחד לא אשם שהמשכורת שלהם בנויה מטיפים (שזה אגב לא חוקי). המלצר צריך לעשות את תפקידו לא משנה כמה מטרטרים אותו וכמה קשה הוא עבד, אם הוא קיבל טיפ על שירות מעבר אז מה טוב (ונעזוב בצד שרמת השירות בארץ לא מזהירה בלשון המעטה ומעטים המלצרים שבאמת מגיע להם הטיפ שקיבלו), מלצר שיעז להעיר לי על הטיפ שהשארתי לו יראה איך מול העיניים שלו אני לוקח גם את מה שהשארתי.

הזכירו פה טיפ לשליחים - עוד מקרה שאני חושב שטיפ הוא אבסורדי - העבודה של שליח היא להעביר את המוצר מבית העסק עד הלקוח. זהו, אין פה שום דבר שהשליח יכול לעשות מעבר ע"מ לשפר את השירות לעומת מלצר, ולכן הפעמים היחידות שאני נותן טיפ לשליח פיצה הן אם הוא היה צריך לנסוע במזג אוויר קשה לרכיבה דוגמת גשם (ואם שליחים היו מבצעים משלוחים ברכב - גם את זה לא הייתי נותן). חוץ מהמקרה הזה, לא רואה שום סיבה שיקבל טיפ.

פורסם

נראה לכם הגיוני?

פשוט מבדרות ההודעות שלך, נגיד והלכת בחיים להופעה של אייל גולן, תדע שהיה שם עובד במה שבניגוד ל"קריעת תחת" של הטרטור בים (ממש אוי אוי אוי, ללכת עם מגשים מהמטבח לשולחן, הרי זו העבודה אז מה התלונות?) אותו עובד במה באמת קרע את התחת, הרים רמפות, רמקולים, פלטות, מגבהים, ציוד וכו' וכל מה שהוא קיבל זה המינימום של המינימום של השכר, האם הלכת לחפש אותו כדי לתת לו טיפ אחר כך? אני מבטיח לך שהוא קרע את התחת הרבה יותר מהמלצר המסכן בים ותהיה בטוח שהוא לא קיבל יותר כסף.

אם אותו מלצר לא מקבל משכורת ע"פ חוק או שיקום ויעזוב או שיתבע את המעסיק שלו לדין אבל הפתרון האחרון זה לגלגל את התשלום על הסועד. :shock:

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
הרבה חברים שלי עובדים במלצרות, ולהשאיר פחות מ10% טיפ זה התקמצנות ולא שום דבר אחר!

צר לי לומר לך אך יש כאלה שזאת המשכורת שלהם, גם חבר שלי שרואה שאדם שפ פחות מעשר אחוז הוא מעיר לו.

כמו שלא היית רוצה שישלמו לך פחות על העבודה שאתה עושה, כי לדעת אנשים זאת חוצפה שאתה לוקח מחיר כזה יקר.

אז כדאי שיפנה למעסיק שלו, לא ללקוח. אני מקווה שאלו שהוא מעיר להם, מבקשים את הטיפ חזרה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לגבי אולמות אירועים.

בשנה האחרונה לשירות שלי עבדתי באולם אירועים, לא בגלל סיבות כלכליות, אלא בגלל שבשנה האחרונה היו לי יציאות מאוד נוחות לבית (שמונה ימים בבסיס ואז שישה ימים בבית) אז החלטתי לצאת לעבוד כדי לא "להשתעמם" בבית.

עבדתי באולם אירועים שהיה בין היחידים שמשלם לפי שעות, ובעשירי לחודש גם מקבל תלוש מסודר עם פירוט השעות והורדות של ביטוח לאומי (מס בריאות לא היו מורידים כי הייתי חייל).

מדובר גם באולם די יקר יחסית לאיזור (שייך לחברת קייטרינג מוכרת בבאר שבע) ככה שהאוכלוסיה שמגיעה אליו היתה מורכבת בדרך כלל מאנשים שלא חסר להם כסף.

הייתי מתייחס לטיפים בתור אקסטרה, מעולם לא באתי במחשבה שאני עושה הרבה טיפים, כי גם ידעתי שבכל מקרה אני יקבל משכורת על אותו יום.

היו ערבים חלשים שהייתי עושה טיפים נמוכים מ-50 שקלים והיו גם ערבים שהייתי חוזר עם טיפים יפים (ערב אחד חזרתי גם עם קרוב ל-1,000 שקל טיפים).

מעולם לא ביקשתי ממישהו טיפ, או כעסתי על אנשים שהביאו טיפ נמוך, אני לא יודע מה מצבו הכלכלי של אותו לבא לחתונה, בעיניי לעשות לאורח דבר כזה זה להלבין את פניו, ואם אני מבקש ממנו טיפ שהוא לא התכוון להביא אז בעיניי זה גזל.

אצלנו גם הרב מלצרים תמיד היה מחדד שנשרת את האורחים כמו שצריך ואז ככה נקבל טיפים טובים.

הייתי מזהה בדרך כלל פרצופים ואופי של אנשים שהיו נותנים טיפים (תמיד הייתי יודע שאם מישהו היה מבקש ממני בתחילת האירוע לפנק אותו/את השולחן אז הייתי מסיים עם טיפ יפה), בדרך כלל הייתי משתדל בשביל הטיפ לעשות דברים שאני לא צריך לעשות, כמו להוציא עוד סלטים שלא שמים בעריכה, לתת להם שתייה מהבר, לתת להם מנה אחרי שעבר הזמן, או גם לתת קפה ועוגה מהפס של הקינוחים לאנשים מבוגרים שמתקשים בהליכה.

מי שהייתי יודע שלא היה נותן טיפ, היה מקבל ממני את השירות המינימלי, זאת אומרת להוציא לו את המנות, להביא לו שתייה שנגמר ולהביא לו דברים שהוא מבקש (הייתי גם פחות מגדיל ראש).

הרבה פעמים הייתי מקפיד על מתן שירות, זאת אומרת פנייה לאנשים בנימוס, דיבור בכבוד, אם גם הייתי רואה שפשר לעשות צחוקים והסתחבקות עם האורחים הייתי עושה (זה כמעט תמיד מגדיל את הטיפ).

תמיד שהייתי מקבל טיפ זה היה נותן תחושה טובה לחזור לבית עם אקסטרה כסף, זה גם היה מראה שאנשים היו מעריכים את השירות שלך, לעולם לא הייתי כועס על אנשים שלא משאירים טיפ, קרה לי למשל מקרה שדאגתי מאוד יפה לשולחן, אנשים בסוף האירוע קמו ושראו אותי עובר אמרו תודה, לחצו ידיים והלכו בלי להשאיר כלום...לא אמרתי להם כלום אבל שהגעתי לשולחן ראיתי שבאחת הכוסות הם השאירו 200 שקלים שאספו ביניהם (עכשיו תארו לכם אם הייתי אידיוט ואומר להם למה הם לא השאירו טיפ מה היה קורה).

בתקופה הזאת בכלל היית חי באופן שוטף מהטיפים ואת המשכורת הייתי משאיר בחשבון, צורה מאוד נחמדה לחסוף כסף

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

נראה לכם הגיוני?

אתה וכל חברייך זקוקים לתיקון בדרכי החשיבה שלכם, אתה והם ביחד, חיים בסרט מאוד מעניין שמישהו חייב לך משהו ידידי.

תזכור את זה לכל החיים, אף אחד, אבל אף אחד לא חייב לך שום כלום, מלבד ההורים שלך וגם אז, אתה זה שחייב להם בצורה כזאת שלא תוכל להחזיר אם כבר. אוקיי?

אז בוא ואסכם את זה ככה, אתה קם בבוקר, מחפש ומוצא עבודה, אוקיי? ובעבודה הזאת, אומרים לך " תשמע חבר, אין אצלנו משכורת, אנחנו לא משלמים לך, אבל אם תעבוד סבבה... הפרייארים ישאירו לך הרבה טיפים, סגור? " ומה אתה אמרת באותו הרגע? " סגור אחי , סגור " ? אז בחייך, מה אתה רוצה מאיתנו?

אני וכל השאר בחרנו לעבוד בעבודות אחרות ככל הנראה, והרווחנו כספים גם כן, אבל לא ברדיפת לקוחות ועשיית פרצופים בגלל טיפים.

זה נראה לך הגיוני שקבלן, מתקין, אדם הנותן לך שירות רשמי, צריך לקבל ממך טיפ? תכף תגיד לי גם שבמשרד הפנים אם הפקידה קידמה לי את התור באדם אחד למשל, אשאיר לה טיפ מכובד מאוד על הדרכון שחידשתי? כמובן...

למה כאשר אתה מגיע לחנות, לרכוש מוצר, מקבל ייעוץ והצגת דגמים לדוגמא, האם אתה בסוף הקנייה של הטלויזיה שלך, ב 5,000 שקל, משאיר טיפ למוכר? שנתן לך גם ייעוץ, בזבז עלייך זמן והרס את קולו עבורך? מממ אני מניח שהתשובה היא, לא.

אז מהיכן לכל הרוחות אתה חיי בסרט שמישהו חייב לך טיפ? תתעורר ומהר.

בקשר למשפט האחרון שלך, אני אגיב לך בזה:

"לך תעבוד במקצוע אמיתי ללא טיפים וקריעת תחת ותראה עד כמה זה קשה" נו ו? אפשר להמשיך ככה כל החיים. אתה בחרת לעבוד בחרא, אחרים עובדים בחרא אחר ללא טיפים והם אלו שאחריי היום קשה, עם הדייט שלהם או החברים צריכים להשאיר לעוד מקום חרא טיפים, נו בחייך.

פורסם

נראה לכם הגיוני?

כפי שכתבו מעלי, אין לקושי העבודה שום קשר לטיפים.

אם היית מספיק הגון ללכת עם מה שאתה רודם, היית נותן טיפ לקופאית בסופר / למנקה של הבניין מגורים שלך - אני מבטיח לך שהעבודה שלהם הרבה יותר קשה משלך.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...