Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות (שוב אני מסייג) שהיה כאן צירוף מקרים בו אף אחד מהנהגים ברכבים לא יכול היה לנחש את שייקרה, כלומר, התנהלו באופן סביר ולא רשלני. מי שבטוח רוכב ברשלנות זה האופנוע. ההתנהלות שלו גרמה ישירות למצב בו הוא לא הצליח להגיב למרות שנותר לו הרבה מקום להתחמק מפגיעה.

נהג היונדאי נהג בשלילה וללא ביטוח חובה, האם זה לא מוגדר כרשלנות?

לגבי האופנוען, קיבל מה שמגיע לו, פשוט אידיוט!

כמה פעמים רואים רוכב משתולל ככה וממלמלים בלב "עוד מעט ימרח על קיר", אז הפעם, לצערו של נהג היונדאי, זה היה מריחה על רכב..

אני קצת מרחם על נהג היונדאי שסה"כ לדעתי לא יכל לצפות את האדיוט על האופנוע וכעת הולך לשלם על זה מחיר כבד.

למה רק "קצת", כי בכל זאת הוא ככל הנראה עבריין תנוע שלא שם זין על החוקים ונוסע בזמן שלילה וללא ביטוח, ועל זה מגיע לו לשבת.

אבל הכי מציק לי, שכל הסיפור הזה היה נמנע אם הנהגים היו מגיבים מהר לסיטואציה ופועלים נכון.

רוכב האופנוע היה צריך לבלום הכי מהר שהוא יכול, וכמובן שגם נהג המרצדס היה צריך לבלום הכי חזק שהוא יכול ולא לנסות להשלים את העקיפה.

אך ככל הנראה שני הנהגים היו נעולים מטרה ולא הצליחו לחשוב על שום דבר מעבר להשלמת הפעולה שהתחילו.

לאחר מכן נהג האופנוע עשה עוד טעות כאשר לא הבין שלא יוכל לברוח דרך השוליים (פשוט היה צריך לחתוך לצד השני).

פשוט חוסר מיומנות של שני הנהגים, ונהיגה סופר פרועה של רוכב האופנוע, הם שהובילו לתאונה ולא נהג היונדאי.

מה שעצוב זה שהתקשורת בוחרת להתעלם מהעובדה שרוכב האופנוע הוא עבריין תנוע כבד (בקטע קצר מאוד הספיק לעבור לפחות 4 עברות שמביאות לשלילת רישיון) ושנהג המרצדס טיפש גם כן.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חובת הזהירות מוטלת על נהג היונדאי, שכן הוא פונה שמאלה, ויש תקנה שאומרת שלא יעשה זאת אם לא ניתן

לפנות בבטחה מבלי לסכן נפש או רכוש. לא נראה לי שלפנות שמאלה בזמן שאין לך קו ראיה, ורכבים אחרים

עוקפים ומסתירים לך את הדרך, זה לפנות בבטחה ובזהירות.

נהג האופנוע לא בדיוק צדיק, אבל כתב האישום הוא כמו שנכתב, על הפקרת הפצוע, בין אם הוא אשם או לא,

ובריחה מהמקום, זאת בנוסף לנהיגה ללא רשיון, ועונשי מאסר על תנאי שעמדו נגדו בגין עבירות דומות.

מקווה שיקבל עונש כבד, כי חלאות כאלה מקומם בכלא. רק חבל ששם הם לומדים להיות חלאות גדולות יותר.

פורסם

עו"ד טוב יכול להוציא אותו מסעיף של הפקרת פצוע (הוזמן אמבולנס והיו עוד אנשים במקום).

כנ"ל לגבי אשמה בתאונה.

אז מה נשאר?

נהיגה בזמן שלילה ברכב ללא ביטוח חובה ושיבוש הליכי חקירה.

גם זה משהו..

פורסם

אם אתה זוכר, הייתה בזמנו תאונה של זוג שפגעה אנושות בילד בן 12, עזבו אותו במקום פצוע והלכו לאכול במסעדה אחרי זה. איך לכל הרוחות מישהו מסוגל לאכול אחרי כזה דבר?

גם בתאונה הזו, האשמה היתה כולה של הקורבן. אותו ילד בן 12 נסע על כלי רכב לא חוקי (סקייטבורד עם מנוע בנזין) ולא נתן זכות קדימה בצומת.

לולא היו שתי הבהמות מפקירות אותו, אולי היו יוכלים לנצל את התאונה הזו להפיק לקחים בטיחותיים אמיתיים כמו לא לתת לילד שאין לו כל ידע בנהיגה לנסוע על הכביש עם כלי רכב לא חוקי ומסוכן.

במקום זה מתמקדים כל כמה חודשים בסיפור הצהוב של ההפקרה, ועוד ועוד ילדים נוסעים על כלים ממונעים בכביש בצורה שאפילו המילה רשלנות פושעת לא מתחילה לתאר אותה.

פורסם

יש לי שאלה, שקצת קשורה לשרשור וקצת לא. האם נכון להיום, מבחינת חוק, מותר לאופנועים לנסוע בשוליים? כי ישנם אנשים שאומרים לי שכן, וזה נשמע לי תמוה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
נהג היונדאי נהג בשלילה וללא ביטוח חובה, האם זה לא מוגדר כרשלנות?

זו לא רשלנות בנהיגה. זו עבירה אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יש לי שאלה, שקצת קשורה לשרשור וקצת לא. האם נכון להיום, מבחינת חוק, מותר לאופנועים לנסוע בשוליים? כי ישנם אנשים שאומרים לי שכן, וזה נשמע לי תמוה.

לאף כלי רכב לא מותר לנסוע בשוליים ובכלל זה גם לאופנועים.

מה שכן, ישנה הנחיה של ראש אגף התנועה שמאפשרת רכיבה של אופנועים בשול ימין בלבד (קו צהוב) בזמן עומס בלבד ובתנאי שהרכיבה היא זהירה ולא מהירה מדי.

אסור לרכב מעבר לקו ההפרדה השמאלי (קו לבן) ואסור לעלות על על שטח הפרדה מקווקו (אי תנועה מסומן) - אלה שתי עבירות שהשוטרים מרבים לאכוף בכל הנוגע לאופנועים.

בנוסף, במידה ותיגרם תאונה בשול, האופנוען לא יהנה מחסינות כלשהי בעקבות העובדה שאין אכיפה בעקבות הנחיה זו אלא יתן את הדין על העבירה ובכך שעבר על החוק.

אבסורד? כן אבל זה המצב.

http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2661442

פורסם
עו"ד טוב יכול להוציא אותו מסעיף של הפקרת פצוע (הוזמן אמבולנס והיו עוד אנשים במקום).

כנ"ל לגבי אשמה בתאונה.

אז מה נשאר?

נהיגה בזמן שלילה ברכב ללא ביטוח חובה ושיבוש הליכי חקירה.

גם זה משהו..

ואילולא הסרטון מי היה יודע מי בדיוק הצד השני בתאונה?

הרי הוא לא נשאר לתת פרטים שלו

אייל האבסורד הוא שלא אוכפים את העבירה הקשה של נסיעה בשולי הדרך.

שולי הדרך מיועדים להיות מקום מפלט למקרי חירום ולא נתיב נסיעה נוסף (לרכבים או לרוכבים).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לאף כלי רכב לא מותר לנסוע בשוליים ובכלל זה גם לאופנועים.

מה שכן, ישנה הנחיה של ראש אגף התנועה שמאפשרת רכיבה של אופנועים בשול ימין בלבד (קו צהוב) בזמן עומס בלבד ובתנאי שהרכיבה היא זהירה ולא מהירה מדי.

אסור לרכב מעבר לקו ההפרדה השמאלי (קו לבן) ואסור לעלות על על שטח הפרדה מקווקו (אי תנועה מסומן) - אלה שתי עבירות שהשוטרים מרבים לאכוף בכל הנוגע לאופנועים.

בנוסף, במידה ותיגרם תאונה בשול, האופנוען לא יהנה מחסינות כלשהי בעקבות העובדה שאין אכיפה בעקבות הנחיה זו אלא יתן את הדין על העבירה ובכך שעבר על החוק.

אבסורד? כן אבל זה המצב.

http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2661442

תודה על התשובה המפורטת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אייל האבסורד הוא שלא אוכפים את העבירה הקשה של נסיעה בשולי הדרך.

שולי הדרך מיועדים להיות מקום מפלט למקרי חירום ולא נתיב נסיעה נוסף (לרכבים או לרוכבים).

בכל הנוגע לרכיבת דו גלגלי בשול ימין, אני לא מסכים איתך.

לדעתי, בזמן עומס בכביש, רכיבה בשול ימין היא הרבה יותר בטוחה עבור הדו גלגלי מאשר להשתחל בין המכוניות.

הסיכוי להיפגע ע"י מכונית שחותכת נתיב ולא ראתה (ולא מצפה) את האופנוע שמשתחל בפקק במהירות גבוהה יותר משאר המכוניות בפקק הוא גבוה בהרבה מהסיכוי להיפגע בשול ע"י רכב שחותך לשם עקב תקלה או השם יודע למה.

פורסם

המצב הוא לא בינארי - נסיעה בשול או זגזוג בין הרכבים.

הדרך הנכונה נמצאת דווקא במצב השלישי והוא החוקי:

המצב החוקי הנדרש מהרוכבים הוא נסיעה במרכז הנתיב כמו כל רכב אחר, בלי זגזוג, בלי מעבר נתיבים בלי איתות, בלי נסיעה בשוליים וכו'.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מוכן להיכנס לויכוח הזה בכל פעם שיוצג כאילו אלו שתי האפשרויות היחידות בפני הרוכב המסכן שכולם מנסים להתנקש בו, והדבר היחיד שנותר לו לעשות על מנת להישאר בחיים זה לנסוע בשוליים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...