Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח להסבר ממי שהיה במצב/מכיר היטב תקנות משרד התחבורה.

יש ברשותי רכב שעבר טסט בחודש 09/2012

בחודש 12/2012 החלטתי להפקיד רשיון (כי היה לי רכב נוסף ואת זה רציתי לשפץ)

כעת, אני רוצה להשמיש את הרכב.

1) האם יחייבו אותי מיד לעבור טסט, או שיתנו לי רשיון רכב עם 9 חודשים שלא נוצלו?

1א) יש משמעות מתי פג תוקף המבחן השנתי?

כלומר, כעת, הטסט לא בתוקף חודש,

אך יש מצב שיקח לי זמן לסיים שיפוץ/למכור רכב אחר וזה יוחזר לכביש רק בעוד חצי שנה, במצב שאין לו טסט כבר 7 חודישם.

2) שמעתי שלפעמים "פקיד תוספת קריזה ושולח אותך למכון התקנים לפני החזרת הרכב לכביש" - אז אני לא מאמינה בקריזות של פקידים, אלא בתקנות שעליהם לנהוג לפי הן. אבל את אותן תקנות לא מצאתי באתר משרד התחבורה. אשמח להסבר או הפניה להסבר - באיזה מקרים ידרשו להמציא אישור מכון התקנים ומה ההתנהלות מול מכון התקנים?

3) האם יש משמעות לגיל הרכב?

4) האם יש הגבלה של זמן שהרשיון יכול להיות מופקד?

5) והדובדבן שבקצפת - האם הרכב חייב ביטוח?

הפחידו אותי, שאם חס וחלילה איזה ילד על אופניים מתנגש בו ונפצע - יכולים לתבוע אותי.

לעניות דעתי, היום ורכב חונה כחוק ברחבת חניה ציבורית מסודרת - אז לא. אשמח לדעת אם הנני טועה.

פורסם

תאריך תוקף הטסט פג אבל התשלום היחסי יישמר לך זאת אומרת שאם תוציא רשיון כעת 9/2013 האגרה שתצטרך לשם היא עבור 3 חודשים בלבד

איזה מודל הרכב? זה חשוב לעניין אישורי תקינות, רכב מיושן שלא חידשו לו רשיון שנתיים חייב בבדיקת מכון תקנים

אבל לא נראה שזה המקרה שלך

לגבי ביטוח, עפי החוק כל רכב חייב בביטוח חובה גם אם אין לו טסט

גיל בדיחי - שמאי רכב

052-3300805

[email protected]

פורסם
תאריך תוקף הטסט פג אבל התשלום היחסי יישמר לך זאת אומרת שאם תוציא רשיון כעת 9/2013 האגרה שתצטרך לשם היא עבור 3 חודשים בלבד

איזה מודל הרכב? זה חשוב לעניין אישורי תקינות, רכב מיושן שלא חידשו לו רשיון שנתיים חייב בבדיקת מכון תקנים

אבל לא נראה שזה המקרה שלך

לגבי ביטוח, עפי החוק כל רכב חייב בביטוח חובה גם אם אין לו טסט

תודה על תשובתך.

תוכל בבקשה לבהיר מה נחשב לרכב מיושן?

מדובר במודל 98

אני רוצה להאמין שלא נגיע לשנתיים שיפוץ :oops:

אך במקרה וכן, איכן ניתן למצוא הסבר לגבי תהליך מול מכון התקנים?

• תוכן חדש...