Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אף אחד לא אמר שה-3 1.5 החדשה היא מכונית מהירה, גם דף הנתונים לא בא להתווכח עם העובדה שהיא פשוט לא מהירה כמו ה"יותר חזקות" בקטגוריה.

אבל מה שיותר חשוב זה ההתנהלות היומיומית, וכאן המאזדה לא מרגישה כל כך חלושס ביחס למתחרות (לפי המבחנים, אני עצמי כמובן עוד לא נהגתי בה). השיפור בין ה-1.5 החדש לבין שני הדורות הקודמים עם מנועי ה-1.6 הוא גדול מאוד. מאזדה 3 במנועים החלשים אף פעם לא התבלטה בביצועים מלהיבים ביחס לקטגוריה. תמיד היא הייתה ממוצעת (או ממוצעת מינוס בדור השני), ועדיין בתנועה שגרתית הכל הרגיש נורמלי. כאן, ב-3 החדשה המנוע הרבה יותר חזק, הגיר מעולה בהתחשב שזה אותו אחד שיש במאזדה 6 החדשה עם 6 יחסי העברה ולא 4 מיושנים כמו בעבר והשלדה קלה משמעותית.

אתם לא באמת תרגישו אם המכונית מאיצה ל-100 קמ"ש ב-11.6 שניות כמו במאזדה או ב-11.1 שניות ל-100 כמו בקורולה שיש לה תוספת של 12 כ"ס לעומת ה-3. בפועל אני בטוח שה-3 תרגיש הרבה יותר רהוטה הן בהאצות רגילות והן בהאצות חזקות וזו מהסיבה שהגיר הרציף של הקורולה גורם למנוע להרעיש ומסרס בצורה די מורגשת את הכוח של המנוע כמקובל בגירים הרציפים (שמים לב שלמנוע עצמו יש יותר מה להציע). בנוסף לזה שיא המומנט במאזדה מושג בסל"ד מעט יותר נמוך לעומת הקורולה ובכלל לא כיף להגיע לסל"ד כזה גבוהה (מעל 4000 סל"ד) עם גיר רציף.

הקיה פורטה החדשה לדוג' מאיצה ל-100 ב-12 שניות עגולות לפי דף הנתונים ושיא המומנט שלה קרוב ל-5000 סל"ד גבוהים במיוחד (על אף שיש לה יתרון לעומת המאזדה עם 16 קג"מ לעומת 15.3 ב-3). מישהו אמר על הפורטה שהיא עגלה? לא ממש. גם על המאזדה לא באמת אמרו את זה במבחנים שקראתי עד עכשיו, אבל כאשר העין רואה 1.5 סמ"ק אטמוספרי לעומת 1.6 סמ"ק אטמוספרי ישר רואים יתרון ביחידת ההנעה הגדולה יותר, גם אם לא כך המצב.

מה שחשוב זה שהביצועים יהיו לא חלשים מדי, יהיה מספיק כוח זמין לנסיעות רגילות וגם פה ושם לנסיעות מאומצות, יחידת הנעה שמרגישה חלקה וטובה, צריכת דלק נמוכה (היתרון החשוב של מאזדה 3 החדשה) ולמי שאכפת מזה - גם פליטת מזהמים נמוכה (המאזדה 3 נמצאת בדרגת זיהום 3. הפורטה למשל נמצאת בדרגת זיהום 7). עוד יתרון של ה-3 החדשה זה שהיא ממשיכה את המסורת של הדגמים הקודמים בכל הקשור לדינמיות והנאה מנהיגה. אף מתחרה, גם לא מאירופה לא מרגישה מהנה כמו ה-3 (מבחינת אחיזה, תקשורת, חדות והתנהגות כביש נטו).

וסתם בשביל הפרוטוקול אני אומר את כל זה למרות שאני אחד שלא תמיד נוהג לאט ורגוע (כשאפשר כמובן) ואני יודע שהרבה יותר כיף לנהוג ברכב שיש לו המון כוח, אבל כאן חוץ מהוואגיות המוגדשות לאף מתחרה אין יתרון ברור על המאזדה 3. קצת מצחיק לקרוא שמכונית שמאיצה ל-100 ב-11.1 שניות היא זריזה ומכונית שמאיצה ל-100 ב-11.6 שניות היא עגלה (בהתחשב בזה שאף אחד כאן עדיין לא נהג עליה ושנתון התאוצה של יונדאי I35 זהה לזה של המאזדה ואף פעם היא לא הוזכרה בתור עגלה...)

רוצים ביצועים? לשם זה נועדה גרסאת ה-2.0. גם ההפרש במחיר לא כל כך גדול.

דווקא הפורטה החדשה באמת הוכתרה קצת כעגלה.

• תגובות 236
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהגתי על הקורולה החדשה כ-15 דקות , גם בעליות . הרכב מאיץ בצורה משכנעת מאוד , הוא די מבודד מרעשים {כביש , חיצוני}

בפנים האיכות ממש אבל ממש טובה , לא אהבתי את העיצוב הפשוט משהו של דיפון הדלתות . בקיצור רכב משפחתי מהליגה הראשונה. הכל מתגמד עד שאתה נכנס להונדה סיוויק החדשה . היעיצוב העתידני פשוט מדהים , לוח המחוונים , לא רואיים כל יום דברים כאלה,הישבה , שדה הראיה , מע" הסאונד הכל אבל הכל פשוט מעולה ובנוי לאריכות ימים . בנסיעה רגועה הרכב מרגיש סולידי ושקט ,אבל כשאתה מתחיל ללחוץ , הוא פשוט ממריא . בטורים גבוהים , עד הקו האדום אפילו , למנוע הזה אין גבולות פשוט , לא נראה לי שיש איזה שהיא משפחתית היום עם מנוע שמתנהג ככה בסקלה העליונה של הסל"ד , מלבד מנועי הטורבו למיניהם , שצוברים את כוחם כבר בהתחלה .

מזדה 3 החדשה צריכה להיות מכונית מצוינת , כיום דגם ה 1.5 המפואר עולה כמו הסיוויק החדשה שהיא "קצת" בליגה גבוהה יותר

לדעתי וכשהרכב יהיה זמין לנסיעת מבחן , פשוט תעשו השוואה בין אחת לשנייה , אלה אם כן לקנות את המזדה "על עיוור" בגלל העדר והמוניטין .

פורסם

אתה מדבר על הסיוויק עם מנוע 1.8?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

טוב, כנראה שרצף המבחנים יסתיימו באותה מסקנה:המנוע 1.5 כן חלש.

חבל, יש רכבים שפשוט מצויינים לעומת הקודמים אבל אז נופלים באחד הדברים החשובים (לא רק מנוע, בכללי).

מחכה כבר בקוצר רוח למבחן של הערסמובייל החדש. (3, מנוע 2.0):wink:

פורסם
סוף כל סוף מבחן ממצה לדגם בוואלה

ממצה וקוטל במיוחד...

חוץ מנוחות הנסיעה לא צויינו שום יתרונות משמעותיים - לא במרווח הפנים, לא בביצועים, לא בצריכת הדלק, לא בהנדסת האנוש, לא בהתנהגות הכביש. בקיצור, מעט מאוד כן והרבה לא.

מי היה מאמין, טויוטה קורולה החדשה היא (על פי הכתבות) באמת מכונית הרבה יותר טובה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קובי נהנה לקטול מאזדות, למי שלא מכיר אותו. ככה גם היה עם המבחן בדיחה של ה 6 החדשה כשכל הכתבים האחרים שיבחו. מה שמעניין למה תמיד הוא ''מקבל'' את המאזדות בצבע אפור כששאר הכתבים מקבלים צבעים מעניינים יותר, כנראה שיהיה לו עוד חסרונות לכתוב :lol:

נחכה לYNET..

BW

פורסם
קובי נהנה לקטול מאזדות, למי שלא מכיר אותו. ככה גם היה עם המבחן בדיחה של ה 6 החדשה כשכל הכתבים האחרים שיבחו. מה שמעניין למה תמיד הוא ''מקבל'' את המאזדות בצבע אפור כששאר הכתבים מקבלים צבעים מעניינים יותר, כנראה שיהיה לו עוד חסרונות לכתוב :lol:

נחכה לYNET..

ל-YNET אין כתב רכב כבר הרבה זמן, אז כנראה שצטרך לחכות עוד הרבה זמן.

אולי iCar ייתנו לנו בקרוב חוות דעת נוספת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
סוף כל סוף מבחן ממצה לדגם בוואלה

היצרן מספר על צריכה של 14.7 ק"מ לליטר בעיר, 20.8 בשיוט ו-18.18 בנסיעה משולבת. אנחנו לעומת זאת השגנו רק 11 קילומטרים לא מרשימים לליטר במבחן שלנו (נסיעה משולבת)." --

לקחו רכב חדש לגמרי, עם מנוע שעדיין לא עבר כמה אלפי ק"מ לפחות וציפו לצריכת דלק טובה? זה ישתפר עם הזמן, כתב חובבן משהו...

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

נחכה לYNET..

את האמת? גם אני אוהב את המכוניות של מאזדה. אפילו מאוד. לדוג' את המאזדה שלי (3 דור ראשון) לא הייתי מחליף בשום מכונית מתחרה שהייתה לה אז באותה תקופה, ואפילו בכמה מתחרות שבאו אחריה.

עוד משהו, את קובי אני מאוד מחבב. לדעתי הוא בדרך כלל עושה מבחנים מצוינים והוא כתב רכב מהרמה הראשונה בארץ. גם את המבחן הזה אני לא הייתי שולל, כי פשוט קובי יודע את העבודה.

מה שמוזר לי זה איך הוא שלל עד כדי כך את המאזדה 3 החדשה בזמן שאף כתב אחר לא נתן דעה כזאת עליה. לא במבחנים שעשו לה בארץ, ולא במבחנים שעשו לה בחו"ל. את האמת לא רק שהם לא נתנו דעה כזאת, הדעה שלהם מנוגדת כמעט לחלוטין. נגיד, הוא היחידי שאמר שה-3 החדשה לא באמת מהנה לנהיגה. כל שאר הכתבות אומרות שהיא הכי מכונית לנהג בקטגוריה. אפילו יותר מהפוקוס. עוד הוא גם אמר שהצריכה שהוא השיג זה 1:11, אבל שכח לציין שכמו בכל מבחן דרך המצערת דבוקה לרצפה 70% מהזמן ושבנהיגה נורמלית ממוצעת, הצריכה יכולה להשתפר תהומית. גם מה שהוא אמר בנוגע למסך ופעולתו כנראה נכון, אבל דלק אמרו שהמערכת תעבור בקרוב עדכון שישפר אותה.

גם עם ה-6. המאזדה 6 החדשה קיבלה המון מחמאות. גם בארץ וגם בחו"ל. YNET למשל הכתירו את ה-6 כמצטיינת הקבוצה, AUTOGUIDE האמריקאית השוו את ה-6 החדשה לעומת כל הקטגוריה ובחרו בה כמנצחת וכו'. איכשהו ב"וואלה רכב" הם קראו לה אפורה ופשוט לא זזו מזה. הבנו שהרכב שקיבלתם הוא בצבע אפור, אבל כתבה שלמה לבכות על זה?!

משהו כאן קצת מוזר. אני עד עכשיו קראתי כמה מבחנים מהארץ (של "אוטו", "דה מרקר", מבחן שנערך לה בעיתון "ממון" אתמול) וכל אלו נוגדים למה שקובי אמר. שלא נדבר על חו"ל ששם כבר כל הכתבים שמו אותה גבוה מאוד ברשימה של המשפחתיות הקומפקטיות (אבל זה אולי פחות רלוונטי בגלל מנועים שונים...).

פורסם

הוא חייב ליישר קו עם יתר המבחנים? הוא בחן את הרכב והביע עליו את דעתו, לא רואה פסול בזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ממצה וקוטל במיוחד...

חוץ מנוחות הנסיעה לא צויינו שום יתרונות משמעותיים - לא במרווח הפנים, לא בביצועים, לא בצריכת הדלק, לא בהנדסת האנוש, לא בהתנהגות הכביש. בקיצור, מעט מאוד כן והרבה לא.

מי היה מאמין, טויוטה קורולה החדשה היא (על פי הכתבות) באמת מכונית הרבה יותר טובה.

יהיה מבחן בקארספורום? אני ממש לא סומך על נתוני צריכת דלק של כל מיני מבחנים האלה. יש מצב שהמדידה כוללת גם את כל הנסיונות תאוצה שלהם ל-100, וגם עליות ל-6K סל"ד ומעלה. לתנועה רגילה לא צריך לעלות מעל 4K סל"ד גם בעליות.

מחכה למבחן צריכת דלק רציני ולא נתון שלא מעניין אפילו את הכתב.

נ.ב. אין נציגים של יבואנים שקוראים את "מבחני הדרכים" שעושים בארץ? באמת שלא הייתי משחרר רכב למישהו שלא מתאמץ קצת למדוד צריכת דלק במצב נסיעה רגיל של בן-אדם רגיל ולא ב-MODE של כתב רכב שבא לקרוע את האוטו.

פורסם
הוא חייב ליישר קו עם יתר המבחנים? הוא בחן את הרכב והביע עליו את דעתו, לא רואה פסול בזה.

ברור שתתמוך בו, הרי לזה אתה מקווה - לכישלון וקטילה של מאזדה.

כאשר התחלתי לקרוא את השורות הראשונות, וראיתי שהוא קוטל את הרכב כבר מהשורה שנתנו לו רכב עם צבע אפור ובלה בלה בלה, הבנתי שיש לו בעיה ואת המשך הכתבה אפילו לא כדאי לקרוא.

אגב, אני חושב שהצבע הזה מהמם והצורה הכללית של הרכב מרשימה יותר מכל רכב פאר.

פורסם

אני עדיין לא התאוששתי מהתרגום ההזוי לעברית במערכת - TREBLE = כמות משולשת ?? WTF ??

FADE = עמעם ?? אפילו גוגל טרנסלייט היה מצליח יותר טוב מזה. איך אף אחד לא עושה QA לדברים האלה ? בזיון.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...